Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Legegyszerűbb, ha elviszed egy szakihoz, akinek van egy fényezőműhelye. Ha magad akarod csinálni, akkor figyelj oda, hogy az egyéb alkatrészek ne legyenek festékesek.
vettem nemrég egy motort, még nem írattam át, de az eredetvizsga már megvan
ha a motor színén akarnék változtatni mi a menete?
http://totalcar.hu/tanacsok/au...
A törvény úgy fogalmaz, hogy a hatóságnak a szabályszegést követő hatvan napon belül kell kiszabni a bírságot. Ha ezt a határidőt a hatóság elmulasztotta, az Ön fizetési kötelezettsége akkor is fennáll, mivel a jogszabály ebben az esetben nem tartalmaz arra vonatkozó rendelkezést, hogy a bírságot 60 napon túl nem lehet követelni. A hatóság megsért egy határidőt, illetve ennek kiküszöbölésére a határozat keltezését korábbi időpontra teszi, vagy a határozat valóban elkészül időben, csak sokáig tart postázásra kész állapotba hozni_.
GezaR, ez az egy hónap, ez tuti? Patrol, te mit tudsz erről?
Nem ártasz azzal senkinek, több ezer ügy van, abból rengetegen kikérik a képet biztosan, úgyhogy nem leszel felirva az üzenőfalra, hogy figyeljünk Phoenix-re ha jön!
68 már közig. bírságos (volt akkor), úgyhogy abból se lefelé se felfelé nem tudsz menni büntetés szempontjából, kapod a fix 30ezres csekket.
Illetve nem mondod, hogy több mint egy hónap, hanem írsz egy szép
levelet...
1 hónap alatt ki kell küldeniük a büntetést stb., tudomásom szerint utána nem lehet, ha mégis, bemész és mondod, hogy ez több, mint egy hónapja történt.
Ezt onnan veszem, hogy régebben nővérem kölcsönkérte ismerőse kocsiját és a kesztyűtartóba dobott légfrissítő lemarta a tintát a zöldkártyáról... 2 hónap múlva küldték ki a büntetést, de írtunk egy hivatalos formájú irományt és el is fogadták.
Ha kekeckedsz...akkor általában a szabs.előadó sem lesz jószívű....szerintem....
Én közben utánakérdeztem mindenkitől, aki emlékezhet, hogy hol voltam az adott időpontban, és úgy néz ki, hogy nincs tévedés, mégis ott voltam, ahol mondják. Ilyenkor érdemes a fényképpel kekeckedni, vagy azzal csak ártok magamnak?
én rövidgatya&pólóban vizsgáztam
egy szakadt 125-ös mz-vel majd 20éve
jaja, nyáron 40fokba rutinvizsgán hosszú szárú cipő vagy bakancs, kesztyű, zárt ruházat hogy szidtam a törvény
Mert anno vizsgázni is csak úgy engedtek, sőt egyszer egy rendőr is szóvá tette mikor csoportosan ellenőrzött és az egyik srácnak nem volt rendes öltözete (bár csak figyelmeztette).
thx, most már tudok mindent! na jó gurulást mindenkinek!
Van mérlegelési lehetősége az előadónak! Valószínűleg ha semmi vezetői engedélye nincs valakinek, nem mindegy hogy Babettával fogják meg, vagy egy Hayabusával. Ennek ellenére lehet, hogy mind a két esetben ugyanannyi bírságot fog kiszabni. Ezt a mérlegelési lehetőséget még meghagyták a rendőröknek és bíróknak.
Akkor egyszerűen benézhette a kezelő, lehet hogy a 0-t 8-nak látta, vagy akármi. Az A típusú rendszámot viszont lehet olvasni elhaladáskor.
minden tiszteletem, de most csak megerősítettél abban a hitemben hogy nem minden ember bölcs, aki túl van az 5. xen... semmi logika vagy következetesség nincs abban a hasonlatban, amit mondtál, ugyanis azzal, amit teszek, nem ártok senkinek, csak "átlépek egy képzeletbeli vonalat" (george yung után szabadon). és ugye a "bűnöm" mértékét illene meghatároznia annak a körülménynek, hogy milyen messze léptem át. természetesen ha balesetet okozok és ennek az az oka hogy nem tudtam kontrollálni a többleterőt aminek a használatára nem volt engedélyem, az más tészta egy !kicsit!, ilyen esetben szigorúan büntetném én is.

már elfelejtettem hogy ki írta, hogy sokkal olcsóbb egyszerűbb meg biztonságosabb ha leteszem a különbözeti vizsgát, vele abszolút egyetértek, csak sajnos várnom kell vele október végéig, mert akkor lesz két éves az A. korl-om. addig meg marad a
Azt hittem puskáról van szó....
Azt a simán-t ...háát....20 méter/s-nél sok ideje nem lehet...meg a motor is mozog, rázkodik...stb.
Ne mindig az ideális esetet nézzük.
Thx Patrol, eszerint fogok akkor eljárni. (A határozatot nem láttam, állandó lakcímre küdték, én Pesten vagyok, Muter hívott nemrég, hogy fennforgás van...) A rendszám a legkisebb mértékben sincs mahinálva, ugyanúgy áll, mint amikor a boltból kitoltam a mocit, gondolom ilyenkor nem áll fenn az "elnéztem, bocsi" lehetősége...

(Gino, a winchesteres téma nem saját sztori, haverom DJ-ként praktizál, rendesen fizeti a jogdíjakat, mégis valaki ráküldte a BSA-t. A vinyó ezer éves, és 20 megás volt...)
70-es tempónál simán lehet szemmel olvasni rendszámot. Ha valóban nem járt arra, akkor itt lehet a tévedés, hogy a rendőr rosszul látta és rosszul jegyezte fel a naplóba. Ezért kell kikérni a fényképfelvételeket.
Szemből?
Akkor hogyan tudják a rendszámot?
Azt megnézném, hogy szemből méri...aztán utánafordul és leolvassa szemmel a rendszámot ~70 körül...
Ha a 3 lábut fordította meg, akkor meg van felvétel róla.....
Ja és azt is tudnod kellene, hogy szemből vagy hátulról mértek e a motorra, mert ha nem készült felvétel a rendszámról, akkor már nem mehet közig. eljárásban.
Van valamennyi fellebbezési díj, az a határozaton rajta van. Megírod nekik a "panaszt", hogy nem rémlik, hogy abban az időpontban a jármű ott lett volna, és kéred, hogy a fényképfelvételeket csatolják a válaszlevélhez. Motorkán amúgy sem mindig kivehető a rendszám, lehetséges hogy a műszert kezelő szemmel olvasta le és rosszul írta be a naplóba, vagy egyszerűen rosszul látta.
Tudtommal nincs költsége, meg akarod nézni a felvételt.

Minek kifúrni egy winchestert, dobd le a földre párszor....máris működésképtelen. Hány Gigás volt?