Ennek jó lenne valóban utánanézni, az nem eljárás, hogy vegyem meg a jegyet és a bírság után még én menjek be az irodájukba tisztázni magam....persze motorral amire újra jegy, bünti, tisztázás.... A telefonos dolog megoldás lehetne ha működne rendesen, de az is furcsa, hogy regelnem kell és előre egy minimum összeggel feltölteni az egyenleget amiből vonják majd a díjat, de mindezt az összes parkolótársaságnál külön meg kell tenni pedig 1 évben talán ha 10X kell olyan helyen megállnom.
amíg így áll addig semmi, viszont közlekedés során ha ellenőrzés alá vonnak akkor 3-20.000-ig bírság vagy feljelentés. Én fényképet szoktam készíteni és feljeletést.
Elnézést, hogy beleszólok, de Kecskeméten a motorkerékpárra biztos, hogy nem kell venni parkolójegyet.
Azt mondta az illetékes, hogy egy nyomon haladó járműre csak örzési díjat szedhetnének, de ezt nem tudják biztosítani.
okés, köszi, van rendőrismerős, lehet hogy ő tud valami olyat hogy ne menjenek tovább a papirok, de ez nem tudom pontosan hogy működik, azért hátha tud segíteni.
"Jogszabály szerint, motorra is kell fizetni. A gyakorlat bizonyitja, hogy senki nem fizet, m ivel "ellopták, elfújta a szél". Ezt ők is tudják, elnézőek."
Gondolom egy ideig elnézték aztán megunva, hogy mindenki nagy ívben lesz@rja a fizetést, választották az előbb bemásolt módszert, mi szerint vedd meg és ha miki csomagot kapsz mutasd be és megúsztad, ha nem tudod bemutatni akkor fizetsz.
Én motorral nem parkoltam még soha fizetős helyen, nem is merném otthagyni huzamosabb ideig sehol. Autóra pedig mindíg megveszem.
A motorban lévő minden féle izzóból kell 1 db. és biztosítékból is. Ezeket megveszed akár a benzinkúton is 1000 ft-ból kijön és bedobod az ülés alá. Szerintem kell bele 1 db. H4-es vagy H7-es 1 db. helyzetjelző izzó, 1 db. irányjelző izzó + 1 csomag biztosíték ami 300 Ft a kúton....
Példul én úgy csináltam, hogy az asszony suzukijából(autó) kicsórtam az izzókészletet. Ha kérik meg kell nekik lebegtetni. Úgysem tudják, hogy nem jó hozzá. Neked meg mindegy mert a helyszínen elég körülményes a csere, bár a te típusodat nem ismerem.
"Vácon is kell parkolójegy motorra. Ezt úgy tudtam meg, h 2 perc miatt megbüntettek kb 7e ft-ra! Felhívtam a parkolótársaságot, h hová is kéne tenni a jegyet. Azt mondták, h nem ajánlatos kitenni a motorra, mert ellopják, lefújja a szél, stb. Ezért tartsam inkább magamnál, és ha megjön a fizetési felszólítás, akkor vigyem be az ügyfélszolgálatra és mutassam meg..."
Elméletileg 3 munkanapon belül megküldik a lakhelyed szerinti okmányirodába, ahol elmondják mi a további teendő. 1 héten belül tuti ott lesz érdeklődj, amikor tutira ott van menj be és tájékoztatnak. Ha jól tudom adnak egy papírt amivel elmehetsz megcsináltatni a műszakit aztán onnan a vizsgaigazolással visszamész és megkapod a forgalmit.
Szia Pohi meg tudod mondani mit kell magammal vinni a motorral mert csak elsősegély csomagom van égő nincs mert nem gyártanak a 2008 RR hez égő készletet mi a teendő köszike
hosszabb távon persze meg lesz csinálva de ehhez az olasz kütyühöz nem találni semmit.........