Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az elején elmondtad a lényeget....."Tavaly vagy tavaly előtt"
Akkor a benzin is olcsóbb volt....
Tavaly vagy tavaly előtt volt egy srác aki 50-es ( tényleg 50-es) enduroval egymaga elment megnézni a balti tengert. Neki se volt rendszáma, megkérdezték tőle, hogy miért nincs..elmondta és nem büntették meg sehol...
Akkoriban a túrabeszámoló meg is jelent valahol..talán az onroadon..de már nem tudom pontosan
Mondom, jogilag lehet szerintem, de nem fogják jó szemmel nézni és tuti megküldenek mindenhol, mert akár hová mész van rendszám a robogón csak itt nem...
Jó reggelt!
Köszönöm a gyors választ.
Annyit még nyaggatnálak, máshova sem lehet kimenni ilyen előírások miatt? A környező országokra gondolok itt, ha tudsz, erre is válaszolj, kérlek.
És Szerbiában is ugyanerre számíthatsz ...
szerintem döntő súlyban az elkövetett szabálysértés számít. De miért baj az ha figyelembe veszik a nyomorodat?
Gondold el keresel hetvenezret, fizetsz gyerektartást az elvált feleségednek a két gyerek után, valami csoda folytán még egy etz-t fenn bírsz tartani, majd az inokolatlanul kintfelejtett 30-as táblánál lefényképeznek 72-vel.
Hú, vazze az a kezes kép az adatlapodon elég durva. Legközelebb ird ki, hogy csak erős idegzetűek tekintsék meg. (pont reggeli utánn nézegettem )
egyébként nem volt rajtad kesztyű, vagy annak ellenére sikerült ilyen szép sebet szerezned?
Véleményem szerint az elkövetett szabálysértés súlya döntse el a büntetés mértékét, ne az elkövető anyagi helyzete és az eltartott személyek száma. Egy rendvédelmi szervnek az illető pénztárcájához semmi köze.
Úgy ahogy Ironred írja. A lényeg, hogy ez egy lehetőség és nem kötelező. Ha megadod figyelembe veszik ha nem akkor nem, a te döntésed. A legtöbb ember így áll hozzá ahogy te......nekem csak jobb kevesebbet kell írnom......ő meg magát szívatja ezzel. De nem csak a fizetés a kérdés hanem az eltartottak száma, munkahelyed címe, helye. Ezeket összességében figyelembe veszik ha megadod.
Az összeg mértéke tekintetében pedig segítheted a döntését, persze nem vagy köteles, ő meg megküld és szarik a te minimál nyugdíjadra, azt elmész a bíróságra, ahol elő kell adnod, h miért dönt nyomorba a kiszabott összeg és ekkor nyilatkozol a jövedelmi viszonyaidról is. Gyakorlatilag a szab. előadót egyébként nem érdekli és nem mérlegel -ha nyilatkozol megtehetné amúgy és nem kellene fellebbezni, hivatalból tovább passzolja a bíróságnak az ügyet, ahol majd a bíró dönt. Ennyi a története ennek.
Értem!
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
Ha lesz vmi fejlemény még írok.
Csak ezzel az anyagi körülményekkel van egy bibi. A rendőrhatóságnak semmi köze a delikvens havi fizetéséhez, mert az az illető főnökére meg az adóhatóságra tartozik, senki másra. Ha tőlem a rendőr megkérdezné mennyi a havi fizetésem, ezt közölném vele. Jóhogynem már egy r.előadó azon mérlegeljen hogy havi minimálbérem van, vagy a többszöröse... Ez vicc szerintem.
A szabálysértési előéleted számít valamint az anyagi körülményeid és a baleset körülményei. A helyi szabálysértési előadó megtekinti ezeket és kiszab egy pénzbírságot valamint akár eltiltást is amely vonatkozhat az "A"-ra vagy "A-B"-re x időtartamra vagy végleg (ehhez már nagyon sok dolognak kell összejönni vagy nagyon súlyosnak). Ő dönt. Annyit lehet tenni, hogy ha megkapod a határozatot akkor írsz egy kifogást amennyiben nem tetszik neked 8 napon belül és kifejted benne mit szeretnél különböző problémáidra hivatkozva. Szóval elmondod mi a gondod. Aztán vagy figyelembe veszik vagy nem. Általában akinek szüksége van a B-re mondjuk a munkája miatt annak szokták módosítani a dolgot úgy hogy több pénzbírság és kevesebb eltiltás vagy egyik kategóriától tiltják el csak. Várd meg a határozatot és utána meglátod megfelelő e neked vagy kell e benne lépned....
Szerintem lehet, kollégám szerint is lehet, főnököm szerint is lehet jogilag. Nade a szlovák rendőr úgy megküld 600 euróra, hogy csak pislogsz, mivel szerintük az smkp ott rendszámköteles akkor a magyar se menjen oda rendszám nélkül. Szóval lehet de nem érdemes csak ha sok a pénzed vagy van rendszám az smkp-n .
Tiszteletem Pohi Úr!
A következő kérdés merült fel, külföldre lehet-e kimenni segédmotorkerékpárral, ha lehet mik a feltételek?
Várom a megtisztelő választ.
Hali Pohi!
Márc. 31-én történt egy balesetem.
Rendőrség kijött mert hívtak mentőt.
Helyzet a következő:jogsim nincs csak b-kat.
Mire számíthatok és kb mikor?
Az akategóriás eltíltás az egyértelmű de a b-t is elveszik?
Ha igen kb mennyi időre?
Sziasztok!

Autópálya fölötti hídról egyáltalán nem tudtak megmérni se közeledőben, se távolodóban. Sőt, aki közeledőben jött szorosan mellettem/mögöttem, őt sem. Tuti a cucc! Már csak nagy fényerejű LEDekre kell cserélnem a gyáriakat, hogy legyen róla tudomásom, ha célba vettek mert kb. 120 fölött semmit se hallok a hangjelzésből és napsütésben nem látszanak a gyári LEDek.

Tehát ha blokkoló kell, KIYO Laser Pro 2 bátran. Nem azt mondom, hogy így sose mérnek meg lézerrel, de éles helyzetben konvergál a nullához az esélye mert lassú tempónál, ellenőrzött körülmények között is csak szemből, teljesen felegyenesedve a sisakról, és hátulról vállmagasság és afölött van NÉHA értékelhető sebességadat, az is csak nagyon közelről.

Persze azért mindenki csak ésszel menjen és ha ilyen cuccal felvértezve kimegy az országból, számítson helyszíni fejlövésre akár Ausztriában akár Szlovákiában.
Köszi pohi a segitséget
Így, hogy megállítottak, megállapítást nyert a járművet vezető kiléte valamint nem számít meglátásom szerint, hogy látszik e a felvételen a rendszámod. A motor rajta van te vezetted megfogtak. Ha egy rendszám nélküli autó lett volna akkor is felelősségre vonják aki vezette, ha van rendszám ha nincs a felvételen. Ha olyan szituáció van mikor nem állítanak meg akkor természetesen számít a felvételen a rendszám nagyon is. de jelen esetben szerintem nem.
Azzal, h megálltál és felírta az adataidat, ezt bebuktad, sajna. Mondjuk ezzel nem azt akarom mondani, h fel kell lökni...
Először is köszönöm a válaszodat. Azt szeretném még kérdezni tőled, hogy a szabálysértési eljárás során befolyásolja e az eseményeket, hogy a határozatra fellebbezésként kikérem a gyorshajtásról készült fényképet, amin nem látható a rendszámom. Amennyiben bírósági ügy lesz belőle milyen esélyeim lennének? Van evvel kapcsolatban valamilyen tapasztalatod? Vagy jobb nem bolygatni az ügyet mert még nagyobb szarba kerülhetek miatta?
Szabálysértési eljárás fog veled szemben indulni, melyről majd kapsz egy határozatot, benne lesz a "büntetés bértéke". A helyszínen nem kell aláírni semmit nem maradtál ki semmiből. Esetlegesen nyilatkozatot lehet tenni hogy elismered a szabálysértés meg elmondhatod anyagi és egyéb körülményeidet és azt a későbbiekben figyelembe veszi a szabs. előadó. az emberek 99% nem nyilatkozik és ha nem nyilatkozik alá írni sem kell semmit.
Sziasztok!
Segitsetek,lefényképeztek ma 70táblánál 120al szemböl,a rendőr meg is állitott mondta hogy büntipont pénz sőt jogsieltiltás.Felvette az adataim ,viszont én nem irtam alá semmilyen papirt,semmi jegyzőkönyvet.Ilyenkor mi van?
Elöre is köszi.
50-től 65-ig szabálysértés, 65-től közigazgatási bírság (alsó határ 30 eFt).
Hali, félfullel hallottam rádioban + 1-2 ismerösöm is mondta h uj buntetörendszer lesz sebesseégkorlátozások terén... lakott teruleten belul 67-töl buntetnek v mi... igaz ez? ha valaki tud pontos választ leirná?