Sziasztok, Pohi! Létszi segíts!Biztosítás,engedély nélküli vezetés,közuti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése. 45000ft pénzbirság és 5 hónap járművezetéstöl való eltíltás. ilyen levelet kaptam!Ha fellebezek lehet ez jobb?vagy örüljek hogy enniyvel megusztam?!Előre is köszönöm!:)
Volna egy kérdésem, amit valószínűleg pohi, vagy patrol_fz6s eléggé könnyedén meg fog válaszolni:
Elvették a jogosítványomat, és eltiltottak minden kétkerekűtől 3 hónapra. A rendőrségi határozaton az eltiltott katágóriák között viszont nem szerepel a "B".Ez akkor azt jelenti, hogy személyautót elviekben vezethetek.De mivel elvették a jogsimat a helyszínen, ezért nincs semmilyen okmányom.Ilyenkor mi a teendő, hogy valamivel igazolni tudjam, hogy kocsit vezethetek?Kérhetek az okmányirodában ideiglenes jogosítványt "B"-re, vagy a Rendőrségen visszakérhetem a jogosítványomat, mert a számítógépben úgyis fel van jegyezve, hogy a motoroktól el vagyok tiltva?
Szia pohi!
Húsvétkor "elkaptak" a benzin kúton a zsanéros rendszámom miatt és hallás alapján azon kívül,hogy a papírokat elkérték,lefényképezték a technikát és azt mondták elteszik talonba és legközelebb rendőrség parkolójában landol a moci!
Egyik rendőr ismerősöm érdeklődött az előbb,hogy kaptam e már büntit....kérdés az hogy ilyenkor mit tudnak csinálni?
Úgyértem nem írtak fel semmi adatot,csak megnézték a papírjaimat!
Helyszini az tiszta vagy ha ott elveszik a forgalmit,de utólag mit csinálhatnak?
Feljelentés hogyan zajlik?
Motorral voltam, s már az előttem lévő teherautó záróvonalnál váltott sávot, meg is lepődtem, hogy hirtelen jobbra sorol, s lámpára nézve pont sárgára váltott, a kamera ami ott van, nem kimondottan szerintem arra van ráállítva hogy azokat nézze, akik átmennek a piroson, mert Kecskeméten van másik 3 kereszteződés amiről köztudott, hogy ott már osztottak ki bírságot, s ott másfajta kamerák vannak, itt meg mivel egy hosszú sétáló utca van az út mellett inkább a közbiztonság miatt rakták ki szerintem.
az első képen az a kamera látható amelyikkel találkoztam,
a másodikon pedig, amiről tudom, hogy ilyen van kint, ahol büntetnek is érte
Nem! Radarra maximum ez jó:
Azt csak jelezni lehet, de ha tudom, hogy hol a doboz akkor olcsóbb betartani a tempót vagy elkerülni az útvonalat. A radardetektor minden szarra bejelez még az áruházak, benzinkutak automata ajtóira is. Ráadásul mivel nem szemben néz veled hanem elhaladóra van felszerelve és a radartányérja iránysugárzó így nem jelezhető előre hatékonyan még a legjobb műszerekkel sem. Én inkább elkerülöm az M0-t mert ott 80-nal menni életveszélyes! Nem akarom egy kamion kerekei alatt végezni.
lassítottam egy folyamtosan fékező puttonyos mögött a kamera előtt, aztán kikerültem jobbra kicsit nagyobb sebességgel de viszonylag takarva voltam, mert bal oldalon álltak. aztán visszavettem a sebességből. de ahogy elnéztem, nem kapkodtak utánam köszi
Fúrd fel én is ezt tettem annak idelyén. A lényeg, hogy lehetőleg ne betűnél és számnál fúrd meg és az, hogy ahol megfúrtad ott a csavart fesd olyan színre amilyen a tábla színe lenne ott.
Volna egy kérdésem, amit valószínűleg pohi, vagy patrol_fz6s eléggé könnyedén meg fog válaszolni:
Elvették a jogosítványomat, és eltiltottak minden kétkerekűtől 3 hónapra. A rendőrségi határozaton az eltiltott katágóriák között viszont nem szerepel a "B".Ez akkor azt jelenti, hogy személyautót elviekben vezethetek.De mivel elvették a jogsimat a helyszínen, ezért nincs semmilyen okmányom.Ilyenkor mi a teendő, hogy valamivel igazolni tudjam, hogy kocsit vezethetek?Kérhetek az okmányirodában ideiglenes jogosítványt "B"-re, vagy a Rendőrségen visszakérhetem a jogosítványomat, mert a számítógépben úgyis fel van jegyezve, hogy a motoroktól el vagyok tiltva?
Előre is köszi
Húsvétkor "elkaptak" a benzin kúton a zsanéros rendszámom miatt és hallás alapján azon kívül,hogy a papírokat elkérték,lefényképezték a technikát és azt mondták elteszik talonba és legközelebb rendőrség parkolójában landol a moci!
Egyik rendőr ismerősöm érdeklődött az előbb,hogy kaptam e már büntit....kérdés az hogy ilyenkor mit tudnak csinálni?
Úgyértem nem írtak fel semmi adatot,csak megnézték a papírjaimat!
Helyszini az tiszta vagy ha ott elveszik a forgalmit,de utólag mit csinálhatnak?
Feljelentés hogyan zajlik?
Azt tudjuk, hogy ez hol van?
itt találsz érdekes dolgokat a kameráról.Érdekes dolgokat tud ez a kamera.
az első képen az a kamera látható amelyikkel találkoztam,
a másodikon pedig, amiről tudom, hogy ilyen van kint, ahol büntetnek is érte
Azt csak jelezni lehet, de ha tudom, hogy hol a doboz akkor olcsóbb betartani a tempót vagy elkerülni az útvonalat. A radardetektor minden szarra bejelez még az áruházak, benzinkutak automata ajtóira is. Ráadásul mivel nem szemben néz veled hanem elhaladóra van felszerelve és a radartányérja iránysugárzó így nem jelezhető előre hatékonyan még a legjobb műszerekkel sem. Én inkább elkerülöm az M0-t mert ott 80-nal menni életveszélyes! Nem akarom egy kamion kerekei alatt végezni.
..vagy egyszerűen a képen láthatóra
Akkor így fogok tenni...
További szép napot!