Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az eü csomagot ki lehet bontani, miért ne lehetne. A lényeg hogy a magyar szabvány szerinti felsorolt dolgoknak meg kell benne lenni.
Nem semmi.....
Csibe jól mondja, polgári per ha nem egyeztek meg , ha meg igen akkor annyi...fizet és kész.
Biztos most értek le a mátrából
Biztos most kapott pénzt rá az őrs
Mi volt ma 3 felé kecskeméten? Láttam vagy 15-20 motorosrendőrt, akik lezárva az utat, együttesen gurultak tankolni...
Évi 38, 58 és 78e Ft a tagdíj amit választasz és mindenféle jogi vitában (közlekedési, munkahelyi, lakás, gépjármű, magán) jogsegítséget nyújt a teljes családnak az eltartott gyerekekig bezárólag. Van ismim ott.
Részemről nem vita.
Beszélgetünk.
Én (sajnos) a gyakorlati részről, te pedig az elméleti részről.
A kettő pedig nem mindig ugyanaz....ebben az országban.
Persze kívánom, hogy nekem szerencséd legyen.
Csak ejtettem pár szót a legrosszabbakról is, mert arra is fel kell készülni. Én legalább is, fel szoktam....és akkor annál már csak jobb lehet.
4 évvel ezelőttről beszélek...sok pénzt buktunk egy lakásvásárlásnál. Természetesen átvertek...stb.
Lóf@szt sem ért a jogerőre emelkedési elmélet meg a Ptk.
Az én ügyem Btk.-ba ment át, ami komolyabb, mint a kispályás Ptk.
Az ügyvédem is spec, büntetőügyes ügyvéd volt.
Ennyi.....gondolom sikerült kitalálni, hogy nem láttam, látok a mai napig se...és nem is fogok látni semmit a pénzből. Hiába tudom a cégről mindent, a üv.-ről mindent... semmit nem ér
Akkor ez most, hogy is van? Gyakorlatot mondom, nem az elméletet...
Már próbálom elfelejteni, de ilyenkor mindig előjön belőlem....
Ezt én is így tudom.
Csúnya lenne,ha megúszhatnék mindet azzal,hogy nem veszem át az idézéseket.Akkor senki nem lenne a sitten...
2 kézbesítési kisérlet után 8 nappal kézbesítettnek tekintendő,majd ujabb 8 napra rá fellebbezés hiányában jogerőre emelkedik Ptk.
nem vitatkozom veled
Simán vissza lehet vonni bármit, amit alá is írt.
Mennyi olyat hallani, hogy visszavonta ....
Persze bármire kiad, mert le kell szúrkolni a több ezer forintos illetéket. (bevétel)
1000 dologgal tudja fékezi a károkozó.

Nekem évekkel ezelőtt volt (nem is lett vége) ilyen meghagyási dolgom....csalás miatt....ami komoly....egyszerűen nem vették át a levelet, amit kiküldtek nekik. Ötödszörre sem...pedig biztos volt otthon valaki, elérhető az ember...de nem vette át...sem az ügyvédje...
Aha...végrehatható... ébresztő 2009!
ha lejár a szavatosság,csak azt kell pótolni,ami lejárt
a többi mehet vissza
lehet hogy patikában kell?
ők csak akkor foglalkoznak veled,ha szerződésben álltok,de akkor ingyen
illetve az éves tagdíj fejében.
és csak azzal a dologgal,ami a szerződéskötés után történt
erről beszélek, kb.
mondom le kell vele íratni (hátha, a szóban elismerés kevés)
van 2 tanú és saját aláírása, ezt nehéz visszavonni bíróság előtt, és a kényszerítést stb. neki kell bizonyítani -nem csak úgy megy....
fizetési meghagyást "bármire" kiad a bíróság, ha beadod pláne ha egy megfelelő okirattal alátámasztod a követelésed, ha nem mondasz ellent jogerős és végrehajtható lesz, per nélkül....
Kutya szaladt az autó elé

Ügyfelünk gépjárművével közlekedési balesetet szenvedett, mert egy kutya az autónak szaladt. Az intézkedő rendőrség kiderítette, hogy ki a kutya gazdája. Ügyfelünk a kutyatulajdonossal, mint károkozóval szemben próbálta érvényesíteni a gépjárműben keletkezett kárt, amely 320.000 Ft értékű volt. A kutya gazdája vitatta a kár nagyságát és megtagadta a kár kifizetését. Társaságunk független kárszakértőt kért fel, aki egyértelműen megállapította, hogy a gépjármű sérülése a baleset miatt következett be és a szerviz által kiadott javítási árajánlat teljesen korrekt. A D.A.S. jogásza a szakértői véleményre és a rendőrségi jegyzőkönyvre hivatkozva többször felszólította a károkozót a kár megfizetésére, eredménytelenül. Társaságunk ezért a bíróságra fizetési meghagyást nyújtott be, amely hatására a károkozó a teljes kárt megtérítette ügyfelünknek.
Megtaláltam a DAS-t. Volt már vele kapcsolatod? Milyen árba dolgoznak?
Vagyona csak egy háza van tudtommal. Nyugdíjjas.
Remélem peren kívül sikerült megegyezni....

Nem igazán tudunk vele megegyezni. Beszéltünk a lányaival adtunk nekik 1 hetet hogy eldöntsék, majd utánna kiderül... Sárgalapos az ember de nem kezelteti magát, meg nincs rólla papírja.
Rengeteg olyan eset van, ami ennél egyszerűbb....mert még felelősség kérdését sem kell vizsgálni.
X kölcsönadott Y-nak pénzt, papírt is írtak róla. Lejárt a határidő...éééés? X kitörölheti Y-tól kapott papírral....vag ymég azt sem, mert ahhoz meg kemény a paper.....

Szóval ennyi....még bírósággal sem behajtható sok-sok pénz, nem, hogy bírósági ítélet nélkül.
Lehet szóban elismeri, de le nem írja.
Vagy ha leírja, később bármikor visszavonhatja. Azt is mondhatja, hogy kényszerítették, hogy írja le...
Ezek mennek mostanság kis hazánkban...

Erre nem fog kiadni fizetési meghagyást a bíróság, csak bírósági ítélet után.
A per pedig végeláthatatlan...
Amúgy mivan ha most bontod ki?
Nem szabad kibontani?