Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ezzel csak az a gáz hogy ideiglenes jogsit nem adnak...
De pont ezt vitatjuk hogy április 1 óta elfogadható az adatlap 60 napig max.
Bírság vagy feljelentés.....ha betű szerint vesszük a rendőrnek lesz igaza, ha logikát is viszünk bele akkor neked...... szar ez a 35-ös az is volt mindíg.
1. változat: régi jogsi be, kapsz egy adatlapot és lakcímedre megkapod az új jogsit.
2: változat: régi jogsi marad, okmányiroda megkapja az új jogsit, értesítés, becaplatás, régi jogsi le, új jogsi on és kész.

Általában az 1-es szokott működni, de vezetni csak érvényes vezető engedéllyel lehet. Nem A4-es papírral, adatlappal...
Én is úgy emlékszem, hogy felénk elveszik előre.....

Bár el tudom képzelni ennyi M betűs rendszám kiadása után, hogy ez sem egyféleképpen működik.....hanem mindenhol máshogy.
és ha nem fogadja el mi lehet a következmény?
Akkor szívás....mert csak azzal együtt érvényes. De akkor is elfogadnám, mert van érvényes a1-e csak most jegyzik be, a vezetőin a régin meg csak az orvosi érvényesség nincs rajta amit vehetünk lejártnak.....érvénytelennek.
Ha ilyet mondanak, csinálnak, akkor nincsenek tisztába az ügymenettel és hibát követnek el. Nem lehet 2 érvényes engedély a kezedben....sőt, semmilyen igazolványból sem lehet 2 érvényes egyszerre nálad.
Plasztik kártyás
Plasztik kártyás az M engedélyed?
Ha az, akkor azt elveszik, mert az új kártyán rajta lesz az és az új kategória is.
Ha csak egy papír (mint igen régen ) , akkor az természetesen maradhat nálad.
Nem! Megcsináltatod a jogsit, megkapod az adatlapot, és azt mondják bent, h ha kézhez kaptad a jogsit postán, a másikat vidd vissza!
Végül is igen, mert az fix. Ez meg olyan sokmindentől függő dolog. Mi el szoktuk fogadni, mert egyértelmű a célja a papírnak megmutatja kinek milyen kategóriája van és meddig érvényes, valamint hogy azért van ez nála mert készül az vezetöi engedély. Szerintem hülyeség nem elfogadni.
a1-et csinálom van eddig egy moped még ha azt meg is tartom és nem adom le annak nem értem mi köze lenne az a1-hez
Ez így van.
Ezért mondom, hogy a probléma elkerülése érdekében ajánlott egy ideiglenes engedélyt kérni. Kb. 1500-1800 pénz.....aki nem tud várni.
Namost ezt értelmezve az jön ki, hogy fel kell mutatnod a lejárt vezetőit és az okmányirodás adatlapot, nade én eddig úgy emlékszem, hogy az okmányirodás elveszi a vezetőidet és az adatlpot kapod csak meg aztán jön postán az új vezetői.
köszi
Járművezetésre jogosító okmányok

2. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:

a) a vezetői engedély,

b) az ideiglenes vezetői engedély,

c) a nemzetközi vezetői engedély.

(2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.

(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyar Köztársaság területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.

(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
megvan a rendelet csak az a mondat ami nekem kéne nincs:D
pedig vagy 6-szor átfutottam
megtennéd hogy bemásolod?:)
Eddig okosabb dolog volt kérni egy ideiglenes vezetői engedélyt az okmányirodában. Na, az tutira helyettesíti az eredetit.
Ahogy Gino mondja mindenhol meg kell lenni az 1.6 mm-nek ahol minta van....ha kisebb ugrik a forgalmi.
A kresz egy keretjogszabály amit más jogszabályok töltenek ki tartalommal és az egyik épp most változott erre vonatkozólag a 35/2000-es ami elfogadhatónak ítéli az okmányiroda által kiadott "legyártás alatt van a vezetői engedély" papírt.
A gumi teljes futófelületén el kell érnie a min. 1.6 mm-t.
Szia Pohi. Ha középen kopásjelzőn van a gumi, azért már felszólaltok?
(Szélét senki ne nézze, egyenesen tanultam még csak menni )
Igazából szerintem nem változott.
Mindig úgy szólt, hogy a járművezetés ideje alatt magánál kell hordani az adott kategóriára érvényes vezetői engedélyét és azt a rendőri felszólításra ellenőrzés céljából átadni köteles.
Na most nála nem volt érvényes jogosítvány és otthon sem volt. (tehát nem felejtette otthon)
Vagyis.....
Ha nem hiszed irány a www.magyarorszag.hu és a jogszabálykeresőből töltsd le a 35/2000 bm.rendletet.....ott lesz az elején.