"Csá Pohi!
Az lenne a kérdésem h mekkor a birságra számíthatok, ha nagy motort (Gixer 750) vezetek Ak jogsival, és neadd isten valamelyik kollegád megállít. Kb ra tól -ig?"
előre is köszi!
A járdán állásnak 4 feltétele van és mindnek egyszerre kell fennállnia, vagyis meg kell felelned a 4 követelménynek. Ebből a legfontosabb, hogy táblának kell engedélyeznie a járdán parkolást, ez kevés helyen van. Másik feltétel, hogy a járdának csak a felét foglalhatod el, a harmadik, hogy ha a felét elfoglalod akkor is 1,5 méter helynek kell maradnia a gyalogosoknak, negyedik a tengelyenkénti ma. 1000 kg. Asszem....ezt most fejből írtam, lehet nem 100%-os....bár szerintem igen
Sziasztok, ezt olvastam. Pohit kérdezném, hogy ez mennyire jogszerű?
A mai napon Debrecenben a Piac utcán állt a motorom a járdán mégpedig a szélén.Szóltak hogy a köztes fényképezi .Kimentem megkérdeztem hogy mit csinál és közlte hogy szabálytalanul parkolok és kezembe nyomott egy figyelmeztetést.Azt is elmondta hogy Májustól aki bárhol a Debrecen a járdán parkol elszállítják a motorját.Csak parkolóban vagy kerékpár tárolóhoz lehet várakozni.
nem úgy van ám az! az a 76 kilóméteróra nem az abszolút sebesség, hanem a sebességtúllépés! tehát 50es táblánál 125nél 300 ezer a bünti... ami azért teljesen más. részletesen itt
Na zsír
Bár illik lelassítani aztán kikapcsolni miután bemértek, mert apám kollégája 1-szer nem vette észre hogy bemérték és ki se kapcsolta.
A rendőrök megállították és kérdezte tőlük hogy mi történt talán gyorsanment? Azok meg mondták hogy azt csak ő tudhatja mert ők nem látták mennyivel megy.
Nem fura, hanem eltörölték a százalékos sebesség túllépsre vonatkozó szabályt. Tehát ha pl. 20 helyett 30-al mész, nem 50%-os sebesség túllépésért kell fizetni. Ez azért egy kicsit jobb, lealább is szerintem.
De azért ez mégis előrelépés, mivel nem százalékos arányban mérik a büntit. Nem tudom megérteni és elfogadni azt a jellegzetes magyar mentalitást, hogy a szabályokat folyamatosan meg kell szegni. Ha meg mégis valaki megszegi és rajtaveszt, minek sír? Saját maga keresi a bajt, viselje a következményeket is. Nem csak akkor kell nagylegénynek lenni, ha nincs rendőr a közelben ám. Ma éppen közlekedtem, hát nem túl sokan, sőt szinte senki nem tartja be az előírt sebességeket. De tudnék mesélni arról, hogy a cégnél ahol dolgozok mennyire szigorúak a sebesség betartására előírt szabályok, úgyhogy ez nekem a közúton sem okoz megoldhatatlan problémát.
Ha csak 1-szer véd meg a 300-ezres bírságtól már akkor megtérült. Apám és jópár ismerősünk használ ilyeneket és azóta nem is kaptak csekket. Igaz ők autón használják, de muszály lesz megoldani a motorra való felszerelést.
Na ezt olvasva majdnem lefordultam a székről: májustól városban már 76km/-ért is 300 ezer forint bírság jár, nem lehet csökkenteni, tehát kötelezően ennyit kap mindenki! Autópályán 150-től. Itt a cikk, sztem érdemes elolvasni... http://href.hu/x/8nsc
Csá Pohi!
Az lenne a kérdésem h mekkor a birságra számíthatok, ha nagy motort (Gixer 750) vezetek Ak jogsival, és neadd isten valamelyik kollegád megállít. Kb ra tól -ig?
Vicces helyzet volt, az Euroringen voltunk, es mellette levo benzinkutra mentunk be tankolni negyen, szepen egymas utan. Megallunk tankolni, erre jon egy rendor, hogy papirokat, blabla. Aztan mondja, hogy ugye tudjuk hogy ez most 1000 Ft per kopf. Azt hittuk csak viccel (epp rendorok treningeztek az Eringen), de aztan addig eroskodott, amig megkaptuk a csekkeket... Utanna mutatja, hogy mi a kijaraton mentunk be, es ott a behajtani tilos tabla. Ami egy bokor kozepen volt, es ugyebar abszolut semmi festek nem volt mar szegenyken, szoval ezzel az erovel lehetett volna akarmilyen kerek kresztabla... En meg nem hagytam magam, es a foto alapjan reklamaltam. Fel ev mulva visszakuldtek a penzt. A tablat allitolag azota sem festettek at... Szoval hasonlo esetekben erdemes panaszt tenni, mert tenyleg foglalkoznak vele, akarmilyen kis piti ugy.
Nyugi, nem szoktam éjszaka táblákat fordítgatni (nappal sem)
Még nem láttam ott mérni, legalábbis abba az irányba nem. Csak ma mentem hazafelé és amikor láttam hogy el van fordítva akkor gondoltam megkérdezem hogy ilyenkor mi van.
Azt elfelejtettem leírni, hogy ha rajtakapnak a seggberúgás a legkisebb problémád lesz, mert alapból szabálysértés, ha baleset lesz belőlle akkor meg bűncselekmény. Nem kell elforgatni. Ha megy a trafi akkor visszafordítja és kiáll mérni. Nem emlékezetből kell vezetni, hanem figyelni kell a táblákra és egyéb körülményekre...
Az lenne a kérdésem h mekkor a birságra számíthatok, ha nagy motort (Gixer 750) vezetek Ak jogsival, és neadd isten valamelyik kollegád megállít. Kb ra tól -ig?"
előre is köszi!
A járdán állásnak 4 feltétele van és mindnek egyszerre kell fennállnia, vagyis meg kell felelned a 4 követelménynek. Ebből a legfontosabb, hogy táblának kell engedélyeznie a járdán parkolást, ez kevés helyen van. Másik feltétel, hogy a járdának csak a felét foglalhatod el, a harmadik, hogy ha a felét elfoglalod akkor is 1,5 méter helynek kell maradnia a gyalogosoknak, negyedik a tengelyenkénti ma. 1000 kg. Asszem....ezt most fejből írtam, lehet nem 100%-os....bár szerintem igen
A mai napon Debrecenben a Piac utcán állt a motorom a járdán mégpedig a szélén.Szóltak hogy a köztes fényképezi .Kimentem megkérdeztem hogy mit csinál és közlte hogy szabálytalanul parkolok és kezembe nyomott egy figyelmeztetést.Azt is elmondta hogy Májustól aki bárhol a Debrecen a járdán parkol elszállítják a motorját.Csak parkolóban vagy kerékpár tárolóhoz lehet várakozni.
Előre is köszönöm, a válaszod!
sebességtúllépések
Bár illik lelassítani aztán kikapcsolni miután bemértek, mert apám kollégája 1-szer nem vette észre hogy bemérték és ki se kapcsolta.
A rendőrök megállították és kérdezte tőlük hogy mi történt talán gyorsanment? Azok meg mondták hogy azt csak ő tudhatja mert ők nem látták mennyivel megy.
Az lenne a kérdésem h mekkor a birságra számíthatok, ha nagy motort (Gixer 750) vezetek Ak jogsival, és neadd isten valamelyik kollegád megállít. Kb ra tól -ig?
Még nem láttam ott mérni, legalábbis abba az irányba nem. Csak ma mentem hazafelé és amikor láttam hogy el van fordítva akkor gondoltam megkérdezem hogy ilyenkor mi van.