Lehet variálni, de ha adásvételi után csinálja a perecet és nem kötötte meg előre a biztosítást, akkor bukta van. Ha az eladó nevén marad a biztosítás akkor meg az eladó fog a perec után felkuszni malusba.
Ha tudom, hogy megveszem, elkérem előre az adatokat és megkötöm a biztosítást, ahogy írták pl. netrisk. Persze, ha 2 utcával arrébbról hozom, én leszarnám, de ha hosszabb távot teszek vele, nem vállalnám be.
Ha megkapod az előző tulajtól a befizetést igazoló lapot akkor egy kölcsönadásival menj haza. De neten könnyen lehet kötni ami azonnal érvényes pl. a netrisk.hu-n.
Hello.
Volna 1 kérdésem. Úgy néz ki holnap veszek egy motort és már azzal mennék haza, de ott ahol veszem nem tudok rögtön biztosítást kötni. Tehát nem lesz rajta biztosítás (valószínűleg). Ilyenkor ha megállít a rendőr akkor gondolom feljelentés lesz.
De mivan ha megmutatom a forgalmit viszont az adásvételit nem és azt mondom hogy csak a haveré és kölcsönadta 1 körre?
Ez volt a próbajogsi. Nem volt kötelező a tanfolyam kreszből sem, nem is jártam 81'-ben, de a PÁV-ra elküldtek mert 17 voltam. A rutin pályán a vizsga előtti estén gyakoroltam mikor rendőrök elkaptak és feljelentettek, megúsztam figyelmeztetéssel. utána pár hónapig egy papírlap volt a jogsi amiben benne volt az érvényesség. Na azzal is elkaptak, lejárt a műszaki a P10-ről.
Nekem nincs félni valom!illetve nem olyan ami föben járo bün lenne!Tudom minden teherest meglehet büntetni(két vas ék,porolto,stb.)Az autot mindig rendben tartom,nem szokásom a szabálytalankodás,stb.
Csak gondoltam ha arra járok,jol megkereslek!
Nemrég pont voltam Balassagyarmaton!
Sziasztok! Üzembentartói szerződést lehet még csinálni? Egy 1000ccm-es motorról lenne szó. Mennyivel olcsóbb, mint egy átírás, illetve kell-e eredetvizsgát csinálni?
De bizony volt ám ilyen. Amikor az én korosztályom amint lehettt rögtön ment, vagy még a nálam pár évnél ödősebbek, úgy vizsgáztak. Ha megvolt nekik a rutin akkor részt vehettek a városi közlekedésben is, csak nem vihettek utast.
És akkoriban még a városi vizsga is más volt. Egyszerre vizsgázott vagy 40 ember. Mindenkinek volt egy rajtszáma. Volt egy megadott útvonal és azon kellett végig menni. És adott helyeken viszgabiztosok figyelték hogy a vizsgázó megfelelően halad-e.
Percenként indultak a vizsgázók és 2 óra alatt levizsgázhatott akár 40 ember is!
Melyik? A körforgalomnál lévő? Ez lett volna a kérdésem...de rájöttem mindkettő körforgalomnál van......szóval az autókereskedésnél lévő vagy a Kaiser's-nél lévő?
Ezt írod, meg, hogy csekk ég nem jött, de te láttad a mérőautót....
Nem biztos hogy levettek, majd ha jön a csekk akkor lesz biztos, addig nem tudhatod. Mi is állunk sokszor sok helyen, de nem megy egyfolytában a gép és azonnal. Mikor odaérünk akkor gép indítása, indítási napló töltés......mikor áttelepülni készülünk akkor gép leállítás.....szóval attól, hogy még ott vannak nem biztos, hogy mérnek is, vagy épp téged....sokminden közrejátszhat.
Ha tudom, hogy megveszem, elkérem előre az adatokat és megkötöm a biztosítást, ahogy írták pl. netrisk. Persze, ha 2 utcával arrébbról hozom, én leszarnám, de ha hosszabb távot teszek vele, nem vállalnám be.