Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez azért más történet, mert látták korábban őt a városban,,,,és úgy gondolom manapság már nem ítélnek el senkit kétséget kizáró bizonyíték nélkül. Meg általában azért el is vannak ferdítve ezek a dolgok. Én is sok ittast fogtam már nem keveset aki menekült is és mind azzal kezdte, hogy én csak a ház előtt ültem az autóban. Szóval az igazság általában minden fél meghallgatása után körvonalazódik ki, de nem minden esetben 100%-osan, ezért van a bíróság, hogy eldöntse mi a hihetőbb. Számomra elképzelhetetlen ugyanis, hogy olyan embert gyanúsítsak ittas vezetéssel aki részegen fekszik az autójában. És ezt a Bíró is átklátja gondolom, hogy nem ez a hobbim, hanem a tényleges ittas vezetők elfogása. Az emberke meg állíthat ettől fügetlenül hülyeséget, mivel gyanúsított és megteheti jogilag, de én mint tanú nem hazudhatok.
Az ezer éves szaroknál ez igaz,a moderneknél nem...
Nekem ugy oktatták, h közuton beülsz a verda vezetőülésébe és a gyujtáskapcsolóba raktad az inditókulcsot ,attól kezdve vezetőnek minősülsz. De ez még 88ban volt.
Azt mondjuk nemtudom mi van akkor ha üzemképtelen az autó
Az télleg igaz hogy 300 fölött nem mér a trafi?
Ha elindítod a motort , akkor még nem vagy vezető ?

Ez másra kivetítve is így van ? Pl. ha egy jóember beugrik mondjuk a nyitva felejtett autódba és elindítja, akkor nem verheted pofán - hiszen ő nem vezette (tehát nem vitte el ), csak segített bemelegíteni a gépet ?
Egyszer egy parkolóban igazoltatták így az egyik barátomat: ült a NEM JÁRÓ motorú autóban, talaj részegen.
Feljelentették, bíróság.

Ő állította hogy előtte gyalog ment oda a kocsihoz, és szállt be, a barátnőjét várta hogy hazavigye őt.
A két rendőr azt vallotta, hogy azért mentek oda hozzá, mert percekkel előtte a városban látták azt az autót VEZETNI .

Mint a sz@rt úgy elítélték, mert nem tudott tanút hozni arra, hogy pontosan mennyi ideje is ül ott az autóban...
A részeg dolgokban van vita, de szerintem ha beülsz részegen az autóba beinddítod, mert hideg van és fűtesz közben meg letentikélsz az még nem ittas vezetés.
Szerintem vezetőnek az minősül aki rendeltetés szerűen használja a járművet.....tehát kormányozza, fékezi stb. például személykocsi esetén. Tehát benne ülsz kormányzol és más tolja akkor te vagy a vezető, ha te is tolod de a kormányt te kezeled akkor megint te vagy a vezető nem kell járó motornak sem lenni. De mi a onkrét kérdés akkor talán jobban tudok válaszolni...

KRESZ szerint:
a) Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során vezetőnek az oktató minősül.
pohi

honnantól vezetés a vezetés?
ha csatak részegen beülök a kocsiba az még nem az,ugye?
ha el is indítom?vagy hol a határ?
Hali

23,5 USD közvetlenül tőle a magyarországi postaköltség, kb
10 munkanap az érkezési idő.

Üdv:
Gábor
Hát akkor az álmos kolléga nem volt képben a dolgokkal, biztosan azért ült bent és nincs kint az utcán Egyszerű a történet, be kell sétálni az okmányirodába bejelenteni az elvesztését a rendszámnak, adnak róla papírt, hogy készülőben van az új rendszám ezért emg ezért...blabla....ezen esetben az új rendszám megérkezéséig fel lehet rakni a "csinált rendszámot" de erről van is papírod. Más esetben nem....
OK Százezredes Úr
Aztán kikalapáltam én is az eredetit és visszaszegeztem az elejére azóta is fenn van, igaz ugy néz ki mint az összegyürt csokisfólia .Fogják is a fejüket a rend őrei, de mondom nekik, ez van, az elkéccázzal sokat vagyok a csalitosba, ezér néz igy ki.
Vagy elhiszik vagynem, ez legalább oridzsi
Nekem a motorról lopták el/hagytam el.

Éjszaka közepén, a városban tanácstalanul. Bementem az őrsre, ügyeletes bazi álmos volt, kb. elküldött a halál f@szára, hogy ha leesett, akkor úgy is visszakerül hozzám. Jegyzőkönyv semmi, aludt tovább.
- És addig? - kérdem. Rakjon fel valamit helyette, kartonpapír is jó.

Rá egy hétre, pest, belváros. Matrica rendszám, két rendőrmotoros kiszed a sorból.

Elmagyarázták, hogy kb. helyben elvehetnék a forgalmit - aztán (nagy nehezen) elhitték, hogy tényleg a rendőr mondta h matricázzam fel magamnak.

Jó arcok voltak, elengedtek. Ja, és egy állat nagyot egykerekeztek az öreg BMW-vel a következő lámpánál...
Hát több hibát is elkövettél. Először is nem hajtunk át biciklitárolókon , másodszor, ha leesett a rendszám akkor minél előbb felrakjuk új taróval vagy dróttal még aznap és nem 3 hónapig a nélkül járkálunk . Harmadszor saját matrica rendszám készítése esetén még ha be ven jegyezve a forgalmiba a "D" engedélye akkor is elveszem a forgalmit, mivel nem a rendszeresített gyári van fent hanem egy "hamis" "utángyártott" Szóval okosabban a jövőben és sok kellemetlenségtől megóvod magad .
hali

Végszükség esetén : www.usafuvar.com

Üdv:
Gábor
frankó rencám..... lehet kikopik a tollamból a tinta
Azt mondjuk tudom h nem lehet hordani ,csak ha be van jegyezve a forgalmiba is.
'1x kocsival áthajtottam 1 biciklitárolón, összegyűrődött-leszakadt ez első rendszám, bedobtam a hátuljába, mondom majdmegcsinálom, eljárkáltam ugy vagy 3hónapig, majd az egyik rendőrhaver mondja, h most erre vannak rácuppanva .
Dekoros cimbivel csináltattam egy faja kis matricarendszámot, felragasztottam, azt jóvan.
Járkálok nyugottstilusban, egyx egy oktávija elémvág, kiszáll 3zsaru, az egyik látom nagyokos, sok a csillag, mondja bevan ez a matrica jegyezve?, nemvót, hát be is huzta gyorsan a forgalmit
Lenyugodtam, megyek tovább, még aznap megállit egy másik, kérem a menetokmányokat! mondom Nállatok van, erre az meg elvette a papirt, amit a nagyokos az elvevésről adott
Uh vagy fankó rencám vagy inkább semmi.
Hát én megrendelni meg tudnám de ha nem küldi el ide akkor meg vagyok lőve. Esetleg AlexCBR tud segítewni, mert ő ugye ott is lakik.
item no.:110329830632
egy srác mondta hogy amcsikon belüli szállítást vállalnak.sajnos én sokat nem értek hozzá én csak kifizetném,keresek valakit aki lebonyolítaná..
Motorra?
Lehet vmi kis matricarendszámra gondolt.
jah
tucc ebayen vásáróni?
Vagyok...
Ford és Opel a nyertes, ha jól értesült vagyok. Kombi Ford járőrautónak, Opel Astra meg lámpanélkülinek...