Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Minden pont 3 évig "él" utána "meghal" Szóval ha 2 év múlva megint kapsz 1-et az onnantól kezdve 3 évig "él", de a két évvel korábban kapott az már csak 1 évig. Asszem ez így érthető . 40....háááátttt..... elméletileg 30%-os túllépéstől él a közig.bírság., de 52 +3, mert ennyit ráhagynak a gépek + - 2 km/h tévedése miatt, így 55-től lenne és van is szerintem közig.bírság a vasúti átjáróban. Ha te 53 km/h-val mentél akkor szabálysértési feljelentéssel éltek és a szabálysértési előadó fog kiszabni bírságot.

Sebességkorlátozás jelentős túllépése

43. § (1) Aki a km/órában meghatározott vagy a jelzőtáblával km/órában jelzett sebességet
a) 100 km/órát meg nem haladó sebességkorlátozás esetén legalább a felével,
b) 100 km/órát meghaladó sebességkorlátozás esetén legalább a harmadával
túllépi,
hatvanezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a szabálysértési hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, továbbá a rendőrség, valamint közúti határátkelőhelyen a határőrség helyszíni bírságot szabhat ki.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés esetén - a szabálysértési jogsegély keretében - a pénzbírságot kiszabó jogerős határozat végrehajtása átadható.

Ez ugye nem vonatkozik rág mert legalább 60-al kellett volna csapatnod, így marad ez szerintem:

Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése

54. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (a továbbiakban: KRESZ) 51. §-ában meghatározott rendelkezés megsértése kivételével a közúti közlekedés szabályait megszegi, ha a 42-51. § szerinti szabálysértés nem valósul meg,
harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség, közúti határátkelőhelyen a határőrség, továbbá a KRESZ 40-41. §-ának, valamint más megállási, várakozási vagy táblával jelzett behajtási tilalom vagy korlátozás megszegése esetén a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés esetén - a szabálysértési jogsegély keretében - a pénzbírságot kiszabó jogerős határozat végrehajtása átadható.

Ez sem kevés, de még mindíg olcsóbb kategória, és akkor még hozzájön a korábbi "előéleted", ha nem vagy egy nagy szabálysértő akkor olcsóbban is meg lehet úszni.
Pohi!

Két kérdésem lenne!
Az elsö:te hogy "dijaznád2 lakotterületen kivül(44-es föut),vasuti átjároban valo gyorshajtást?Ugytudom 40-el lehet ott haladni,és én jol befigyeltem 53-al.Megálitottak,és feljelentettek.De azt nemtudták megmondani,mire számithatok.
Második:ugy hallottam hogy a büntetöpontok ugymond "torlodnak".Pontosabban ha három évenbelül(mert ugye ennyi már az elévülés),kapsz pontot,akkor a három év mindig az uj megkapott büntetöpontol indul.Igy ha régebbi pont lejártvolna(elévülne),akkor arrais ujbol indul a három év.
Köszi Adam, Köszi Pohi a választ !
Köszönöm a jótanácsot...
De én a saját fejem után megyek én ilyen vagyok. De azért megnyugtatom, csak kíváncsi voltam. Egyenlőre semmi rosszat nem teszek.
Kedves Isti! Nézem az adatlapodat. És azt kell mondjam, nagyon fiatal vagy még ahhoz hogy a szabályok túllépésén törd a fejed.A biztonsági övet sem azért kell bekapcsolni mert a rendőr megbüntet. saját jól felfogott érdekedben. És persze akkor ha sokáig akarsz motorozni, és nem mondjuk életed hátralevő részében kerekesszéket hajtani! nem értelek titeket ?!?! értelmes ? fiatal emberek, és nem veszik tudomásul, hogy: SZABÁL AZ SZABÁL!
Úgy, ahogy Adam mondja...
eltíltás, + pénzbírság.
Szia Pohi !
Lenne hozzád 1 kérdésem és nagyon szeretnék rá pontos választ kapni.
Milyen következményekkel járhat az ha a jogosítványomban szereplő korlátozásnál nagyobb motor vezetek és úgy kapnak el ? Pontosabban nekem A1-es jogsim van és egy 400 as Bandit-ot néztem ki magamnak. Mit kaphatok érte ?
Vámot akkor fizeted mikor kihozza a postás. De mivel ez egy kinti barátomtól jött ajándékként.......
Nem hiszem, le van adva a rádióban és a zsaru magazinban is 1 hónapra előre. Persze néha változik.
Én biztos nem!
ezér téged nem rúgnak valagba?
Így van! Ezen adatokat kérjük minden nap!
Ajándékként küldték vagy majd jön a vám a postáról? Én is gondolkodtam egy hasonlón, de a vámos dolgokban nem vagyok biztos 100 dolcsi felett....
Ha lennél szives legközelebb is közzétenni!
köszi Indul a tréfi trafi ma is. Endrefalván-Szécsényben-Érsekvadkerten ne száguldoz
Frankó!
Egyenlőre öcsémre vagyok szorulva.......az ő gsr-éhez megy aszínösszeállítás, aztán ősszel eladom a ruhát meg a sisakot is.
Motor mikor lesz melléjük
A céges motor nem ér!
Elég komunista a vörös 5 ágú csillag mondjuk (Elbandi örülhetsz ), de élőben gyönyörű a színe, a telóval nagyon fakó így lámpafénynél....patent a ruha is......na most már jöhet a tavasz
1 pill.
Muti má!
Székben?
Megjött az egyrészes texport ruhám USA-ból meg a Shoei rf-1000-esem.....szerinted miben ülök a gép előtt, így, hogy most értem haza munkából