Tök igazad van, hogy normálisan kell menni és nincs gond... de nagyon sok helyen van ebben az országban pl."kinnfelejtett" korlátozó tábla, vagy eccerűen olyan hely, ahol kicsit nagyobb sebesség sem veszélyes, pláne ha sok év, sok százezer balesetmentes km gyakorlat van a sofőr mögött, és karbantartott, jó állapotú vasat vezet. Na, amikor itt kezdenek gecizni, azt nem szeretem. Pláne, hogy jelenleg vezetek bőven és időnként időben kell odaérni...
Ellenben sajnos naon soxor látok olyan sofőröket, akik valamilyen okból közveszélyesek, és nem volna szabad őket kiengedni az útra... ezek kiszűréséhez időnként elegendő lenne kiülni két rendőrnek egy forgalmas kereszteződésbe egy stokira... ha kell adok tippet, hova.... de még sose láttam ilyet
Objektív felelősség, rendben van, benyeljük. De azt kevésbé, hogy a nulláson csak azért viszik le a sebességhatárt, mert éppen kiálltak a háromlábúval, az már sok. Mármint, hogy levisszük a sebességhatárt egy tök indiferens helyen és akkor ott, azon az 50 méteren jól megmérünk mindenkit. Amúgy is állandó a dugó, emiatt meg mégnagyobb. És akkor lehet megint döngetni a mellkast, hogy mennyi a gyorshajtó. Nem tetszik a dolog, mert nem ezt kellene erőltetni. Ez csak pénzvadászat. A közlekedési morált meg csak rontja és az a kép alakul ki mindenkiben, hogy a rendőrök megint csak baszogatnak mindenkit. A külföldiek meg szarnak az egészre, mennek, mint a bolondok, kutya se foglalkozik velük.
Én nagyon humánus vagyok. Város kivezető útjainak közepére kiállok 50/68-tól mérek. Ebbe is sokan beleesnek, és úgy gondolom a bírságot meg is érdemlik. Nem kell itt "genyóskodni" az embereket nem érdekli a sebességkolátozás és mennek esztelenül. Én családi autónkkal mindíg betartom amit kell és nem is volt még problémám. Ez a lényeg normálisan kell menni és akkor nincs gond.
A helyszíni bírság 3000-20.000-ig van a feljelentés szerintem ez esetben 30.000-ig. Az hogy mi lesz még én sem tudom......szóval ez még a jövő zenéje....
Ma lemeszeltek Törökbálinton50helyett60-nal mentem(kemény) egy olyan helyen álltak amit ismerek és mindíg vigyázok de ma bekaptam,rendes volt a csávó,3-rugóra büntetett nem is tudtam hogy van ilyen kis összegű büntetés
Viszont ami megilyesztett ma
Voltam Ferihegyen és a gyorsforgalmi után az A portánál van egy régi használatlan vasuti sinpár,Na kérem a szerv egy lesötétített civil 5-ös golfban végezte a sebességmérést,ott végig 70-nes tábla van,és 80-90-nel teper mindenki,jol gondolom hogy azon a vasuti átjáron 30-al lehet csak menni Mert akkor sok jogsi ugrik ott az elkövetkezendő időkben,és hátulról mértek ugyhogy a motorosok is vigyázzanak
Üdv a rend őrének.
Én nem is mondtam hogy nincs nálam a szerződés .
Nálam van a csekk befizetési bizonylat,a matrica,a szerződés, a motor adásvételije is . Valamit kihagytam volna ,ja és a lóhajtó engedélyem is .
Egyébként a matricával nem lehet csalni mert csak a szerződéssel együtt érvényes,de a nagyobb problémám az hogy két smk-val rendelkezem ugyanannál a biztosítónál és mindig egyszerre küldik egy borítékban a matricákat és nem tudni melyik melyik motorhoz tartozik.Egy közúti ellenőrzés alkalmával megkérdeztem a kollégáidat is de ők sem tudták eldönteni ,egyébként segítőkészek és barátságosak voltak úgyhogy vagy 15 percet beszélgettem velük ,ne kövezzetek meg ezért .Csak azon problémáztak egy rövid ideig hogy tényleg 50-es-e?
Hát ez nem rossz dolog, de akkor jó ha mellette van a szerződés is, mert csak 1 matrica nem felragasztva mondjuk az ülés alá és nincs szerződés, bennem azt a kétséget merítené, hogy ha 10 smkp-d van akkor 1 biztosítási matricával járkálsz. .....érted?
Eltiltani eltilthatnak pár hónapra és örökre is, valamit bizonyos kategóriától és minden kategóriától is. Attól függ mit követtél el...... hányszor......meg a szabálysértési előadótól.
Lehet hogy rosszul gondolom, de véleményem szerint egy bűnért egy büntetés jár. Vagyis ha motorral csinálok hülyeséget, akkor úgy tartom jogosnak hogy büntessenek az A kategória bevonásával és a B maradjon meg.
az én mocim kissportmoci yamaha tzr 50 es 2006 os nekem nagyon teccik:)jol is megy az ára is elogadható volt 200ezer mert nincs rajat oldalidom de igy sztem jobban néz ki:de ez ember függö:)
Én szintén nem csúfítotttam el a kisrobimat vele, hanem az ülés alá, a sisaktartó oldalfalára ragasztottam. Ha megállítottak igazoltatni, szó nélkül felnyitottam és mutattam. Különben meg, ha kívülre ragasztod és egy vicces kedvű gyerek lekapargatja, akkor meg mit csinálsz?
A korlátozott jogsit letettem, még nem váltottam ki, mert nincs rá szükségem annyira, csak azért van meg, hogy nagy A-nál kiegészítőt kelljen csak tenni. Jövőre leszek 21 és megyek A-ra. A kérdésem az, hogy ki kell-e váltani az A korlátozott jogsimat, hogy elfogadják, mint hiteles jogsit? Csak úgy nem váltanám ki (4000 Ft). Esetleg ideiglenes jogsi?
A másik az, hogy lassan 2 éve okoztam egy eléggé érdekes balesetet kocsival, szóval rendőri helyszínelés meg minden. Jön a határozat, 3 hónap jogsi bevonás (úgy írták le, hogy mindennemű kategóriától eltilva). Most nyáron segédmotorral közlekedtem a kerékpárúton lakott területen (tiltott dolog), szemben meg jönnek a rendőrök kis yamaha robogóval bekötetlen sisakpánttal. Majd leesett a fejem, úgy néztem. Megállítanak, feljelentés (mondom úhh végem van, 2 év priusz a kocsisból, ebből fél év eltiltás lesz), jön a papír, csak 10k-t kellett fizetnem, mert önálló jövedelmem meg az enyém volt a SMKP. Erre valami ötlet, hozzáfűznivaló?
Nem értem, kategóriánként külön nézik? Szóval ha autóval csinálok valamit, akkor az motornál (A) nem érvényes vagy igaz ez fordítva is? Meg még annyit, hogy ha A korl-lal csinálok valamit, 125ös MZvel száguldok akkor a nagy A-t nem vehetik el (azzal szintén mehetnék az MZvel). Vagy hülyeséget mondtam volna?
Várom válaszotokat, széles utat!
Igen csak nálam nem volt ott mikor igazoltattak, de most már meg van a levél 25-ikén bemegyek a rendörséghez aztán meg kell mutatnom ,hogy már volt rajta akkor is biztositás aztán kész meg max 500-5000ft ig megbüntetnek!
azért köszi a válaszokat
Helló!
A segédmotorkerékpárok kötelező biztosításának megkötésekor küldenek az éves kötvény mellé egy kis öntapadós matricát amit jól látható helyre kellene felragasztani de én még nem csúfitottam el vele a motoromat csak magamnál hordom a csekkel együtt,ellenőrzéskor nem csináltak belőle ügyet azt mondták lényeg az hogy meglegyen ez is.
Ellenben sajnos naon soxor látok olyan sofőröket, akik valamilyen okból közveszélyesek, és nem volna szabad őket kiengedni az útra... ezek kiszűréséhez időnként elegendő lenne kiülni két rendőrnek egy forgalmas kereszteződésbe egy stokira... ha kell adok tippet, hova.... de még sose láttam ilyet