Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sétálj be a biztosítóhoz, kérd meg őket szépen, hogy nyilatkozzanak az esetedről, mert amennyiben nem teszik meg, holnaptól az ügyvéded veszi fel velük a kapcsolatot. Ez hatásos szokott lenni, eléggé gyorsan fizetni szoktak ezt követően.....
Köszönöm4

Kibujni nem akarok,mert vallom,ha jogos a bünti(elkövettem valamit) igenis tessék fizetni!Bár kibujhatnék alola mert édesapámmal eggyezik a nevünk,és nekiis megvan minden kategoria,de nem ez a megoldás!
engem igazán az érdekel hogy a jogsi megmaradjon!Sajna a mostani törvények sokszor belekényszerittenek minket valamilyen szabály áthágására.Ilyenkor mérlegelni kell,melyik az olcsobb!Ma például maradt 4-perc vezetési idöm,arra hogy parkolot találljak.Kecskemét belterületén erre gondolnise lehet,igy toltam neki,hogy kiérjek a pályára az elsö pihenöig!Mivel a tulvezetés 400.000-Ft-tol indul,igy maradt a (kissebbik rossz),a gyorshajtás!
Ha látott, ami valószínű mert a régebbi ill. radaros mérők is átfogtak 8 sávot közeledő-távolóba, 50 helyett 65-75km/h 30000Ft, a pontok számát nem tudom, a teher menetleveles úgyhogy az alól sem lehet kibújni.
Szépjonapot mindenkinek!

Tanácsra lenne szükségem!Bár motorozok,de ma teharautoval valoszinüleg beleszaladtam egy autobaszerelt sebességmérö kamerába.Kérdésem a következö lenne.
Megtudja külömböztetni a kamera az egy irányba halado,de más forgalmi sávban közlekedö jármüvet?
És milyen százaléktol veszélyes a jogositványra nézve a sebesség tullépés?
Én ugy 70-nel cammodhattam az 50-es táblánál teherautoval.A helyszin Kecskemét kivezetöje a Tescos körforgalo elött!

elörreis köszönöm a válaszokat!
ok, köszi
-rendőrségi eljárás nem volt, de a kárszakértő már volt kint egy-másfél héten belül. azóta semmi
a kárszakértőt mondta h a biztosítónál érdeklődjek de ott nem tudnak semmit - mint mondtam. úgyhogy sajna most ez van nem tudom kihez tudnék fordulni, de ez már nevetséges... már a MÁV biztosító is kifizette volna ennyi idő alatt
Üdv!

Egyik ismerősöm kapott értesítést bírságról nov. elején (gyorshajtás történt júl. elején). Van ennek kézbesítési/értesítési határideje ill. mennyi ez az idő, ha van? Hol találhatok erről bővebb infót?

Köszönöm a választ!
Hello!
Csak beleokoskodok én is a kérdésbe. Saját esetemet tudom felhozni;
Nem én voltam a hibás a balesetben, de a rendőrök kint voltak helyszinelni, - örültem hogy állok a lábaimon- persze a kis kocsog nem ismerte el. Motor TK. Rohamkocsi, korház, következő héten pedig, saját-fájó-lábaimon be az ellenfél biztosítójához.( Allianz) Ja, a rendőrök adtak 1 papírt a helyzinelésről. Szó nélkül kijöttek, fényképeztek. Aztán mikor megvolt a határozat, hogy a másik fél a hibás, akkor a biztosító minden kárt viszonylag korrekten kifizetett, persze ez is időbe telt. Szóval ez így zajlik. Nem írtad, hogy volt-e rendőrségi eljárás a Te esetedben?
Hát én rendőr vagyok nem biztosítós . Őszintén szólva nem az én asztalom a téma, de kicsit tudok hozzá szólni. Ha egyértelműen a másik fél volt a hibás akkor pár nap vagy 1 héten belül ki kellett volna már mennie a kárszakértőnek megnézni a motorodat. Ekkor van lehetőség a sérült ruházat bemutatására is amire szintén fizetnek majd később, nem új árat, mert amortizálják, de azért elég szépen. Ha nem tudod a roncsot tárolni valahol akkor egy fizetős helyre is vihezed ahol adnak számlát és azt is fizeti a biztosító. Bérmotort, nem tudom fizet e........autónál talán van olyan, hogy ha munkábajáráshoz vagy munkavégzéshez elengedhetetlen akkor a bérelést fizeti ki, ha jól tudom....nem 100%. Kérdezz meg egy biztosítós embert, neki képben kell lennie. 4 hónap alatt már le kellett volna zárniuk szerintem és kifizetni ami jár......
hát pedig valamit ki kéne találni mert ez már túlzás...majdnem 4 hónapja....
am neked is volt velük dolgod ezek szerint
Sajnos az se biztos, hogy bármit fizet. Az Alianz nagyon szemét.
szia Pohi!
Az lenne a kérdésem, h augusztus közepén volt egy balesetem, amiben nem én voltam a hibás. Egy héten belül kaptam a biztosítótól egy levelet ki kellett tölteni, és visszaküldeni... megtettem.
Azóta semmi. Az én biztosítómnál sem tudnak semmit mondani (K&H) és a másik fél biztosítója sem (Alianz).
A pesti központot nem lehet elérni , a biztosítós csaj se tudja.
Valaki mondta, h lehetőségem van ilyenkor bérelni egy motort, majd számla bemutatása után köteles
a biztosító kifizetni.
Lehetséges ez? és ha igen milyen törvényre jogszabályra stb. lehet hivatkozni?
Köszi előre is és bocs h ilyen hosszú lett
Még egy sarc a motorosoktól!
Az smkpra vonatkozó teljesítmény adatok, korlátozások nem fognak megszűnni, csak lesz rajta rendszám. Ennyi.
Nem vihetsz utast, nem mehetsz vele autópályára, nem mehetsz vele elvileg jobban 40-nél, stb. ezek maradnak nem változik semmi.
Egyszer már kérdezted ezt és akkor is azt válaszoltam hogy segédmotorkerékpáron utast nem lehet szállítani még akkor sem ha rendszámos lesz.
sziasztok. ugye 2009-től lehet rendszámozni a smkp-kat is. a kérdésem az lenne, ha ez megvan, akkor lehet személyezni is?
Ha tavaszodik akkor még megkereslek aztán majd segítesz ősszeállitani egy jó útvonalat
Milyen jó ötlet, én kinyírom őket mert marha erős vagyok, és mivel ők lesznek pont az a 6 millió magyar aki nem fizet adót, így az ország gazdasági problémája is megoldódik, mert a maradék 3,5 millió adófizető-ből akikből egy sem él segélyen fel lehet lendíteni az országot annyira, hogy Svájc is ad egy üléspúpot neked, csak juttassuk el őket M.o. jövőbeni szintjére
Pedig szerintem mindenért te vagy a hibás nem is a rendőrök,de sebaj vezeklésűl átadhatod nekem az üléspupodat akkor talán én megbocsájtok,persze akkor még mindig lessz vagy hatmillió magyar aki téged hibáztat,de akár velük is szembeszállok az üléspupodért
Csak ilyenkor azzal kellene foglalkozni, hogy a jó "k" anyukájába annak aki kinthagyta és felhívni az út kezelőjét mivel ő adta az engedélyt a kihelyezésére és eltüntettetni vele. És őket kell szidni nem a rendőrt. Csak mindenki megszokta, hogy a rendőrt szidni könnyebb....mindenért ős a hibás a bunkó stb. Kíváncsi vagyok mennyi ember mert eddig felszólalni kint felejtett tábla ügyben......nem hiszem, hogy sok. Nem kellene rendőr sem stokin a kereszteződésbe, mindenkinek normálisan kellene közlekedni és nem lenne baj. A rendőr nem oldja meg a közlekedési problémákat, max. enyhíti az egész közlekedés normálissá tétele az embereken múlik.
lemeszeltek töki ?
én meg multkor olyan rodeót csaptam a városban amikor mentem hozzátok hogy csak na.... úgy mentem a cat-el mint te a drz-vel befelé a kerepesin a buszsávon 3 kéket előztem meg az utolsó hol állt volna ha nem a sor elején szépen beáltam elé a buszsávból, na mondom ezek tarkón lőnek az tuti de le se szartak szerencsére

Hali!

Nos, a legtutibb rész szerintem a Nockalmstrasse és környéke. Mi rendszeresen Imst környékére megyünk, mert onnan nagyon közel van É-Olasz is. De csodaszép a Wörther-See környéke is, de időben kell szállást foglalni, ha nem sátraztok. Nekünk ált. egy hét 3-4000km. Persze az első+utolsó nap az km zabálás, míg odaérsz a szerpentinekhez. A Grossglockner Hochalpenstrassét se hagyjátok ki! Tipp: felmentek a Pasterze-ig, ott túra jobbra-balra, majd Zell am See irányába menjetek, de du. 6 után! Sehol senki, lehet repeszteni a klassz aszfalton, jól belátható kanyarok! Csak a mormotákra kell figyelni! Jó utat!
Szia! Néztem a képeidet nagyon szép az ausztriai hány km-es túra volt mert mi is ki akarunk jővőre menni az osztrákokhoz csak még nem tudjuk melyik részre.
sziasztok azt szeretném kitudakolni hogy hogyan lehet egy kölföldről behozott motort forgalomba helyezni?
van vámpapírja svájci forgalmija és adásvételije
lehetőleg pontos leírást ha kérhetnék hova kell vinni mit kell csinálni stbbb.
ja és még egy kérdés kit kell lefizetni hogy 11kwos legyen?

segítségeket előre is köszönöm
Na, én már nem motorozok aszfalton... a kocsimban meg ott a védelem... még kell fejleszteni, de szemből lézerrel már mérhetetlen
Jaaa, pl. Szeged, Új-híd, Belváros felöl a Sportuszoda felé hajtva 25 méteres szakaszon 50 helyett 30... naná, hogy ott áll szemben a kis lézeres...