Mi az a "a biztositási matrica"?
Ha nálad van a befizetési bizonylat, már jó vagy.
(Bár egyszer kérte tőlem a rend egyik őre a szerződés másolatát is de én kiröhögtem. Majd lekicsinyítettem neki az A4-es méretet kb 4x6cm-esre, azt nem mondta mekkora legyen a másolat)
hello pohi!múltkor már beszéltünk hogy megállítottak a rendőrök és nem volt nálam a biztositási matrica ezért nem tudtam igazolni hogy biztositás van a motoron(de különben tudom igazolni a zserzödéssel hogy mikor megállitottak mrá volt rajta)!helyszini bírságot nem kaptam mert majd csak áprilisba leszek 18éves!és ma küldtek egy ajánlott levelet,amit majd csak holnap tudok átvenni.És az lenne a kérdésem hogy megbüntethetnek ugy is ha nem adtak helyszini birságot?
Innen letöltöd a közig bírság számolót. Beírod mennyi a megengedett sebesség, meg beírod, hogy mennyivel mentél. Ha a bírság összege 0, mint a te esetedben 50-nél 58, akkor szabálysértést követtél el amire nem vonatkozik a közig bírságos objektív felelősséges cucc
Még nem nyilatkoztam semmit!
Nem az van hogy mindenképp büntiznek?
Ha nem nevezem meg ki volt akkor a tulajdonost büntetik!
Vagy rosszul tudom?
Most jött be nem rég! Valami objektív felelősség vagy mi a fene!
Attól függ mit nyilatkoztál, ha azt, hogy közeli hozzátartozód vezette a járművet de nem vagy hajlandó megnevezni akkor semmit, ha megnevezted akkor az meg a lakhelyed szerinti szabálysértési előadótól függ.
Arra gondoltam, ha már úgy is van ez az objektív felelősség, és ha véletlenül mennék 200-al és lefényképeznének, megkérném apámat, hogy vigye el a balhét. a jogsielvételt... neki van nagymotorra, de már nem nagyon használja, mert 81 éves....
Pénzben mire számíthatok? 5 éven belül nem volt semmi büntim! Előtte is csak két helyszíni!
Szerencsém volt! Utolértem egy Gold Winges srácot! Lassított de nem tudtam előznimert jöttek szemben 1000-n
Ez a szerencsém!
Köszi! Felvettem a borítékot!
2008 10.11-én Zirc-Kardosrét lakott területen mértek be!
50 km/h helyett 58-al! Én többre számítottam! Most vissza küldöm az adatlapot aztán várom a csekket!
Fotót nem küldtek! Miért?
6 hónapon belül elárást kell indítani, különben elévül. Ha megindult, akkor az ügyintézési határidő 30+30 nap, aminek a túllépése miatt kifogással élhet. 2 év alatt évül el a joghátrány
Elméletileg pár nap alatt fel kell küldeni az elemzőknek, gyakorlatilag, meg éppen mikor van rá idő akkor kerül oda. A köziges bírságnál 6 hónap van ha jól tudom az eljárásra....ezen időn belül fogod megkapni az értesítést.
Az irányjelzés elmulasztása is csak egy szabálysértés. De asszem ez a buszsávos kamerák elméletben úgy működnek ha 2 alatt elmész akkor van gáz, mivel nem fordultál le az elsőnél.... vagy többnél
Ez nem tudom de talán a közig bírság hatálya alá nem tartozik a buszsáv használata, vagy igen? Felénk nem nagyon van buszsáv . Ha nem tartozik bele akkor sima szabs. és közeli hozzátartozóra hivatkozás nem gond. Ha beletartozik bár én nem hiszem akkor meg nem nyilatkozik arról, hogy ki vezette és akkor pénzbírság. A fényképen általábanm úgysem látszik rendesen ki vezette.
Ha nálad van a befizetési bizonylat, már jó vagy.
(Bár egyszer kérte tőlem a rend egyik őre a szerződés másolatát is de én kiröhögtem. Majd lekicsinyítettem neki az A4-es méretet kb 4x6cm-esre, azt nem mondta mekkora legyen a másolat)