Én úgy tudom, hogy ha meghaladja a 125 cm3-at, vagy a 11 kw-ot, azt nem vezetheted. Ezért nem lehet pl (hivatalosan) Rs-t vezetni a1-el, hiába 25-ös, a kw sokkal nagyobb(21-22).
Szia pohi!nekem A1 es jogsim van de egy 250es mz-vel járok ami 11kw-os! az oktatom azt mondta vezethetem mert jó a kw-at!szted mit szol a rendőr ha megállit?
Áááááá én nem foglalkozok motorosokkal a bal kezem felemelésén kívül.....ami köszönést imitál. Tudom, hogy minden motoros szabályos, törvénytisztelő állatpolgár.... izé...állampolgár
Sziasztook.Azt kérdezném ha van nekem egy PL:250-es KDX Kawám és forgalomba szeretném helyezni mennyi be lenne egy ilyen lépés?És mik kellenek hozzá?
Segítséget köszönöm
köszi pohi!de különben ha csak olyan vagyonom van hogy 50ccm (yamaha trz )de ugye azt átiratni se kell meg semmi szoval érted:)és ezt a levelet mennyi idö alatt küldik ki?
Valószínűleg figyelmeztetést kapsz elsőre, max. ha van vagyonod (pl. tiéd a motor) akkor pénzbírságot. De erre is lehet kifogást írni megfelelő indokokkal "könyörgőlevelet" és akkor szokták enyhíteni, általában felezni az összeget. max. 30.000 Ft szerintem Fel a fejjel
köszönöm a válaszodat pohi!és akkor valószinüleg csak ilyen enyhe pénzbirság lehet ugye?a jogositványomat ezért nem vehetik el ugye(még nem volt semmi ügyem a rendörökkel ezen kivül)?
De ott van ám, hogy a "jobb" oldali sávban kinek kell haladni és milyen sebességgel. Aki gyorsabb az mehet a belsőbb sávokba és ott addig haladsz amíg elhaladsz a lassabb jármű mellett és te is szépen visszasorolsz "jobbra" ha ott tiszta az út előtted. Nemde? Csak ezet sokan elfelejtik és veretnek a "bal" sávban folyamatosan.
A KRESZ szerint:
"Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek."
Akkor kérdem én: Mi értelme van az M7-esen a "jobbról előzni tilos" propaganda feliratnak?
Mivel párhuzamos közlekedésre alkalmas így ha akarnál sem tudnál előzni. Csak sávot váltasz
és elhaladsz a másik sávon közlekedő mellett. Ráadásul ha ezt meg tudtad tenni jobbról
(bár továbbra sem előzés ) Akkor nem te vagy a szabálysértő hanem aki mellett
el tudtál haladni jobbról mert ő meg ezek szerint csúnyál lesz@rta a jobbra tartási kötelezettségét.
„A” korlátozott kategória- legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár
„A1” alkategória- a 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár
A 250 miatt kiesett, az a lehetőség, hogy jó legyen így......engedély nélküli vezetés.....