köszönöm a válaszodat pohi!és akkor valószinüleg csak ilyen enyhe pénzbirság lehet ugye?a jogositványomat ezért nem vehetik el ugye(még nem volt semmi ügyem a rendörökkel ezen kivül)?
Köszönöm a válaszodat,így már jobban értem.
Ettől függetlenül nekem a saját bejáratú véleményem hogy aki mögöttem jön talán többet lát mint aki elöl halad mert az elöl haladónak két irányba kell ilyenkor figyelni míg az előzőnek csak előre (na jó neki is kell hátrafelé is figyelni az előzés megkezdése előtt) így az előzést kezdeményező jobban figyelhetné az előtte balra kanyarodni szándékozóra vagy éppen már a kanyarodást meg is kezdőre.
A 190/2004-es Korm.rendelet 2.§ szerint kötnöd kell biztosítást 4.§ szerint magadnál kell tartani. Te ezek szerint a 4.§-t szegeted meg. Akár helyszíni bírságolhatott volna is ha van tulajdonod, pl:tiéd a motorkerékpár.
Általában én is feljelentek biztosítási ügyben, mert jobban nyoma marad a dolognak. Ez a rendőrön múlik, mit intézkedik, figyelmezetet helyszíni bírságol vagy feljelent. Fogsz kapni egy határozatot a szabálysértési hatóságtól amiben leírják mivel büntetnek. Gondolom ha még nem volt eddig más akkor egy ejnye bejnyével megúszod, de legközelebb már nem mivel a rendszerben nyoma marad a dolognak.
Fiatalkorúakra vonatkozó rendelkezés
29. § (1) E törvény alkalmazásában fiatalkorú az, aki a szabálysértés elkövetésekor a tizennegyedik életévét betöltötte, de a tizennyolcadikat még nem.
(2) Fiatalkorúval szemben pénzbírságot akkor lehet kiszabni, ha önálló keresete (jövedelme) vagy megfelelő vagyona van.
hello pohi!tegnap megállitottak a rendőrök igazoltatásra és nem volt nálam a motornak az a biztositási kis matricája de a biztositásom megvan csak ott nem tudtam igazolni!azt mondta a rendör hogy mivel még tanuló vgayok nem büntethet meg de feljelentést tesz!ezért szted mit kaphatok?
"Az amerikai, a francia, a magyar és a cigány állnak az Eiffel-torony kilátóján. Hirtelen az amerikai előkap pár köteg dollárt, elkezdi lehajigálni a mélybe, miközben ezt kiabálja:
- Nekünk ebből otthon rengeteg van!
Ezt látva a francia előkap pár üveg pezsgőt, és elkezdi a mélybe önteni, miközben azt kiabálja:
- Nekünk ebből itthon rengeteg van!
Látva ezt, a cigány aggodalmas arccal fordul a magyar felé:
- Te, eszedbe ne jusson valami hülyeség!"
Engedély nélküli vezetés miatt pénzbírság és igen a "jogsit" rendes nevén vezetői engedély-t is elvehetik, eltilthatnak az "m2 kategóriádtól, de minden mástól is, tehát még lerakni sem tudsz elemnni új kategóriát.
sziasztok. ha nekem m kategóriás jogosítványom van, és egy 125-ös motorral megyek, aminek rendezve vannak a papírjai, van műszaki, stb.. és elkap a rendőr, akkor mire számíthatok? a jogsit is elvehetik?
Konkrétan a te általad felvázolt esetben a balra kanyarodó jármű dupla felelősséggel van "megáldva". Mielőtt balra kanyarodsz meg kell bizonyosodnod arról, hogy az előzésedet megkezde e már másik jármű. Ha motorral vagy ha 4 kerekűvel. Ha nem előznek akkor bekanyarodhatsz. Ebből szokott lenni sokk koccanás és az hogy valaki kereszteződésben előz az általában csak egy szabálysértést követ el míg a bekanyarodó szokott lenni a felelős a baleset bekövetkezéséért. Persze nem mindíg mert ez sok mindentől függ (láthatta az előzőt vagy nem, mennyivel előzött, szóval ilyen észlelési dolog...), de 95%-ban igen.
A felvázolt KRESZ esetben egyébként a lényeg az, hogy ha csapatsz egyenesen akkor megelőzhetnek a kereszteződésben is téged 2 kerekűt, míg a 4 kerekűt nem előzhetik meg a kereszteződésben és van még ott pár szabály.
Az alap probléma az szokott lenni, hogy városon kívül azt hiszik a "főbb" útvonalon, hogy fő úton haladnak és előzködnek kereszteződéseknél is. Pedig sok helyen a fő út vége a város végénél van és csak egy alsóbb rendű úton folyik tovább a közlekedés. Példa erre Balassagyarmat ahol dolgozom, a városon belül a Rákóczi út a főút. Kiérsz a városból, akkor csapatsz tovább egyenesen ugyanazon úton de az már nem lesz főút hanem csak a 22-es út. A főút ezen esetben a 2-es számú főút amibe majd Rétságnál becsatlakozik a 22-es.
Szeva Pohi!
Már megint kérdések merültek fel bennem vagy csak vitatkozni akarok?
Na szóval az általad idézett előzési válaszban nem egészen tiszta számomra hogy a kétkerekű járművet lehet előzni?
e) útkereszteződésben és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve
(9) A (8) bekezdés d) és e) pontjában meghatározott tilalom nem vonatkozik a kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak gépjárművel való előzésére
Eszerint akkor a kereszteződésben balra akarok kanyarodni,irányjelzést adok,behúzódok a felezővonalhoz akkor balról megelőzhet engem autó?
Mert ha ez így van ez szerintem balesetveszélyes nem?
Világosíts fel, please.
Értem a finom célzást) Itt ebben az országban jogaik csak a tezsvíreknek van dik mán.........Ézs amíg a tezsvír (alias megélhetési jogvédő) sorozatban gyártja a purdékat, addig mi csak egyet, max kettőt. Aztán harminc év múlva a két országgyülési képvíselő emígy beszélget az Országház folyosóján: "Dik mán Gázsi, hát mán megen ez a madzsar kérdés......"
Kint ha nincs a biztosításad befizetve és elkapnak bezúzzáka kocsidat és kutyát nem érdekli hogy s600-as merci vagy lamborgini. Itthon 3.000 ft-os bírságért is nyekereg mindenki....
Persze,minden jóérzésű ember felháborodott az eseten.De az a mi sarunk,mi hagytuk futni.
Kint nem szarkodnak annyit,és ezt szívta meg a "hungarokaszkadőr".
Széles utat.
nem értenéd meg? pedig Te értelmes biztos vagy ott van mindkettőn a királyi posta pecsétje...elbaxtam.
hétfőn oda vezet az utam, kaptam már ilyen igazolást máskor (tört negyedéves befizetéskor). köce!
Nemis azt mondtam, hogy nem teheted, de nem helyes. Konkrétan arra gondoltam, hogy úgy előz, hogy a szembe jövő fékezésre kényszerül (igaz ez már veszélyezetetés) nem pedig lassításra (ami elmegy zavarásnak). Az előzésnek vannak feltételei és abba nem fér bele az, hogy a szembe jövőnek és a megelőzöttnek fékeznie kell, hogy te még vissza tudj sorolni a saját sávodba. Legalább is szerintem
Hát én nem érteném meg....de általában nem büntetek, csak ha nagyon gázos a szituáció ilyen esetben, főlleg akkor ha a gépben sincs semmilyen biztosítási adat. Ez viszont nem jelenti azt, hogy más ezért nem fog megbüntetni. Legegyszerűbb ha kérsz egy igazolást a biztosítótól, a mostani időszakra. És akkor no para. Ingyen adnak egy zöld kártyát ha kérsz az külföldre is jó, kötvényszám minen rajta van. Ennyi.
úgy jött össze, hogy késtem a 3.-kal és küldtek mégegy csekket. az egyiket befizettem és mikor jött a '01.01-ig' csek, nem figyeltem és összekevertem a '10.01-ig' csekkel.
úgy tudom, h a bizti jóváírja és beszámítja a következő negyedévre. logikusan a rend őre érthetné a szitut ha két ugyanolyan befizetett csekket mutatok neki, nem?
Amikor tanultam (nem ma volt), nekem úgy mondták, hogy a forgalmi részvevőket zavarhatod, de nem veszélyeztetheted. Ez már megváltozott? Tudomásom szerint így kismértékű fékezésre adhatsz okot mellékútvonalról történő felhajtáskor, forgalomba való besoroláskor, előzéskor stb. Rosszul tudom?
Egyszerű a válaszom. Pusztán arra kívántam rávilágítani, hogy a magyart kint megfogják, felnégyelik, börtönbe zárják egy gyorshajtásért, míg itt egy külföldi szégyenszemre sokkalta durvább balesetet okoz, angolosan távozik és nem történik vele semmi. Ezen vagyok felháborodva. Így már megértetted miért írtam?
Ettől függetlenül nekem a saját bejáratú véleményem hogy aki mögöttem jön talán többet lát mint aki elöl halad mert az elöl haladónak két irányba kell ilyenkor figyelni míg az előzőnek csak előre (na jó neki is kell hátrafelé is figyelni az előzés megkezdése előtt) így az előzést kezdeményező jobban figyelhetné az előtte balra kanyarodni szándékozóra vagy éppen már a kanyarodást meg is kezdőre.
Általában én is feljelentek biztosítási ügyben, mert jobban nyoma marad a dolognak. Ez a rendőrön múlik, mit intézkedik, figyelmezetet helyszíni bírságol vagy feljelent. Fogsz kapni egy határozatot a szabálysértési hatóságtól amiben leírják mivel büntetnek. Gondolom ha még nem volt eddig más akkor egy ejnye bejnyével megúszod, de legközelebb már nem mivel a rendszerben nyoma marad a dolognak.
Fiatalkorúakra vonatkozó rendelkezés
29. § (1) E törvény alkalmazásában fiatalkorú az, aki a szabálysértés elkövetésekor a tizennegyedik életévét betöltötte, de a tizennyolcadikat még nem.
(2) Fiatalkorúval szemben pénzbírságot akkor lehet kiszabni, ha önálló keresete (jövedelme) vagy megfelelő vagyona van.
"Az amerikai, a francia, a magyar és a cigány állnak az Eiffel-torony kilátóján. Hirtelen az amerikai előkap pár köteg dollárt, elkezdi lehajigálni a mélybe, miközben ezt kiabálja:
- Nekünk ebből otthon rengeteg van!
Ezt látva a francia előkap pár üveg pezsgőt, és elkezdi a mélybe önteni, miközben azt kiabálja:
- Nekünk ebből itthon rengeteg van!
Látva ezt, a cigány aggodalmas arccal fordul a magyar felé:
- Te, eszedbe ne jusson valami hülyeség!"
A felvázolt KRESZ esetben egyébként a lényeg az, hogy ha csapatsz egyenesen akkor megelőzhetnek a kereszteződésben is téged 2 kerekűt, míg a 4 kerekűt nem előzhetik meg a kereszteződésben és van még ott pár szabály.
Az alap probléma az szokott lenni, hogy városon kívül azt hiszik a "főbb" útvonalon, hogy fő úton haladnak és előzködnek kereszteződéseknél is. Pedig sok helyen a fő út vége a város végénél van és csak egy alsóbb rendű úton folyik tovább a közlekedés. Példa erre Balassagyarmat ahol dolgozom, a városon belül a Rákóczi út a főút. Kiérsz a városból, akkor csapatsz tovább egyenesen ugyanazon úton de az már nem lesz főút hanem csak a 22-es út. A főút ezen esetben a 2-es számú főút amibe majd Rétságnál becsatlakozik a 22-es.
Remélem a gazsi a lejárt forgalmijú lezserkettes visszapillantójában is sűrűn lát rémeket
Már megint kérdések merültek fel bennem vagy csak vitatkozni akarok?
Na szóval az általad idézett előzési válaszban nem egészen tiszta számomra hogy a kétkerekű járművet lehet előzni?
e) útkereszteződésben és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve
(9) A (8) bekezdés d) és e) pontjában meghatározott tilalom nem vonatkozik a kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak gépjárművel való előzésére
Eszerint akkor a kereszteződésben balra akarok kanyarodni,irányjelzést adok,behúzódok a felezővonalhoz akkor balról megelőzhet engem autó?
Mert ha ez így van ez szerintem balesetveszélyes nem?
Világosíts fel, please.
Kint nem szarkodnak annyit,és ezt szívta meg a "hungarokaszkadőr".
Széles utat.
hétfőn oda vezet az utam, kaptam már ilyen igazolást máskor (tört negyedéves befizetéskor). köce!
úgy tudom, h a bizti jóváírja és beszámítja a következő negyedévre. logikusan a rend őre érthetné a szitut ha két ugyanolyan befizetett csekket mutatok neki, nem?