szerintem az nem éppen hivatalos. a fényképezőgép rögzít, és a rajta lévő adatokat értelmezik. Ha megállít szívás van. Ha nem állít meg, és nem halad meg egy %ot, akkor nincs gond szerintem. De meghalad egy bizonyos %ot a túllépés a rendszer autómatikusan küldi az infókat a központba, amin ha nem szerepelnek a cuccok reménykedhető a dolog.
Bár se nem Pohi vagyok, se nem rendőr. De azéé hallok pár dolgot!
Szia Pohi én ugy jártam a múltkor hogy lakott területen 40 helyett 60- al mentem kb de szembŐl volt a trafi,ha pl a jóember a mérővel nem tudta a rendszámomat is rögziíeni akkor semmi baj? és ha a jóember pl felírta akkor mi van?Köszönöm a válaszodat.
Busz sáv, autós megy rajta, lefényképezik, jön a papír... Namármost... buszsávban hajtásért, ill. minden szabálysértésért büntetőpont róható ki... ha viszont arra hivatkozva, hogy nem egyértelműen beazonosítható, hogy éppen akkor ki vezette a járművet, töltik ki a szükséges adatlapot, akkor a büntetőpontokat is a tulajdonos kapja? vagy ilyenkor mégsincs feketepont, csak bírság?
Ismerősöm a pontokat szeretné elkerülni, a bírság igazából nem lényeges... csak nem szeretne közeli családtagjára hivatkozni (aki a tényleges "elkövető")
remélem értelmesen fogalmaztam... a válasz mielőbb kéne, mert ma jár le a papír feladásának a határideje...
A biztosítás hiányáért meg kaptál volna vagy 30.000-et meg kitiltották volna a forgalomból a motort, addig amíg be nem mutatod az érvényes biztosítási csekket vagy igazolást az okmányirodában. Nem jó dolog e nélkül közlekedni......és nem is szabad......ezt én is nagyban ellenzem és mindenkit feljelentek aki e nélkül közlekedik, főlleg ha már ki is van tiltva....akkor meg a forgalmi is ugrik a zsebembe....
Alapesetben a te verziód szerint ő a hibás, az ő verziója szerint te. Mindenképpen a helyszínen talált nyomok és tanúk meghallgatása a mérvadó ilyen esetben. Ha tényleg letolatott, akkor persze, hogy ő a hibás a tolatási szabályok megszegése miatt. Ha nekimentél mert hirtelen megállt akkor te vagy a hibás a követési távolság miatt. Itt jönnek képbe a nyomok meg a tanúk, aztán megállapítást nyer melyik verzió az igaz. Innen a fotelból ez nem dönthető el. Mivel nincs biztosításod, a legjobb módja az volt a dolognak ahogy elintéztétek, de nem kellene reklámozni, mert több "érdekes" pontja is van a történetnek ami nektek lehet jól jött, de "egyeseknek" ott nem jönne jól, ha mondjuk egy "x" ember olvasná és felelősségre vonná őket.
Ez legyen tanulság arra, hogy legyenek rendben a papírjaid és legyenek nálad. Mondjuk jól a seggében álltál meg. Ez azért nem teljesen így megy. Ha én jártam volna így akkor a szakértő megállapította volna, hogy részemről féknyom nem volt, sisak, személyi sérülés nem történt, holott ha le lett darálva a motor akkor ezeknek is kellett volna sérülni mert úgyis lerepültél volna a motorról. Meg lehetett volna állapítani ki a hibás. De persze ha nincsenek rendben a papírjaid behúzod füled farkad. Ezt a 125-ös RS-t zúztad le? Jogsi és bizti nélkül?
megyek az uton előttem 1 merci sprinter megáll indexel balra mintha előzni akarná az előtte lévő álló kocsit
de nem volt előtte semmi csak megállt és hirtelen tolat hátra de engem nem látott és begyűrt maga alá..
kiszáll csak nézz mondom nem látsz bazdmeg szóhoz se jut aztán hívja a rendőröket kijönnek elmesélem nekik a sztorit
erre mondja a csávó h ő jobbra indexelt és nem tartottam be a követési távot..
mondom nem így volt
aztán kérték az irataimat amit nem hordok sose
szval rendőrkocsival hazavittek aztán mentünk vissza
felvették az adatokat kérik a biztosítási papírt mondom apa nem kötött rá és innestől vége
nincs biztosítás emiatt akárki a hibás én szopom
ismerős volt a rendőr és mondta hogy a kárbejelntőre a mi kocsinkat írjuk h azzal ütközött a faszi és akkor nem jelentenek fel
ilyen esetbe ki a hibás?mert szerintem egyértelmű hogy ő de azért kíváncsi vagyok mit mondasz
jah és mennyire büntettek volna meg?
Hát én eltévelyedtem az élet útján. Először kitanultam a kőműves szakmát, mint édesapám, aztán 1 év alatt leérettségiztem a Szabadszállási katonai szakközépben. Dolgozgattam picit, elvittek katononak 9 hónap, vivel nekem volt csak érettségim így én lettem az írnok. A vége felé a kopasz írnok azt mondta ő elmegy rendőrnek, az tök jó, sok rokona az. Hát gondoltam megpróbálom mi baj lehet belőlle. Elmentem felvételiztem a Budapesti Rendőr szakközépbe (Most valahol Adyligeten van akkor még a Kerepesi úton volt) eés felvettek, a kopasz írnokot azóta sem láttam. Elvégeztem rendőr lettem, 1,5 évig Bp.XV. ker-ben voltam gyalogoltam éjjel nappal -17 C-ban tányérsapkában, szóval ezt meguntam és hazajöttem Balassagyarmatra. Itt járőrködtem jó pár évig aztán elkezdtem motorozgatni civil ben összetörtem magam párszor szóval elég jól ment ....volt egy üresedés a motorosoknál és mivel rátermettnek találtak a szakmai tudásom és motoros kaszkadőr tudásom alapján így átnyergeltem oda. Azóta motoros rendőr vagyok Ennyi...
Szevasz!
Nem ez nem szivatás,ez komoly. Amúgy köszönöm a választ mint mindig most is kimerítő a magyarázat.Szerintem azért az elgondolkodtató hogy ezek szerint van egy-két ember akinek nem ártana néha felfrissíteni a kresz tudományát (magamat is beleértve ) .
Neked nem. Neked a munkáról is Amióta ezt bevezették sokkal figyelmesebben közlekedem és a necces helyeken tényleg lassan. Felénk a 30-as övezekből kitiltották a mérést mert túl sok rendőrtiszt és családtagok futottak bele hazafelé menet Mondjuk az a barom aki kitalálta, hogy egy széles jó minőségű jól belátható, 2km hosszú utcán 30-cal döcögj végig... Azért lesz baleset mert elalszol az ingerszegény közegben.
Bár se nem Pohi vagyok, se nem rendőr. De azéé hallok pár dolgot!
Nem pont motoros téma, de azért feltenném ide...
Busz sáv, autós megy rajta, lefényképezik, jön a papír... Namármost... buszsávban hajtásért, ill. minden szabálysértésért büntetőpont róható ki... ha viszont arra hivatkozva, hogy nem egyértelműen beazonosítható, hogy éppen akkor ki vezette a járművet, töltik ki a szükséges adatlapot, akkor a büntetőpontokat is a tulajdonos kapja? vagy ilyenkor mégsincs feketepont, csak bírság?
Ismerősöm a pontokat szeretné elkerülni, a bírság igazából nem lényeges... csak nem szeretne közeli családtagjára hivatkozni (aki a tényleges "elkövető")
remélem értelmesen fogalmaztam... a válasz mielőbb kéne, mert ma jár le a papír feladásának a határideje...
megyek az uton előttem 1 merci sprinter megáll indexel balra mintha előzni akarná az előtte lévő álló kocsit
de nem volt előtte semmi csak megállt és hirtelen tolat hátra de engem nem látott és begyűrt maga alá..
kiszáll csak nézz mondom nem látsz bazdmeg szóhoz se jut aztán hívja a rendőröket kijönnek elmesélem nekik a sztorit
erre mondja a csávó h ő jobbra indexelt és nem tartottam be a követési távot..
mondom nem így volt
aztán kérték az irataimat amit nem hordok sose
szval rendőrkocsival hazavittek aztán mentünk vissza
felvették az adatokat kérik a biztosítási papírt mondom apa nem kötött rá és innestől vége
nincs biztosítás emiatt akárki a hibás én szopom
ismerős volt a rendőr és mondta hogy a kárbejelntőre a mi kocsinkat írjuk h azzal ütközött a faszi és akkor nem jelentenek fel
ilyen esetbe ki a hibás?mert szerintem egyértelmű hogy ő de azért kíváncsi vagyok mit mondasz
jah és mennyire büntettek volna meg?
kb hasonló történet, mint ahogy apám állatorvosnak tanult, majd pilóta lett :D
Nem ez nem szivatás,ez komoly. Amúgy köszönöm a választ mint mindig most is kimerítő a magyarázat.Szerintem azért az elgondolkodtató hogy ezek szerint van egy-két ember akinek nem ártana néha felfrissíteni a kresz tudományát (magamat is beleértve ) .
Pohi, hogy lettél motoros rendőr? :D
Minek kell tanulni, hol, stb. :)