Ha motron le van szerelve(!), tehát már forgalomba helyezett jármű, a rendszám, akkor az bizony bcs, mert egyedi azonosítóját megváltoztatták. Nem azonosítható a jármű. Gépkocsin mindkettőnek hiányoznia kell ehhez. Addig szabs.
A válladhoz szorítva lehet. A lényeg az, hogy mindkét kezed tudd használni a vezetéshez, főlleg ha vészhelyzet van esetleg. Akinek ugye alpból csak 1 keze van le van korlátozva a vezetői engedélye.
El!
Hát ha ő vezet akkor ne "szopikázzon, mert nem látja az utat . De komolyra fordítva a szót felénk volt ebből baleset, egyenes szakaszon haladó autó hirtelen letért az útrólés fának ütközött, súlyos sérüléseik lettek........ebben az esetben szerepet játszott a "szopikázás" bár ott a fiú vezetett.
De olvasd el a szabályt, KÉZBEN tartott....
Ha nem a kezedben van, akkor nem kézben tartott.
Nézzük a szavak puszta jelentését, mert ezekkel a szavakkal van megfogalmazva a szabály.
(2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben - ideértve a forgalmi okból történő megállást is - kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.
Használhatod mikrofonnak is ha énekelsz .....az a lényeg ne legyen lefoglalva az egyik kezed + a szemed mikor nyomkodod a mobilt. Egyébként kajálni stb. ssem lehetne....de ezt emelték ki jobban, hogy mindeki fogja az adást, meg ebből volt a legtöbb baleset gondolom.
Valóba, mindenk ki/meg kell vizsgálni mégha hülyeség is, és ez egyből látszik is.
Itt volt ez a Zsanett ügy.... (biztos, ismerősi forrásból tudom, hogy semmit nem csináltak a fiúk) és szépen meghurcolták a rendőröket egy hülye kis pics@ szájából elhagzottak miatt.
"Ha abból indulunk ki, hogy a rendőr poénból nem jelent fel senkit szerintem akkor egyértelműbb a rendőr szavahihetősége. Persze ez csak az én véleményem"
De szép, ha ez így is lenne....csak hát tudod, a rendőrök között is van sok olyan (sajnos!), akik (és ténykedéseik ) miatt tekintélyüket vesztették a rendőrök.
Telefonálásnál célszerűbb a hiváslistát és a cellainformációt lekérni.
(Mi a helyzet akkor, ha nem telefonálok csak oda tartom a fülemhez a mobilt és énekelek?
Akkor engem hamisan vádolnak azzal, hogy vezetés közben telefonáltam....és ugye feltételezésre alapozni valamit... )
Még valami, az a "virágtartót" nem ti raktátok oda "véletlenül" ?
Hello! Ausztriában megbűntettek gyorshajtásért (kocsival voltam). A lényeg, h egy A4-es audi tögymörgött előttem, megelőztem és jött utánnam, mondom már nem lassítok , hiszen megelőztem. Követett, szinte tolt maga előtt, így a 30 as táblát figyelmen kívül hagyva 107-el mentem. Onnan tudom biztosra, h végig néztem a videón, amit felvett .... 300 euro-s büntetést kaptam. Arra lennék kíváncsi, h olcsón megúsztam-e a magyar "árakhoz" képest, vagy ennyi járt.?!
Volt a kocsin 2 vadriasztó, nem tudtam megmagyarázni neki, mi az, így letéptem és a kezébe adtam.....2 hozzászólással előttem van egy link, lézerblokkolóról. Esetleg nem hihette azt, h az van a kocsin?
Aki ráér, meg otthon van a témában, annak a válaszát várom. Minden jót! Üdv. Peti
Hát én ha feljelentek, akkor csinálok fényképet mondjuk ha kopott a gumi, ha záróvonalon előz akkor megállítom azt is akit megelőzött, mert ő független tanú vagy legalább a rendszámát felírom, ha nem tudom megállítani. A telefonálás vezetés közben....eddig még mindenki elismerte, de az első ember aki nem ismeri el az szívni fog mert átnézem a ruhát autót és az összes mobilt és kártyát lefoglalom, mint a szíbálysértés elkövetésének lehetséges ezközét.......ez nem genyóság, ha 100%-ra látom akkor tudom, hogy igazam van és ne hazudjon senki a szemembe, ha megteszi akkor meg nem sajnálom. Szóval a lényeg, senkit nem jelentenek fel meg nem történt dologért, mert nincs értelme csak a papírmunka van vele a rendőr és a rendőrség nem kap érte ellenszolgáltatást. Vannak akik kibújnak a dolog alól ügyesen mivel a kiskapuk országa vagyunk. És még valami, ha feljelentek és nincs más külső tanú akkor felírom az utasokat is, mert senki ne hozzon a tárgyalásra ott nem lévő embereket, és beleírom a feljelentésbe......Szóval 1-2 rendőr vagy több, 1-2 tanú vagy több, tökmindegy, a tárgyaláson a bíró megnézi a bizonyítékot, meghallgat mindenkit és dönteni fog...... Ha abból indulunk ki, hogy a rendőr poénból nem jelent fel senkit szerintem akkor egyértelműbb a rendőr szavahihetősége. Persze ez csak az én véleményem
Ez kb. olyan dolog, hogy Bp.-en dolgoztam. Alkesz apu megverte anyut és kislányt majd elment inni a kocsmába és kizárta őket a kecóból. Kihívtak minket. 2-en elmentek a csókáért, enyhén véresen hozták vissza mert menekülni akart és futás közben összeakadt a lába mely során lefejelt egy a járdán lévő márvány virágtartót (de most komolyan ). Kulcs el tőlle, és a kis családdal 2-en bementünk a lakásba, hogy összeszedjék a holmijukat aztán irány a nagyi, emberke ez alatt orvosi ellátásban részesült, ha jól emlékszem. Pár nap múlva jöttek az orfk-ról a nyomozók vitték a jelentéseket.....mi pedig hivatalosak voltunk az ügyészségre, mivel az alkesz azt állította elloptunk a lakásból 1,5 vagy 2 millió Ft-ot. Ügyészségen meghallgattak, kérdem hol volt a pénz.....hát a konyha asztalon mondja az ügyésznő.......na itt már enyhén feszült testem megnyugodott (bár nem csináltam semmit, de a meghurcolás csak idegesítő), ezután az alkesz is meghallgatásra került a napokban, persze színjózanul érkezett és az ügy itt véget is ért, mert tisztán látszott a hülyesége és a bosszúvágya koholt alapon. És ez esetben 4 rendőr volt a helyszínen 2 családtag aki melletünk vallott szemben az 1 alkesszel, mégis elsősorban neki hittek és a meghallgatásokat követően hittek végül nekünk.
A lézer detektor témához: nézzétek meg ezt az oldalt, a srác profi, már több száz ilyet szerelt fel. Van hozzá leírás, telefonszám. Ja, és ugyanazokon a mérőberendezéseken próbálja ki a blokkolókat, amiket a rendőrök is használnak!
A rendőrnek nem lehet független tanúja a kollégája. Simán elfogultság, részrehajlás....
Ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor 2-3-4 rendőr bárkit megszivathat bármivel, mert egyszerűen azt mondják, hogy ezt és ezt elkövette és ők ezt 2-3-4-en állítják a 1 ellen.
Szóval azért ez nem így működik....
Az már rég volt, hogy 2 vagy 5 rendőr állítása 1 nek számít
Ma már (én úgy tudom) ahányan vannak, annyi állítás.
De 4 hónap tényleg hosszú idő.
Nyugodj meg (végül is mást nem tehetsz)
Most hallottam 1 kollégádtól,hogy szerinte a motorrhoz nem kell izzókészlet.Ez igaz?
(és még olcsó is)
A válladhoz szorítva lehet. A lényeg az, hogy mindkét kezed tudd használni a vezetéshez, főlleg ha vészhelyzet van esetleg. Akinek ugye alpból csak 1 keze van le van korlátozva a vezetői engedélye.
El!
Hát ha ő vezet akkor ne "szopikázzon, mert nem látja az utat . De komolyra fordítva a szót felénk volt ebből baleset, egyenes szakaszon haladó autó hirtelen letért az útrólés fának ütközött, súlyos sérüléseik lettek........ebben az esetben szerepet játszott a "szopikázás" bár ott a fiú vezetett.
Vagy konkrétan az orgazmus szabájsértés csak
Esetleg szopikázza akkor senki nem fog semmit
De olvasd el a szabályt, KÉZBEN tartott....
Ha nem a kezedben van, akkor nem kézben tartott.
Nézzük a szavak puszta jelentését, mert ezekkel a szavakkal van megfogalmazva a szabály.
Azzal viszont egyetértek, hogy a dohányzás is veszélyes.
Akkor minden kocsiban dohányzót meg kell büntetni!
(2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben - ideértve a forgalmi okból történő megállást is - kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.
Használhatod mikrofonnak is ha énekelsz .....az a lényeg ne legyen lefoglalva az egyik kezed + a szemed mikor nyomkodod a mobilt. Egyébként kajálni stb. ssem lehetne....de ezt emelték ki jobban, hogy mindeki fogja az adást, meg ebből volt a legtöbb baleset gondolom.
Ez jó. : )
Itt volt ez a Zsanett ügy.... (biztos, ismerősi forrásból tudom, hogy semmit nem csináltak a fiúk) és szépen meghurcolták a rendőröket egy hülye kis pics@ szájából elhagzottak miatt.
"Ha abból indulunk ki, hogy a rendőr poénból nem jelent fel senkit szerintem akkor egyértelműbb a rendőr szavahihetősége. Persze ez csak az én véleményem"
De szép, ha ez így is lenne....csak hát tudod, a rendőrök között is van sok olyan (sajnos!), akik (és ténykedéseik ) miatt tekintélyüket vesztették a rendőrök.
Telefonálásnál célszerűbb a hiváslistát és a cellainformációt lekérni.
(Mi a helyzet akkor, ha nem telefonálok csak oda tartom a fülemhez a mobilt és énekelek?
Akkor engem hamisan vádolnak azzal, hogy vezetés közben telefonáltam....és ugye feltételezésre alapozni valamit... )
Még valami, az a "virágtartót" nem ti raktátok oda "véletlenül" ?
Volt a kocsin 2 vadriasztó, nem tudtam megmagyarázni neki, mi az, így letéptem és a kezébe adtam.....2 hozzászólással előttem van egy link, lézerblokkolóról. Esetleg nem hihette azt, h az van a kocsin?
Aki ráér, meg otthon van a témában, annak a válaszát várom. Minden jót! Üdv. Peti
Ez kb. olyan dolog, hogy Bp.-en dolgoztam. Alkesz apu megverte anyut és kislányt majd elment inni a kocsmába és kizárta őket a kecóból. Kihívtak minket. 2-en elmentek a csókáért, enyhén véresen hozták vissza mert menekülni akart és futás közben összeakadt a lába mely során lefejelt egy a járdán lévő márvány virágtartót (de most komolyan ). Kulcs el tőlle, és a kis családdal 2-en bementünk a lakásba, hogy összeszedjék a holmijukat aztán irány a nagyi, emberke ez alatt orvosi ellátásban részesült, ha jól emlékszem. Pár nap múlva jöttek az orfk-ról a nyomozók vitték a jelentéseket.....mi pedig hivatalosak voltunk az ügyészségre, mivel az alkesz azt állította elloptunk a lakásból 1,5 vagy 2 millió Ft-ot. Ügyészségen meghallgattak, kérdem hol volt a pénz.....hát a konyha asztalon mondja az ügyésznő.......na itt már enyhén feszült testem megnyugodott (bár nem csináltam semmit, de a meghurcolás csak idegesítő), ezután az alkesz is meghallgatásra került a napokban, persze színjózanul érkezett és az ügy itt véget is ért, mert tisztán látszott a hülyesége és a bosszúvágya koholt alapon. És ez esetben 4 rendőr volt a helyszínen 2 családtag aki melletünk vallott szemben az 1 alkesszel, mégis elsősorban neki hittek és a meghallgatásokat követően hittek végül nekünk.
www.laserstop.hu
Viszont a rendszámtáblahajtogatás az már szándékos rongálás is lehet, nem?!
Ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor 2-3-4 rendőr bárkit megszivathat bármivel, mert egyszerűen azt mondják, hogy ezt és ezt elkövette és ők ezt 2-3-4-en állítják a 1 ellen.
Szóval azért ez nem így működik....
Pohi....tégy igazságot!
Ma már (én úgy tudom) ahányan vannak, annyi állítás.
De 4 hónap tényleg hosszú idő.
Nyugodj meg (végül is mást nem tehetsz)