Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem sok. Nálunk 300.000Ft.
Ha motron le van szerelve(!), tehát már forgalomba helyezett jármű, a rendszám, akkor az bizony bcs, mert egyedi azonosítóját megváltoztatták. Nem azonosítható a jármű. Gépkocsin mindkettőnek hiányoznia kell ehhez. Addig szabs.
-r
Szia pohi.
Most hallottam 1 kollégádtól,hogy szerinte a motorrhoz nem kell izzókészlet.Ez igaz?
Ez igaz.
A kihangosító vagy a head set sem drága, csak mindenki lusta használni.
Akkor így is lehet!
(és még olcsó is)
Az gáz lehetett, ha a csattanáskor a lányka ráharapott...
Ginó!

A válladhoz szorítva lehet. A lényeg az, hogy mindkét kezed tudd használni a vezetéshez, főlleg ha vészhelyzet van esetleg. Akinek ugye alpból csak 1 keze van le van korlátozva a vezetői engedélye.

El!

Hát ha ő vezet akkor ne "szopikázzon, mert nem látja az utat . De komolyra fordítva a szót felénk volt ebből baleset, egyenes szakaszon haladó autó hirtelen letért az útrólés fának ütközött, súlyos sérüléseik lettek........ebben az esetben szerepet játszott a "szopikázás" bár ott a fiú vezetett.
Hiába kemény dolog a jog,szerintem ha nincs spricc szabájsértés sem történik
Hát ez attól függ, hogy közben vezetsz-e autót, vagy motort! (a motornál érdekesebb....)
És ha az asszony fogja farkamat,az szabájsértés
Vagy konkrétan az orgazmus szabájsértés csak
Esetleg szopikázza akkor senki nem fog semmit
Én értem, nyugi!

De olvasd el a szabályt, KÉZBEN tartott....
Ha nem a kezedben van, akkor nem kézben tartott.
Nézzük a szavak puszta jelentését, mert ezekkel a szavakkal van megfogalmazva a szabály.
Értsd már meg hogy ha fogod, akkor használod. Ennyi. Ez a szabály.

Azzal viszont egyetértek, hogy a dohányzás is veszélyes.
....vagy a vállamhoz szorítom a telefon. (.... "kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.")
Ha fogom, akkor még nem használom.... (nem az a funciója)

Akkor minden kocsiban dohányzót meg kell büntetni!
Nem kell telefonálnod

(2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben - ideértve a forgalmi okból történő megállást is - kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.

Használhatod mikrofonnak is ha énekelsz .....az a lényeg ne legyen lefoglalva az egyik kezed + a szemed mikor nyomkodod a mobilt. Egyébként kajálni stb. ssem lehetne....de ezt emelték ki jobban, hogy mindeki fogja az adást, meg ebből volt a legtöbb baleset gondolom.
"biztos, ismerősi forrásból tudom"

Ez jó. : )
Valóba, mindenk ki/meg kell vizsgálni mégha hülyeség is, és ez egyből látszik is.
Itt volt ez a Zsanett ügy.... (biztos, ismerősi forrásból tudom, hogy semmit nem csináltak a fiúk) és szépen meghurcolták a rendőröket egy hülye kis pics@ szájából elhagzottak miatt.

"Ha abból indulunk ki, hogy a rendőr poénból nem jelent fel senkit szerintem akkor egyértelműbb a rendőr szavahihetősége. Persze ez csak az én véleményem"

De szép, ha ez így is lenne....csak hát tudod, a rendőrök között is van sok olyan (sajnos!), akik (és ténykedéseik ) miatt tekintélyüket vesztették a rendőrök.

Telefonálásnál célszerűbb a hiváslistát és a cellainformációt lekérni.
(Mi a helyzet akkor, ha nem telefonálok csak oda tartom a fülemhez a mobilt és énekelek?
Akkor engem hamisan vádolnak azzal, hogy vezetés közben telefonáltam....és ugye feltételezésre alapozni valamit... )

Még valami, az a "virágtartót" nem ti raktátok oda "véletlenül" ?
Hello! Ausztriában megbűntettek gyorshajtásért (kocsival voltam). A lényeg, h egy A4-es audi tögymörgött előttem, megelőztem és jött utánnam, mondom már nem lassítok , hiszen megelőztem. Követett, szinte tolt maga előtt, így a 30 as táblát figyelmen kívül hagyva 107-el mentem. Onnan tudom biztosra, h végig néztem a videón, amit felvett .... 300 euro-s büntetést kaptam. Arra lennék kíváncsi, h olcsón megúsztam-e a magyar "árakhoz" képest, vagy ennyi járt.?!

Volt a kocsin 2 vadriasztó, nem tudtam megmagyarázni neki, mi az, így letéptem és a kezébe adtam.....2 hozzászólással előttem van egy link, lézerblokkolóról. Esetleg nem hihette azt, h az van a kocsin?

Aki ráér, meg otthon van a témában, annak a válaszát várom. Minden jót! Üdv. Peti
Hát én ha feljelentek, akkor csinálok fényképet mondjuk ha kopott a gumi, ha záróvonalon előz akkor megállítom azt is akit megelőzött, mert ő független tanú vagy legalább a rendszámát felírom, ha nem tudom megállítani. A telefonálás vezetés közben....eddig még mindenki elismerte, de az első ember aki nem ismeri el az szívni fog mert átnézem a ruhát autót és az összes mobilt és kártyát lefoglalom, mint a szíbálysértés elkövetésének lehetséges ezközét.......ez nem genyóság, ha 100%-ra látom akkor tudom, hogy igazam van és ne hazudjon senki a szemembe, ha megteszi akkor meg nem sajnálom. Szóval a lényeg, senkit nem jelentenek fel meg nem történt dologért, mert nincs értelme csak a papírmunka van vele a rendőr és a rendőrség nem kap érte ellenszolgáltatást. Vannak akik kibújnak a dolog alól ügyesen mivel a kiskapuk országa vagyunk. És még valami, ha feljelentek és nincs más külső tanú akkor felírom az utasokat is, mert senki ne hozzon a tárgyalásra ott nem lévő embereket, és beleírom a feljelentésbe......Szóval 1-2 rendőr vagy több, 1-2 tanú vagy több, tökmindegy, a tárgyaláson a bíró megnézi a bizonyítékot, meghallgat mindenkit és dönteni fog...... Ha abból indulunk ki, hogy a rendőr poénból nem jelent fel senkit szerintem akkor egyértelműbb a rendőr szavahihetősége. Persze ez csak az én véleményem

Ez kb. olyan dolog, hogy Bp.-en dolgoztam. Alkesz apu megverte anyut és kislányt majd elment inni a kocsmába és kizárta őket a kecóból. Kihívtak minket. 2-en elmentek a csókáért, enyhén véresen hozták vissza mert menekülni akart és futás közben összeakadt a lába mely során lefejelt egy a járdán lévő márvány virágtartót (de most komolyan ). Kulcs el tőlle, és a kis családdal 2-en bementünk a lakásba, hogy összeszedjék a holmijukat aztán irány a nagyi, emberke ez alatt orvosi ellátásban részesült, ha jól emlékszem. Pár nap múlva jöttek az orfk-ról a nyomozók vitték a jelentéseket.....mi pedig hivatalosak voltunk az ügyészségre, mivel az alkesz azt állította elloptunk a lakásból 1,5 vagy 2 millió Ft-ot. Ügyészségen meghallgattak, kérdem hol volt a pénz.....hát a konyha asztalon mondja az ügyésznő.......na itt már enyhén feszült testem megnyugodott (bár nem csináltam semmit, de a meghurcolás csak idegesítő), ezután az alkesz is meghallgatásra került a napokban, persze színjózanul érkezett és az ügy itt véget is ért, mert tisztán látszott a hülyesége és a bosszúvágya koholt alapon. És ez esetben 4 rendőr volt a helyszínen 2 családtag aki melletünk vallott szemben az 1 alkesszel, mégis elsősorban neki hittek és a meghallgatásokat követően hittek végül nekünk.
A lézer detektor témához: nézzétek meg ezt az oldalt, a srác profi, már több száz ilyet szerelt fel. Van hozzá leírás, telefonszám. Ja, és ugyanazokon a mérőberendezéseken próbálja ki a blokkolókat, amiket a rendőrök is használnak!

www.laserstop.hu
Aha, kösz.

Viszont a rendszámtáblahajtogatás az már szándékos rongálás is lehet, nem?!
A rendőrnek nem lehet független tanúja a kollégája. Simán elfogultság, részrehajlás....

Ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor 2-3-4 rendőr bárkit megszivathat bármivel, mert egyszerűen azt mondják, hogy ezt és ezt elkövette és ők ezt 2-3-4-en állítják a 1 ellen.
Szóval azért ez nem így működik....

Pohi....tégy igazságot!
Az már rég volt, hogy 2 vagy 5 rendőr állítása 1 nek számít
Ma már (én úgy tudom) ahányan vannak, annyi állítás.
De 4 hónap tényleg hosszú idő.
Nyugodj meg (végül is mást nem tehetsz)