tizenezerbe ......este megmondom pontosan mert most cserélt egy haverom a napokban a enduróján , mert szétszakadt ....
én is kérdeztem mert ahhoz képest , hogy az enyém a szekrénybe van eléggé romlik
Bocs, hogy beleszólok, de nekem is hiányzik a rendszám közepéből, igaz csak egy másfél cm-es darab, de a kérdésre a válasz, hogy sikerült? Enduro motoron , terepen használva, gondolom ott volt felcsavarazva az előző tulajnál és leszakadt egy ugratásnál, vagy esésnél...stb. Ezért nem is szokták feltenni a rendszámot terepmotorokra.
Halihó! Szted, ha egy motornak hiányzik egy darab a rendszám közepéből (kb. 4 centi átmérőjű kör alakú hiányosság), amitől a középső számjegy nem igazán beazonosítható, akkor mi van? Eredetiségvizsgán, igazoltatáskor hogy szerepel?
Igazold magad az érvényes vezetői engedélyeddel, amíg kész nem lesz a személyi érvényesítése. Jó az ha van, mikor külföldre akarsz menni például, megéri elmenni megcsináltatni.
Persze, hogy feljelenthet. Írtam miket tehet szabálysértés észlelése esetén, bár nem mindnél mert vannak kivételek amiknél csak feljelentés engedett. A bírság feljelentés esetében a szabálysértési előadótól függ és attól, hogy az általad elkövetett szabálysértést a törvény vagy rendelet milyen nagyságú pénzbírsággal bünteti, illetve más szankciókkal.
Nem vág szorosan a motorozáshoz, de mit szólnak hozzá ha lejárt a személyim? Ugy májusban asszem:P
Mennyire büntetnek meg, mert nincs időm futkározni ocsmányirodába
Pohi.
Azért feljelenthet mert olyan helyen fordultam le a foutrol ahol a tábla tiltja?
És ha feljelentett akkor mi lesz?Ja és egyébként még nem volt semijen ugyem a rendorséggel egyáltalán semmi.
A rendőr figyelmeztethet, helyszíni bírságolhat és feljelenthet. Ha azt mondta figyelmeztetést fogsz kapni akkor örülhetsz. Régen nálunk is volt írásos figyelmeztetés, de abbamaradt. Figyelmeztetek szóban ha kell, ha meg valaki többet érdemel akkor megkapja a csekket vagy feljelentem. Remélem nem értetted el a feljelentést figyelmeztetésnek
én eddig már két figyelmeztetést kaptam. harmadik alkalommal ha komolyan veszi a rendőrbácsi sztem már jogsim sem lenne szóval még egy ilyen enyhébb szab.sértésért is figyelmeztetést kapnál sztem, de ezt mindig "bent" döntik el..de ne okoskodjak itt, pohi biztos kielégitőbb választ tud adni az ügyben
Helo mindenkinek.
Ma megállított a rendőr mert olyan helyen fordultam le ahol nem szabadott vollna vagyis a tábla tiltotta.
Ezért mit kaphatok?Az adataimat írta fel a rendőr és valami olyasmit mondott hogy figyelmeztetést fogok kapni.Ez mit jelent és mi lehet a következménye?
Azért ez nem így van. Neki van egy kresz szegő magatartása (mellény nem viselése). Attól még aki elüti annak látni a kellett volna, mert világítás van a járművön. Számít viszont az, hogy hol volt a gyalogos mikor elütötték, mert neki lakott területen kívül az útpadkán az út menetirány szeinti bal oldalán kell közlekednie. Aki az út közepén megy még nem hibás a balesetért például egy hosszú egyenes belátható útszakaszon, da az igen aki az út széléről kiugrik elég.......
Szóval a felelősség megállapítása nagyon sok dologtól függ és erősen szituációfüggő.
én is kérdeztem mert ahhoz képest , hogy az enyém a szekrénybe van eléggé romlik