Naná hogy kell eredetvizsga: most irattal át az utánfutómat a Kft-mtől (amiben minden főni én vagyok, meg tulaj) a saját nevemre és ahhoz is kellett. Ja és az utifuti valami 40 ezer volt ujkorában és mindennel együtt most fizethetem 50 rongyot (vizsga, valami szigoritott átnézés, okmánycsere, eredetvizsga, átírás stb)
Hát azt már át kellett volna íratnod, tehát nem kérdés innentől kezdve, hogy hány napod van még = 0 . De ha ott vagy akkor már úgyis adnak egy lapot az időpontról mikor kell menned és akkor azzal kóvájoghatsz már. Eredetvizsga minen tulajdonos váltásnál kell úgy tudom, de nem vagyok szakértője a dolognak, majd az okmányirodások elmondják.
Pohi!
Tegnap elvették a forgalmimat a kollegáid, mivel nem volt pénzem eddig átiratni a nevemre a gépet. Mellette volt még az adásvételi, műszaki vizsga lapja, biztosítás, úgyhogy lehetett volna benne egy kis jóérzés. Oké tudom, hogy az én hibám... Na szóval azt mondták hogy 3napon belül leadják az okmányirodába (ügye lakcím szerintibe...). A kérdésem az lenne hogy hány napon belül kell átiratni a gépet, miután megérkezett az okmányirodába a forgalmi? A másik kérdésem elég bonyolult. Pesten a Mozaik u.-ban voltunk műszaki vizsga miatt és ott mondták, hogy mivel '98 után történt tulajdonosváltás (tehát én vagyok a 3-ik tulaj), ezért NEM kell eredetiségvizsgát tenni. Ez igaz? Mindenhol azt olvastam, hogy mindenképp kell. Ha viszont ezt elmondom az okmányirodában a kedves hölgynek, akkor szerintem elküld haza...
Elvileg +30 napig él a biztosítási fedezet... Utána már gond lehet, esetleg felmondják a te hibádból.
Szerintem azonnal kérj egy csekket az internetes brokertől, Sőt kettőt: a 3. negyedévre is...
Nekem pár nap alatt megküldték és hétfőn fizetem be (eddig vártam hiába, hogy a mávosok küldjék...)
Sziasztok! Igaz nem a legjobb helyre írom, de talán itt tudtok segíteni.
Az a gondom, MÁV biztosítónál voltam, ugye jött a kalamajka, hogy vége, aztán átvállal más... ez oké, tiszta sor. de meg is feletkeztem, nekem második negyedévi biztosítási csekket sem küldtek már, szóval elég régóta nincs biztosításom... e-mailben csak ennyit írnak, hogy a biztosításom él, majd átvállal valaki.
na most 2 hét múlva megy műszakira a vas, és nem ártana biztosítás...
Írtam az internetes cégnek akinél kötöttem a biztosítást, várok a válaszukra.
Tudtok valamit tanácsolni, hogy ilyenkor mi van? Meg mit mondanék az igazoltató rendőrnek ha megállítana?
Üdv azt szeretném kérdezni hogy az adtalapomban található kismotor (miniriga váz kisé átalakitva és egy simson blokal) ha van hozzá adásvételi szerződés köthetek e rá biztositást és közlekedhetek e vele
mert igy nem szeretnék közutra menni h nincs biztositás ...
Szerintem azért nem létezik, mert nincs 3t súlyú kisteherautó (az már teherautó). Mert ugye alapban a vontatmány nem lehet nehezebb a vontatónál. Vagy valami ilyesmi....
Ne dógozzál mindíg, mer' akkor ki küldi a gépet!
Én megvagyok, élvezem a jóidőt
Végre az asszony se jár már suliba, így aztán nyugisabb az élet! Valamivel.
Reméltem hogy ha megcsípnek ,talán megirnak egy 5-10ezres csekket oszt jóvan
Az a gáz ,h 4éve ezzel a géppel golgozom elég gyakran és időnként át kell vontatnom uj munkaterületre.
Létezik olyan kisteherautó, ami 3tonnát vontathat
Hát az feljelentés lenne rendesen.......mert vontathatja a 2 tonna megengedett legnagyobb ösztömegű pótkocsit és neked a pótkocsid 2,9 megengedett legnagyobb ösztömegű. Mármint ha jól értem.....dehát tudod te a választ
Hát az ideiglenes a megoldás 1500 Ft ha minden igaz. Ha csak a vizsgaigazolás van nálad akkor már engedély nélkül nem vezetsz, de mivel nincs nálad adott kategóriára érvényes vezetői engedély ezért elkövetsz egy kresz szabályszegést. Én megérteném a dolgot, de nem biztos, hogy mindenki megérti......a döntés a te kezedben van.
ez kib@szás
akkor kiváltom az ideiglenest, ezen ne múljon a jogsim, csakhát időpontom hétfőre van
ezek szerint a hétvégi túra kútba esik
egy hete gond nélkül motorozok, sőt még rendőrrel is futottam össze, de nem kért semmit, én kérdeztem tőle. Ezek szerint szerencsém volt
Vagyis egy mód van rá....
Kérsz egy ideiglenest (plusz pár ezres)....de nem mindehol állítanak ki - mert sajnos az Okmányirodások azt hiszik, ŐK az ISTEN......
Szóval vagy bújkálsz, vagy fizetsz, vagy vársz 2 hetet
Vagyis ha most elkpanak akkor nyenya...........
Szóval ha nem bírod ki (ÉN se bírtam:-) akkor óvatosan, szabályosan - hogy lehetőleg ne állítsanak meg.
a kombinált műszaki vizsga nem szükséges, mert már új forgalmija van és rendelkezik törzskönyvvel
Tegnap elvették a forgalmimat a kollegáid, mivel nem volt pénzem eddig átiratni a nevemre a gépet. Mellette volt még az adásvételi, műszaki vizsga lapja, biztosítás, úgyhogy lehetett volna benne egy kis jóérzés. Oké tudom, hogy az én hibám... Na szóval azt mondták hogy 3napon belül leadják az okmányirodába (ügye lakcím szerintibe...). A kérdésem az lenne hogy hány napon belül kell átiratni a gépet, miután megérkezett az okmányirodába a forgalmi? A másik kérdésem elég bonyolult. Pesten a Mozaik u.-ban voltunk műszaki vizsga miatt és ott mondták, hogy mivel '98 után történt tulajdonosváltás (tehát én vagyok a 3-ik tulaj), ezért NEM kell eredetiségvizsgát tenni. Ez igaz? Mindenhol azt olvastam, hogy mindenképp kell. Ha viszont ezt elmondom az okmányirodában a kedves hölgynek, akkor szerintem elküld haza...
Szerintem azonnal kérj egy csekket az internetes brokertől, Sőt kettőt: a 3. negyedévre is...
Nekem pár nap alatt megküldték és hétfőn fizetem be (eddig vártam hiába, hogy a mávosok küldjék...)
Az a gondom, MÁV biztosítónál voltam, ugye jött a kalamajka, hogy vége, aztán átvállal más... ez oké, tiszta sor. de meg is feletkeztem, nekem második negyedévi biztosítási csekket sem küldtek már, szóval elég régóta nincs biztosításom... e-mailben csak ennyit írnak, hogy a biztosításom él, majd átvállal valaki.
na most 2 hét múlva megy műszakira a vas, és nem ártana biztosítás...
Írtam az internetes cégnek akinél kötöttem a biztosítást, várok a válaszukra.
Tudtok valamit tanácsolni, hogy ilyenkor mi van? Meg mit mondanék az igazoltató rendőrnek ha megállítana?
Előre is köszi!
mert igy nem szeretnék közutra menni h nincs biztositás ...
Ne dógozzál mindíg, mer' akkor ki küldi a gépet!
Én megvagyok, élvezem a jóidőt
Végre az asszony se jár már suliba, így aztán nyugisabb az élet! Valamivel.
Az a gáz ,h 4éve ezzel a géppel golgozom elég gyakran és időnként át kell vontatnom uj munkaterületre.
Létezik olyan kisteherautó, ami 3tonnát vontathat
ez sztem simán belefér hétfőig, akkor meg kiváltom az ideiglenest, sajna nem kaptam hamarabb időpontot
akkor kiváltom az ideiglenest, ezen ne múljon a jogsim, csakhát időpontom hétfőre van
ezek szerint a hétvégi túra kútba esik
egy hete gond nélkül motorozok, sőt még rendőrrel is futottam össze, de nem kért semmit, én kérdeztem tőle. Ezek szerint szerencsém volt
Kérsz egy ideiglenest (plusz pár ezres)....de nem mindehol állítanak ki - mert sajnos az Okmányirodások azt hiszik, ŐK az ISTEN......
Szóval vagy bújkálsz, vagy fizetsz, vagy vársz 2 hetet
Vagyis ha most elkpanak akkor nyenya...........
Szóval ha nem bírod ki (ÉN se bírtam:-) akkor óvatosan, szabályosan - hogy lehetőleg ne állítsanak meg.