Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És ha a minimumot nem teljesiti a gxyalogos vagy akerékpáros akkor ő afelelős a balesetért ( alaphelyzetben 100%-ig)?
Van ugye egy olyan gumiszabály is, hogy csak olyan gyorsan haladhatsz, amilyen szakaszt féktávon belátsz ill. bevilágit a lámpád
Á, köszönöm!
Egyébként ez pontosan hol található leírva a KRESZ-ben? (nem találtam)
A gyalogosnak és kerékpárosnak lakott területen kívül korlátozott látási viszonyok közt és éjjel láthatósági mellényt kell viselniük. Plusz a kerékpár ki kell hogy legyen világítva elölre fehér vagy kadmiumsárga hátul piros fényt adó lámpával a kerekerke pedig kell minimum 1 db. borostyánsárga fényvisszaverő prizma. Ezek a minimumok.
Üdv Pohi!
Biztosan hallottátok ezt a hírt:
Szörnyethalt a bicikliseket gázoló motoros :(

Az idevágó kérdés, hogy az országúton közlekedő gyalogosokra ilyen esetben milyen szabályok vonatkoznak? (láthatóság szempontjából)
én itt a városban úgyis 75%-ban karjelzéssel váltok sávot.. sokkal jobban látják mikot a kis mancsomat meglóbálom.
Sziasztok,

Ezeket nézegettem: http://www.traffipaxbolt.hu

Audi A4-re kellene (de talán ez nem számít). Melyiket válasszam ezek közül ami nem nagyon drága, de nem is gagyi? :-)

Köszi,

Laci
és szerinted megbüntetnének? te büntetnél miatta? Hát mindenesetre a lámpát már kifizettem (egy 20-as) meg az átalakítás is folyamatban van, tehát belerakom, max ha nagyon basztatnak miatta, szerelek fel indexet (de hátha nem)
Elméletileg igen, de nem ajánlom, mert úgysem karjeleznél......
Ez egy kockára leszállt ufó . Gyakorlatilag igen keveseket érdekelhet, de nem szabályos a magyar köhém szerint, mert van egy cm határ aminél nem lehet közelebb egymáshoz a jobb és bal irányjelző.......asszem 21 cm de nem 100% a 6/1990-es köhém rendeletben benne van.
Ja még valami.. Ha hátul nincs index egyáltalán, és mondjuk karjelzést használnék, ha használnék :), így közlekedhetek?
Tudja valaki, hogy ezt használhatom e magyarországon, meg európa országaiban? Már csak azért kérdezem, hogy ebben benne van az index (integrált) is, és igy azt a nagy bunkó régi indexet levehetném. Elfogadja a rendőr? hiszen az E11 jelzés benne van...
Előre is köszi...
Igen, tudom, övön aluli volt a kérdés! Csak nagyon dühös voltam. Igazából ezt a politikusoktól kellene kérdeznem, de egyrészt azok szerencsére nincsenek jelen ezen az oldalon - itt nem lehet lopni - , másrészt nem érdemes tőlük kérdezni, mert nem értenek hozzá, hazudnak, stb. (Nem vagyok fideszes, ez mindkét oldalra igaz!)
Néhány éve Budaőrsön feltörték a kocsimat, s be kellett mennem a rendőrségre. Másnap valami miatt az APEH-hoz mentem. Felháborító volt az a különbség, amit az elhelyezésben, felszereltségben tapasztaltam! Az egyik lerobbant, koszos (nem a takarítás hiányára célzok!), a másik egy nyugati, tőkeerős magáncég színvonala.
Mégegyszer bocs, fiúk!
persze ha akarod fojtatni a beszélgetést
r125be akkor már:)
akkor lehet hogy nem a motorral hanem a te követelményeiddel vannak a gondok? nah viszont szerintem ne OFFoljunk menjünk vagy XT vagy r125 topicba
a baj az, hogy mnég mindig van bennünk annyi kötelességtudat, hogy ha balhé van megyünk. Nem kéne, hadd érezzék, mit csinálnak.....
de nekem ne rázogassa magát
Hát ja Nálunk is jött a sok határőr tiszt......hmmmm.....mit csináljunk ezekkel?.?.?. És csináltak egy ellenőrzési alosztályt Pedig itt felén egyáltalán nincs értelme
én csak azt mondom hogy én kb 1 éve motorozok motornak nevezhető motorral és nem mondom azt hogy hűűű de ilyen meg olyan profi vagyok de nekem 95-100 körül kanyarban az XT még egyszer nem rázta meg magát, igaz hogy te azt mondod hogy rossz úton csinálja de hát ha tiszta hullámos az út akkor természetes hogy megrázza magát kanyarban
De igaz......
tudod pohi, azért van elegem, mert megint lebegtetik, lesz-e helyem vagy nem. És elegem van a bizonytalanságból. Ráadásul voltam két napot Ausztriában. Nyugalom, udvariasság, rendezett települések, amint átmentem a határon. Hazafelé, ahogy elhagytam a határőr-bódékat szar útminőség és bunkó emberek, nem csak autósok fogadtak. Sírhatnékom van. 300km a távolság....az, hogy a rendőr intett amikor elmentünk, hogy a kaja olcsóbb kint, hogy nincs kátyú, sb. már nem is mondom.....megy ellenem egy belső vizsgálat, mert kocsit vettem hitelre és valaki felnyomott......mikor megtudtam fetrengtem a röhögéstől. Kint alig láttam régi kocsit, az is karban volt tartva. Itt?
Na abbahgyom, nem ide tartozik.
figy.Látsz r125 tulajt itt?aki jön is csak annyira hogy "huh ma mentem 40nel huh sziasztok".laza se ír,senki nem ír aki használja is a gépét.
csak azért mondom mert csak neked van a motorral ilyen gondod
de sok itt az okos
Neked nem univerzális kormánygátló kell hanem egy jó szerelő.