Hali!
A múltkor állok a pénztárnál a Pennyben, mögöttem egy kb. 80 éves bácsi, ilyen FBÖ-es fekete baseball sapkában. (szépen nézett ki) Kiszúrta a pénztéros csaj és kérdezi a tatát: "Mit jelent ez a felirat a sapkáján Pista bácsi?" Erre a papi: "Nem tudom én kislyányom a piacon vettem." Mondom neki mit jelent. Elcsodálkozik és azt felelte: Az a lényeg, hogy nagyon jól véd a napsütéstől, mert simléderes."
Ak-ról váltottam A-ra, de még csak a vizsgaigazolás van meg, hétfőn megyek az okm.irodába
ezzel most vezethetek vagy sem, ha kiállítanak egy papírt az okm.irodán az már megfelel érvéyes vezetői engedélynek?
Üdv Pohi!
Nem motorral kapcsolatos, de szerettem volna megkérdezni, mire számithatok ha egyhivatalosan 2 tonnát vontatható kisteherautóval vontatok egy 2,9t legnagyobb megengedett ösztömegü egyedi felépitményes pótkocsit és megfog vele valahol a polisz?
E kategóriám van és a járgányok is hivatalosak, csak hát az a kis tömegkülönbség.......
Ó és akkor már mindent lehet? Jó vicc, felénk nem. Ez nem egy nagy dolog, inkább hálát kellene mondanod a rendesség miatt, ahelyett, hogy azt hiszed azért engedték el mert az "fbő"-től megilyedtek.
jajj van még egy sztori! Bocs ha valakit megsértek de télleg centire mérik őket nem észre
Kintvoltunk a sztrandnál kb 40-en kijött két civil autó és kiszállt belőle 7 civil ruhás tendől körbevettek minket kettő odajött és leigazoltatott mindenkit!fölírt engem utánna írja a következőt meg a következőt és odaér testvéremhez és aztmondja "nézd ez is pl:kovács" télleg és megszólalt a tesóm volt osztájtárja hogy testvérek vagyunk és ilyent szólt a rendőr JAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHH
Eddig nem jutott el az esze és még a z is furcsa volt neki hogy egy helyen lakunk
Olyan szar mindenki azt mondja hogy itt tolna megyében mindig vitatkozni kell a rendőrökkel
Itt pakson meg annyi van belőlük mint a nyű és sztemitt vannak a "díszpéldányok" is nekem még nem volt velük bajom de tesómat fojamatosan baszogatják mert volt egy piaggio ape-nk és hogy az nem smkp aztán akkor onnantól kezdeve folamatosan az egyik(az ape 2hétig volt meg mert apánk azt mondta hogy ő nem fog büntetést fizetni és eladtuk)
A másik az egy beleset óta ezt nem réletezem csak van benne egy kis cigó vér és a dákók 80-90el mentek városban és tesóm lett a hibás na mindegy nem lehet mit tenni
És a leg durvább apámat meg akarták büntetni ésmikor meglátták az fbő kártyát akkor már csak figyelmeztetés volt
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.:Alci
Bocs a sok írásért
A helyszínen kaphatsz csak biztos választ a feljelentéssel kapcsolatban, vagy nemsokára a postástól. Meg kellett volna kérdezni. Érdemes kicsit "dumálni" a rendőrrel amíg jegyzetel akkor is ha nem a legjobb dolgokkal fenyeget. Sok minden kiderülhet, amik miatt utána nem kell parázni. Vagy legalább időben elkezdheted feldolgozni a következményeket. És ha felvághat néhány paragrafussal még jobban is érzi magát tőle, ha gondolkodik a büntetésen ez sem hátrány :)
Az nem jegyzőkönyv hanem igazoltató lap. Ez lehet feljelentés is és sima igazoltatás is. Te esetedben gondolom a biztosítás miatt volt........hát nem tudom mi lesz a vége ezt ott meg kellet volna kérdezned ha esetleg nem közölték mit kezdenek vele.
Hát ez a biztosítási forma érdekes. Az én álláspontom szerint, ha nem ragasztod fel és tudod igazolni "szerződéssel, kötvénnyel" hogy erre az smkp-ra van kötve biztosítás akkor elfogadható, hogy nem ragasztottad fel. Ha ezeket nem tudod felmutatni akkor nem elfogadható, mert lehet hogy 5 smkp-d van és mindegyikhez ugyanezt a matricát mutogatod. Tehát vagy legyen felragasztva az ülés alá, vagy legyen nállad kötvény is.
Hát szerintem félre értetél én ugy gondoltam hogy nekem normális 50es papirjaim vanak nem hamisitotak
és nekem a gyári 50henger helyet fel van rakva egy 70es és minden alapján 50es mármint motor ill vázszám alapján ....
Istenem bazdmeg... Csak ezzel tudnak előjönni az emberek, hogy "az én motorom jobb mint a tiéééd! Bibibíííí"... Már kezd szánalmas lenni. Amúgy meg nem akarom elkezdeni a vitát, mert hosszú lenne és nem erről szól a topik. Amúgy képzeld én sem rövidgatya+póló párosítással szoktam motorozni.
A múltkor állok a pénztárnál a Pennyben, mögöttem egy kb. 80 éves bácsi, ilyen FBÖ-es fekete baseball sapkában. (szépen nézett ki) Kiszúrta a pénztéros csaj és kérdezi a tatát: "Mit jelent ez a felirat a sapkáján Pista bácsi?" Erre a papi: "Nem tudom én kislyányom a piacon vettem." Mondom neki mit jelent. Elcsodálkozik és azt felelte: Az a lényeg, hogy nagyon jól véd a napsütéstől, mert simléderes."