Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na, köszi. Talán télleg eccerűbb eset, mert a rongyos régi szar megvan, így tán nincs forgalmi csere
Persze, hogy ott mér ahol mérnie kell, azt hiszem elég tökös voltam és megálltam, tudomásul vettem, de nem szeretem a „hová sietett” meg egyéb vicces megjegyzéseket. Egyébként a „nem megy ott senki mi a f*sznak mérnek” az még mindig áll, ismétlem... nincs egy ház sem azon az „utcán” és csak 2-3 utca torkolik bele, egyik oldalon ott van 1 TSZ és ENNYI ott a falu vége táblájuk, meg amúgy is nincs jelentős forgalom azon az úton... nem érdekel... de a másik „tudom, hogy gyors ez a motor” megjegyzés... nem vagyok rá kiváncsi... menjenek mérni olyan helyekre ahol a vendégmunkás b*zerátor osztrák rendszámmal 120-al megy 10 km lakott területen... ha jópofizni akar akkor ne így tegye, ráadásul két még nálam is fiatalabb kölyök volt, van pár rendőr ismerős és tényleg amúgy nincs bajom velük, meg ki fogom fizetni ezt is, csak hát valahogy bánt a dolog... Te meg védheted a mundér becsületét szép dolog, máskor is csak a munkátokat kell végezni és akkor boldog leszek veletek.
Hello azt a progit nekem is át tudnád küldeni: Ice90@freemail.hu
elöre is kösszi
A rendőr ott mér ahová ki van írva hogy mérni kell. Az hogy hová van kiirva sok minden dönt...pl te is kérvényezheted hogy az utcátokba sok a gyorshajtó és sok gyerek játszik kint .Ha megfelelő kéréssel illetve megfelelő számban zaklatod az önkormányzaton a megfelelő embert akkor ott fogank mérni a rendőrök ahol Te akartad!
Egyébként meg ott mérnek illetve oda irják ki őket ahol van gyorhajtó...sajnos mostmár nincs kecmec be kell tartani sebeséghatárokat...én is 50nel megyek városba ha nem ismerem a környéket és tudom hogy hol szoktak mérni.
Ha pl úgy mész ki, hogy elmész a rendőrség elött szépen, megnézed mennyi kocsi van kint trafiskocsi stb...akkor mndjárt tudod mire számíts. ha meg nem vagy ravasz illetve előrelátó és ész nélkül beleszaladsz a városba mondjuk 100al akkor szerintem csak te vagy egyedül a hibás...
A rendőr csak a munkáját végzi... Mindenki csak ugat neki hogy köcsög buzi mért így meg úgy...(magyar mentalitás)... miközben tök jogosan csinálja...
a másik meg az hogy fel vagyunk háborodva hogy bassza meg ott nincs is senki mi a fasznak mérnek ott? meghogy basszameg nem is veszéjeztetek senkit...mit szólnátok ha minden kocsi illetve papa nyugdíjas múmia gyökér suhanc kezdőjogsis 100al nyomulna..mindjárt nekünk is nehezebb lenne közlekednünk,illeve jóval több motoros halnameg, holott igy is nehéz..és akkor ők mért e mehetnének annyival?
igazábol leszarom, mindenki azt csinál amit akar.. ha meg megcsinálta akkor legyen olyan TÖKÖS és vállaja fel azt amit csinált és ne sirjon!
mondjuk az sem megoldás, h rendszám nélkül közlekedünk, és nem állunk meg (mert még megszokjuk, és elszalad a csikó ). Csak arról jutott eszembe, h nemrég töltöttem pár napot egy megyeszékhelyen, és sok motoron nem láttam rendszámot (jó-jó, egy részük a szalonban állt )
a kolléga úgy gondolta sztem hogy nem a közlekedésbiztonsági szempontból leginkább indokolt helyeken mérnek, hanem bejátszik a nem hivatalosan elvárt mennyiségű bünti/feljelentés megszerzésének nyomása is.
Én olyat kérek, ami elintézi, hogy ne kelljen kifizetni!
Én is én is szeretnék!
Köszönöm!
Frankó, ilyen nekem is kell ha szabad kérni pohi@vipmail.hu
jó, hülye vagyok, látom én is kérnék egy példányt.
nem lehetne inkább ide is felrakni?
nem tudom beemelni a fájlt
adj egy emailcímet és átküldöm
ez egy böntetés kalkulátor,be kell írnod,h mennyi helyett mennyivel mentél és kiírja a lóvét
nem tudom ide beemelve működik-e,ha nem akkor emailben elküldöm szívesen
azért ott mértek mert ott kellett mérniük. nem úgy van hogy ottmérekaholakarok...munkájukat végezték, emberek ahogy te és te is megcsinálnád ha ez lenne a munkád...
mellesleg pontosan nem tudom hogy mi lesz a büntid de hasonlónak gondolom mind amit mondtál...
sziasztok,
50 helyett 79 az mibe is fog nekem fájni meséljetek... feljelentés ugye, aztán 40k+elvennék jogsim ha nem maszületett bárány lennék igaz?
mondjuk bár megkérdezte a kedves "bitosúr", hogy hova sietek azért elmondanám, hogy 3 nap eső után mentem ki az 1-1 órás napsütésbe egyet kerülni, a másik apróság ami miatt a guta kerülget, hogy ahol a gyorshajtást sikerült elkövetnem egy olyan lakott terület ahol a TSZ-en kívül nincs egy rohadt ház sem az egész szottyadt utcán és persze a lakott terület vége táblától 50m-re mértek... gondolom nem oszt nem szoroz a véleményem, de azért találhattak volna olyan helyet ahol van is értelme mérni is és nem csak b*szogatás számba ment volna a büntetés....
köszönöm kollega
?
elméletileg így van, gyakorlatilag ha mást mondnak akkor az okmányirodás tudja rosszul...
nem kötelező nekd a lakhely szerinti okmányirodába bemenned, elmehecc akkármelyikbe hol nem olyan szűklátókörü a kezitcsókolom...
Itt a nagy eltérés az hogy csere vagy új kérése. Ha beviszed a régit akkor kaphatsz ugyanolyan újat. Motornál ha nem viszed be a régit nem kaphatsz ugyanolyan újat, mert akkor kettő futhatna ugyanbból. Ezért alapból körözik a régit és kapsz egy teljesenmás újat. Autónál azért kapsz egyet ha a régit ellopták mert minden autóra kettő kell így még 1 mínusz nem baj mert azzal nem tudnak úgy visszaélni(szerintük)........szóval érted mit akarok mondani
autóra 3 db készülhet,motorra 1 db
ez a klónozás elkerülése miatt van.ha van 4 egyforma autórendszám,vagy 2 egyforma motor rendszám,akkor futhat mégegy ugyanolyan...
nekem azt mondta tavaly a kezítcsókolom, hogy kocsira 1 db rendszámot kiadnak, de 2-t már nem, akkor kap új forgalmit törzskönyvet meg 2 új rendszámot. aminek meg csak 1 táblája van, azok rögtön forgalmi törzskönyv új táblát kapnak.
de itt nálunk eléggé bolond a nő és szűk látókörű, tehát lehet, hogy tényleg lehet 1-et venni.....
UFF....jól szóltál tuttifrutti testvérem Tehát ha nem elveszett akkor csak azt kicserélik. A mindencsere elagyáskor áll fent az olyan 17 ruppó körül van. Így hogy mennyi azt nem vágom, nem az én területem, de gondolom jóval olcsóbb olyan 5000 Ft-ra saccolom.
Rendszámot elméletileg akkor cserélnek forgalmival meg mindennel együtt ha pl. elhagytad, illetve ellopták...akkor körözni fogják a rendszámot, és éppen ezért nem kaphatod meg ugyanazt. viszont ha sérült illetve rongálódott de megvan akkor elméletileg kaphatnál újat. A rendszám árát kelene kifizetned illetve a rávaló műszaki érvényességét igazoló plaketot, amit az okmányirodába kapsz meg kb (folyamatosan változnak az árak felfelé) de az év elején a plakett 370ftvolt. A kis matrica is kell mert fönnál a forgalmi elvételének esete ha nem tod igazolnia hiányát iiletve a megszerzésének idejét. A rendszámtáblát pedig a plakett kft adja ki ami kb 3000az autóra, a legdrágább az uniós D tipusú rendszám (mondjuk matricába már nem csinálnak kisalpút , akkormár cserés mindkettő és fentáll amit mondtatok) ami kb. 9 rugó volt év eljén.
Én igy tom de majd kollega Pohi elmondja a frankót
motorra nem kapsz rendszámtáblát ugyanolyat, hanem csak másikat és akkor + új törzskönyv + új forgalmi ami 12k, tavaly még ez volt, de ez miatt adtam inkább neki gumikalapáccsal egyengetést.
Köszi előre is... néztem egy motrot és sztem cserés a rencáma... csak nemtom, mennyit alkuggyak ezért. Tízbe sztem is belekerül minimum