Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ez van de csak ugy megnyugatáskép multkor dobogoköről lefelé egyik robogos haveromnak elcsöpent a gyertyája és csak a 6. motoros állt meg gyertyakulcsot adni ... (én mindig megálok ha látom h v mi gáz van ...Van nálam fél kamionnyi szerszám ha azzal nem lehet meg csiálni akkor nagy baj van )
A magyar állampolgári mentalitás ilyen.......sajnos.......
Sajnos én már voltam olyan helyzetbe h elég komolyan össze törtem magam biciklivel és SENKI nem ált meg segiteni csak lasitotak és néztek h mivan ... (combcsontotom elrepett, kulcs csontom eltört, bokám zuzodott csuklomis sisak volt rajtam ami 8helyen eltört az arcomról meg csurgott a vér és ott feküdtem kb 20percet az út szélén... jó érzés volt nézi h senki nem áll meg ...)
Azért mert ha megsérül a közlekedés más résztvevője akkor köteles vagy megállni és a tőlled elvárható segítséget nyújtani. pl:vérzik valahol akkor bekötöd és értesíted a mentőket. Ha elmész mellette akkor elköveted a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekményt.
akkor bocsi
Nem neked címeztem
Kikérem magamnak védő cucc mindig van rajtam csizma, térvédő, nadrág, gerinc protektor, kabát(full protektor), kesztyű, bukó, ... (ezek nélkül nem megyek sehova ) És szerint még mindig jób az én 70esem mint a sok NSR meg CBR 125-s ...
Már várom a "jogsi nélkűl 300-al, GSXR1000-el 50-es papírokkal.3utassal,bukó nélkűl,elkapnak 3órás üldőzés után,mire számíthatok?" kérdést
Mondjuk ne szállíts utast! Boccs...
Ja és akkor az EÜ csomag meg az izzókészlet kötelező ? hordok magammal de eddig 1x se kérték de azt nem értem minek megsérülök magamat kell elátnom v mi ? Járókelök meg le se szarnak max nézelödnek ...
Azt tegnap elfelejtetem kérdezni h akkor hogyha utast szállítok elveszik a jogsimat v csak szabályt sértek ?
Mindenkinek:
http://totalcar.hu/magazin/koz...
Amúgy Pohi szerintem jól csinálja, ha tényleg csak akkor büntet ha szemmel láthatóan vacak a szett. És ha 2-3 éve lejárt de pöpec akkor meg nem!
Köszönöm szépen !
Ha nem állítottak meg és nincs frsz a járműveden akkor semmi.
És ha pl 2hete valszeg lefényképeztek 110 körül olyakor mivan
"És ha nincs rendszám ? Olyankor mivan ? Mit tudnak fényképezni ? Vagy rám a trafi nem jelet veszélyt ?"

Jelenleg ismételten megállítanak mindenkit a trafisok, csak van akit 63-67 között megbírságolnak és van akit 68-tól tájékoztatnak arról, hogy a közig bírságot majd megkapja. Tehát lefilmeznek, megállítanak.....

"És mi kell ahoz h elkügyék viszgálatra a motort ? A hengert is le vehetik ?"

Szabálysértési eljárás során lefoglalják az smkp-d ha akarják, egy szakértő zsíros pénzért bevizsgálja te meg majd fizeted az eljárási löltségeket, amennyiben nem smkp...

"40es tuti nem fogok menni egyenlőre nem szeretnék meghalni még csak 16 vagyok ...
Városba olyan 65-70 megyek mint az kocsik ... "

Hát ha elkapnak akkor szívás....
Ha nem tudnak beazonosítani, akkor semmit nem tudnak kezdeni veled. Ha megállítanak, akkor már jöhet a pohi említette vizsgálat. Aminek a végén még lehet le is vizsgáztathattják motorkerékpárra. Egy kis bünti és elíltás is kerülhet a levesbe...
És ha nincs rendszám ? Olyankor mivan ? Mit tudnak fényképezni ? Vagy rám a trafi nem jelet veszélyt ?
És mi kell ahoz h elkügyék viszgálatra a motort ? A hengert is le vehetik ?
Ha nincs rendszám és ugy fényképeznek le akor is rám tugyák bizonyitani ?
40es tuti nem fogok menni egyenlőre nem szeretnék meghalni még csak 16 vagyok ...
Városba olyan 65-70 megyek mint az kocsik ...
Talán feljelentenek? Komolyra fordíta a szót, feljelentenek . Ha a sebességed elég durvára sikerül akkor vizsgálható, hogy smkp e valójában a gép. Van ugye a tervezési sebesség.....ha többet tud a gép akkor át lett alakítva. Engedélyezve volt e vagy engedély nélküli átalakítás.... ...szerintem.
Pohi én is kérdeznék már pedig azt hogy milyen következményekkel jár ha segédmotorral gyorshajtáson kapnak ?
Köszi szépen a kimerítő magyarázatot! Azt hiszem holnap kicsit felújítom a csomagom
Ez hozzáállás kérdése. Elméletileg az autódban elő van írva egy "B" kategóriájó elsősegély nyújtó felszerelés aminek meg kel felelnie a xxxy magyar szabványnak. Ez a szabvány leírja minek és mennyinek kell benne lennie (steril kötszer 3-5 évig az általában, fertőtlenítő szerek). És ezeknek a lejárta határozza meg a csomag érvényességét. Ha lejárt (3 évig steril és mát 5 éves a csomag) akkor nem szabványnak megfelelő így nem érvényes a csomag. Ha ezt cseréled benne akkor jó minden rendben, valamint van benne egy kis lista ami leírja minek kell benne lennie, ha minden benne van nincs lejárva még steril is akkor nincs gond. Ennyi

Én is büntetek erre, mert van aki megmutatja a dobozt, Ok nyissa ki mondom én és szokott benne lenni 2 sáros kötszer meg egy olló. Na ő megérdemli erre a bírságot mondjuk a legkisebbet, csak hogy el ne feljtse, hogy venni kell mert megbüntetnek (ha figyelmeztetném, leszarná az egészet és nem venne újat) De ha mondjuk 2008-ban valaki mutat nekem egy 2006-ban lejárt csomagot és minden tipp-topp benne akkor szóban figyelmeztetem cserélje ki. Szerintem ez így logikus ahogy leírtam és etikailag is elfogadható az állampolgárok számára.
Szia Pohi!Bár nem ismerjük egymást mégis szertném egy pillanatra a segítségedet kérni: Nem motoros a téma de érdekel Ha az autómban nincs eü csomag akkor megvágnak,tiszta sor,de ha van és lejárt akkor is ugyanez a helyzet vagy figyelmeztetnek,vagy mi van? Mindenki mást mond ez ügyebn
Előre is köszi a segítségedet!
Köszönettel vettem válaszod megnézem üdv