Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sajnos ezzel nem vagyok képben, inkább Nemzeti Közlekedési Hatóság-nál érdeklődj. Van honlapjuk biztosan, telefonos elérhetőséggel. (régen közlekedés felügyelet voltak)
20/1992. (VII. 21.) KHVM rendelet

a közúti járművezetők képzéséről,
vizsgáztatásáról és szakképesítéséről

1. számú melléklet a 20/1992. (VII. 21.) KHVM rendelethez:
h) 1999. december 31-ig a vezetési gyakorlat oktatásához a képzési engedélyben szereplő kategóriába tartozó alábbi feltételeknek megfelelő járművekkel és felszerelésekkel:

Segédmotoros kerékpár" kategória

- bármely kétkerekű segédmotoros kerékpár;

A1" alkategória

- 125 cm3-t meg nem haladó hengerűrtartalmú, kétkerekű motorkerékpár, amelynek teljesítménye a 11 kW-ot nem haladja meg;

A korl." kategória

- 125 cm3-t meghaladó hengerűrtartalmú, kétkerekű motorkerékpár, amely legalább 100 km/óra sebesség elérésére alkalmas, továbbá a teljesítménye a 25 kW-ot és a teljesítmény/sajáttömeg aránya a 0,16 kW/kg értéket nem haladja meg;

A" kategória

- legalább 200 cm3 hengerűrtartalmú, kétkerekű motorkerékpár;

A" kategória PÁV vizsgálattal

- kétkerekű motorkerékpár, amely legalább 100 km/óra sebesség elérésére alkalmas, és teljesítménye legalább 35 kW;
szevasztok motorosok, Gábor vagyok. Pohi töled kérdeznék, ha blokkot akarok cserélni egy 1000es kawába tipusazonos természetesen a legális megoldáshoz milyen papirok kellenek a blokkrol, mert asszem csak behozták németböl és adásvételit tudok kapni rola az elég egy eredetiség vizsgával vagy kell az eredeti kinti forgalmi is a blokkrol? elöre is köszi a válaszokat üdv
"A" kategória - motorkerékpár
"A" korlátozott kategória - legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár
"A1" alkategória - a 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár

Most nem értem a kérdésedet. A 20 kw-osat így sem úgy sem vezetheted a1-el.......csak A korlátozottal esetleg vagy nagy A val
Jól látod a helyzetet. Az ittas vezető szerint "köcsög" vagyok, mert elviszem vérvételre. De valójában lehet, hogy az életét és más életét mentem meg ezzel. Ez motorosokra is vonatkozik, annyi "lehaladás az útról" van felénk motoros körökben, hogy az eszméletlen. Miért? Azért mert nem tudja uralni a motorját. Nincs rá megfelelő képesítése. Nemrég volt egy srác 125-ös dt-vel ami szerinte smkp volt és egy előtte balra kanyarodót telibevágott, mert nem tudta, hogy kerülje ki, meg is sérült rendesen. Ilyenkor meg alapból mindenről fénykép stb. Elég kövér összegekre számíthat, mivel a biztosítás nem éppen jó erre a mocira, itt a biztosító felelőssége is vizsgálatra kerül és ugye se vezetői se forgalmi se rendszám.... Ha előbb fogom meg megúszta volna. De akkor ha megfogom én lettem volna a "köcsög"?!?!?!
hello....látom itt van 1-2 ember aki ért a témához úgyhogy ide írok....A1ből télleg kiveszik a köbcenti határt és a 11KW marad csak? mert elég cink lenne....ugyanis most csinálom az A1et az Rx-re ami alapból 20kw van a forgalmijába....ezért esetleg mien büntetést kaphatok ha netán marad a 125ccm is....
HI. Nem azért mert a Pohi rendőr, de ....... a zérótolerancia vhol már kellett. Nagy baromságokat nem szoktam csinálni kicsiket néha igen. A halálos közl.balesetek száma a tavalyi időszakhoz képest jelentősen csökkent . Racionálisan nézve tényleg nem jó vagy rossz rendőr kérdése ez. Volt szerencsém már túskóhoz és tökjó fejhez is. Pont tegnap este mentem Vác fele motorral elöttem 1
kocsiban 3 rendőrrel. Elkezdtem előzni, indult ő is, de ..észrevett. És ők tettek fel a kezűket.
16 lesz a fiam fűzi az agyam, de nem engedek a 21 ből. M kat van neki A1 csak évvégén.
Szerintem a nem megfelelő kattal közlekedés addig mosolygós amig egy komoly baleset nincs belőle. Jogilag nagyon megfingatnák az embert. Vhol ez mindenképpen szülőifelelősség.
Énis mentem már ,A, nélkül ,de mindig ott volt, hogy csak most ne legyen baj. Megfelelő kataegoriával
élvezetesebb a motorozás. Valahogy mindig úgy sülnek el dolgok, h az ártatlan szenved kárt vagy
hal bele egy balesetbe.
Ez nem rendesség kérdése....
Vezetéstől eltiltás és pénzbírság, mivel engedély nélkül vezettél, lentebb erről volt már szó párszor, nem olcsó mulatság. És igen akár az összes kategóriától eltilthatnak.
Hát rendőr fügő engem mértek már be 90körül dobogóköről lefelé és anyit mondott h felelöségteljesen és ne ilyen gyorsan megyek ... Elkérte a biztostitást ami rendben volt jó utat kivánt én mentem tovább ...
Van egy pár rendes rendőr de sajna nem túl sok ...
kösz hogy válaszoltál
Hát a büntetés attól függ, hogy milyen rendőr kap el. Valamelyik azt mondja, hogy: ezt azért nem kéne, de most az egyszer elengedlek, valamelyik meg feljelent. Ha feljelent, akkor sztem a B-s jogsidat nem veszik el, hanem inkább pénzbírság+nem lehet bizonyos ideig nagymotorra jogsid. De majd ha Pohi itt lesz, ő megmondja pontosan.
bocs elfelejtettem irni hogy a1 bŐl megvan?
Szerintem azér is elvehetik h B katal vezetsz 125-s motort .... Ugyanis ha az 50es motoral gyorsajtáson kapnak azér is elveszik ... ugyanis ha segédmotoral 40nél többet mész akkor az szabálysértés ugyanis a tervezett végsebesség nem haladhatja meg a 45km/h-t ... a motor nem lehet erősebb 3lóerönél ...
meg egy csomó ilyen dolog van ... ha 45nél többet mész akkor az nem segédmotor és akkor nincs rá jogsid és a motornak nincs forgalmija ... Szerintem nem kéne 125-s TZR-t vezetni b jogsival föleg ha 22kw van a forgalmiba ...Elvileg még a motort is elvehetik ... DE te tudod te kocáztatsz nem én te jogsid te motorod ...
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy meg van a jogsim B kat-ból, de van egy 125-ös tzr-em aminek a forgalmijába 22KW vana 11KW helyett:milyen büntetést kaphattok ha elfognak és elveszik-e a B jogsimat?
Hali. Na szóval, én úgy tudom, hogy 15 munkanapod van rá, ami 3 hét. Én ebből pont ma csúsztam ki, felhívtam az okmányirodát, azt mondták, hogy semmi gond, amint tudom, intézzem el az átírást. Haverom is volt már úgy, hogy 2 hónapot is késett, de nem szóltak neki. Hogy a rendőrök szólnak-e? Hát nem tudom, ha olyanok mint Pohi, akkor nem, mert ő rendes Tényleg, holnap délután szolgálatban leszel?
Úgy tudom,hogy az ügyintézés elkezdésére van 15 napod.... szóval ha 15 napon belül elkezded a hercehurcát és meghaladod nopara
Én majdnem két hónapot húztam az átiratást és senki nem szólt egy szót sem az okmányirodában.

A rendőrnek azt mondtam, hogy bizonyos hibája miatt a motort nem akarom megtartani, éppen intéződik a visszavitel és nem akarok több pénzt bukni. Ő is ember, hát hagyott a picsába.
mennyi az átfuási idő mire kiküldik a bűntetést május 11-én mértek be és még semmit se küldtek. mennyi idő míg kiküldik?
jah hogy nincs forgalomban.....túl gyorsan olvastam.........akkor nem
Ma telefonáltam az okmányirodának,de a biztosítási kötvényt is kb. másfél hete kaptam meg.Tehát 31-ig nem tudtam vna sehogy sem átiratni.
A másik:azokkal a papírokkal,amit említettél,közlekedhetek annak ellenére,hogy a motor nincs forgalomban?Azért írtam,hogy telefonos egyeztetés,mert gondoltam,hogy kell onnan is valami papír.De sajna csak telefonon beszéltem velük.
Köszönöm a segítséget!
"05.16-án vettem egy R6-ot,ami ideiglenesen ki van vonva a forgalomból" "A másik,hogy elég jól kicsúszok a 15 napból,ennek lesz valami hátulütője?"

-Ha 05.31.-éig bejelentetted az okmányirodában akkor nincs gond, te megpróbáltad átíratni 15 napon belül, ha ezen kívül esve mentél átíratni akkor az elvileg gáz.

"Minden papír meg van már nálam,csak 27-ére kaptam időpontot az okmányirodában(telefonos egyeztetés).Addig ugye (elvileg) nem is közlekedhetek vele?!"

-Ha van biztosítás kötve a gépre, nálad van az adás-vételi + az okmányiroda pecsétes papírja amin 27.-e a megjelölt időpont ügyintézésre akkor közlekedhetsz vele, minden további nélkül.
én időpontkérés nélküli napon mentem le visszaállítani forgalomba a gépet és színváltoztatással együtt 1-1,5 óra alatt megvolt...zuglóban
Köszi!Remélem nem kapok ilyet,mert az nem tenne jót a lelki világomnak...