Az egyik alkalommal piros lámpánál állva hátulról egy figyelmetlen autós elgázolt, repültem vagy 4-5 métert a motorral. Szerencsére túléltem és akkor úgy éreztem semmi bajom nem lett. A biztonság kedvéért betelefonáltam a kb. 500 méterre levő, helyi rendőrségre. Nem jöttek ki, hogy miért ne kérdezzétek. Viszont aznap este rosszul lettem, mivel mégis lett következménye a balesetnek, kórházba kerültem. A kórházban elmondtam mi történt velem és láss csodát, kora reggel megjelent egy nyomozó az ágyamnál. Az volt az első kérdése, hogy miért nem jeleztem a rendőrség felé a balesetet, mivel ráadásul 8 napon túl gyógyuló volt? Kissé elakadt a hangja amikor elmondtam neki, hogy határozott kérésemre sem jöttek ki a rendőrök a helyszínre. Következménye mi lett a mai napig nem tudom.
A másik esetben, télen pont a rendőrség épülete előtt csúsztam el a motorral a jeges úton. Két szolgálatból hazafelé tartó, civil ruhás rendőr épp akkor lépett ki az épületből. Odasiettek hozzám és segítettek felállítani a motort, ill érdeklődtek a testi épségem iránt. Mivel semmilyen sérülést nem szenvedtem és csak a motorról tört le egy két kiálló dolog, rövid párbeszéd után elköszöntem tőlük, majd hazatoltam a motort. Nem akartak megbüntetni sem, hogy esetleg nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtem volna.
Te sem érted.
Nem úgy történt, ahogy leírtad.
Személyi sérülés történt! Nem pattant fel, gondolom mivel említette, hogy megsérült a lába. feltehetően nem lehorzsolta a bőrét, mert azt nem is kellene megemlíteni.
Személyi sérüléssel járó balesetben kötelező a rendőri intézkedés.
a kép csak illusztráció. a kérdező azt nehezményezi, hogy elcsúszol az úton felállsz leporolod magad, megtörölgeted az idomokat elkönyveled, hogy ezt a részt fényezni kell, felállítod a gépet és mész tovább. De ha látja a rendőr akkor viszont fizetsz mint a katonatiszt.
A kerékpár nem ugyanaz, mint a motorkerékpár.
Jármű és gépjármű. Más vonatkozik egyikre és másikra.
Valamint 8 napon túli sérülés történt.... így járnak el, még ha furcsa is.
Ha a rendőr magyar embert baszogat,főleg mikor látszólag ok nélkül,vagy direkt a nagyobb bírságot szabja ki,vagy keresi a hibát,hogy megbüntethesse....na ilyenkor mindig eszembe jut a Kárpátia "...testvér a testvérnek egymás farkasává váltunk..."
Nem hulye, biztos tudni fogja mi a helyzet, de ha nincs beismero vallomas nem tul valoszinu, hogy neki all meregetni, szamolgatni.... bizonyitani hogy nem ugy volt mint mondtad.
Nyár végén melóba igyekezett egyik ismerősöm, motorral, (MZ ETZ 150 tőlem vásárolta...)
Az eset Debrecenben történt.
Felüljáróról le akart hajtani, de a kavicsos úton elcsúszott kis sebességnél és elesett, másnak kárt nem okozott. Neki összetört a motor, és a lába.
Ennek ellenére a rendőrök eljárást indítottak ellene, amiért nem az útviszonyokhoz megfelelően választotta meg a sebességét.
Történet ennyi.
Kérdésem: ki járt már hasonlóan + büntetést kapott e már valaki ilyen "szabálysértésért" kb mintha bicóval csúszott volna el az ember...
Bocsi,azt hittem ez a baleset helyszínén készült!