Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy helyi oktató pedig előre tekeri az órát, ugyanis minden tanulója kevesebbet vezet, mint amennyit valójában kéne Magam is 598 ezer valahány kilométer állásnál vizsgáztam rutinból, a kartonban már 600 felett volt
az nem is lopásnak,hanem "ügyeskedésnek"hívták az átkosban.... nyílt titok volt...az "élni és élni hagyni" elv.persze nem is haladtunk sehová.... mongyuk most se
villanyfúróval tekerték vissza a km.órákat,2menetlevél,pecsét...stb.de hát nem kell bemutatni...
Igen, de valahogy én nem akartam a lopásokban részt venni, volt rá példa, de ha lehet kerültem ezért örültem a maszek világnak amikor nincs rákényszerülve az ember az állandó variálásokra-lopásokra.....81-től motoros postás 83-tól sofőr vagyok....elvileg mindenben volt részem, ja nem, billencsezni csak a katonaságnál egy keveset.....
Te már dolgoztál amikor benzinjegy biznisz volt...? ase volt gyenge...
Van egy helyre.....és oda sem mindig már.....
Felvétel most is van....................csak szart se érnek vele a sofőrök.
Ez nem hígulás hanem az élet....az, hogy régen mi volt egy dolog......30 éve kezdőként is sofőr úr voltam és volt kávé stb. mindenhol na meg jó pénz....mivel a rendszerváltás után rengetegen lettek munkanélküliek mit tudtak csinálni, elmentek sofőrnek még ha nem is akartak azok lenni....mindig meg lehet nézni, hogy mikor megy jól a társadalomnak, ha van sofőrfelvétel jobban megy, ha már oda sincs akkor gáz van.....
Szinte senki sem indexel csak max mellékesen mert beleakadt kanyar közben az ujja.
Ez egy új divat.
Mindenki találja ki hova megy a marha.
számomra meg azt jelenti a hígulás,hogy régen a teherautós meg a buszos volt az etalon.azok voltak a legjobbak kreszben,vezetésben 1aránt.most meg a suttyó fiatal gyerek a teherautóval a körforgalomban folyamatosan indexel balra,de kifelé meg nem nem tudnak póttal tolatni...és így tovább.a vasalt hajú céges traszporteresekről már ne is beszéljünk...
Mit jelent az, hogy hígul?...talán azt, hogy ugye jogsija mindenkinek van és mivel nincs más meló elmegy sofőrnek?...ez nem hígulás hanem szívás....amióta a napocskás és a szlovákok betették a lábukat a konténerbe leszokunk a köszöngetésről.....minek?...minden nap más vezeti az autót...
"ő még az irodába is megáll melletted köszönés nélkül"
Biztos pakisztániak , vagy indiai!
Már hígul a kamionos szakma is...vannak megyék ahol még megy a villogás meg mutogatják a korongot is ha úgy van. Főként a gabonások és billencsesek...

De a konténeresek nagy urak

főleg a beta trans... ő még az irodába is megáll melletted köszönés nélkül
uh bazz, az olyan verdákat könnyen be lehet nyalni. itt a vaj transzparátor volt csúcs. a rádiókban csak a" húsos" kocsinak becézték.
én mindig villogok a szembe forgalomnak ha látom a szarháziakat, de a munkatársaim egyik sem. sőt volt aki szóvá tette hogy mér villogok "feleslegesen" ő momentán alkoholista volt lejárt jogsival, buszbérlettel a zsebében. a kolléga nem rég a 47-en beleporolt 90-el tgk-val sima országúton a "lencsébe", reakció : bassza meg. reakcióm : egy villantással 30-al beljebb lennél hó végén. na ő momentán olyan pali aki 160-180 visz haza de már 20-a körül kérdi: nincs egy ezresed kölcsönbe cigire- ami szivarka és kialszik a szájában- nem rég nem adtam neki, csak megjegyeztem : egy villantás van cigi,ha nincs villantás akkor ezután marad a fogszívás.
Nyugaton nincsenek a mellékutak többségéről sem kitiltva a nagyok....nem véletlenül, ott rájöttek, hogy kisebb környezetszennyezés és útrongálás egy autóval 24T árut leteríteni mint 15X ugyanazt az árut kisautóval odavinni...egy nagy eszik kb 30l-t, egy kicsi 10-12-őt....na melyik a több?.....1X 30 liter vagy 15X 12?....matekzsenik....bár ez nem a környezet vagy bármilyen védelemről szólt soha hanem a behajtási engedélyek kiadásáról ami pénz....
azért van eszük a yardoknak
felénk egy kis fekete fordból szoktak méregetni, de soltvadkerten egy nagy terepjáróból mértek
ott abban a környezetben a kis ford lett volna a szokatlan
nekem még mentős is villogott....
a kamionos mizériára visszatérve, szép volt látni hogy tiltakoztak a tisztelt önkoris képviselők a belvárosba behajtó kamionok és teherközlekedés miatt. semmi gond önkoris faszikáim, azt a 10-20T árut amit alkalmanként bevisz egy vontató azt ti egyenként kézbe vigyétek be az áruházak raktáraiba. mindjárt megszabadítottad a fuvarozót és a sofőrt egy nyűgtől, a belváros peremén lerak és ahogy tanultad úgy hordod el túlképzett barom arcúkám. eccer a váci utcába kérték az anyagot a felújítás alatt lévő épülethez, 3.5t maxi ducatóval jártam ahol most bontunk, a dísz burkolatra csak az alpolgármester engedélyével -negyed A4 papírfecni- lehet megállni, annak hiányában 200 eft a bünti. arányos ugye.
Ritka ma már villogás tgk-nál már nem is nagyon teszik ha ellenőrzés van valahol, egyszerű az oka....mindenhol van valamilyen ellenőrzés így lassan értelmetlen a jelzés rá....ráadásul büntetendő lett tavaly......vicc...
egy kis adalék:győzikefalva környékén eddig 1szürke,illetve 1grafitmetál astrából mértek főleg rendszeresen.pénteken mentem kifelé a városból,villogtak a szembejövő polgártársak rendesen(van még nemzeti összetartás )aztán látom,hogy egy szervízúton egy régebbi méregzöld astra vesztegel.virított benne a kamera. a dolgozó gondolom el is fáradt a munkában,mert a hátsó ülésen feküdt.
lehet utálod ezt a rendszert, de - még fene tudja- hiszel benne, másként nem írnád ezt.
talált! látod pipi, a gyakorlat teszi. keress az út mentén gyanúsan szarul parkoló járművet és kerestél 30 forintot.

nagy arc embereknek lehet is mondani, csak idő kérdése hogy kibabráltatják a cuccot minden járműből. lesz olyan okos képviselő aki majd módosító beadványként odaböki hogy" helyszíni szemrevételezéssel" és már ugrik a forgalmi. nagy arcuk volt az 50 esként használt 125-150 nagy robogósoknak is, öcsém két ismerősét is 150/kop ra húzták meg. kihívták az nkh-s kocsit és nem a nyomorultak estek pofára, a helyszínen lemérték a hengerűrtartalmat- ne kérdezd hogy- kinyomtatták ott izibe és már ment is a feljelentés. egy m3 aluljáróban elkapott csákó azóta is biriglivel jár melóba. fájdalmas egy melósnak 150ft mínusz csak mert gyorsabban jutott el a dógozóba.
Ja lehet, mert ezt a választ kaptam "ott meg egyértelmű volt a fehér suzuki te koponya látszik hogy míg van blokkolód leszarod na majd sztán anélkül meglátjuk hogy megy sorod."

Mondtam neki,, hogy nekem nem lesz annélkül
A fehér Wagon"e"r pozitívra gondolt szerintem!