Szia pohi. Lenne egy olyan kérdésem,hogy ha szabályosan közlekedek a motorral,de egy rendőr meg szeretne állítani és én elhajtok,de látta a rendszámot. Gondolom később felkeresnek, ha azt mondom neki hogy kölcsönadtam a motort egy rokonomnak akkor ez esetben mi a helyzet?
Ez kb. annyi mint ha két segédmunkás beszélget és az egyik azt mondja a másiknak "menjünk betont keverni".
Így megy ez. Attól, hogy még neki indultak, lehet nem bírságoltak, mert nem volt szabálysértő.
Neki indulni neki lehet.....
Nem a parkolási céges mikuláscsomagot kaptam, hanem rendőrségi cetlit (tiltott helyen várakozás, rendszám alapján feljelentés). Régen objektív volt, nem volt cetli, csak jött a 30e-res csekk.
Most viszont mintha újra szabálysértés lenne.
A (kisebb) gyorshajtás is megúszható, ha nem éri el a közig bírságban rögzített sebességet, és nem állítanak meg rögtön, csak megy a nyilatkoztató levél. Legalábbis pár éve működött, mert éltem vele.
ilyen tuti nincs
nemrég olvastam az újságban hogy az ember eladott egy autót és nem íratták át és már vagy 800ezer parkolójegyet meg gyorshajtást követelnek tőle
pedig le is lett jelentve az okmányirodában
és a vevőhöz még senki sem ment........ gondolom az átlagtól jobban pigmentált egyed
A tilos várakozás tényleg kikerült az objektív felelősségből?
És újra működik a "neménvótam, de nem mondom meg melyik rokony vót a kocsimmal" című megúszhatóság ?
Ja, látom.. Azért érdekes kérdés, mert az oktató ezt mondja, a rendőr meg azt. Gondoltam megkérdezem Tőletek is, hogy van-e már olyan akit ez miatt bűntettek. Az biztos egy életre megtanulta volna, hogy hogyan is van ez?!
szállíthatsz de csak akkor ha ül melletted egy olyan ember aki már elmúlt 17.5 éves és elkezdte a Stahl Jucus féle főző tanfolyamot és legalább 2 részben fizet.
"7. Ha megszerzem a nagymotor jogsit szállíthatok-e majd utast?
Kizárólag olyan tanulók jelentkezhetnek a korlátozás nélküli "A" kategória megszerzésére, akik már legalább két éve rendelkeznek A1 vagy Ak kategóriával, vagy a 21 életévüket betöltötték. A 21 éves életkor többnyire feltételezi hogy van már B kategóriás vezetői engedélye a tanulónak, és ha ezzel legalább két éve rendelkezik, már nem kezdő vezetői engedély. Tehát akár az első akár a második esetet nézzük az "A" kategóriás vezetői engedély már nem kezdő vezetői engedély lesz, így a korlátozás mely szerint nem szállíthat kezdő vezetői engedéllyel utast ,már rá nem fog vonatkozni.
Egyedül akkor fordulhat ez elő ha valaki 21 éves kora után élete első vezetői engedélyét "A" kategóriából szerzi meg. Ez pedig ritka mint a fehér holló."
Ehh... az autósiskolában is biztos rosszul tudják. GYIK a gyíknak
Vezetői jogosultságot ír... nem kategóriát. Nem értem mit nem értesz ezen... szerintem kettőnk közül neked nem megy a szövegértés
Első alkalommal szerez vezetői jogosultságot... vezetői jogosultságot meg egy rakás kategóriával lehet szerezni. Az új kategóriát se véletlenül hívják kategória bővítésnek... mert nem a vezetői jogosultságodat bővíted hanem a kategóriáid.. mivel vezetői jogosultságod vagy van, vagy nincs.
Így megy ez. Attól, hogy még neki indultak, lehet nem bírságoltak, mert nem volt szabálysértő.
Neki indulni neki lehet.....
Csekken 10.000 a megállni tilos, feljelentve a duplája. Jelenleg.
Most viszont mintha újra szabálysértés lenne.
A (kisebb) gyorshajtás is megúszható, ha nem éri el a közig bírságban rögzített sebességet, és nem állítanak meg rögtön, csak megy a nyilatkoztató levél. Legalábbis pár éve működött, mert éltem vele.
nemrég olvastam az újságban hogy az ember eladott egy autót és nem íratták át és már vagy 800ezer parkolójegyet meg gyorshajtást követelnek tőle
pedig le is lett jelentve az okmányirodában
és a vevőhöz még senki sem ment........ gondolom az átlagtól jobban pigmentált egyed
És újra működik a "neménvótam, de nem mondom meg melyik rokony vót a kocsimmal" című megúszhatóság ?
a nő maradjon a tűzhely mellett ne csavarogjon
Kizárólag olyan tanulók jelentkezhetnek a korlátozás nélküli "A" kategória megszerzésére, akik már legalább két éve rendelkeznek A1 vagy Ak kategóriával, vagy a 21 életévüket betöltötték. A 21 éves életkor többnyire feltételezi hogy van már B kategóriás vezetői engedélye a tanulónak, és ha ezzel legalább két éve rendelkezik, már nem kezdő vezetői engedély. Tehát akár az első akár a második esetet nézzük az "A" kategóriás vezetői engedély már nem kezdő vezetői engedély lesz, így a korlátozás mely szerint nem szállíthat kezdő vezetői engedéllyel utast ,már rá nem fog vonatkozni.
Egyedül akkor fordulhat ez elő ha valaki 21 éves kora után élete első vezetői engedélyét "A" kategóriából szerzi meg. Ez pedig ritka mint a fehér holló."
Ehh... az autósiskolában is biztos rosszul tudják. GYIK a gyíknak
Első alkalommal szerez vezetői jogosultságot... vezetői jogosultságot meg egy rakás kategóriával lehet szerezni. Az új kategóriát se véletlenül hívják kategória bővítésnek... mert nem a vezetői jogosultságodat bővíted hanem a kategóriáid.. mivel vezetői jogosultságod vagy van, vagy nincs.