A lószar biznisz fasza nyugaton
1200-1300 eur volt a fizetése lóápolóként, full szállás kaja pia cigi minden ingyen, az euró meg mind ment a számlára
Igaz sosem 8 órákat dolgozott de volt hogy egész nap csak járatta a lovakat....
Ha nem utálnám a szagukat simán mentem volna én is
Ilyen garanciát mernék adni, most is nyugodt szívvel rá mernék ülni és kimenni vele hajtani, nem tudok olyanról, ami miatt biztosan megadná magát egy ilyen hajtáson,
de ettől még szerintem cserélni kéne benne több dolgot, mert az én igényeimnek az az állapot már nem felel meg, másnak lehet jó, ki tudja, vevő függő.
Ha az eladó el tudja vinni szerelőhöz felújíttatni a motort, mert nem szerel otthon, a vevő is el tudja, de nem is ez a lényeg ki csinálja a motort, hanem az, hogy korrektül el legyen mondva mi a szitu, ebben egyetértünk.
Logikus ez is! De. Vevő igényeit mindenki tudja: aprópénzért újat! "ha belerak egy aftermarket dugót, mert a vevő igénye a gyári cucc" Ez is egy olyan magyar módi! Lehet én vagyok a nagy marha, de eszembe nem jutna így felújítani egy gépet, még ha eladásra szánom akkor sem! Van egy (csak hogy ne új vasról beszéljünk) 1,5-2 millát érő motorunk, amit rendbe szeretnék rakatni akkor nem fogok 40e Ft-ért dugót bele rakni mikor van 60-ért gyári! Ilyen összegek mellett az a 20-as nem oszt, nem szoroz! Pedig én is fizetésból élek, és nem 1-2óra alatt keresem meg azt a 20-ast! Mondjuk így tudom, nem is leszek gazdag...
Igen használt lutri, csak nem mindenki akarja/tudja otthon (meg)szerelni, szerelő meg nincs minden bokorban! Viszont újat sem tud kitolni mindenki!
RMX-re garancia? Nem, nem fél éves jótállásra gondoltam! Csak ennyi: amennyire össze van rakva, mondjuk holnap el mernél vele indulni 2 napos román túrára? Úgy hogy mivel technikai sportról van szó, természetesen a "teknika" alattad (is) bármikor megállhat, de Te véleményed/tudásod szerint, meg amennyire összeraktad a 2 nap meg sem kottyanna neki? Akkor rendben van a vas!
Bizalomban/korrektségben egyetértek! Szomorú hogy itt tartunk!
Gondolom ezt nekem írtad. Igen szerintem logikus új motort venni mindig(ha tudtál/tudsz jó áron szerezni) aki már egyszer újat vett, még a nagy szervíz előtt.
Szerintem nincs semmi baj ezzel, a gondok ott kezdődnek, ha kamuznak(vagy csak rész igazságokat adnak át) az emberek anyagi haszonszerzés céljából eladáskor.
Szerintem az is korrekt, ha az eladó egy forintot se költ a motorjára, majd megteszi a vevő, az eladó nem tudja mik a vevő igényei, lehet neki úgy is motor a motor, de lehet úgy se motor a motor, ha belerak egy aftermarket dugót, mert a vevő igénye a gyári cucc. Akkor az most rendbe rakott? Nem lehet tudni, nézőpont kérdése.
Ismét hangsúlyozom, hogy szerintem az a korrekt, ha elmondod amit tudsz, amiről meg nem tudsz semmit, ott azt mondod nem tudom. Az eladótól se lehet elvárni, szedje darabokra a motort, csak azért, hogy el tudja mondani a vevőnek, mi a baja. RGO a használt motor lutri, s nem azért mert át akar verni az eladó, hanem alapból senki nem tudja, míg nincs szétszedve. Az szerencsésebb, ha van vezetett szervízkönyv, mikor mi került bele, milyen olajjal ment, mikor volt légszűrő csere/mosva, milyen márkájú alkatrész van benne, KI SZERELTE, stb. Ezekből a hozzáértő sejti milyen állapotban lehet, de így is simán lehet lutri, mert bármi megtörténhet.
Ez is jó kérdés a vállalsz e garanciát. Pl RMX kapcsán arra vállalok garanciát, amit elmondok, de arra vállalni, hogy mennyit megy el a motor csak úgy lehet, ha üzemszerűen használják, ezt meg nem tudhatod. A rendberakás is nagyon relatív fogalom, kinek mi számít rendbe rakottnak?
RMX nincs rendbe rakva a saját "rendbe rakott elvárásom" alapján, van egy állapotban, ha a foglalós srác nem tud elég zsét gyűjteni időre meghirdetem, ezeket mind le fogom írni, megkapják a szervízfüzetet is, lehet nyálazni a 8 éves előéletét is, nem csak az aktuális állapotát, aztán az alapján mindenki eldöntheti, meg akarja venni vagy nem. Részemről teljesen nyugodt leszek, elmondtam mindent, ja hogy hülye vagyok, mert így nem kell majd senkinek? Szerintem korrekt vagyok, s ez a lényeg(nekem)...
Mindig is mondtam használt motort apró darabokra kell borítani vétel után, s a te igényeid szerint rendbe rakni, ez a szint szerintem mindenkinek más,
s akkor nem fog alattad szétesni. Megveszed és mész vele vétel után, az szerintem csak új a gyárból kiguruló motorral szabad elkövetni.
A bizalom ott veszett el, hogy megy a kamuzás. A lényeg szerintem a KORREKTSÉG! Amiről tudsz, azt jelezni, amit meg nem tudsz, azt mondani nem tudom, s akkor tudja a vevő, azon a területen még nagyobb a lutri.
A gond ott van, hogy nem a korrektség a fontosabb, hanem az hogy elvigyék a cuccot, amit el akar adni, s lehetőleg minél jobb áron...
ezért aztán megy a szándékos megtévesztés.
Szerintem csak ennyit kéne változtatni a bizalom újra generálásához, a korrektséget/őszinteséget előrébb hozni a fontossági sorrendben.
Attól fogsz bízni jobban a másikban, ha azt kapod, amit mond.
Én is 25 éve dolgozom...Ez azt jelenti,,hogy minden hétfő munkával kezdődik....1 rohadt hét még nem volt,,,hogy ne legyen munkahely....Talàn még tàpénzen sem voltam soha.. Azért tudok új motorokat venni,,,mert nekem ez a fontos...Vannak dolgok amire nevetségesen keveset, költök,,,míg màs....Az egészségem évről évre romlik,,,,,szerintem az utolsó endurómat veszem.....
Vettem.mar helyette egy lenovo a 7000 ret. De abba meg nincs telefonszam.egy darabsem. Seg hulye vagyok hozza hogy atkeruljon bele minden. Igy a szekrenyen pihen. Kidobott penz volt. Tuloraztam.erte nem.keveset!!
Viktor. Ne felejtsd el te sem.hany motort vettel szemelyi es egyeb kolcsonokbol! Mint ahogy enis! Drz. 525. 250 xs . fuuu basszameg. Ezert ne okoskodj ha barki megtoldja a koktsegveteset! Az o dolga! Csak emlekeztetni szerettelek volna . mert ugy irsz mintha ezek sosem.tortentek volna meg. UgyEs vagy. Kidolgoztad! Szivbol Gratulalok!
Na latod ez jo.kerdes. ez a fos telefon rakja. En.meg leszarom. Latom. De leszarom. Lenovo . nem.vagom. ugy szar ahogy van. 20 ezer volt ujonan. 3 eve. De birja. Teszkoban. Szamlasan!
En.vilag eletemben.meloskent tengodtem. Hol kissebb hol.jobb fizetesert. Ezert tanaxot nem.igazan tudok adni. Hol mivel erdemes keresgelni. Ha kell hazat epitek vagy loszart lapatolok. Az utobbi egyre gyakrabb. De nincs tul sok bajom vele. A kovetkezo husz evben.is valoszinu meloskent tengodok tovabb. Nagyszabasu bizniszeken nem.torom a fejem. A Lo nem.magas megha neked ugy is tunik. En ha a simsonos idoket is beleszamolom akkor pontosan 30 evet vartam az elso kp val kifizetett motoromra. Ami szerintem.inkabb szanalmas mint irigylesre melto. Nekem.az verte ki itt a biztositekot hogy par ember kulonos vagyat erez beirkalni a szanalmas gondolatmenetetit ha valaki vesz egy uj motort. Aztan a tobbi meg elkezd rajta csamcsogni. Mig a vegen kozos erovel.kioklendeznek valami egtelen baromsagot. Dew te ebven az elen jarsz. Biztos nem.vagy hulye . de mintha valami.kibaszott burokban elnel. Neha akkora faszsagokon elmelkedsz es ahogy,,,,,, hu bazze.
Természetesen! De ha belegondolsz tovább tudja hárítani!
Mindegy is, senkinek nem akarok a zsebében turkálni, hiszen közöm nincs ezekhez...
Igazán azon lepődtem meg hogy még Te is azt írod hogy megveszed újként, használod, majd mielőtt nagy szervíz lenne add el... Te aki mindig szereti rendberakni a motorjait! RMX-re mernél garanciát vállalni? Gondolom most is rendben van!
Ezért nem értettem a mondatodat! Elvégre aki - és most ez csak feltételezés - mondjuk 2.2ért (úgy hogy a boltban 2.8)vesz 300-ast 2 év után ne sajnálja már azt a 2kilót arra hogy motorikusan szétbontatja és rendberakja... Ne a következő tulaj alatt essen szét! És igen, akkor árulja annyiért! Talán akkor lassan kezdenének egymásban bízni az emberek... Esetleg...
Biztosan az itteni többség ilyen, nem rájuk gondoltam!
Nem sorolnám magam az egytől egyikbe. Mert az anyagi helyzete sem érdekel másoknak. Egy dolog viszont már régóta. Miért.teszel.pontot összevissza? Telefon? T9?
ez a változtatós dolog részben igaz, eddig 4 nagyobb projektem bukott meg tőlem teljesen független dolgoktól és mind más-más terület
volt ami csak egy 2 szavas jogszabály változás, de volt ami egy privatizáció miatt, de az első már kapásból a rendszerváltás miatt bukó lett
mostanra belefáradtam az agyalásba........
Aki rendszamot akar az kenytelen teljes arat fizetni. Ez krossz ilketve sporteszkoz. Akar lehetne tv is vagy hasonlo. Csomo.bolt van ahol elengedik az afat. Ez legyen az o problemajuk. Hogy oldjak.meg. itt par emberbol siman kinezheto hogy betelefonalgat a szomszed miatt a hatosagokhoz. Van ez az embertipus. Itt sem.kivetel ..... Aki elegedetlen a helyzetevel.barmikor valltoztathat rajta!! Masik.munka . masik elet. Barmit lehet. A hibat mibdenki magaban keresse. Hol vagy hol nem.baszta el.
Magyarorszagon.tobb bolt van ahol alapbol nettosan.kapod a motort. Ott kell vasarolni. A hulyek.meg elmelkedjenek.itt a semmin . ahelyett hogy mielott vasarolnanak.tajekozodnanak a lehetosegeikrol.
1200-1300 eur volt a fizetése lóápolóként, full szállás kaja pia cigi minden ingyen, az euró meg mind ment a számlára
Igaz sosem 8 órákat dolgozott de volt hogy egész nap csak járatta a lovakat....
Ha nem utálnám a szagukat simán mentem volna én is
de ettől még szerintem cserélni kéne benne több dolgot, mert az én igényeimnek az az állapot már nem felel meg, másnak lehet jó, ki tudja, vevő függő.
Ha az eladó el tudja vinni szerelőhöz felújíttatni a motort, mert nem szerel otthon, a vevő is el tudja, de nem is ez a lényeg ki csinálja a motort, hanem az, hogy korrektül el legyen mondva mi a szitu, ebben egyetértünk.
Igen használt lutri, csak nem mindenki akarja/tudja otthon (meg)szerelni, szerelő meg nincs minden bokorban! Viszont újat sem tud kitolni mindenki!
RMX-re garancia? Nem, nem fél éves jótállásra gondoltam! Csak ennyi: amennyire össze van rakva, mondjuk holnap el mernél vele indulni 2 napos román túrára? Úgy hogy mivel technikai sportról van szó, természetesen a "teknika" alattad (is) bármikor megállhat, de Te véleményed/tudásod szerint, meg amennyire összeraktad a 2 nap meg sem kottyanna neki? Akkor rendben van a vas!
Bizalomban/korrektségben egyetértek! Szomorú hogy itt tartunk!
Szerintem nincs semmi baj ezzel, a gondok ott kezdődnek, ha kamuznak(vagy csak rész igazságokat adnak át) az emberek anyagi haszonszerzés céljából eladáskor.
Szerintem az is korrekt, ha az eladó egy forintot se költ a motorjára, majd megteszi a vevő, az eladó nem tudja mik a vevő igényei, lehet neki úgy is motor a motor, de lehet úgy se motor a motor, ha belerak egy aftermarket dugót, mert a vevő igénye a gyári cucc. Akkor az most rendbe rakott? Nem lehet tudni, nézőpont kérdése.
Ismét hangsúlyozom, hogy szerintem az a korrekt, ha elmondod amit tudsz, amiről meg nem tudsz semmit, ott azt mondod nem tudom. Az eladótól se lehet elvárni, szedje darabokra a motort, csak azért, hogy el tudja mondani a vevőnek, mi a baja. RGO a használt motor lutri, s nem azért mert át akar verni az eladó, hanem alapból senki nem tudja, míg nincs szétszedve. Az szerencsésebb, ha van vezetett szervízkönyv, mikor mi került bele, milyen olajjal ment, mikor volt légszűrő csere/mosva, milyen márkájú alkatrész van benne, KI SZERELTE, stb. Ezekből a hozzáértő sejti milyen állapotban lehet, de így is simán lehet lutri, mert bármi megtörténhet.
Ez is jó kérdés a vállalsz e garanciát. Pl RMX kapcsán arra vállalok garanciát, amit elmondok, de arra vállalni, hogy mennyit megy el a motor csak úgy lehet, ha üzemszerűen használják, ezt meg nem tudhatod. A rendberakás is nagyon relatív fogalom, kinek mi számít rendbe rakottnak?
RMX nincs rendbe rakva a saját "rendbe rakott elvárásom" alapján, van egy állapotban, ha a foglalós srác nem tud elég zsét gyűjteni időre meghirdetem, ezeket mind le fogom írni, megkapják a szervízfüzetet is, lehet nyálazni a 8 éves előéletét is, nem csak az aktuális állapotát, aztán az alapján mindenki eldöntheti, meg akarja venni vagy nem. Részemről teljesen nyugodt leszek, elmondtam mindent, ja hogy hülye vagyok, mert így nem kell majd senkinek? Szerintem korrekt vagyok, s ez a lényeg(nekem)...
Mindig is mondtam használt motort apró darabokra kell borítani vétel után, s a te igényeid szerint rendbe rakni, ez a szint szerintem mindenkinek más,
s akkor nem fog alattad szétesni. Megveszed és mész vele vétel után, az szerintem csak új a gyárból kiguruló motorral szabad elkövetni.
A bizalom ott veszett el, hogy megy a kamuzás. A lényeg szerintem a KORREKTSÉG! Amiről tudsz, azt jelezni, amit meg nem tudsz, azt mondani nem tudom, s akkor tudja a vevő, azon a területen még nagyobb a lutri.
A gond ott van, hogy nem a korrektség a fontosabb, hanem az hogy elvigyék a cuccot, amit el akar adni, s lehetőleg minél jobb áron...
ezért aztán megy a szándékos megtévesztés.
Szerintem csak ennyit kéne változtatni a bizalom újra generálásához, a korrektséget/őszinteséget előrébb hozni a fontossági sorrendben.
Attól fogsz bízni jobban a másikban, ha azt kapod, amit mond.
Mindegy is, senkinek nem akarok a zsebében turkálni, hiszen közöm nincs ezekhez...
Igazán azon lepődtem meg hogy még Te is azt írod hogy megveszed újként, használod, majd mielőtt nagy szervíz lenne add el... Te aki mindig szereti rendberakni a motorjait! RMX-re mernél garanciát vállalni? Gondolom most is rendben van!
Ezért nem értettem a mondatodat! Elvégre aki - és most ez csak feltételezés - mondjuk 2.2ért (úgy hogy a boltban 2.8)vesz 300-ast 2 év után ne sajnálja már azt a 2kilót arra hogy motorikusan szétbontatja és rendberakja... Ne a következő tulaj alatt essen szét! És igen, akkor árulja annyiért! Talán akkor lassan kezdenének egymásban bízni az emberek... Esetleg...
Biztosan az itteni többség ilyen, nem rájuk gondoltam!
volt ami csak egy 2 szavas jogszabály változás, de volt ami egy privatizáció miatt, de az első már kapásból a rendszerváltás miatt bukó lett
mostanra belefáradtam az agyalásba........
Szépíts rajta, gondolom úgy gondolod, hogy 27% al olcsóbban adják, de attól ők még befizetik az áfát
Erre gondoltam.
Raks
Megnyugodhatsz, nem igy van. Reszigazsagaid vannak, de az egesz nem stimmel. Afat ebben az esetben is mindenki fizet, mar ha torvenytisztelo.