Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem eleg nagy a sportilasi igényem .Ha heti 3 alkalom nem jon ossze akor mar nem kapom a helyem es ideges vagyok.A motorzas csak akkor kielegito ha egy ji csapatba egy jot tudok menni.Ha kulacsokkal avagy bojakkal motorozok attol nem vezetem le a freszkot.A motorozas kiesesevel ezt kell potolni es ami jo hogy ezt full sotetben is tudom csinalni...fejlampaval szaladok es a heti 2 crosstréning is sokat segit.Igy tudom a hetveget szabadabba tenni es nem reggeltol estig motorozni.Amig volt motorom 8s a hetvegebol 2 -3 orat motoroztam de azt nagyon intenziven..a tank ki is ürült 2 ora utan a 300 asbol...ezert sokszor egyedul mentem mert nem kellett mas sem hozzam es en sem mashoz igazodjak...jonak nem jo de ez volt.
Az idobeni beosztast kell hatekonyabba tegyem,csak enyi aktivitas melett eleg nehéz.
Most vasarnap reggel is fel 7 kor elmentunk egy haverral zuhogo esoben szaladni sotetben 2 fokban 18 km es 9 utan otthon voltam mire a nép kelt fel es utana volt idom a tobbi tehendore.
En meg nem lattam motorost aki ezekben az idokben jonne velem..sarban hidegben sotetben...aztan nyarra veszek
nem veszed meg?
Még mindig eladó:
http://www.hasznaltauto.hu/motor/gas_gas/gas_gas_ec_300-10610571
hály kolbik..
végre pár gaszgaszfórumos okosság is .. nem csak az Ini féle normális hozzászólás

gyereke is el van intézve.. mondtam neki, mikor jött a karácsonyi kívánságliata.. hogy nekem is lesz kivánságom: egy jó gyerek.. és vigyázzon mert nekem is lehet karácsony ..volt ám szemforgatás meg .......múhahaha

hogy lyön ide az éves motorcsere??miért is lenne köcsög aki évente.. vagy félévente lecseréli a motorját
mi köze a kutyuához??
bezzeg ha a zoknit cseréli le az ember,

Jakó van egy lyó hirem meg egy rossz...
ennyit futol.. ezzel nem növeled a családdal eltöltött időt , de nem ám neked olyan család izéd van..
Bazzeegy kutya általában 5-16 évre kerül a gazdájához.te évente négy kutyat valltassz. Éhez képest nem is érzem kocsogsegnek évente lecserélni a motoron. Ami amúgy is max 1-4 evre hivatott.
szerintem cseréld le ezt a kutyát is!

eddig ahányszor cseréltél mindíg jobb kutyák jöttek...

ha ez továbbra is ígymarad, cseréld őket évente és te leszel a legjobb "tenyésztő"

drágán eltudod majd adni az egy éves átalad kinevelt szuperkutyákat :)
A gyerekei a világ legjobb gyerekei. Most.
Ettol.amit elmeseltel szerintem egy kifejlett kutya is osszefossa magat..hu bazze ez eleg beteg. morogtal is ra a sotetben?
Heti minim 1x szaladok de próbálok többször ami ugy atlag 2.Emellett heti 2 alkalom crosstréning.Hetvegwn ha van idom kis szaladas vagy habvan tobb akkor tura.Het közbe elég 45 perc is a 7 km kornek.
Van hogy hagyom pihenni az izmokat mert utana sokkal jobb a telyesitmenyem.
Folytonosság es kovetkezeteség kell a szaladashoz ,hogy eredmenyeket kapjál.Ha enyi energiat tudtam volna penz nelkul fektetni a motorozasba sokkal jobban tudnék motorozni.
Szépen megkérlek, ne kérdezz Zaritól ilyeneket, mert még nem dőlt el hogy a gyerekeket meg tartja e, egyáltalán....!!!!
ami fél azt a tenyésztőnek el kellene altatni....azok semmire sem jók
na a kutya az kutya.. a hitvány meg hitvány...
de ahova került egy idős házaspárhoz pont jó hogy azért ugatja a kerkékpárost meg este az autókat is.. de nappal kussol..
persze a macsak az meg ugatott világtalanul.. ha meglátott egyet..hosszanhosszan.. és mindég...
igazi hitvány volt..persze mikor kimentem északa kapcsolt a lámpa már nem volt sehol elbujt hátul..
aztán mikor lekapcsoltam akkor jött elő..
mikor ottmaradtma a sötétben..aztán mikor elkezdett megint ugatni odaszltam neki.. volt ám összefossa a bokáját...
jaja
jól mondod..
az öreg kutyát már csak heti 2-3 szor vittem sétálni ellentétben emezekkel..
pl hitványt az t napi legalább 1szer de volt hogy 2- 3szor is.. vittem kocogni a bicajjal
emez is van vive.. épp most indulok vele..

a család nem ok arra hogy elhanyagolja az ember a jó dolgokat.. kutya motorozás..motorszerelés.. súlyozottan a hátsó kerék szerelése
Köszi. Egy héten menyit futsz összesen időben? Azt értem/láttam, hogy kb. 2-2.5 óra kb. egy alkalom.
Emlékezz vissza, mennyit foglalkoztál az első, a 12 éves korában elhunyt kutyáddal, amikor még ne voltak gyerekek,
s vesd össze azzal az idővel mennyit foglalkoztál a mostani ebekkel a 2 gyermeked meg a család mellett.
Van eltérés? Ez összefüggésben állhat a kutyák "viselkedése" között? Ha esetleg igen, akkor mit kéne másként csinálni? Kivitelezhetőnek látod?

Csak kérdések voltak, válaszok feltételezése nélkül! (simán lehet, hogy semmi összefüggés)

Amiből kiindultam, saját magamon látom, amióta család+gyerek van, a kutyával való foglalkozás idő lecsökkent, nálam mondjuk nem kölyökkutyát kell nevelni, ő már idős.
tegnap kérdezte te a gáz-villany leolvasó hogy megvan-e még a kutyám, úgy tűnik maradandó élményt okozott a múlt évi leolvasáskor
azt mondja fotózta a villanyóra matricákat aztán egyszercsak odaült a kutya mellé és érdeklődve nézte mit csinál
ha megmozdult már ráncolta a homlokát (ezek a staffik nagyon aranyosan tudják ráncolni a homlokukat)
állítólag negyed óra volt mire megtette a kapuig azt a 3 métert kifelé......
rafinált egy dög, rájött hogy nem kell hisztizni meg kerítést lebontani elég ha odaül az ajtó elé és néz
bár a vizes akkor se jön be amikor én ott vagyok, azt valamiért nem kedveli, nem úgy mint a villanyos leolvasót akit ép bundával kiengedett
most 7 hetes..
az kellő védőoltásik parló virusos málygyulladáés stb csipp veszettség..szóval az olások 2 hetente lesz 3 szori alkalom.. és alig pikk pakk 22500 ft ..(olyan 80 euró
hály kolbik

Jakó
meg tudom érteni hogy eladtad.. főleg igy szezon végén.. ,nekünk ebből a szempontból jó a kis magasságú hegy.. hogy azért még télen is összejött eddig havi 1..néha 2 hajtás..az azért fainul gyógyír a függőségre
nálatok hogy 4-5 hónap a pihi az azért ..kemény

na mesélek történet..
ez majd kiwery biztosítékot..
lassan két éve hogy megdöglött 1kishijján 12 éves korába a Kauázusi juhász jámbor..
és 2 hete sikeressen megvettem.. az azóta eltelt idő alatt a 4dik kutyuÁt
' 1az első szutyvadékot amit 6 7tesen hoztunk el..az 3-4 hónapossan cserélődött
-az bolond volt pörgöt iszonyat egy folytába nem lehetett tőle mozdulni az udvaron, rongyozta a gyerekeket széttépte a bicajüléseket felboritotta a bringát kiszedte a kosárból a táskát és azt is 2 sec alatt széthordta...
2na akkor lett a 3 hónaposbernáthegyi emez ment a menhejre ahol a dolgozó havere 1 óra várakozás után elvitte haza..
a berni az nagyon furi volt mint első bernáthegyim..(és utolsó) nem tudni.. de tenyésztőtől vettük!!! és úgy átbaszott a ribanca..az ari volt.. csaklk furcsa vot hogy alig tudot mozogni.. a csontjai össz vissza áltak a lábánál...-de azt irtam is..
aztán helyrepofoztuk...már szépen fejlődött de mint bernáthegyi...éds mozgáshiányos jószág nagyon furcsa volt.. ezt nem kellett elvinni kocigni mert a 100m nem tudott kocogni..és kb 6-8hónapos volt mikor azt az is le lett verélve(itt azért már sokkal kitartóbak voltunk ,de be kellett látni...kuka
elvitték pöstibe.. aztán másnap mondták hogy a kutya beteg.. gyanúsan valami légzőszervi baja volt .. azért is ne mtudott futni.. sem.
.tenyésztőtől fain állat
3dik volt a megint kaukázusi.. az már feltűnt kicsi korában hogy lebaszás után nem áll oda .. elfut ..ugy kellett kergetni.. de aztán csak..kutya volt..már több mint egy évig húzta, aztán csak annyira jellemtelen hitvány ,de jócsontozatú szép kis kutya volt..de csak a jelelmtelensége .. meg a szökössége megunta az asszony is.. és annak is pápá volt,...
Mikor.. haver szolt hogy van kau a szomszéd faluba.. és pici pénz.. képeket is látni.. mondom akkor megnézzük...
ott ott volt nőstény kan is.. ugattak is.. a kan az morcos is vot.. de , az öreg fogta vitte be a kenelve mikor odaértünk( én a régi kaut nem tudtam bevinni.. beparancsolni csak beokoskodni kajával)
szépek is voltak.. nagyok is(emez a kau ez kisfejű kissé németjuhász testű , jellemtelenül félős,de pl imádott futni sétálni..és tudott is a bicaj melet ülnimig bementem a boltba...tanit6ó volt),de ha szalászott és 3dszor szoltam nem jött vissza.. és annyit mondtam.. mit mondtam hányszor kell szólni.. és elindultam felé.. na akkor futott hazáig.. onnan nem jött oda mr .. majd túl a házon aztán.. csak úgy ment haza ha volt hely meg üres kapu és el tudott ugymond.. hitványkodni...
mikor elvitték volna.. nem si vitték el mert mondta a csávó ez ..félős..azért fogta a bicajost meg a gyalogosokat ugatott ez.. de félős volt...akkor hiztam ki az oltási könyvét az öreg kaunak.. mert kiderült.. az meg nmég ott volt a szekrényben...
na meg lett a hiba..is..
másnap elvitték annyiért amiéert a kicsit vettük 4 napja..

persze a szori az volt akkor is. mert kiszökött megint asszony kergette egyik útca végétől a másik id.. kétszer.. ezfutott boldogan asszony meg már kiköpt e a tüdeját. aztán hazajöt odaált az új gazdához.. az megsimiogatta..mondta neki k pont ilye n jámbor ekkll mert anyukájának lesz.. kutya is.. de ez aztán.. nem támaszt be senkit.. kiváéve a 7 éves fiam meg a 2 éves lányom.. mert arr azért már tudott morogva játszani.. de mikor szoltam..meghallotta a hangom ..és futott világtalanul...ugyhogy igazi jellemállat volt

de mondom az öreg otlási könyve előkerült.. ki is kukáztam gyorsan.. másnap meg elvitték hitványt...
és itt a 2 év alatt a 4dik kutya..
a kutyát ahonnan hoztuk a szomszéd tanyánál ot vot az egyik kölyke.. szép nagy volt fogta is a jkeritést fainul..(ez a kölyök az látszódott is.. meg utána mondta az öreg hogy igen az is tőlük van... ....
de emezek meg ful kezelhetők voltak. látszottt a tanyában...
mikor kint voltajk az udvaron nem erölkodrdtek.. de mikor meg még nem voltak kint az emberek.. akkor meg ugattak védték a tanyát fainul..
már egy hete itt van.. és konkrétan olyan hogy napról napra nő..hatalmas gyönyörű és nagyon jó kutya lesz.. ez mostmár száz100alék
Nehéz azzala tudattal ,hogy nincs semmi a garazsba...de meddig bazki.
Eleg maximalista vagyok es ha valamit csinalok akkor azt nagy erobedobassal es oda adassal..nem tudok venni egy 1000 euros fost es azzal el kovajogni mert annak nincs mega filingje.Vagy jo motorral elvezem vagy pedig nem.Egyenlore a telwn semmivel,legalabb nem esz a gutta,es tudok melozni es a kolkokkel is lenni..de jovobe tutti hogy veszek...Szali jol latja,mar az uj utan szaglaszok,csak nincs ra keret...de addig gyujtom amig kigyul.Addig beke van, es nagy murok a segbe
Mondjuk az én utazási idombol új motort is vehet.
Az igaz. A mi utazási idonkbol ő kimotorozza magát és meg ki is mossa a koszos ruhát. Motor leszervizelve! Mi még ezalatt csak ültünk az autóba. És locsoltuk a pezt az ország útra.
Szerintem itt nem havi kétszeri motorozásról beszélünk.

Magam részéről amíg minden héten jut időm a gyerekekre is addig motorozom (ha heti 1 akkor annyi, ha több akkor annyi). Ha választanom kéne akkor gyerek. Ha nem tudok hetente motorozni legalább egy keveset akkor meg nekem már nem éri meg, keresni kell mást ami kikapcsol és van is rá időm.
szerintem meg (már ha nem esik túlzásba az ember) simán belefér
egy család nem attól fog tönkremenni mert az apuci elmegy havi 2x motorozni a haverokkal
haver így volt a pecával, vagy dolgozott(általában vidéken hétfőtől péntek-szombatig) vagy pecázott
aztán otthon mindig csak az ugatás volt az asszony részéről mert sosincs itthon + nem csinál itthon semmit - ami igaz is
de haver szemszögéből nézve amikor heti 5-6 napot 12-14 órákat melózik csak megérdemel 1-2 nap lazulást a parton
aztán melóhelyet váltott és mindenki elégedett.....és a peca maradt
Bajan...
az én véleményem 1 és / 6atlan (egy és oszthatatlan )
de nem kicsit 0,5re érthető
sokat sokat kell lenni a családdal a gyerekkel , de azt a heti 5 órát meg ne sajnálja magától az ember..
főleg hogy Jakónak még utazni sem kell nem mint nekünk.. hogy csak az utazás pakolás az ha közelre megyünk is 6 óra!!!!!!!

de 1 a fontos...mindenkinek úgy kell csinálni amit szeret.... egy a fontos.. ő jónak lássa.. mert a saját szemszögéből mindenkinek igaza van.. kérd csak meg besenyő pistabácsit..emlékszel rÁÁÁ
vagy belinkeljem

sajna azt is látom hogy Szalinak IS igaza van...ahelyett hogy meggyógyulna és az egymillás verdát lecserélné egy párszázas ra.. ahelyett épp készül egy 2,3 millás beruházásra.. akkor meg aztán betegebb mint valaha hite magát

Jakó ne aggódj értünk téged sőt MEGÉRTÜNK TÉGED..
csak most hogy nincs semmi értelmes dolog ezt a ..izét fűrészeljük a nyakadon