tibri...
nekem nem megy bele ha megtoldom a tűt bármivel is
de igy a sima tű az beement eddig is.. csak megakadtam ott
azt ez a kis odaszoritott közdarab ez lenditet át a hold-poinont
már mikor befényképeztétek a otthoni pumpus megoldást azóta rajta voltam.. csak nekem mondom a betolással volt a baj
a vazelnies dumák állati jók...
csak egy-2 dolog nem stimmel nekem...de az meg az it dázönt metter kategória
de aki azt hiszi hogy a vazilijj sokkal oltcshóbb mint a szilikony zsir.. hát az téved...
autrszihába lehet ..de itthon a vazelint özterelyhi szilikonárban mérik
amit viszont tovább fejlesztetem-tibu- az az hogy csinálok bele kis papucsot...olyan kis kispapucsot...
amit konkrétan le leshet húzni a felni ágy aljába...az kb 1-1,5cm magas kis papucs lesz...
kb 5cm széles...és oldala nem lesz agyonbarázdálva.. csak az lesz a szerepe .. hogy a cigótublin belül!a tubli falán keresztül valamelyest odapréselje a felnit meg a gumikat egymáshoz!
úgy hog yazért a tublixba ne tegyen kárt..de azért nyomja is oda a gumihoz .. le is üljön koppra lefeszitett állapotába a felni aljába...
és ha eldefektel a tublibelső,( ami mióta motorszelepes a belső és nix pumpálási okosságos szelep a belső mellett, szóval tökéletesitett a dolog ) szoval ah véletlen szögbefut az ember ami beletalál a cm széles belső küllőágyba ahol a kis tubli van...
akkor is...tovább tud menni..
igaz hogy a nem valódi papucserővel leszorított külső elmozdulhaz a felnin valamenniyt...de még a fél fordulatot is mozdul el mig igy defektessen visszamegy vele a paraszt.. akkor is van hajtás a hátsó keréken
de ezt nagyon pontossan kell kimérni a papucs méretét hogy ne nyirja ki a kis e gmit sem ..de azért oda is szoritsa (valamelyest!.csak valamelyest is lég neki!) a gumit meg a felnit egymáshoz .. és már nem kell félni attól sem hogy egy kellemetlen szituban hajtás nélkül maradna a paraszt
kellemetlen szitura példa.. most pl egy sem lyut eszembe
pl mikor elfogy a szilikonzsirotok és nix otthon vazelni sem
Végre Zari!
Jó sok időbe telt míg végül kipróbáltad
Mondtam én hogy működik, kitanáltam én ezt rendesen
A szeleppel összekötött tű megoldásom még mindig jobb mint ez az odaszorítós labdaadapter, de ez már részletkérdés.
Jó hallani hogy ezek szerint használja más is.
Egyszerűen csak megszoktad a vazelint és kész..
Lehet a szilikonzsírra alergiás vagy..
Ha viszont csak gumiszereléshez vagy mousse-hoz használnád mint más arra jó a szilikonzsír.
pontyossan...
a hibától megszaditott cigó tubli...vagy seggedi tubli lá igy rak6ó a levegő...
eddig is irtak páran.. de a tű beszúrást azt csak ugy lehetett nekem megoldani ha nem szerelek a tűre semmi ...csak szűzen akkor bele lehet tolni a kerékbe..anélkül hogy elgörbülne..!
+ itthoni körülmények.. sőt erdei körülményke között is! megoldható
mondjuk ezt itthon kell..redőben meg leszarni ha defektes is lesz a gumi.. csak menni. és menni
twegnap adtam vért.. és mondom havernak hyog kicsit a kötés nyomja a kezem igy alig tudom mozgatni.. behajlítani..
u -azt mondja-adtál vért
hú és milyenérzés ...lyó
mondom ember.. jó érzés mikor kefélsz az jó érzés..de itt ..megszúrnak egy 3mm tűvel bele a véna közepébe..amjd feltolják 3-4cmhosszan..majd 0,5 liter vért kifolyatnak a testedből...
mi a geci lehet ebben a jó érzés...
hát hogy ez egészséges meg tök jó dolog mert a szervezet ez miatt a vérképző szervek meg a megújulás..stbstbtbc...
mondom- bakker én is ezét megyek évente..magam miatt(meg azért segitek is annak akinek ez kell)
de meg ne gondold már hogy most 0,5 kilóval kevesebb a vénámban a vér..akkor a szervek egyből úgy dolgoznak mintha én elnnék szupermen vagy csak norisz mert ez annyira jó...
nem mondom ez geci szar...főleg ha ne mesze előtte nap csak 3 szendvicses zsemélt..reggel hiába eszel meg még egy fél szál kolbászt meg még egy zsemlét.. meg ittam vagy liter folyadékot..
mert 3 perc után leesett a vércukrom és rendessen szarul éreztem magam...aztán modta is a okosovros hogy mért nem mondta hogy aligettem tegnap.. mert akkor nem igy utólag adná a kockacukrot(mint a lónak )és nyalatná el velem ,ami kb 1 perc alatt rendbe is rakott az egy deci vizzel....
szóval kel a véradás csak előtte waló nap jó hülyén kell enni
de ezekután meg igy az émelygés hiányában máőr szuperjól érzem magam...
ugyhogy végül is milyen érzés.. hát haver...neked
nem ajánlom a véradást ha eddig sem vetemedtél ilynere.. mert túl nagy lenne a csalódás
ennek ellenére a szerveknek elméletileg jót tesz..
nem véletlen mondják azt hogy vérfrissitést kapott valami munkahely vagy egy projekt és azért működik jobban..
ugyhogy ebben bizván....ma már hú de jó érzés.. mert tudom hogy a vérképző szerveim.. karajul lyobbá szebbé teszik életem folyamát
lya..
amit még akartam..
mér vazelin és miért nem szilokonyzsir
mert a vazelina az 3-4 motorozás után is! még ott van a két gumi közt oda van kenyődve érezni faxául.. még a legutóbb használt szilikonzsir( mert elfogyott a vazelin és mondom a szilikonzsir tuti jobb is lesz) az 1motorozás után már ..nem is volt érezhető...
azt úgy beszivta a gumi.. hogy az .. és volt is utána morzsolódásos törmelék. ...mig a vezalinnel.. a több mint egy 1 éve használt kis e bike gumi konkrétan a 3-4 felrakott gumi és a 50 en túli mentek után is.. kopásmenetes volt
szóval.. ide jobb a vazelin mint a szilikonzsir
szerintem meg ezek mmégeste sem alsznak...
hanem azt is csak videón vágnak bele egy nittet hogy pihennek meg esznek...meg ülnek egy székben meg ilyen emberinek tűnő dolgok
mert amúgy ezek egyfeszt mennek megállás nélkül..
déw..
meg aki cigótublis.. de ha eddig nem volt az majd az lesz...
itt a kép hogy mi kell hozzá..a tűszelepes kézipumpát nem fényképeztem lEE de ha az kell megteszem azt is
eddig mit nem óckodtam hogy nem tudom megodani itthoni körülményke között a pumpálást... most meg mint kiderült akár még erdei körülmények közt is .. a kisbicikli pumpuval is ez megold6ó.. könnyen és 1szerűen
csak bee voltam szarva... a nem is tudom mitől...
lényeg a kis tűt veleszúrom a vazelines tégelybe(a nyitott oldala felől )
majd bele a gumiba úghy hogy kb 1cmmagassan a bütyök hátuljába kb 45 fokos szögben..
szépen vezetve az ujjaim közt hogy nem elgörbiti a tűt az erős hanem okossan beszúrja a gumiba...
a vazelisne tű egész jól fog bele csusszanni igy kb 2cm hosszan egy (mivel 0,75mm )a tű- amit ktmputsusztól kaptam... akár csak az esikszefffet -
szóval a kis tűluk.. az a kettő centin gyakorlatilag.. önnmagában lezár- igy meg a vazelines kis dologgal még 2000% osabban mit vazelin nélkül-
szóval...
a tűt belevezeti az ember a gumiva.
tövig!majd a kocsipumpuba leferakja ezt a egy ályrós (árlyróba irom hogy a külfődi munkavállalók ileltve a sziriai menekültek is lyobban megértsék )
vásárban kap6ó tűszelepes pumpuhoz labtapumpálásához való kis adaptert...
ezt odaszoritja a tűbebele..majd pumpul...
a levegő nehezen megy bele.. lassan türelmessen ..20-30 pumpulás után nézi hogy milyne a gumi keménysége( célszerű bakon! hogy tehetmenetes legyen a gumi.. persze ha komprsszorja van a parasztnak.. akár szivargyujtórol üzemelő!) akkor ez még1szerűbb
szóval pumpul és nézi a gumikeménységét....
persze be kell fogni a tűvéget mert ott ilyenkor szépen lassan eresztene.
szóval elérrte a kivánt keménységet ami épp annyi hogy érzi az ember hogy ebben a kerékben már van kis levegő!mert rugalmassan dolgozik a keze alatt azaz( kb 0,15) mert mikor majd terhelve lesz a kerék a motor súlya alatt ez 0,2..0,25 lesz akkor
fogja magát és kihúzza a tűt.
én rácsultam a bügyökre egy adag nyálat és már ekkor sem butyborékolt ki semmiylen levegő!. de bontós féle okosság hogy a luknál patentfogóval rászorit 1 két fogást.....
ez olyan biztosnsági nyomoritás..de ezzel a vazelines tűvwel ezzel a 0,75mm es tűvel...ezzel erre sincs szükség..
A 11-es ellenőrző pontnál nem sokat időzött Nem is értem.
Láttam már tőle hasonló checkpointos trükköt amikor a leolvasásra várók elé simán beáll,de itt meg sem állt,le sem olvasták.Most akkor hogy is van ez?Vagy nem jól értelmezem amit láttam?
tibri...
nekem nem megy bele ha megtoldom a tűt bármivel is
de igy a sima tű az beement eddig is.. csak megakadtam ott
azt ez a kis odaszoritott közdarab ez lenditet át a hold-poinont
már mikor befényképeztétek a otthoni pumpus megoldást azóta rajta voltam.. csak nekem mondom a betolással volt a baj
a vazelnies dumák állati jók...
csak egy-2 dolog nem stimmel nekem...de az meg az it dázönt metter kategória
de aki azt hiszi hogy a vazilijj sokkal oltcshóbb mint a szilikony zsir.. hát az téved...
autrszihába lehet ..de itthon a vazelint özterelyhi szilikonárban mérik
amit viszont tovább fejlesztetem-tibu- az az hogy csinálok bele kis papucsot...olyan kis kispapucsot...
amit konkrétan le leshet húzni a felni ágy aljába...az kb 1-1,5cm magas kis papucs lesz...
kb 5cm széles...és oldala nem lesz agyonbarázdálva.. csak az lesz a szerepe .. hogy a cigótublin belül!a tubli falán keresztül valamelyest odapréselje a felnit meg a gumikat egymáshoz!
úgy hog yazért a tublixba ne tegyen kárt..de azért nyomja is oda a gumihoz .. le is üljön koppra lefeszitett állapotába a felni aljába...
és ha eldefektel a tublibelső,( ami mióta motorszelepes a belső és nix pumpálási okosságos szelep a belső mellett, szóval tökéletesitett a dolog ) szoval ah véletlen szögbefut az ember ami beletalál a cm széles belső küllőágyba ahol a kis tubli van...
akkor is...tovább tud menni..
igaz hogy a nem valódi papucserővel leszorított külső elmozdulhaz a felnin valamenniyt...de még a fél fordulatot is mozdul el mig igy defektessen visszamegy vele a paraszt.. akkor is van hajtás a hátsó keréken
de ezt nagyon pontossan kell kimérni a papucs méretét hogy ne nyirja ki a kis e gmit sem ..de azért oda is szoritsa (valamelyest!.csak valamelyest is lég neki!) a gumit meg a felnit egymáshoz .. és már nem kell félni attól sem hogy egy kellemetlen szituban hajtás nélkül maradna a paraszt
kellemetlen szitura példa.. most pl egy sem lyut eszembe
pl mikor elfogy a szilikonzsirotok és nix otthon vazelni sem