Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Aki valaminek a szakértője/mérnöke és szokott résztvenni üzleti tárgyaláson, ahol a megrendelő vázolja igényeit...
https://www.youtube.com/watch?...

Olyan ismerős
Azt hittem az esti nem ment at....
Amúgy Romániában van klaszzikus enduró verseny?

Vagy csak a hard-extrém amit látunk?
Szep napokat..
Anno 2000- töl jo pár évig magyar-osztrak bajnoksag volt...hozzank jártak versenyezni......
Ès nálunk is komoly távok voltak ....volt h egy kör alatt tankolni kellett.....es szombaton 3 kor volt vasarnap meg kettő....
Szép idők vootak......sok jo palya....akkor meg majdnem vegig erdőben....
Cered....csitar....esztergom....tapolca.....sok jo horvatorszagi palya...
Utánna jott az ellenállas...erdeszek....kornyezetvedok....erdotulajdonosok....
A végen mar egy Ácsi versenyen szinte csak folduton mentunk.....no az mar nem enduro volt......
Most ujra van egy kis valtozas.....vannak jo versenyek....valtozott a vezetes.......bar elment az extrem fele....ez is jo....de nem ugyanaz....
Jo estéket...
Anno 2000- töl jo pár évig magyar-osztrak bajnoksag volt...hozzank jártak versenyezni......
Ès nálunk is komoly távok voltak ....volt h egy kör alatt tankolni kellett.....es szombaton 3 kor volt vasarnap meg kettő....
Szép idők vootak....
Persze a fejlodes mindennek eleme (csalad, munka, hobbi). Csak nem eroszakolom meg magam miatta. Pl hagyakorolni megyek de raunok es inkabb mennek masfele akkor nem.kerdes hogy hagyom a fenebe a gyakorlast. Keves idom van a motorra sajnos es ebbe nem fer bele hogy olyasmit csinaljak amit nem.elvezek. Pl volt olyan sziklas feljaro(regi videoim kozott megvan) ahol vissza fordultam. Tobbiek mondtak hogy mar mindjart fenn vagyok, de mivel en tobbet vittem a motort mint o engem ezert nekem nem ert meg akar csak meg egy percet az eletembol. Ez nalam a full hobbi.
A Dunat is ritkan lepem at,a Tiszat meg szinte soha. A legendas roman utakrol mar hallottam.

Neked is vanetted van? Kiraly gep, imadom: lassu, budos, zajos de az enyem esbele fer 2 motor.
bajan

látom nagy romániai utazó vag..ha nézed a gógL maps féel időket..
románbaugy kell számolni.. 60km /h és az jó átlag!..a 65km/h nem keveset kockáztatol..
nekem a sebes 5. 30 perc utat haver megcsinálta 4.30 alatt mondjuk éne ebbe szunyókáltam is egy 25-30 percet..
lényeg 30 percet hozot rajtam de kb 90 utazó a falvakbann.. 110km/h meg az utakon.. hát az életveszélyes.. az nem kifejezés..
a vanett 90 utazó.. 50 a falvakban..nix lóvém a román rendőrségi alapba
de mondom.. 30 perc a difi egy 350km en..

de pl poinana. az 257km... az 4.30 perc..mert az utolsó 15km..az olyan retek hogy 30 perc cska az a szakasz...

székelyudvarhej.. 9óra ha nagyon megy a gép..állandó előzések..stb
csiki az még egy órával kb több..
az innen az alfődről .. 10..de inkább 11-12 óra...
mondom..a 60km/h ..megállás nem számolva.. az a normális..
google szerinti úrvonaltervező idejét egy gxr 600assal esetleg
magyarban a 70km /h is kihoz6ó..ugyan ezzekkel a utazási paraméterekkel..
Ha csak ennyi a cél, akkor jó úgy

Nekem még ott van a fejlődés is mint cél, ahhoz meg muszáj vagyok néha-néha bevállalni dolgokat, gyakorlási szándékkal. Egy keréken lebegtetve a motor elejét nem tudom még mindig oda rakni ahova akarom, s ez igen zavaró ha éppen át kéne fordítani egy meredek dombon, aztán csak leborulás van belőle

Most egy darabig, nem lesz hajtás, ráállok ismét csak a gyakorlásra itt közelben. Vagy a kertben
Az új kuplungra úgy is rá kéne érezni még, nagyon más
Haha..nem cseszned el a napjat..minden hol kimegy hamar,aztan keres maganak..meg 2,3,8 szor felmegy meletted es te addig vagy mas persze habba van,es vege az eletenek.A nap vegen meg jot motorozott es te halalodon vagy
Itt is basztasssak a motorosokat...foleg azok a 4T sek hivjak fel a figyelmet magukra akiknek a motorjuk ordit,le van szerelve a dob,vagy legjobb esetbe ki van herelve..es ordit...a 2T is vicsog,de nem olyan hangosan,meg feltunoen.Szoval itt is kezdik..de ez van...a hatartol Csikig van meg vagy 7 ora autozas..romaniaba szarul haladsz
Valószínű ez lehet, amit írsz, nem szívesen töri össze magát egy családfenntartó ember.

Régebben, amikor jobbakkal mentél ők bevállalták, hogy várnak a "tanulókra", volt tanító szándék?

Ha nincs így megbeszélve előre, részemről tuti nem mennék jobbakhoz, mert tudom, nem tudom tartani velük az iramot, s csak várni kéne rám sokat, nem akarom elcseszni a napjukat.

Nem Rád értettem, látom te mész velük együtt, hanem pl. magamra, nem mennék Zsocihoz hajtani, mert elcseszném a napját.
Most nézem, csak 700 km és az útvonal tervező 9 órát ír rá. Persze nem tudja, hogy a teherautóm 90-et megy maximum és jó eséllyel 700 km-en legalább egyszer szerelni kéne

Van azért felénk is még hegy nem olyan messze, csak nagyon ki vannak élezve a motorosokra.
Akkor nem futunk össze :-)

Barátaim járnak ki, de nekem sajna nincs 3-4 napom motorozni (pedig érzem a vágyat).
Erdélyi vagyok..Csíki..Hargita megye,Csikszereda
Jaxy!

Merre felé jártok ti? Legalább megye szinten írd meg kérlek.
Ahogy nézem itt sokan egy korúak vagyunk. Szerintem normális, hogy 30 fölött már nem minden mindegy alapon extrém sportolunk. Én olyan srácokkal járok ki (már ha jönnek) akik a 20-as éveik elején vannak. Neki mennek mindennek, az sem számít ha törik a motor, a lényeg hogy megcsinálják. Nem mondom, hogy csak a kor ami ebben szerepet játszik, de azért vastagon benne van. Ahogy Jaxy is írja, nem attól félek, hogy törik valamim hanem attól hogy akkor mit esznek a porontyok. Ha akarnék sem lehetnék már felelőtlen(ebb).

Önmagában az, hogy egyedül megyek ki is komoly rizikó. Ehhez még hozzá jön hogy sokszor új részeket mászok meg, vagy ismeretlen helyeken nyelezem a motort az erdőben. Egyedül ennyi bőven elég.

Ha többen vagyunk akkor csak azt szoktam mérlegelni, hogy van e rá esély hogy felmenjek. Ha olyan valaki is vért izzad aki nálam sokkal ügyesebb (mázlisták akik gyerekként kezdték a motorozást, én sajna 30. szülinapomra vettem csak motort) és alig ér fel ötödik próbálkozásra akkor nem biztos hogy neki megyek. Ha ráadásul még olyan a hely, hogy esélyes a motor amortizálása is akkor tuti hogy nem megyek neki.

A kedvemtől is nagyon függ. Van egy alig 5-6 méter magas feljáró, aminek az első métere apró kő, aztán 4 méter függőleges szikla, majd füves-földes tető ami átmenet a vízszint és a függőleges között. Ha olyan kedvem simán nekimegyek és szépen felugrok rajta, ha nem akkor inkább kihagyom.

Az egyetlen célom, hogy jól érezzem magam. Több mint 20 éve sportolok, több sportágban is voltam már első (és utolsó is), magamnak már bizonyítottam, mások meg nem érdekelnek.
Ez egy uj nyom kezdete...de a tul oldalrol rendesen fetem amig ezek felmentek,hogy bazki..ezek ha toljak..en hogy a faszba megyek fel?
Elottem Attika..16 eves
http://youtu.be/_2XdQJ_s0HQ
Zsoltikatol kerdem merre..az arra
http://youtu.be/xX1iilTIVyM
A kocsma utan..osszekoto..
http://youtu.be/zViuX27RkoQ
Dew..ez a feles,megfontoltsag az idovel jon...ezek a fiatal gyerekek..ha el is tori valamiet..anyu es apu eltartja,mert van amibol..en ha lerobbanok akkor szarocskaba vagyunk..es 33 evesen sem ugy gyogyul minden mint 16-18 evesen.Sok mindent meg fontol az ember,nem szokik neki minden buzi hegynek,csak hogy en legyek a nagy majer.Az 50 eves motoros haver szerint az a motoros aki 50 evesen is motorozik ..
Az is meglehet,olyat esel,hogy nem fogsz tudni tobbet motorozni.
Nem ebbol elunk,mi nem,de ha ebbol is elnenk,akkor is az ember nem csinalhat halal ugrasokat.....ugyhogy a kor hozza magaval a megfontoltsagot.

Amugy az az erzes,mikor rongyolsz fel a dombon,hegyen es a motoron allva mar fekvo pozicioba vagy es meg kell egyet a motor elejen emelni es pompalni abba a pozicioba...valami beszaras.De ahoz ,hogy az ember ilyeneket csinaljon,kell nagyon ugyes csapat,akitol latod es magyarazzak ha kell,de eleg ha latod is ha autodidakta tipus is vagy.Sokat segit ha huznak magukkal,a tudasuk jobb es motivalnak
Na most ezek igy motoroznak,mint ahogy a videokba is lattad..akkor mit csinal es hol megy el a ver profi..Jarvisz es a baratai...en azt mondom hogy csak ott nem megy el ahol nem akar..persze nem esunk tulzasokba..de eddig is sok olyan videot lattunk a nagyoktol,hogy el gondolkodik az ember,,,,bazki ezt hogy a picsbe csinalta...
Ne tetézd! Szerintem Ronis jó csóka (bácsi), csak biztos vmi nyűgje volt. Ezen a fórumon sokkal durvább sértések is el szoktak hangzani, mégsem kezdenek el általában az emberek rinyálni. Pl: Viktor, te egy gecironda ember vagy! Magadra vetted?
Ha igen, attól még nem leszel szebb!
Azok az oldalak mar a nagyon profi kategoria..oda nagyon kell tudni higgadt maradni es tudni a motorot 100% uralni....15 m gyorsito,lapis talajon amin fog is,majd kb 15-18 m magas,majdnem 90 fokba megy ki a vege,es a 15 m haromnegyede kozel a fuggolegeshez kozelit,kozbe a gyokerek,es a fege visszafele kiflibe kicsap,majd fel kell a parkanyra ugorni.Na ez olyan,hogy ha fent elbaszod,es nem emeled el az elso kereket,akkor halott is lehetsz.Szo szerint feldob a levegobe es esel vissza..de megvolt...de alig ..es ilyen meg rengeteg.
Volt olyan feljaro,hogy jo meredek falon kell felmenni es a kozepebe van egy kanyar ami kb 60 fokba fordul el,es vegig jo meredek...es ha vegig nem huzod a gazt akkor semmi esely felmenni.Itt most probaltam eloszor 3/4 gazzal 2 esbe 45 fok koruli meredeksegbe motocross stilusba fordulni .Erdekes,hogy elore mikor mentem fel akartam kanyarodni es egyenesen ugy el mentem mint a gojo..ha huzod a gazt felfele,bolondul nem oda megy az eleje ahova szeretned..es ha a gazt el is engeded akkor a kanyar utan akkorat veszitesz a sebessegbol,hogy azt az 5 m meg nem tudod megtenni,hiaba valtasz is vissza es csusztatod a kuplungot...szoval a kovetkezo kornel,gaz es el nem engedve a kormasnyt majdnem a foldig nyomtam le,kulso labtarton a lab es a belso labam a sarvedot erte majdnem...es mind ezt meredek oldalon..hat fantasztikus erzes,mikor valami sikerul amit eddig el se kepzelte,hogy meg is csinalhatsz...Ezekbol a feljarokbol sokat Zsoci jart ki,csinalt meg,es most a fiatalok kenik vagjak...de nincs olyan feljaro,hogy csak siman nagy gaz es fent vagy...mind1 ikbe kell legyen valami technika,kell legyen egy tudas,maskepp neki sem erdemes fogni.
Jaxy, ezek a helyek

Akkor milyen lehet az, amin gondolkoztál előtte?

Tegnap elém került egy domb sziklákkal a tetején, ami semmi ezekhez képest ami a videóidon van, első nekifutásra visszacsúsztam róla a tetejéből, a motor éppen csak nem dobott egy hátra szaltót s csapott agyon, volt vagy 20 perc mire a sziklák között lebányásztam a motort.

Utána elgondolkodtam rajta, érdemes ezt még egyszer megpróbálni, s végül úgy döntöttem nem, nem ér annyit az egész, hogy "elmondhatom" sikerült megcsinálni, szemben azzal a rizikóval, hogy ott kitörhetem a nyakam, ha rosszul esek vissza.
Aztán azon is elgondolkodtam, ha nem egyedül vagyok, akkor megpróbálnám-e újra, akkor valószínű igen mert lópikula, de töprengtem ezen is.

Ebből kiindulva egy gondolat, hol határ? Mi az, amire már azt mondod, hogy ezt nem, meg se próbálom, mert túl nagy a kockázat? Létezik ilyen? Megéri bevállalni rizikós dolgokat?

Régebben eszembe sem jutottak, hogy baj is lehet, de egyre többször kihagyok dolgokat ezen okból. Lehet öregszem