nálunk ami volt...
versenyszalagokon menni csapatban a legfaxább dolog..
mindenki megy a saját tempóját.. nem foglalkozik semmivel...
persze néha be kell várni egymást egy két kritikusabb hejnél..2-3 embernek mindenképp....
a leg fontosabb a vége sosem maradjon egyedül...
na ez nálunk ment is.. jódos bukott meg kicsit..de aztán a pantá máréhoz csak visszajött mikor azt hittük már hogy tényleg egyedül akar menne a nagyonbarátokatkereső csapott társunk
aztán ez normalizálódott és emberi távokon maradtunk..illetve a 6 fő az olyan 2-3 fős részekben haladt..de aztán mindég egymást bevárogatva..ugy 15-20 percenként..de addig gó a saját tempó
aztán a gy.-i részek ről visszafelé..
már nekem is elgurult a gyogyszer...
jódossal toltuk egymást a patakban.. jó hosszú részen már egyedül ...már nagyon kacsingattam hogy .. bakker nagyon különváltunk...
hosszú-hosszú, élvezetes lépcső patakok...
bevágok jódos elé.. mondom
ájjunk ki..mert már jóideje megyünk külön..
letámasztom a motort a patakban visszaforditó nyom mellé...
lyodos elmegy mellettem..(letámaszó hejjel, fával nem voltunk túl jól ellátva) mondja mindjárt kiáll valahol...
..ó mondom a fen 1en meg..megyek én is...(hát csak egyhejen álljunk már meg-mert csak egy erdő és kint románban veszélyes egyedül... )
de mire felnéztem visza a sisak...eltünta patak kanyarulataiban...
na gó
nagyonnagyon hosszú sziklás de haladós batak rengeteg soks sok lendületes feladatttal...igazi csodafinom persze kék szalag végig..
de csak megyünk sokat sokat...már rég ki kéne állni mert ez nem jó...bevárn a többit...de csak megyünk.....már nem is látom a nyomait merről hogy megy apatakban...de megyek suhanok..teszem ide teszem oda...már rendessen elkészülök...orditok mint a sakáll.. a qrwa-a...ádé ne mállsz már meg..ó hogy a faszom a hülye fejedbe..megyek megyek...aztán már csak mondmom..leszarom ..
bevárom a többit mert ebből tuti baj lesz...már túl régóta megyünk külün a össze visza csapatrészekben
egy nagy dagonya előtt sikerült kiállni.. emlékeztem mpi meg hosi is mondta volt olyan hogy beleragadtak egymást cibálták ki a ganajból..
na ez mondom tuti az lesz...
pont időben kilépek a kerülő nyomra...még épp csak beragadtam ..kicibálom..
1 perc..hallom ám...jön egy 2t...
há mondom hogy a rákba....itt rendessen időzésre számítottam(sőt már túltúl sok!idözésre mert lehet hamarabb megált a banda hátsó része.. és akkor aztán tényleg soksok idő eltelik még úlyra összefutunk...)..
de csak jön valaki...2tvel..
mikor meglátom..jódos volt az
na ekkor derült ki.. a nagyköcsög bandabenemvárós.. az én leszek-vagyok
nem vettem észre hol ált ki jódos..de még valahol a patak elején.. én meg full erőből küldtem utána.. de nem értem utol..de hát nem is érhettem hisz.mögöttem volt..
na mondom szép
a okostóbi az lesz a göcsög benemvárós..
aztán...odaért jodos...az kitalálta csak belemegy a ganajba...hát az úgy is maradt blokközépig a dzsindzsába
na akkor azt közöss erővel kitettük mellé..
csak úgy birtuk kiemelni a hátulját a sárból.. mondom inditsd be ..különben nem birom megmozditani, beinditod és kicsi gázon kapratni..... beinditotta majd gó
hát ügyes volt mert tényleg...
de igy is kaptam a pofámba
n kiszenvedjük...
felmegy oldalra.. de megint nix eltámasztó hej...keresi..aztán egyszer csak hallom ám..
ezek beszélgetnek...
na ekkor megjelenik bontós a 4t vel.. há mondom ez meg hogy....kivel...
aztán kiderült amazok nyomtévesztésel jöttek a narancson szalagon hogy haladjanak...
ugyhogy pont mikor már lelkileg összeomlottam hogy itt bajság lesz...ezek is odértek és semmi izé nem volt újra együtt a banda mehettünk tova...
de sajna a menet olyan szarul sikerült....megbuktunk...
tegnap már szóltak is mikor lessz a javitási lehetőség mikor kell ezt megismételni
szóval a hogy lyöwö7en megent meg kell ismételni
Nekem nincs rendszamom s nem is lesz. Amit en neztem kint versenyt tavaj az egy vekony erdei nyomon mentek libasorba egymas utan. A verseny 70% a egy nagy zold reten ment. Az erdobe meg volt a libasorba menes. Majd korul nezek. De rendszamom akkor se lesz.
Aaa ezt igy ahogy le irtad,ez igy szep,es tenyleg jobb orszagokba igy is szervezik,meg a vilag futamokat...felenk latod egy Hecat is hogy szerveznek meg..elmegy 4 roman versenyzo es 15 magyar....de miert megy csak 4 roman?..mert kell a pont a bajnoksaghoz,es a tobbi azert nem megy el ..roman versenyzo,mert leszarjak,mert egy idiota tarsasag a szervezoseg, nem tud rendes versenyt szervezni,szallagozni,es mindig csalnak.Ja es ott semmi szpecial nem volt ha jol tudom.
jakóóó
faxa történet..
mindjárt nézem a vidiektt is..
titokmacskának nagyon viszket a gatya a seggében ugyhogy lehet hogy nem várom meg a családos menetet augusztusig...
de azért május közepét az tuti...
1szer csak összehozzuk már innen bénabéla falváról ezt a dzsorzs henit
bandikriksz
ronnál lyól kiverted a biztosítékot..nehogy benne legyél a tévében...is
egyébként az emberekben igaza van..
a gépekben már nem vagyok olyan biztos...
ha az ember ek alatt egy 1990 futóműves motor lenne akkor az azért tuti ehúznák soksk szályát..pályán!
de sajna tudomásul kell venni.. a elképesztő szinten rezonáló óriás hengeren lévő lamellák.. + a seprűnyél vastag sima telók..hamar kiszívják a parasztból az utolsó energiákat is
Kb a nap felenel a kamera lemerult..es sok,sok rengeteg feljarot nem tudtam lekapni,pedig volt olyan ils,hogy egy jo fel percig csak neztem,hogy hu bazmeg...hju ha visszabaszom...mento visz el.
egy enduro verseny nem az egész körön hárd.. egész más a ritmusa a dolognak, vannak benne nagyon fasza kalandos erdei részek patakok stb, aztán vannak veretős főldutas összekötök, és néha még aszfaltra is ráviszik egy-egy össze kötőre,ezért a rendszám kötelező, aszfaltos részen kressz szabályokat betartva!
minden körben van egy enduro speciál és egy Krossz teszt ami mért szakasz , egyenként engedik rá a motorosokat és a sisakra erősitett gps mindenkinek század másodpercre méri mennyi idő alatt nyomta le a mért szakaszokat,
viszont a nagy körön is vannak chek pontok ahol a cetlidre kapsz jelőlést, hogy senki ne csalja el a köröket
az enduro speciál egy kijelőlt zárt rész tele fákkal sziklás részekkel, a krossz teszt pedig álltalában mindig egy krossz pályán 1 kör,
főleg ezeken kell jol teljesiteni ezen dől el a verseny...
minden körben bemennek a depoba kajálni tankolni , szerelni ilyesmi, álltalában első nap 3 kör, másodikon 2 kört kell menni , este koncert sőr sátor másnap reggel rajt, sokkal családiasabb, baráti rendezvény...
Haha...csak 80 km.. a tegnap 52 km mentunk,es a tan benzin soknak elfogyott,nekem is csak 2 l maradt..mondjuk fektettem is parszor.Ha kemeny a terep..meg 40 km is igazi remalom
Gabi ez nagyon nehéz www.enduro-austria.at azon belül verseny naptár (rennkalender) havonta van kb.nyolc verseny, de még január-februárban is 3-4 havas buli, szoval nagyon élik az endurot, ez pl 70 km-es körön fullos erdőkben patakokban ment...
természetesen mint az enduro versenyen itt is voltak összekötök amikor aszfaltos uton vitték át pár 100 métert a másik helyszinre, enduro speciálra, stb...
a környékeden 100 km-en belül van havonta 2-3 verseny erzberg is csak 80 km-er neked...
Na ez a ritka faj te. Adja az isten,hogy meg 50 eves korba is motorozhassak.Itt van egy motoros tarsunk..50 eves a figura..de mindenhol elmegy ahol a fiatalok elmennek.
A videon 3 motoros..,abbol 2 profi szinten motorozik 1 exp kategori...itt latszik a diferencia...jo a gyerekek hazai terepen vannak. http://youtu.be/5rMDuAhEOr4
ez egy rendkivűl nagy vicc volt, kb az oviban is jobbakat sűtögetnek el a gyerekek...
részemről nagyon tisztelem ezeket az öreg motoros csokákat,szánalmas ha valaki rajtuk gunyolodik..
ha valaki nem tudná elmondom senior 40-50-ig, oldies 50-60-ig, Super Oldies 60+...
és ezt még überelik hogy Classic Kategoriában nyomják ami 83 elötti motorokat takar, szoval hatalmas tiszteletem nekik, és itt a végén csendben megjegyzem szerintem a legtöbbűnk száját csunyán elkennék ezekkel a régi dobfékes léghűtéses 500-as Ktm-kel, elvégre ők az ottani "öreg" Kornél-ok, meg Gyurászik-ok, mai napig nem szarral gurigáznak...
Tegnap elmentunk melegebb eghajlatra ..odorhellen-be,osszebeszeltunk a fiatal titanokkal,aztan 11 re mar a motoron viritottunk.Nagyon faszat motoroztunk.A honak nyoma sem volt,inkabb nagyon poros.Csinaltunk 3 cikicakit amibol az elso olyan helyen vitt el,hogy feltem ,hogy szacskaba vagom magam es a motort is...
Aztan a nagy feljarozasok,kajalas..megint motorozas.Van egy kas video...aztan valamiket benyomok.A videokkal az a baj,hogy kozel sem adjak ki azt a realitast amit ott a terepen latsz.A tegnapi motorozasba egy hobby motoros haveromat sem mertem volna el vinni,mert egesz nap nem motorozott volna semmit,csak az osszekotokon.
Patyi..Domi s Tony meg hordoztak rendesen...rez es budvar az kikeszitett,nem tudom ti voltatok-e arra a felere,de ezeket gyalog is nehez meg maszni.Mondom is Dominak,hogy nekunk nincsenek ilyen meredek sziklas es omlos reszek,hogy vekony osvenyeken keljen es ilyen szogbe felmotorozni..aztan basztattak,hogy van csak nem kerestuk meg...de nincsenek..nekuk meg ott a varos szelebe olyan fasza feljarok,hogy hihetetlen...na de ilyen helyeken nagyot lehet fejlodni,nem is csodalom,hogy ilyen ugyesek a fiuk.
Indultal BAlinyo? Hol volt ez a ketnapos? Tudsz valami osztrak versenynaptarat? Lehet ott kene kapirgalni mint kocsizgatni 1000 km eket. Bar En neztem egy osztrak versenyt tava.j de az borzaszto csira egynyomos korozgetesnek tunt.raadasul a fele egy zold legelon ment.
az idős kori elhülyülésről beszélsz...
A gúnyolódás nálam nem így zajlik.
versenyszalagokon menni csapatban a legfaxább dolog..
mindenki megy a saját tempóját.. nem foglalkozik semmivel...
persze néha be kell várni egymást egy két kritikusabb hejnél..2-3 embernek mindenképp....
a leg fontosabb a vége sosem maradjon egyedül...
na ez nálunk ment is.. jódos bukott meg kicsit..de aztán a pantá máréhoz csak visszajött mikor azt hittük már hogy tényleg egyedül akar menne a nagyonbarátokatkereső csapott társunk
aztán ez normalizálódott és emberi távokon maradtunk..illetve a 6 fő az olyan 2-3 fős részekben haladt..de aztán mindég egymást bevárogatva..ugy 15-20 percenként..de addig gó a saját tempó
aztán a gy.-i részek ről visszafelé..
már nekem is elgurult a gyogyszer...
jódossal toltuk egymást a patakban.. jó hosszú részen már egyedül ...már nagyon kacsingattam hogy .. bakker nagyon különváltunk...
hosszú-hosszú, élvezetes lépcső patakok...
bevágok jódos elé.. mondom
ájjunk ki..mert már jóideje megyünk külön..
letámasztom a motort a patakban visszaforditó nyom mellé...
lyodos elmegy mellettem..(letámaszó hejjel, fával nem voltunk túl jól ellátva) mondja mindjárt kiáll valahol...
..ó mondom a fen 1en meg..megyek én is...(hát csak egyhejen álljunk már meg-mert csak egy erdő és kint románban veszélyes egyedül... )
de mire felnéztem visza a sisak...eltünta patak kanyarulataiban...
na gó
nagyonnagyon hosszú sziklás de haladós batak rengeteg soks sok lendületes feladatttal...igazi csodafinom persze kék szalag végig..
de csak megyünk sokat sokat...már rég ki kéne állni mert ez nem jó...bevárn a többit...de csak megyünk.....már nem is látom a nyomait merről hogy megy apatakban...de megyek suhanok..teszem ide teszem oda...már rendessen elkészülök...orditok mint a sakáll.. a qrwa-a...ádé ne mállsz már meg..ó hogy a faszom a hülye fejedbe..megyek megyek...aztán már csak mondmom..leszarom ..
bevárom a többit mert ebből tuti baj lesz...már túl régóta megyünk külün a össze visza csapatrészekben
egy nagy dagonya előtt sikerült kiállni.. emlékeztem mpi meg hosi is mondta volt olyan hogy beleragadtak egymást cibálták ki a ganajból..
na ez mondom tuti az lesz...
pont időben kilépek a kerülő nyomra...még épp csak beragadtam ..kicibálom..
1 perc..hallom ám...jön egy 2t...
há mondom hogy a rákba....itt rendessen időzésre számítottam(sőt már túltúl sok!idözésre mert lehet hamarabb megált a banda hátsó része.. és akkor aztán tényleg soksok idő eltelik még úlyra összefutunk...)..
de csak jön valaki...2tvel..
mikor meglátom..jódos volt az
na ekkor derült ki.. a nagyköcsög bandabenemvárós.. az én leszek-vagyok
nem vettem észre hol ált ki jódos..de még valahol a patak elején.. én meg full erőből küldtem utána.. de nem értem utol..de hát nem is érhettem hisz.mögöttem volt..
na mondom szép
a okostóbi az lesz a göcsög benemvárós..
aztán...odaért jodos...az kitalálta csak belemegy a ganajba...hát az úgy is maradt blokközépig a dzsindzsába
na akkor azt közöss erővel kitettük mellé..
csak úgy birtuk kiemelni a hátulját a sárból.. mondom inditsd be ..különben nem birom megmozditani, beinditod és kicsi gázon kapratni..... beinditotta majd gó
hát ügyes volt mert tényleg...
de igy is kaptam a pofámba
n kiszenvedjük...
felmegy oldalra.. de megint nix eltámasztó hej...keresi..aztán egyszer csak hallom ám..
ezek beszélgetnek...
na ekkor megjelenik bontós a 4t vel.. há mondom ez meg hogy....kivel...
aztán kiderült amazok nyomtévesztésel jöttek a narancson szalagon hogy haladjanak...
ugyhogy pont mikor már lelkileg összeomlottam hogy itt bajság lesz...ezek is odértek és semmi izé nem volt újra együtt a banda mehettünk tova...
de sajna a menet olyan szarul sikerült....megbuktunk...
tegnap már szóltak is mikor lessz a javitási lehetőség mikor kell ezt megismételni
szóval a hogy lyöwö7en megent meg kell ismételni
faxa történet..
mindjárt nézem a vidiektt is..
titokmacskának nagyon viszket a gatya a seggében ugyhogy lehet hogy nem várom meg a családos menetet augusztusig...
de azért május közepét az tuti...
1szer csak összehozzuk már innen bénabéla falváról ezt a dzsorzs henit
bandikriksz
ronnál lyól kiverted a biztosítékot..nehogy benne legyél a tévében...is
egyébként az emberekben igaza van..
a gépekben már nem vagyok olyan biztos...
ha az ember ek alatt egy 1990 futóműves motor lenne akkor az azért tuti ehúznák soksk szályát..pályán!
de sajna tudomásul kell venni.. a elképesztő szinten rezonáló óriás hengeren lévő lamellák.. + a seprűnyél vastag sima telók..hamar kiszívják a parasztból az utolsó energiákat is
minden körben van egy enduro speciál és egy Krossz teszt ami mért szakasz , egyenként engedik rá a motorosokat és a sisakra erősitett gps mindenkinek század másodpercre méri mennyi idő alatt nyomta le a mért szakaszokat,
viszont a nagy körön is vannak chek pontok ahol a cetlidre kapsz jelőlést, hogy senki ne csalja el a köröket
az enduro speciál egy kijelőlt zárt rész tele fákkal sziklás részekkel, a krossz teszt pedig álltalában mindig egy krossz pályán 1 kör,
főleg ezeken kell jol teljesiteni ezen dől el a verseny...
minden körben bemennek a depoba kajálni tankolni , szerelni ilyesmi, álltalában első nap 3 kör, másodikon 2 kört kell menni , este koncert sőr sátor másnap reggel rajt, sokkal családiasabb, baráti rendezvény...
http://youtu.be/ELUUryZpqJk
http://youtu.be/-TbWSpnFXJs
http://youtu.be/rBDAfnEiE2Q
természetesen mint az enduro versenyen itt is voltak összekötök amikor aszfaltos uton vitték át pár 100 métert a másik helyszinre, enduro speciálra, stb...
a környékeden 100 km-en belül van havonta 2-3 verseny erzberg is csak 80 km-er neked...
http://youtu.be/5rMDuAhEOr4
részemről nagyon tisztelem ezeket az öreg motoros csokákat,szánalmas ha valaki rajtuk gunyolodik..
ha valaki nem tudná elmondom senior 40-50-ig, oldies 50-60-ig, Super Oldies 60+...
és ezt még überelik hogy Classic Kategoriában nyomják ami 83 elötti motorokat takar, szoval hatalmas tiszteletem nekik, és itt a végén csendben megjegyzem szerintem a legtöbbűnk száját csunyán elkennék ezekkel a régi dobfékes léghűtéses 500-as Ktm-kel, elvégre ők az ottani "öreg" Kornél-ok, meg Gyurászik-ok, mai napig nem szarral gurigáznak...
Aztan a nagy feljarozasok,kajalas..megint motorozas.Van egy kas video...aztan valamiket benyomok.A videokkal az a baj,hogy kozel sem adjak ki azt a realitast amit ott a terepen latsz.A tegnapi motorozasba egy hobby motoros haveromat sem mertem volna el vinni,mert egesz nap nem motorozott volna semmit,csak az osszekotokon.
Patyi..Domi s Tony meg hordoztak rendesen...rez es budvar az kikeszitett,nem tudom ti voltatok-e arra a felere,de ezeket gyalog is nehez meg maszni.Mondom is Dominak,hogy nekunk nincsenek ilyen meredek sziklas es omlos reszek,hogy vekony osvenyeken keljen es ilyen szogbe felmotorozni..aztan basztattak,hogy van csak nem kerestuk meg...de nincsenek..nekuk meg ott a varos szelebe olyan fasza feljarok,hogy hihetetlen...na de ilyen helyeken nagyot lehet fejlodni,nem is csodalom,hogy ilyen ugyesek a fiuk.