Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ilyen buszos kirándulás pénteken mentek hétfőn jönnek
végre van egy rendes hosszú hétvégém
pontossan.. nyom is joban látszott..de halani hogy nem úgy pörög csúszik a hátulja a jeges talajon is..
Ügyes vagy!
Az első próbálkozásnál nem igazán hitted el, hogy meg tudod csinálni. A másodiknál látszott az elhatározás (a motor hangja is mutatta) és meg is lett az eredménye. Mondják, hogy fejben dől el minden, itt is megmutatkozott.
Ezt a tetves feljarot nem nehez megcsinalni..szarazba,de akkor is sok amator motorsnak a motorja repulozik...Most,havas,a tenyernyi fold alatt fagyos a talaj.Eper felmegy..en nem..de majdnem..mondom magamba,ez nem igaz bazki,az igaz hogy nagyon rutunos tapasztalt es tud is,de kozel alok a szintjehez...aztan valahogy felverem a motort,nagy nehezen,es mondom meglesem a mester milyen nyomassal jar(tubliss elol hatul..neki,nekem csak hatul)A nagy vagany oolyan lapossal jart,hogy 0,2 ha volt benne az sok...en meg itthon a marha felnyomtam 0,6 ra es csodalkoztam,hogy visit es nem tol...Aztanlenebb engedtem a nyomast,de ugy mar gyerekjatek volt felmotorozni a hegyecskere...
Rengeteget szamit az,hogy mekkora nyomassal jar az ember,vagy ha mussal is jarsz az milyen kemeny.De az biztos,hogy ha jo laposan mesz,lehet vizes,saros,jeges havas...maszik mint szarazba.Ezt a tegnap be is bizonyitottak a guminyomas jatszadozasok
http://youtu.be/7lHrJ-Wbx80
jakó..faxák vagytok megent
Csupa fasza az időjárás.Azért mentünk motorozni a tegnap mert hétfőre havazást mutat.Már a tököm tele ezzel a sok szar idővel.A tegnap a patakokban leizzadtam mint a ló és utána a gyorsba majd meg fagytam..2 fok volt
Mit csinál az acconyod erre felé..?
még mindig esik a hó nálatok?
akkor asszonyék nem izzadnak, csíkszereda körül téblábolnak mostanság
youtu.be/RZ8v0Cqd_kw
8 lamellással kiemel a hydro, így már nem hajt át, de még kéne neki az 1-2mm amennyire meg van kopva a kiemelőm, az pont hiányzik, hogy teljesen kioldjon, s dombon lefelé gurulva álló motorral, behúzott kuplunggal sebességben ne basztassa a dugót.

Egyenlőre nagyon szokatlan ez a finomabb kuplung, hihetetlen, hogy ennyire számít, milyen a kuplung konzol(28 vagy 20 mm a forgáspontja a karnak, stb), ezen többet kell ráengedni, hogy fogjon, s ahol számít a kuplung ott biza komoly meglepetéseket okoz, meg eséseket .
Nem állt még rá az agyam, gyanítom egy darabig nem is fog 7 év az 7 év.
Lehet vissza lesz pakolva a másik, ha nem tudom megszokni, valószínű sok értelme nincs is, ennyire finom kuplungnak max. ott ahol lebegtetni kell az első kereket, ott kimondottan jól jön, de a többi helyen szerintem felesleges.

A másik az erősebb rugó, így elment a jó kis REKLUSE hatás ettől is rendesen megváltozott a motor viselkedése van ahol jobb, de van ahol rosszabb ez a hatás. Hosszú feljárókban, egyesben, tempóban egyértelmű jobb, mert kb. 20%-al erősebb lett a motorom, de lassú mászósban kinyír, egyrészt nem is csúszik magától és mindig csúsztatni kell, az erősebb rugó meg gyilkos az ujjamnak.
Hirtelenebb, drasztikusabb az egész vas, így hogy nőtt a kerékre leadott teljesítmény. Pluszba természetesen így nem melegszik a kuplung, ha szándékosan nincs csúsztatva.

Ennyi volt a hétvége tapasztalata a kuplung variálás kapcsán.
Köszi, neked is és mindenki másnak is! (jó motorozást az ünnepekre)
nehéz a mident tudók-al valamit kezdeni...hiába mérlegeli az ember a lehetőségeket a befektetet energia felül irja a megtérülési arányt, ezért a bölcs ráhagyja , mint ahogy erre már oly sokszor volt példa....

persze van esély a változásra, bár ennek lehetősége a fent emlitett szituácioban a nullához konvergál...
Kellemes husvetot fiuk,lanyok!..
Mindjart jonnek a husveti motorozasi videok..a legjobb patak elso 15 m utan lemerult...ugyhogy..kovetkezobe.. Erdekesseg,hogy a patakot a multkori motorozaskor kaptam,Attila hazatol 400m ha van,es igazi csemege..nem igazan van nekunk jo patakunk,nagy kovekkel,keskeny mederrel,es nagy koves fel lepokkel 150m husszu kb...
Ha beszarik, vagy még se jó a hydro, ott a bovdenes, egy kar fel, alul beakaszt és GO tovább
Félre ment a link Jaxy?

Természetesen félrebeszélek, cél, hogy ne legyek követhető
Komolyra fordítva időnként szeretnék jobbat az a "cél", de mivel nem értek hozzá, csak próbálkozom nem ez a fő cél, a többi amit írtam van olyan is(szándékos rontás, stb.), meg van olyan is amihez már picit konyítok, s merek olyan céllal indulni, hogy próbálkozok jobbat csinálni