Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sajnos csak okos gazdának lehet okos kutyája...
Mert ha saját maga nem bírja megnevelni, akkor okosan elviszi kutyaiskolába

Írtam, vegyél neki főtt marhalábszár csontot rágni. Ha véletlen nem kell neki, akkor el kell játszani párszor, hogy elveszed tőle, aztán már örül ha birtokolhatja és már rágja is fél napig...
Meg kaptál még sok jó tippet, ami nem ért célba.
A hiba ott volt ezeknél a tippeknél, hogy előbb téged kellene gazdi képzőbe beíratni
néztem a gumaker oldalát. még nem látni rajta az uj sport extremet a zöld csikos lágyabbat. hol lehetne azt megsasolni?
figyu
meg van a srác telefonszáma..
holnap visszaszerzem. és bedobom hanyukádékhoz..
ha reggelre kinyirják.. még enyhe büntetést is kapott..
el tudnám képzelni az anyukád ahogy aki egy légynek nem tudna ártani! reggel kifordulva önmagából az élő kutyát nyúzná meg ..és centinként elkezdené feldarabolni...
és az állatvédő liga is azt mondaná.. az anyukád a szenvedő alany és ne a kutya!
na ezt képzeld el.. és semmi túlzás!

ha nekem ezt mondta volna valaki.. én is pont úgy mint ti.. röhögék meg anyáznám a köcsögöt.de ha átéled.. egyből megáltozik ez a kép

képzeld annyira nem akartam hazavinni hogy egy tanyába is hajlandó lettem volna bedobni
az hogy jó hejze került nem az én érdemem...
hát kicsaphattam volan a mezőr..
az a 2,5 hónap amit itt tett a családdal.. már a halálra itélés kategória.. többszörös végrehajtással
de még is addig talpltamhogy.. szerencséje volt..
mert az élethez a legfonotsabb dolog.. a szerencse
lásd pl a saját eseted is
mert szerencse hogy olyan emberekre szorulsz mint .. én
múhahahaha

de most tényleg..ha elvitte volna egy kinai a falafel vacsorázójába.. annak is odaadtam volna...
képzeld mit tett az itthon a családdal..
lyani..az már jó hejen van.. csingjang mung hivott és megvenné házikedvencnek..
kérdem hogy fogják hivni..
azt mondta fűszeres édessavanyú csirek

a másik már nagyon be van nyalva itthon..
és a lába az meg..már full hejreált..
hát úgy mozog mint a higany..
de ugat, iszonyat jó arc
minden a hején marad: szárito bicikli tárolórekeszben a csizmáim összepakolhattam atuják alatt is a ganajt..
iszonyat hogy amaz mit csinált ithon....
ha amott egy apró valami is kint lesz.. az reggelre kukázhatja.. ha meg olyan hogy bicaj vagy akár mi.. az tuti szétszedi

a berni tenylésző full köcsög hibája hogy olyan volt a kutya amijen..
5 hónapig kenelbe..
persze hogy alig mozgott ..de már a csontok faxán álank.. megerősödik és olyan lesz mint a villám
amugy vik. ezeket a történeteket még olvasni is rettenet a kutyákrol. nemhogy élesben végrehajtani. azon felül ,hogy átgondolatlan döntés volt kutyát venni ..... egyik jön a másik megy ...... ez nem így működik. ezek nem tárgyak, hogy szar akkor lesz másik. ... szóval bölcsebb lennél ha ezekről a szörnyűségekről mélyen hallgatnál. jó tudom jössz majd azzal ,hogy jóhelyre került de sajnos az nem a te érdemed . pusztán isteni szerencse.
Ugy veszi be a kanyart mint en a soroket :P
http://www.enduro21.com/index....
Már csak a másik kutyát kellene valami biztonságos helyre menekíteni a sintér elől ...
Szerintem a kőkemény kínai hidro pukklung összenyomta a nem belevaló hamisított ejrópai folyadékot
abból készült egy tök szép pihenő szőnyeg a kandalló elé.
Hy Zari.. Örülök hogy jó helyre került a blöki!
A másikkal higyállsz nevelés ügyben? Sikerült beilleszkednie a családban?
magyarul a sintértelepre .. mert megérdemli

de nekem is van szivem...legalább is EKG az nem csak sípol
szóval csak nem basztam ki a mezőre..
iránya tappancs
történet beadva..
mondják hogy várjam meg a főnöknőt majd ö mond bvalmit 20 perc múlva
mondom mit hát..
lehet el kéne tárolni pár napig..
mondom nem lehet mert otthon van egy 5 hónapos beráthegyi és az asszony nem engedi hhiogy hazavigyem.

na akkro telifonált párat havereket hogy mi.. és nem vették fel..
de látszott hogy körülményes a dolog de hogy csippet nem tud olvasni és én találtam igy ugy tünt csak kezdenek vele valamit..
mikor hiv a haverja hogy mi van... mondja a gondozó hogy .. van egy szép kau és hogy neki nem e kéne..
azt mondja de na innentől felragyogott az égen a nap..csicseregtek a madarak....
egyszer csak jön a főnöknő..akkor mondja hogy ne is mondjak semmit a nőnek.. majd mondjam azt hogy haza viszem és akkro a haverja fél óa múlva jön és elviszem neki..

ugy is voltt..
a főnöknő mondta hogy ha nagyongáz csak akkor maradhat (de csak mert ugye talált kikötött kutyáról beszélünk!(egyébként it sem marad6na!)

na ekkor bevallottam a csávónak mindent..
kerekedett eleinte a szeme.. de aztán mivel a haverjának kellett...és elmondtam hogy miért is kellett ez a feddddő sztori igy megértette és mondta is hogy amugy ő sem értui ha meggyalázott agyonert kutya akkor beszivja a rendszer..de igy hogy nem kell egy hibátlan külsejű egészséges kutya.. ez igy azért ..bezzeg ha jól össz verném akkro más lenne a hejzet..

lényeg.. 20 perc múlva ott vigyorgott a srác mikor meglátta böbét..
beaktu ka kocsiba.. oltási könybvet át és már mindenki boldogan robogott hazafelé...
böbe ezentúl egy tanyában lesz szabadon tartva(nem minha nálam nem lett volan szabadon)
na megoldódott akutyaprobléma..
böbe a hőn szeretett kutyánk...(2,5 hónapja még az volt!de a hejzet mindégváltoz6)
lyobb vadászmezőkre szenderült ma délután 0,5 négykor
két faluval arrébb egy tanyra
20ezer ajándékba

a nagy történet..
már ugye mióta a bernáthegyi( Új pofa )megjöttt azóta a kis kaunak egyenes út volt elfelé..
aztán senkinek nem kellett sem pénzért sem ingyé..de már ott volt hogy napközbe állandóan a kenelbe(ami nálam nem megengedett!) és ma mondom elviszem a tappancshoz..ű
itt van a telepük 6km re
na megfuttattam még bicajjal..aztán beraktam a gépbe...
odaérek, kijön az egyik gondozó...

mondom nem kertelek elmondom az igazat..
-helló ezt a kutyát kikötve találtam ahogy mentem hazafelé..a feleségem meg mondta hogy itt vagytok ti és hozzam be ide csak ne hagytam kikötve az út szélén a fához.. gondolom már nem kell a gazdájának azért hagyta ott
mondom nem hazudok

hogy miért ez a igaz történet..
mert előtte felhivtam egy kutyamenhejt mondom bevinném..
ha rendbe a csippelése az összes oltása.megblabal bal akkor beveszik megörzésre amig nem találnak neki gazdát
mondom hogy még költsek rá a csippre.. mert 15ért csiptelen volt még mikor vettem 2,5 hónapja
na azt már nem..
mondom akkor inkább leadom a heji gyepmesternél..
Kicsit irigyellek. Nekem sajnos nagyon kevés időm van motorozni és ebbe így csak nagyon ritkán fér bele az önszopatós gyakorlás.

Nekem marad a bevetés közbeni fejlődés vagy fejlövés?!
Szerintem a fékfolyadéknak közel sincs olyan ellenállása mint a kuplung bovdennek épp ezért is cseréltem le

Érzéki csalódás volt az szerintem. De ha gondolod számold ki
lyaja
az élvezetért motorozom ..és élvezem ha motoroz6om

dév..
ne hülyíts meg
neked alapból csuszik a kupli..olyan reklúzossan.. lehet rá is rak6nád a pókos emblémát a deknire
ez a sima ktm mocsok magura vagy mia retek..
ez ha kipattintom...ez közvetlenebbül adagolja rá a kuplit mint bár milyen bowdenyó

lehet meg van törve a csövezetéked és azért olyan ..
mert egyébként tuti nem olyan...
Visszatérve egy kicsit a hydro kuplungra

Múltkor mikor fent volt, volt egy pici olyan érzésem, hogy csillapítja a kuplung visszaengedést(tovább csúszik, mire összefog), nem lehet rácsapni, mint bovdenessel, mert a hydrosban az olaj vissza áramlás mintha kicsit meg tudná fogni a dolgokat.

Ez volt az érzés, ami persze becsaphat, utána lehetne számolni, hogy a benne lévő furatokon hogy tud áramlani a DOT4 es fékolaj
Nálam máshogy is van.
Részemről sokszor megyek ki, csak gyakorolni, s az nem éppen élvezet, amikor csak esek kelek bénázok órákig, mert konkrétan gyakorlok valamit, ami nem megy vagy amit szeretnék megtanulni.
Ebben is van valami, nekem is sokszor kifordul kerékcserénél.
Így van.
Én úgy vagyok ezzel ,hogy az élvezetért motorozom és nem a jobb időeredmény miatt.Van ,hogy csak gurulok a nyomunkon és van ,hogy tempót is megyünk ha "versenyző" is jön velünk.

Én a motorozást élvezem és pont.
hály kolbik.

én viszont 1et nem értek

az az a kroccpályán menet..az okés.. az egsztrémben menet az megent okés..
de nagy nevű..(nem úgy nagy hanem emigy :big name) mondotah ogy ha kijön velünk eksztrémezni akkor fejlödik az eghsztrémbende belassul..
mikormegpár hónap utűána kijön a sok ec meg kroccrace utána akkor meg itt van belassulva
pedig amott meg be van gyorsulva
ki érti ezt ..

visszatérve a kerékcsapágyra...
a szimeingfutam ha a tengejen van megvezetve.. vagy a csapágyban van megvezetve ..na ott is van nagy különbség..
a tengejen ott laza illesztésssel van mig a csapágyba ott szorossal van illetsztve a szimering futam, penge futással..
+ a sima szimeringfutam az kerékcserekor pikk pakk kibillenhet a hejéről..

ennek ellenére azt mondó vagyok..
Azért hogy a motor lapon legyen talajon és úgy fordulj el teligázon,ahoz nyomvájú is kell ami benntartja az íven,ami erdőben nem mindíg adott ha jól tudom...
Jarvusék tudásával megelégednék, de Sztem sokan mások is...