Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A hószánt nemhogy meg akarta állítani, hanem meg is állította
Azért nehogy lelkiismeret furdalásod legyen a végén

Nem veszem komolyan ezt a netes párbajozást csak hát olyannal ne vádoljuk a másikat ami nem fedi a valót.
Ugy, hogy elemezted a nyaka véres 300-ezres legalja kategóriát, meg a gyári csomagolású 2000000 érintetlent. -mint elemzésre érdemeseket.

Ini javasolta, hogy elemzed a 700ezres középktegóriát, is.

Erre te kijelentetted, hogy azt nem is érdemes elemezni, mert a használt motor olyan bazi nagy lutri.

Majd kijelentetted, hogy rengeteg az olyan tényező amit nem tudsz vizsgálni.

Hát szerintem a 700-asnál kevesebb a lutri mint a 300-asban. Szóval ha a 300-ast érdemesnek tartottad, akkor a 700-ast is érdemes lett volna.

Álltalában ami meg a 700-asban gyanús azt ott is hagyjuk, nem vesszük meg, és kész.

Konkrétan pl amit Sanyó vett kb 4 éve egy 250-es yzf, kb 15 órával, 650 körül, gyakorlatilag karcmentesen, (pontosabban Sanyó emlékszik rá) az egy tervezhető, vállalható vásárlás, amit érdemes összehasonlítani egy 300-ezres bringával. -a te szempontjaid szerint.

Csak itt is a szélsőségekkel érvelsz, olyan mintha feleségnek való nők vonatkozásában a szűz szudáni tinilányokat, és az isztambuli kamionparkolóban életét leélő 55 éves hatszor átműtött hemafrodita prostituáltat vennéd számba. Bár kétségtelen, hogy ezeknek a legbiztosabban szábavehető az életútja. A 27 éves fogorvosnő meg bizonytalan, mert ki tudja, hogy mit csináltak vele a koliban.

Bár igazad van, minden előfordulhat,- lehet a 700-as is sokkal szarabb állapotban mint egy 300 ezres.
....

Jo fej ez a Dew....birom nagyon...
itt a tavasz Dewo....mennenk majd lassan hozzad ha neked is jo lesz...meg a rémerixnek is..
az is egy tanulmány lenne. eleve ott van halmazállapot változás stbstb..... csupa elemezhető dolog.

hószánosnak nem volt tiszta a szándéka. mi vezérelte? mi járt a fejében? s vajon komolyan gondolta e ha az volt a szándéka ,hogy megfékezi? vagy esetleg siklani akart utána talpon mint a vizisielők mikor mezitláb sielnek? miértek halmaza. Déw szerinted?
Megkoszonni nem csak akkor szoktam ha celt er, a szandek is szamit :-)

Az utolso mondatod tiszteletben tartom.
Hószános hülyéken bekönnyeztem

Kifelejtetted a lékes horgászat elemzését, ott már tényleg vannak nehezítő körülmények
Pár napja azt írtad, hogy nem ért célt egyik segítségem sem feléd, most meg megköszönöd
Inkább ne feszegessük a múltat.
Ilyen haverokra meg addig nincs szükségem, amíg rendesebb ellenségeim is vannak
Nekunk anyiba job, hogy a gyerkőcokre az osok tudnak vigyazni...mig en motorozok hehhehe vagy melozunk.De lassan a dolgok 1enesbe jonnek:)
El voltunk..a hó le van szarva...de jo is volt na
.estunk is de motoroztunk is
Jaxy ÚR,ne aggódj. Én 13 évig laktam albérletbe, csak hogy a vágyaimat a garázsban tudjam....
És semmit nem tettél hozzá a valósághoz!
damil keresztmetszetet végigmérné 10 centinként. de csak 2010-től lenne meg az adat, akkor az nem annyira jó. különben is csak 2012-től méri adott távolságonként 3 ponton

bocs Déw! én bírlak

felőlem aztán elemezgethesz... ha van időm és kedvem el is szoktam olvasni írásaid

egyébként szerintem akkor fogsz új motor venni, mikor már rém rmx minden porcikáját többszörösen ismered azok működésével, miértjeivel együtt...

csak nehogy 4T legyen a következő, mert minden kezdődik előröl
te marha

édasapám mesélte, hogy a fizikatanára iskolába menet elesett biciglivel...

leült a járdára és kiszámolta, hogy miért esett el

Dawe? nem volt fizikatanár a családban?
aki olyan tipusú az olyan is marad
de nem baj.. én igy szeretem.. sose vegyen másik motort.. mert annyit meg nem birna fizikummal motorzni..
oszt akkor mit csinálna otthon a sok szabadidejével állandóan baszogatná az asszonyt
az meg nem birná már.....vazelinnel sem
déw..
karaj hogy egyből jó lett a hidro kupli
Mi az az M2 menet? az egy 2mm metrikus menet?

nálam a feszitővel a kisokoskodással az volt a gond.. a 7mm eléggé laza alu darabra lévő menetre nem szabad rábizni egy ilyen dinamikus igénybevételt kapó megtámasztási fungciót..
ezért is szereztem be ezt a Z.E.tech tipusú mechanikus feszítőt it nix gond ebben annyi menet van... megtart egy lovat is
azt elfelejtettem ,hogy ezt megelőzné a horgász felszerelés kiválasztása az alább leírt szempontok fügvényében. horgászruha kiválasztása az ezt megelőző tesztek alapján! a horgászviz kiválasztása és elemzése egy másik fejezet .
ha Déw pecázna képzeljük el egy horgászat előtt azt az elemzést! időjárás, széljárás, halak járása szokásai napszak fügvényében. táplálkozási szokásaik! halfajonként. az esetek többségében nem menne ki mert szar adatokat kap. ha mégis kimenne és esetleg fogna valamit akkor meg azt elemezné egy hónapig hogy mi okozhatta mi késztette a halat kapásra? később nem enné meg! dehogy is enné az még jó is lehet!

hetekig tárolná boncolás elemzés bélrendszer analizálása agyműködés. esetleg rákötné számitógépre! fotókkal dokumentálná rendszerezné a béltartralmát azt további szakértőkhöz küldené. de semmiképp nem fogyasztaná el egy jó halászlé formájában! mert mivan ,ha a hal mérgezett vizeken született esetleg helytelenül tápálkozott. bele se szabad gondolni.
azért a kitartásod nem semmi
én már régen felgyújtottam volna az egészet, talán még a motort is
a ténérének is elmagyaráztam ha megszopatsz felgyújtalak a g...be és elkezdek ismét pecázni
mert az egy 2-300ezres kategóriás motor volt, ahol a csodák ritkák(de láttam rajta egyet)
Koszi, jo kis leiras.

A vissza huzo rugo valtas erzetre hozott valamit? Ugy ertem konnyitett rajta?

A kart en is levagtam, rogton ahogy kivettem a csomagbol
Epp errol beszelek.
"hol honolnak gyemanttal?"
Nem tudom. A faszan.megcsinaltak nalam azt jelenti hogy tobb altalam ismert szerelo is oda jar igy nekem az a hely fasza. (ez Szfvaron van) hogy mibel csinalja gozom nincs. Voltam ott es az oreg jo fej volt mert korbemutogatta a gepeit, de ez 2 eve volt es lehet ez szoba sem kerul. Ebben a temaban sem.egy a hatterunk mert siman benne van hogy te a helyre azt mondod hogy ja az szar. Ha szeretned kikeresem a honlapjat.

A korabbi segitsegeid koszonom, ahogy akkor is megkoszontem. Ha tudok en is szivesen segitek neked vagy masnak.

Ahogy irtam ez nekem szakman kivul esik, igy nem olyan nagy csoda hogy inkabb.kerdezek mint tanacsolok.de ahhoz kepest hogy heti par oranal nincs tobb idom a komplett motoros temara (motorozas utcan.es offroad, quad es ezek szerelese) egesz sok mindent magamba szivtam szerintem.

En nem vartam el semmit. Az hogy te feltetelekhez kotod a segitseget szived joga. En csak probalom megerteni, hogy az amugy jo tanacsokat miert csomagolod be es plane miert egy durva pokrocba.

Tudom felreertheto (ahogy a te nyersseged is) de az almoralizalasom baratkozas celu volt.
Univerzális hidrokuplung átalakítások, akit érdekel.

Felső munkahenger
- A kart alátéteztem a felfogató konzolban, hogy ne lötyögjön, kapott kenést is.
- Lezáró alátétet a zéger alá, kb 0.8mm-es alámegy, 1.5-ből kezdtem el leflexelni. Azért kell, hogy ne a henger belső falára támaszkodjon fel a dugattyú oldalirányú terhelésnél, s ne barmolja ott szét a fém a fémet, plusz így a dugattyú is előbb ütközik fel, nem a zégeren.
- Ezen felül még tettem be egy 2mm-es "alátétet", hogy nyomjon azonnal, 2mm nél még a port mögé jön vissza azaz jó. (Egy sima nagyobb szelepsapka vége jó lett rá külső és belső átmérőben, hosszt kellett vágni.)
- Kicseréltem a visszanyomó rugót, fele olyan erősre (elsőfék felújító szettből), hogy könnyebb legyen húzni.

Alsó munkahenger:
- A csavarból leflexeltem kb 1mm-t, hogy a belső visszanyomó rugó ne akadjon bele
- Itt a rugót is javítani kellett mert már el volt defomálódva

Ami motor specifikus RMX hez:
- Alsó munkahengeren tőkét kellett cserélni, plusz a rudat rövidíteni, amihez tovább kellett vágni a menetet, plusz csinálni odavaló tőkét, abba is menetet fúrni, stb. Ha valaki erre vetemedik a menetet tovább vágja, ne vágja le és kezdjen újat, mert elég kemény anyagból van a rúd amin a tőke van, egyébként is baromi nehéz M2 menetet megkezdeni, de erre az anyagra full gáz.
- Konzolt kell bővíteni. 7es furattal van a gyári ezen meg M8.
Ha bent a blokk nem lehet kifúrni, nem férsz oda. (nem vettem ki, megoldottam másként)

Ami saját igény, részemről elvágtam a kart, nem kell az a hosszú.

Légteleníteni nem kell csak ügyesen kell feltölteni olajjal, míg kint van.
Teljesen ki kell fújni belőle a régi olajat a csőből is! Nekem darabokban volt, szóval nem volt nehéz.
Felső munkahenger dugattyú ki, alsó munkahenger dugattyú kinyit, a kettőt tedd egy szintbe, cső lefelé. Olajat betölt felső munkahengerbe, az szépen lefolyik a csőbe, majd közlekedő edény révén az alsó munkahengert is feltölti, kicsit játszani kell a szinttel menet közben.
Arra figyelj, ne fusson levegőre felül, majd amikor az alsó csordultig, benyomni a dugattyút a helyére, kupak ráteker.
Utána felső munkahengerbe a dugattyút vissza, betol, zéger meg a többi cucc bele, majd leveszed a tartály tetejét és feltöltöd még megfelelő szintig olajjal.

Bocsi, ha szavakból nem érthető, akit érdekel valami, s nem érti, írjon.

Majd hétvégén tesztelem, s megmondom mi volt a tapasztalat,
amit már most érzek, hogy sokkal könnyebb húzni, mint a megolajozott bovdeneset, hozzáteszem, nálam már sérült volt a bovdenház.
A többit nem tudom, majd a gyakorlat megmutatja.
Figyu! Mikor kell valami akkor jópofizol, más esetekben meg idétlenkedsz ilyen hamis moralizáló szöveggel.
Henger témában elég egyértelműen írtam neked, az a te szégyened ha nem érted. De akkor ott a kérdés, hogy minek vágsz bele olyanba amit ennyire nem értesz?
3× kérdeztem tőled, hogy hol hónolnak rendesen gyémánttal, mert elmondásod szerint neked faszán megcsinálták, és az enyémre is ráférne. Erre basztál válaszolni, megértettem, nem vagyunk egyformák. Csak azt nem értem, ezek után, hogy van képed bármit is számon kérni másokon, vagy reklamálni?
Te folyton a saját problémáddal vagy elfoglalva (meg az összes balfék) - a motorodnak ez a baja, ezt hogyan kellene, ezt honnan vegyél, milyet vegyél, stb.
Ellenben én többnyire olyan műszaki témákba ugatok bele, ami másnak a gondja, és ha lesz rá megoldás, akkor abból mindannyian tanulhatnánk...
Csak hát ne várja már el senki tőlem, hogy nekem az a dolgom, hogy feltételek nélkül a kedvére tegyek minden balféknek, főleg ilyen előzményekkel.
Tessék megdolgozni az infóért, nekem sem hullt az ölembe, és nem haltam bele kis gondolkodásba.