hosszútávon nem kedvelem, mivel nem szellőzik a test bepárásodik az öltözék alatta és fázok egy idő múlva
pl a szegedi nagybaninál szoktam beöltözködni, akkor már tázlár felé szoktam fázni
volt egy nagyon jó turkás dzsekim 400 forintért vettem az volt jó ilyenekre, csak már annyira szétszaggatta a növényzet az elúlt 6-7 évben hogy nem használható
Mondjuk nekem valami jo minosegu anyagbol van de vekony es konyu..es a viz nem megy at abszolut rajta,van also es felso,es jo boven ra tudom barmire venni..mondjuk en csak a felsot hasznalom,de az nagyon szuperul megved minden szelsoseges idojarastol..mar volt hogy indulastol erkezesig egesz nap rakott az eso,es este csak izzadt voltam,de voltak szaraz reszek rajtam,es egesz nap nem faztam.Azota mindig az oldal taskaba a pompa melle be van rakva mert jol jon akar mikor,meg esesnel is mert vedi a derekam,es nem fazik meg :)
Van kabatom meg minden a szar..de azok valahogy mindig itthon maradnak,mert a zseben kivul semmit nem nyujtanak
Azért azt ne felejtsük el,hogy a detektor meg a blokkoló az két külön dolog!
A detektort használhatod,a blokkoló benne lehet a kocsiban,de nem használhatod.
Ausztriában még a kocsiban sem lehet,ha jól tudom.
Munkavédelmis esőkabát. Elfér a kormánynál. Nem ázik át. Nem fúj át rajta a szél nem hűlsz meg. Praktikus. Általában az ágaknak bokroknak ellenáll. Olcsó. Pótolható. Mosógépbe mosható.nincs szükség erőssebbre nehezebbre vastagabbra. Drágábbra.
ember.. nórmális
a rendszer célja nem az hogy költsenek az egyénre.. hanme az hogy a várólista hosszú legyen.. és megunja..
vagy meggyógyul mire kezeléshez éren vagy meghal.. mind e kettő jó nekik. . mert olcsó. ..
kezelni ne keljen mert az lóvé..
de természetessen ilyen nix.. bénáknak.. akik nix lézerblokkoló.. befizet havi 2-3 gyorshajtást.. 60-90 rugót és leszarja...bár ez a pontozűási rendszer. nem tudom ez a bénáknak van akkinek nix blokkoló.. osz tazért király.. azok azért kipontozódnak.. nem tudom mert még pontom nix.. meg azt sem hogy hogy is megy ez a pontozás
gyerekek..sebesség mérés bárhol olyan 1szerű
fogja a paraszt..kirak két kis kaput..egymástól 1m re..
bér az autó az elsőn.. és onnan beméri hogy a második előtt mikor halad el..
ez azidő ha secebn van meg.. pontosann annyi hogy méter per sec..mert ugye tegyük azt a két kaput 1m re..
pont mint a célba érő atlétáknnál.. oldalról nézi a videjókamera..
mondjuk 1m.. 0,05 sec..azaz 20m/s aza..72km / h
nix lézer nix semmi.. csak a távolságot méri..
egyébként a cél.. a lehúzás.. mert mondujk.. eg yolyan birsági rendeszer amiben egy normál kereső..többségi magyar havio fizeteésének mondjuk egy birság az a 30% eléri..
de gazdagéknál meg az 1% sem.. hát az épp a megint szar..
navos jönne.. gyorsan hajtott..
ön évi 30millát keres.. akkor érezze a büntit.. ugyan akkora visszatartó ereje legyen mint egy középkategóriásnál.. ne pedig az hogy leszarom kifizetem.. tehát érezze a törödés.t akkor ha havi 3 milla a fizu.. akkor nmeki is a 30% ugorgyon.. na akkor a gazdagépk is egyből begondolkoznának ha oda lenne egy misi..mert neki is a 30% vinné el a gyorshajtás
és amit még meg kell említeni! seggarcú lázár jános fideszpatkány élenjáró korrupciós vezető. neki van szinte a leegkomolyabb detektor arzenálja! nem is titkolja sőt kérkedett is vele már. sokat vagyok úton, nem egyszer láttam már ahogy 90 es főuton 180 akkal suhannak el a luxusabbnál luxusabb szolgálati gépeikkel. sietős neki nagyon. okozott is már halálos közúti balesetett pont amikor őt szállították nagy sietősen a 30 milios wv biznisz karavellel,.. neki muszáj mindig a legtoppab kocsikban pávázni közpénzeken. rá nem volantkoznak sem a törvények sem az erkörcsi normák.
igen az igazi gond a túlnépesedés... Be kéne szabályozni a születést egy gyerekre családonként... a nagyon sűrűn lakott területeken legalábbis mindenképp.
ebben igazad van. de lehetne folytatni is ha a stadionok helyett munkahelyek épülnének vagy ha még messzebb mennénk: fegyverek helyett élelmiszert vennénk vagy egyéb dolgokat
de a világ nem ilyen
amúgy sem cél hogy minél több ember legyen, már így is túl sokan vagyunk......
És 15 milliárd azért nagyon sok pénz! Főleg így a lézerblokkolók használatának engedélyezése mellett, elenyésző a valós biztonság növelő hatása. Sokkal több ember életet lehetne megmenteni ha ugyanennyiért MRI-ket, vagy CT-ket vennének a kórházakba és nem diagnosztizálnának félre embereket tömegével. De fontosabb, hogy a legújabb technikával mérjék a sebességet... Vagy mondjuk ennyi pénzből, megyénként majdnem 1 milliárdból a tűzoltóságot fejlesztenénk, tuti több életet lehetne megmenteni!
2012. szeptember 1-jétől érvényes új törvényi szabályozás a következőket mondja:
"Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát."
Ennek értelmében a radar- és lézerdetektorok használata nem tiltott. A radar- és lézerdetektorok akár több száz méterrel is előre tudják jelezni a sebességmérő eszközöket, így lehetőségünk van esetlegesen korrigálni a haladási sebességünket, szeptember 1-jétől továbbra is legálisan, mivel ezek az érzékelő termékek semmilyen körülmények között nem akadályozhatják vagy zavarhatják a hatósági ellenőrzést.
Traffipax témában még annyit tennék hozzá, ami nagyon lényeges és Zari azonnal rátapintott: ha itt tényleg a közbiztonság növelése lenne a cél, egy tollvonással be kellene tiltani a lézerblokkolókat! És még plusz pénzbe se kerülne! Mint ausztriában! Mert így megint csak a rossz embereket büntetik, aki állat módjára vezet, az befektet egy blokkolóba, aki meg elhiszi magáról, hogy nagyjából szabályos, azt levadásszák!
nemigen lehet mást tenni
olyan alacsonyan van a nép morális színvonala hogy, sajnos csak a sok szabály sok büntetés sok baszogatás tartja a népet úgy-ahogy kordában
A korlátozások,nem a reálisan,előretekintően gondolkodó,nyugodt,higgadt,türelmes,megfontolt embereknek szólnak
elsősorban,mert ők enélkül is tudják,sejtik hol mennyivel lehet biztonságosan ,menni. Megint magadból indultál ki.
Költői kérdés:
Mi lenne, ha azt mondanák, hogy holnaptól bárhol bármennyivel lehet menni, eltörlik a sebesség korlátozásokat, s nem lesz trafi és büntetés sem?
Akkor holnaptól elkezdenél száguldozni tömött faluban 100al magadat másokat veszélyeztetve, lenne rá igényed?
S vajon 60-70 el mennél e főút korlátozó szakaszokon, ahol jól láthatóan a kutya sincs se előtted se mögötted?
Mennyivel mennél az autópályán, ha nincs rajta előtted senki?
de amikor a barom megkap egy héten 15 büntetést és nem marad benzinre pénze akkor is biztonságban lesz a gyerek
elméletileg
tapasztalatom szerint aki barom azt semmivel sem lehet megváltoztatni
pl mellettünk lévő faluban volt egy arcos újgazdg család
ahogy a fia jogsija meglett kapott egy szép-izmos autót apucitól
aztán mindig ment mint a marha
sokan mondogatták az apjának hogy kellene tenni valamit a gyerekkel mert túl gyorsan megy (ez régi történet ekkor még nem volt ennyi trafi)
erre az apuci mindig csak annyit mondott: megteheti, hiszen jó autója van
amikor temették a gyereket mert valamire felcsavarodott, persze igen erősen vinnyogott a sír mellett
na akkor kellett volna a pofájába dörgölni a saját szövegét
nem is kell egyetérteni,én így látom,Te meg másképp nem is célom a meggyőzés,de azért egy gyakorlati morbid példa:
lakott területre ér egy barom száguldozó,
tábla után álcázva egy trafi,le is lövi rögtön
az ember 80-al megy tovább,és pár száz méter után elüti az úttestre figyelmetlenül lelépő gyereket
lehet ha 50-el megy kivédhető lett volna
ebben az esetben ha csíkos autó áll a táblánál nagy táblával a tetején VIGYÁZZ SEBESSÉGMÉRÉS lehet az a gyerek életbenmarad
evvel nem értek egyet.
ha egy városban lenne x számú fix mérő akkor azok előtt menne a nép szabályosan utána meg tolnák jobban
a megelőzésről csak annyit hogy legalább 10 éve van teli a sajtó hogy még-még-még vesznek trafikat, de a nép még mindig gyorsan hajt
az álcázós gépeknek pont azért van(lenne) elrettentő hatásuk mert bárhol lehetnek
amúgy a büntetési rendszer szar, de lusta vagyok többet írni erről
2200.-ft de azt egyszerre kell kifizetni:-)
Mikor elhatároztam hogy felcsapok endurósnak én is vettem drága uvexet de átázik kényes meleg szóval valami mindig nem jó.
Ez egyszerű mint a faék teszi a dolgát aprópénzért.