Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát Dew!

Itt kockáztatni kell.

A vételárat kihagytad az előbb azért is írtam hogy vegyél egy ktm-est mert ott figyelembe vették a te összes szempontodat.
Ismét köszönöm az infókat/válaszokat , most már kezd elegendő infóm lenni a döntéshez, csak még agyalni kell kicsit

Sajnos van még egy nagy súlyú tényező az ár.
Meg kell vizsgálni az ár/érték arányt is.

Ha a 2000 forintosból veszek 10 db ot és tovább elmegy, mint a 20000eFt os, már jobb a helyzet, ebből a nézőpontból, de ez csak 1 nézőpont, még ott a többi is, hogy a 20eFt os szellőzik a 2eFt os meg nem, s ha mondjuk szellőztetem a 2eFt ost lehet megfázok annyi idő alatt, s egészség kárára már nem érte meg, stb rengeteg összefüggés van.
Mindenki tudja melyik nézőpont mekkora súlyú nála, s ha átgondolja kijön a lényeg

Persze a fő gond úgy is az lesz (mint szokott lenni), hogy nem pontos infók, s ráadásul elméleti vagy mások általi tapasztalati, alapján hoztam a döntést és a végén a gyakorlat teljesen mást fog mutatni, azaz megint marad a próbálgatás

Ha sokáig agyalok még, lassan kitavaszodik és nem is kell kabát
Déw.

Álljál is meg.

Ezeknek a szempontoknak egy gyári ktm endurós kabát maradéktalanul megfelel. Minden szempontot kimerítve. Ne is keresgélj tovább. Mondjuk egy olyan amibe a dakaron mennek.
Nekem még sohasem szakadt szét de ez relatív. Ki mennyit motorozik és mennyit fetreng meg mire esik. Amúgy egy kerékpárfolttal beragaszthatod olcsón.

Az újja belülről gumis gyárilag. A zippzárral szellőztetek kedvem szerint.
Déw.

2000ft-ért nem elnyűhetetlen. Ami elnyűhetetlen az vagy vastag és nehéz vagy drága. Egyikre sincs szükség.

Ugyanugy ahogy jobbnak tartod a wössner dugót mert az a csapszegnél vastagabb. Nincs szükség csapszegnél vastagabb dugóra mert ott Sosem törik. Ellenben hátránya hogy szétrázza a rendszert mert nehéz.
nekem ilyesmi van:
http://www.aunergyor.hu/cross-...

teljesen tökéltes. erős, elöl hátul zippzár a szellőzésért, újjai levehetőek...
tökéletes.

a melegebb időkre pedig quechua esőkabát. ami meglepően jól bírja. még nem szakadt ki...
http://www.decathlon.co.hu/rai...
Neked ez meddig bírja?
OK nem nagy költség, de ha szétszakadozik az első hajtáson, az gáz.

Szellőzést hogy oldod meg, néha szétnyit és kész?

Amit még gondnak érzek ezen, hogy a csuklónál nem látok pántot, ide is gumizni kell, mert ott jön be a szél és szétfagysz.
Neked az a hensen nem szakadozik szét? Mennyire erős az anyaga?
Egyáltalán miből lehet?

Tudja valaki?
Pár fontos szempont:
-Vízállóképesség
Erre azt írják 5000 mm/cm2 alatti értékűt nem érdemes venni,
jobb a 10.000-es, aki meg szakadó esőben se akar elázni vegyen 20.000-es et.

-Szélállóképesség (légáteresztő képesség befelé)
Ez egy jó kérdés, valószínű a 0 közeli a jó.

-Pára áteresztőképesség (légáteresztő képesség kifelé)
Ki mennyire izzad, nekem egy 10.000 gr/m2/24h tuti kéne

-Anyag erőssége/tartóssága (varrások, stb.)

A hossza még mindig kérdéses mi a célszerűbb, motoron valószínű csak a derékig érő, mert ha hosszú, lecsúszik, utána ülnél le, nem bírsz, stb.

Nem lélegző zárt esőkabát az kínos lehet, bár aláöltözővel, ami kint tartja az izzadságot, lehet nem gond.

A poliamid alapúakat szerintem a tüske úgy hasítja szét mint kés a vajat, valószínű a légáteresztő képességük 0 közeli mind a két irányba, befelé ok, de kifelé ez gáz, vízállóság az tuti nagy lehet.
Ára 10ed annyi, mint egy lélegző anyagú.
Ami kérdéses, hogy a lélegző anyagú mennyire lehet strapabíró, mert ha az is szétszakad pillanatok alatt, akkor kidobott pénz a lélegzésért a zsé.
Jó napot!

Köszönöm a válaszokat!

Az esőkabát kombinációt már próbáltam, de a kínai szétszakadt egy hajtás után ebből azt gondoltam a többi se bírná.
Ha tényleg létezik ilyen elnyűhetetlen cucc, jobb mint a kabát
Hideg ellen aláöltözet tökéletes, a szél meg eső ellen marad ez az esőkabát megoldás.
Anyagilag is jóval kevesebbre jön ki, a kabátok árai kicsit borsosak.
Ennyi pénzért nem fogják vastagon mártogatni. Szerintem pont jó, persze nem sok esőkabátot próbáltam, enduróban meg még kevesebbett.
hály kolbik..

gonzó valami ilyesmi..ez mint a második... ez a kia könnyű és erős....kinjai az ugy ahogy könnyű volt de erősnek .. hát annak nem mondanám.. pedig..lehetett volna az is...

lyodos..
az a baj.. a távolság áraaz pont egy esőkabáté...majd megnézem itt mi a kínálat a munkásrucis boltba..meg az eskáefnél..mert ott sok jó munkavédelmis cuccuk van..
ahogy mondá az angol..
worksafety
bemégy hódmezőre a barkács bazárba ha arra jársz viktor. német meg egyéb katonai ruházatokat árul a csávo. tonna számra van nála mindenből. használt de fullos. 800 ft ért veszel halley hansen esőkabátot ! az meg nem szar. én ott vettem még azt a kéket amit néha felveszk. gatyával együtt volt 1200 és elnyűhetetlen plusz garantáltan vizálló . poliamidba mártott sose átszellőző müanyag amibe belesülsz aza abaja hogy tul merev és rohadt vastag. .
Ez az!

Páváskodni nem fogsz benne tudni, de féláfásan odaadják, ha nem kérsz rólla számlát:-)

http://www.webshop.munkaruhadi...
Én bedöcögtem a helyi munkaruházati boltba, a páncéllal. És úgy próbáltam a méretet.

Ha jól emlékszem az a típus. Ha nem akkor megnézem a garázsban.

http://www.webshop.munkaruhadi...
horgász bolt?
amit annó kitaláltam.. láttema ilyne poncsószerűt..
na azt taláéltam ki.. fekete fólia..vagy átlátszó
1m átmérőlyű kör ..a közepére egy stílusos vé alakura megcsoinált luk..amin kfér a feje.

osz ha baj van csak magamra dobom mint a poncsót.. két kötegelővel meg a kezénél megcsinálom hogy az ne mozduljon el öösze vissza..
szóval eső ellen az is jó lenne...

mert sajna az utolsó esős hajtás után a mis szuper esőkabátom ami már annyira volt vizhatlan mint egy pamut póló
gatyára ment a bozótosba
de szél ellen is védett.. meg miko átázott.. hát már úgy is leszartam..

na mindegy lényeg az hogy kell egy mésik.. mert a kinjai 1000ft esőkabát az egymotorozás után ..kuka lett
mi ez pontossan és hol veszed?
bár a kettőezer 200 az nem kis péz..de most tudok felvenni lakáshitelt.. a falu összes házára.. akkor csak valahogy meg tudjuk venni..ha nem is egyedül de családi összfogással akár csak a lézerék kiccsaládja mikor a 10 éves prontynak összdobták a hetven millát..lyaly de szíp csálád az..
szóval erre nem fog telni.. de csak összehozunk a 3 generációval egy eső ruhát .. persze a nadrágot vviiszaviszem és megkérem hoyg adjáák el.. ezzel ios csökkentve a futamidőt 100 évről..99,99999re
190 vagyok nem ért le a kerékig
meg betekertem a szárnyaival a combom ás uccu
de amióta nem ad a máv ilyet azóta én is csak a sima felsőt viszem
az alsó még arra is jó hogy vízmentesíteni lehet a csizmát(felfröccsenő vizek-eső) vele
Én nem próbáltam. De olyan fürdőköntösös ábrázata van. Bekapja a hátsó kerék....stb.

Az együttesnek a dzseki része pont ideális.-Szerintem.
én kedveltem, nekünk régen a cég adta, persze hard részen nem az igazi, de földutas csavargásokra tökéletes
ilyen esettekre volt régen egy hővédő fóliám olyan mint ami a mentősök használnak, de sajna valahol elvesződött
Nem egy hivalkodó portéka. A király új ruhája:-)
Az nem jó motorozni.

Ha tehetséges vagy és kiudvarolod az eladótól akkor meg tudod venni az együttesnek csak a dzseki részét is.
Nekem általában csak este volt rá szükség kifelé az erdőből. Akkor ne jól esett hogy melegem volt.

Amúgy a zippzárral jól lehet szabályozni a légáramlást. Ha helyben kínlódsz akkor nem kell kabát.

Ha meg haladsz akkor megnyitod elől és a légárammal kicsapatod magad amennyire akarod. Párátlaníthatsz kedvedre.

Ami még jó bár ne legyen rá szükség. Hogy kapusznis így ha valamíért bennragad az ember az erdőben, akár egy csonttörés, nem hűl ki olyan könnyen. Mert arr az 1%ra is lehet készülni amikor nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretné.

Néhány éve az egyik srácot műteni sem lehetett. amíg a hegyimentők kihozták a zemplénből a helikopterig, combtöréssel addig kihűlt.
van csak kabát is, az sokkal hosszabb, kb térdig ér
be lehet gyűrögetni úgy hogy ne zavarjon és nem ázik meg az ember segge