utána hogy mosod ki?
nem pusztul bele a cucc?
én még csapvizet se teszek bele mert fél év múlva már tök állott szagú lett a zacsi
pedig mindig ki volt szárítva
amióta ásványvíz van csak benne semmi szaga, már 2 évet kibírt
Pamut pólót, pamut inget, ha izzadunk nem szabad felvenni alsó ruházatként, a síelők már tudják. A pamut ha bevizesedik, kívülről jön a hideg nem engedi át az izzadságot, és megfázunk. A műszálas aláöltöző mindezt megakadályozza. Nagyon sokan ezt nem tudják, nem győzöm mondani, hogy a pamutot ami egyébként száraz helyzetben nagyon barátságos ruha, izzadáskor kerülendő, mert ami víz bele megy, az bent is marad sokáig. A megfelelő műszálas a megoldás, de az sem mindegy hogy melyik.
túladni nem. eladni talán. van pár érdeklődő slovéniábol, csehektől romániából. majd látom, nem egyszerű a mászkálás miatt. egyenlőre nem lesz másik motor .
kezd szarakodni az autom abba kell fektetni.füstölt rángatózott reggelente. vettem bele 4 uj bosch porlasztót egy vagyonért aztán eleinte ugy tünt megoldódott de mire viszaértem vele megint olyan kemény agresziv dizelhangot hallat. mondjuk most jol indul és nem füstöl. csere után kisimult ahangja de 1000 km után és kb 10 inditás után ujra bekeményedett a hangja egy fordulaton.
mire megszoktam volna a jo kis 300 ast pont bejön a tél. voltam vele pályázni 2 x homokon . nem semmi jó kis szekerce. de most májusig nem lenne idő ráülni sajna azért meg ne álljon itt.
Akár teheted abba is, nekem általában van egy pulóver vagy póló a táskába úgy rakom be hogy ne nyomódjon szét...
De volt már banánpüré a táskában esés után...
Én mindezidáig egyszer ittam sört motorozás alkalmával, éppen a menet közepén. Utána körülbelül egy 5 percig voltam bátor, míg a faluból a parton kiértünk, utána megint visszaestem a szokványos motorozási stílusba. De arra az öt percre halhatatlan voltam .
Kíváncsi lennék, hogy a banánt vagy ilyen ételeket, ami nyomás hatására változtatja az alakját hogyan szállítotok? Uzsidobozba rakjátok, hogy nem nyomódjon szét? Vagy egy jó menet végére elkészül a banán püré a táska aljában, amit kiskanállal lehet megenni ? .
Ma kétszer voltam kint motorozni (dél körül, meg 15:00-tól sötétedésig) és egyre lejjebb kellett öltözni. Most már annyira nem sikerült leizzadnom. Ha ez így folytatódik, holnap kis gatyában meg atlettában fogok motorozni.
én se előtte egy nappal , sem pedig utána egy napig nem veszek magamhoz táplálékot! ha többnaposra megyünk akkor ez egy hét előtte és egy hét teljes böjt kiséri utána is. természetesen ezidő alatt víz sem kerülhet a szervezetembe . levegőt pedig csak minden második belégzéssel szívok a tüdőmbe.
Valami cukros lötty (cimborám sört szokott hozni,néha abból iszok) meg műzli és csoki szelet.A régi bázisra nap közbe mikor hosszabbak a napok,ki szoktunk menni szendvicsre meg kávéra.
Attól függ milyen menet van tervezve.
Ha szopós hard (rég nem volt) akkor magnéziumos víz alap, plusz valami energia "bomba" banán pl. nekem jó.
Sima hajtásra nem viszek kaját.
Én viszek banánt,vagy valami energiában gazdag rágcsálni valót...meg sokat iszok,sőt mostanában egy sört is megszoktunk inni motorozás előtt,úgy vettem észre mintha a görcsölés később jönne,vagy nem is jön...vagy csak én képzelem be ha iszok egy sört motorozás előtt az jó nekem
A krzeszowice videója persze hogy meg volt játszva,de nagyon vicces... amikor kiveszi a baltát a kezéből és eldobja beszartam a röhögéstől... Gondolom kicsit átrendezte volna a csizmával a fogsorát ha komolyan kifeszítgette volna a huzalt... Legalábbis én elintézném az ilyennek az egészségét egy jó ideig..
a fejfájás a vízhiánytól van
én viszek egy zacskó kekszet aztán arra lehet inni
ha többnapos a buli akkor este meg kell inni mindig pár sört
nézd meg milyen sárgát vizelsz, ha látod hogy sárga akkor inni kell jóval többet
egy 150-200 grammos keksz nekem kitart egész napra
Na ha már a ruházkodáson túl az ennivaló is előkerült, akkor:
menet közben ti szoktatok kaját vinni ? Én nem mert előtte telezabálom magam. Az úton ülepszik és ott menet közben nem kell enni. Mondjuk ha hazajövök, akkor szokott fájni a fejem. Legutoljára akkor ettem valamit és elmúlt Éhség érzet nem volt csak fejfájás. Ilyenkor így jelzi a szervezet az energia szükségletet vagy csak túl sok kipufogó füstöt szítam? Volt olyan is, hogy odafelé úton ettem anyám piskótájából és a kocsiban majd meg fulladtam tőle, mert nem akart lemenni. Pláne én vezettem. De közvetlen motorozás előtt sem szabad teleenni magad, ezt tapasztalatból tudom, mert a motorban pont akkor halt be a gyertya én meg csak azért is be akartam indítani a motort. Hát majdnem behánytam .
Szóval akkor valami csoki, műzli az útra. Versenyen láttam, hogy Jarvis-hoz például kibontott banánnal szaladtak oda. De barátom apja szerint a méz is nagyon jó ilyenkor. Mondjuk én inkább piás szoktam lenni mint éhes. Ezért van nálam mindig hátizsák a 2 liter benzin mellett van benne 2 liter innivaló is, meg a szerviz dolgok, váltás ruha nem nagyon, max egy pulcsi. Nagy melegben nem kell, most télen meg úgy fel szoktam öltözni, hogy nem fázok. Mindig leizzadtan jöttem haza. Abba az 1-2 órába nem fér bele az öltözködés. Plusz nem szoktam búvárkodni, mint ahogy a mellékelt ábra mutatta. De mostanában inkább felkötöm gumipókkal az innivalót a kormányra, cipelje a motor velem együtt, ne én.
Amúgy egy kérdés: A KTM-nél mi a különbség az xc meg az exc között? Tudom vannak más típuselnevezések is, mint az önindítós exc az exc-e. De alapból melyek az irányadó típusok és miben különböznek?
300 óránál szétszedték,mert valami csapágy megadta magát. A hajtókart nem engedte a szerelő kicserélni. Olyan újszerű volt. Pedig igényes,jó kezű srác,nem spórol a minőségen,,,főleg ha nem is ő fizeti.
A rezot el lehetne tuntetni,a yamaha is es az ossa is megcsinalta...amugy nekem nincs nagy bajom vele,pedig repul eleget a motor...a nagy koves patakokba van baj..akkor ha csak nekidolsz is eleg
Tegnap elég extrém volt a talaj helyenként....Konkrétan nem látszott a bütyök az első gumin.... De azért voltak szuperül motorozható helyek is. Találtunk egy új kőfejtést,70, 80m es szakadékkall.... Letudtunk ereszkedni egyik oldalán és ökörködtünk,,,cserélgettünk. 300xc- vel mentem. Most is tetszett. Simán megtudnám szeretni. Lefelébe nagyon biztonságban éreztem magam rajta. És a súlya is könnyűnek tűnt. Szóval ha lesz egyszer injektor,és eltűnik a rezó fele.simán vevő leszek rá..
Én viszek magammal száraz pólót,ha messzebről megyek hazáig és csak utazás van és nincs munka a motoron,ráfaghynék mint a szar,egy száraz póló rengeteget dob hazáig a komfortérzetemen...
nem pusztul bele a cucc?
én még csapvizet se teszek bele mert fél év múlva már tök állott szagú lett a zacsi
pedig mindig ki volt szárítva
amióta ásványvíz van csak benne semmi szaga, már 2 évet kibírt