hály..
jakó..ne idegesíjjé...
azonal doblyad el a kanalat törüld meg a szályadat és irány a haver..és fénykép....azt ide fela
ez a hószános szarság ezt már próbáltam agyaltam-tunk itt nem is keveset...
bontóssal is...volt már minden...de aztán nem lett semmi mert valami csak úgy volt hogy keresztbe rakott a prodzsektnek..
pedig bontós mondja hogy a biharba oda nagyon ki lenetne menni...
csak aztán mikor a költségvetés elérte a 300 ályrót.. akkor már le is lassultunk...mert azért az éve 2-3-4 motorozásért meg smucigoskodtunk vele
de ha van valami használ6ó 5let..az karaly...
amúgy ide a sima csavaros gumi.. ide is és a zaránba is ...bőven elég... itt 30cm hónál nagyobb úgy sincs.. a csavaros gumi meg van ...piciből...10-20 euró..és az simán kibir 8-10 hajtást...
az nem befektetés és élvezi is a paraszt...
bár egyszer voltam kint -12 fokban.. 1,5-2 órát
oszt amig verettem leizzadtam mint a kutya.. de mikor mg jöttem hazafel. az egy 20 perces kis úra azon meg... a telószárra rendessen oda volt fagyva a havas genya..
de mondom mikor kifelé tetem ide oda meg a pályán toltam akoor nem tudott odafaygni mert termeli az a hőt..
de mikor hazafelé hullán csak 50-60 guritottam a nagy hóban.. akkor szépen odafagyott a cuccos az alsó részekre..
de mikor már 2 7e ott a hó és tudom hogy még ott is lesz..(nem mint a tavai télen ) akkor azért felrakom és gó gó gó
aztán megent birom 2 hétig
erről beszélek. ilyet nem csinál a szögeskokány meg a szögvas a felnin verzió sima elsőkerékkel. rábaszod ezt a kittet és élvezed a dolgot. vagy kapirgálsz mint a csirke és nézel ki az ablakon.
felétek megéri befektetni az eredeti explorer kittbe. valami 1500 dolcsi eleje hátulja de az szakos. ebben az esetben vettél egy hószánnál jobb cuccot amivel egész télen csaphatod. az a szögesgumi meg kokányolás szart sem ér nagy hóban. oda rendes holmi kell annak meg ára van.
Baszok en ra a teli motorozasra..akar szogessel vagy akar siman gumival.Ha havazik akkor dob egy nagyot,es akkor a szuz hoba meg lehet motorozni szogessel,de ha 3 het mulva kimesz motorozni ,az a ho mar agyon van fagyva es abszolut nem haladsz a nagy hoba.Csak a levert utakon tudsz menni szogessel de ott nagyon.
Itt van 2 haver is akik csinaltak otthon elol hotalp,hatul meg lanctalp...na azokkal ugy mennek telen a nagy hoban,hogy a hoszannal ugy nem sirited.Majd csinalok kepet es megmutatom..ultra ugyesen megcsinaltak,jobb mint a gyari amit lehet kapni,vagyis vetttek anno egy gyarit es azt tovabb fejlesztetek es azt csinaltak meg.....
Szoval en a teli motorozast elfelejtem,inkabb veszem a leceket es megyek a pajakra sizni...annak az a fiiilingje,a motorozasnak mas.
Meg itt hidegek is vannak,aztan he el is doltel minden torik szakad mind a keksz.
ja.. a 10 sx 525 be ezzel nem voltbaj..(baszakodott egy időbe a kupli..de ott az alsó oring volt a szar..35 ft )
ebben meg a trutymó olaj amit levettem belőle.. az megzabál6tta rendessen..mert elkezdett 2-3 hete szivárogni a felső henger karmyatyújánál....
ez van...
igazándiból nix bajság vele.. mert kb ha 4-5 motorozásonként lemegy a felére..
de mondom kicserélem ..mert nix kedvem azt a 1mm liter olajat rápotolni havonata ..
hály..
nem értem én ezt a lyakót...
konkrétan hogy gondolod zoli.. hogy is működik ez ...
mondjuk egy család éve jövedelme..nem minimál bér..de ne is valami komolyabb..csak legyen 850 euró...ebből él apa anya..meg a gyerekek...
tehát évi 10000 áylró meg egy icipici......ebből itt magyarban hogy éljen a család....semmi estra nyaralás vagy kocsi semmi..csak él..lya...és nix hitele mert ha lenne akkor ebből a pénzből még megélni sem tudna!
szóval havi szinten úgy elmegy alaphangon 600 eruó...
eyg motorozás (a múltkor számoltuk..) kb 30 euró...de inkább 40 ályró.. szóval havi 4 ygel számolva..uszkve 120 euró...
namár most ha egy család havi bevétele..850.. és ebből kiadás az 600...és marad havi 250 ályró..amiből apa elvisz... 120 havonta...+ éves szinten is javitja azt a szart mert csak elesik csak törik csak hajlik csak kopik!( vesz gumit fékbetétet olajat stb)..
meg a motort is cserélgeti 2 évente..
3000 ályrós motort 2 év múlva már 2000 ha el tudja adni.. szóval évi 500 euró bukó / év az amortizáció..aza havi 40 ályró amortizációval számolj + költséget a 120 ályróra..
szóval 160 ályró a motorba + még az évi egy szer feljavitja a gépet olyanokkal gumi lánc fékbetét az legyen...még kb 360 euró...aza havi ugy 30 euró.. szóval ..190 euró per hónap!
tehát a család él 850 ből.. ebből 600 az élet..és apa magára költ még havi 190 ályrót.. tehát félre is tud tenni.. még 60 at..
húy de kafi..
aszzony havi 60 eurót rakunk félre.. tok jó mert van megtakaritás..
igen apa.. és ha nem motoroznál akkor mennyit tudnánk megspórolni...
hát szivem ha nem motoroznék akkor nem 60.. hanem 250 et..
igen apa..
a 60 helyett KETTŐ100ÖTVENET akkor úgy itthon maradsz mitn a fény.. én meg ha elmék a barátnőimmel vásárolgatni és elbaszunk 100 eurót..akkor is többet spórolunk mintha te elmész minden héten motorozni a köcsög haverlyaiddal..
lyólesz igy..apa?
na ha ezt valaki leadja a felesége torkán és utána az asszony azt mondja,..jól van apa mennyél csak érezd jól magad de vigyázz magadra mert estére várlak a fincsi vacsival meg még sütök is..valamit mert olyan ügyes pénzügyi kis zseni vagy...
szóval ha ezt normál családban valaki igy okoskodás hazudozás meg asztalra csapás szóval RED..azaz PIROS ember nélkül megcsinálja....
na ilyen nix..a sima anyagi helyzetű családokban.. hát szerintem olyan nix
Dew simán müködhet méteres hoban is, csak akkor előre kell olyan sítalp mint amit anno csináltam, és hátulra meg egy szar felnire ráhegeszgetni aluminium szögprofilt mondjuk 40x40-est, na az olyat fogna szűz hoban mint atom...
és ha még valaki szán rá kis energiát meg munkát hogy megnyujtsa hátra a lengővillát 20 centivel akkor sokkal szélesebbre ki lehetne engedni oldalt a szöganyag profilt, plusz mehetne bele 19 colos kerék....
hátso fék nem kell , olyat fog a ho ha elveszed a gázt mint atom...
ötletekkel folyton tele vagyok... akár adok is el belőlük..
Max a sima gumis szezont, jöhet a csavaros
Egyszer próbáljátok ki, nagyobbat fog, mint nyáron a sima gumi.
Persze ha lesz nálatok méteres hó, akkor felejtős.
En csak egy szerepet vetitettem fel,es nem magam irtam le ahogy sokan gondolnak!
Es itt a megoldasi forma volt a lenyeg,hogy hogyan is lehet meg oldani egy ilyen szitut .
Es ha vannak kikotesei azt is lehet kezelni,egyszeru kerdesekkel es egyszeru valaszokkal,ahogy Dew is irta komunikacioval.
En arra voltam kivancsi,hogy az ilyen kis konfliktusokat mindenki hogy old meg....vagyis....de latom hogy itt sokan csak amagy egoval rendelkezok irtak es lecsaptak az asztalra es kesz.
Igy is lehet.
En arra lettem volna kivancsi,hogy a lapitok a fuben,igen anyuci tipusu emberek,hogy oldjak meg azt hogy mennek motorozni.
Az a kesz pelda az egy egyszeru manipulacios levezetes ha valaki nem ertette...es ha anyira okosok vagytok hogy ezen siman az okosok atlatnak,hidjetek el,hogy sokan benyalnatok ezt a fagyit is,ha rendesen elo van adva,es barmilyen is a felteteletek es a kikotesetek.
Es sok az olyan motoros,hogy hat nem megyek mert dolgom van..vagyis a papucs otthon az uralkodo,,,..
ja egyébként az okos "elkérem magam motorozni" példádra...
persze ehhez balfasz faszi is kell:
mi van, ha a nő így manipulál: puffogok ennek a fasznak, hogy adjon pénzt, mert menni akarok a barátnőimmel vásárolni. ez meg úgy is menni akar mtororzni...
na mi van? eljátszja ezt a szerepet... beteszi és levetíti a filmet.
erre a nagy manipulálós férj így reagál:
''Anyu..el megyek motorozni...nem mesz sehova...de tudod hogy ha elmegyek motorozni,csak x idore megyek,vigyazok magamra,tudod...
Igen
Sietek haza mindt a multkor,mert tudom hogy varsz aggodsz,igaz?..
Igen
Meg meg is csengetlek kozbe
Igen
Este ki is viszlek
Jo
(mar manipulalas van a dologba)
Tudod mikor hazajovok nyugodt vagyok es nem stresszes,nem vitatkozok hujesegekert es meg az agyba is...:))))duma
Igen
Akkor mehetek egy kis korre a haverekel?Addig hagyok neked egy kis puszi penzt ,menj a csajokkal egy .....
Tehat..el kell adni,el kell erni celokat....mondjuk ebbe volt egy kis manipulalas is...
szóval mivan? na végül mi van? szerepjátékok... amik akkor nem igazak nem?
én jobban hiszek az őszinte, igaz kapcsolatban!
a piaci élet az más :) ott alkalmazd csak ezt a technikád...
akkor most nincs is probléma, csak valami elméletbeli felvetés volt?
Eladni szerintem úgy lehet a legegyszerűbben, ha van rá kereslet, vagy ha nincs csinálsz rá, s még van egy feltétele a dolgonak, hogy aki megveszi, annak pénze is legyen rá, ne csak vágya
Szerintem ülj vele beszélgetni, figyelj oda rá és próbáld megérteni, mit miért mond vagy teszt, utána meg te is próbáld megértetni vele, hogy te mit miért teszel a motrozással kapcsolatban (neki is figyelnie kell, elengedni a feszkót), ha mind2 tisztában vagytok vele és meg tudjátok beszélni, lesz megoldása is.
Valószínű rá fogtok jönni, hogy más az értékrend, neki más a fontosabb, mint neked, ami alapján döntést hoztok az ügyben, de kapcsolatban éltek, ha együtt szeretnétek maradni, kelleni fog egy kompromisszum. S ezen sok kis kompromisszumot, amit kötöttetek, vagy elbírja az egymás iránt érzett szeretet vagy szétmentek. Annál jobb, minél kevesebb ilyen van, s kevesebb az olyan periódus, amikor valamelyik fél "szenved" a kompromisszum miatt.
Minden ember egyedi és minden párkapcsolat egyedi, nincs két egyforma, max találhatsz közös pontokat, de az egészet úgy se fedik le, akkor meg már nem is áll helyt, amit más mond, de próbálkozni lehet tanács kéréssel.
jakó..ne idegesíjjé...
azonal doblyad el a kanalat törüld meg a szályadat és irány a haver..és fénykép....azt ide fela
ez a hószános szarság ezt már próbáltam agyaltam-tunk itt nem is keveset...
bontóssal is...volt már minden...de aztán nem lett semmi mert valami csak úgy volt hogy keresztbe rakott a prodzsektnek..
pedig bontós mondja hogy a biharba oda nagyon ki lenetne menni...
csak aztán mikor a költségvetés elérte a 300 ályrót.. akkor már le is lassultunk...mert azért az éve 2-3-4 motorozásért meg smucigoskodtunk vele
de ha van valami használ6ó 5let..az karaly...
amúgy ide a sima csavaros gumi.. ide is és a zaránba is ...bőven elég... itt 30cm hónál nagyobb úgy sincs.. a csavaros gumi meg van ...piciből...10-20 euró..és az simán kibir 8-10 hajtást...
az nem befektetés és élvezi is a paraszt...
bár egyszer voltam kint -12 fokban.. 1,5-2 órát
oszt amig verettem leizzadtam mint a kutya.. de mikor mg jöttem hazafel. az egy 20 perces kis úra azon meg... a telószárra rendessen oda volt fagyva a havas genya..
de mondom mikor kifelé tetem ide oda meg a pályán toltam akoor nem tudott odafaygni mert termeli az a hőt..
de mikor hazafelé hullán csak 50-60 guritottam a nagy hóban.. akkor szépen odafagyott a cuccos az alsó részekre..
de mikor már 2 7e ott a hó és tudom hogy még ott is lesz..(nem mint a tavai télen ) akkor azért felrakom és gó gó gó
aztán megent birom 2 hétig