vannak komisz emberek ismerek olyant hogy megveszi a bontott ecu-t 40 ezerért lefújja szilikonnal és beépíti 270ért újnak mondva
stbstb
ezért kell munkalap+számla és elkérni a rossz alkatrészt(nincs olyan hogy nem adja mert az az ember tulajdona)
de szerencsére félrekúr a neje szóval mindig röhögünk rajta még ha 200x több pénze is van
felénk van egy mester . Horvát Pali. mind motoros előéletben mind szakmai múlt szerint igen példaértékű ember!na pl ha öt felhívod telefonban is tud segíteni .. az meg hogy nála nem lehetsz ott míg generálozza a telóidat, kizárt. leülhetsz belepofázhatsz segíthetsz nézheted félméterről stb... nem zavarja ha megvárod a cuccod max rámegy a délutándod de megéri mert közben tanulhatsz is pár dolgot, nem sajnálja . még az sem zavarja ha te viszed a szimeringet meg a kacatokat hozá sőt van hogy mondja hozzál amit bele akarsz rakni.(persze megmondja mi kell bele )
nem akartam ezzel semmit mondani csak arra reagálva ,hogy ez a kurva nagy titkolózás nekem se fekszik ha azt mondják figyelj te fasz rakd le a cuccot aztán húzz a picsába.
pl olyan autószerelővel már szóba se állok aki nem engedi meg hogy ott legyek mikor ezt azt cserélni kell a kocsin. holnap épp viszem komplett első fékrendszer ugrik be . szerelő srác mondta hogy nem zavarja hogy ott leszek de ha ott vagyok legalább segítsek neki hogy haladjunk. meg van a másik fajta aki elzavar aztán 2 nap mulva hiv hogy kész a kocsid hozzál 200 ezret mertminden szar volt! kicsrélte a fél blokkot. egy hét mulva meg ugyanolyan szar mint mikor odavitted.
volt egy régi eset egy távoli galaxisban egy 450 exc vel. kint motoorztak egy helyen..... egyszer csak hipphopp elment a hajtás. hiába pakoltad a sebességeket csak forgott egyhejben nem indult meg a motor. vette a fokozatokat stb.... na akkor még seg hülyék voltunk a szereléshez. a srác elvite egy másik galaxisba a ktm et. gyorsan meglett pár nap alatt a diagnózis az otthagyott motoron. háát öcsi komplett kuplung szett beugrik valami 200 ezerért .
rá egy kisidőre találkoztunk a saját motorunkon is a vésszel. hát mit ad isten egy 2000 ft os hold alakú főtengely ék elszált és nem vitte át a hajtást.... kicsréltük fél óra alatt miután megérkezett a ktm töl pár nap alatt....és huss probléma. viszont beugrot egy ujabb probléma... akkor azon a régi motoron ugyanez a probléma hogy lett 200 ezer abban atávoli galaxisban?
amugy igy könyű jol keresni! felszámolod az elnevégzett munkabért! marad egy komplett meg neem vett kuplungod vagyis az ára amit be sem épitettél. és mindenki boldog::) így kell ezt csinálni. befektettél a projektbe 2000 ft plusz 300 ft postát meeg levetted a deknit és lehuztad a lendkerekeet vagy mit. betetted az éket oszt helo gyere zsebbe 200 ezer.
nem kell mondani, pl a féktárcsa a neves brembo cég terméke olyan fosul van kivágva mint nálunk a gagyi cuccok
ha nem is 2 ezer de nincs 5 ezer a szállítással együtt csak már a forgalmazó szakít egy óriásit
pl nálunk félhivatalosan kb 1-2 ezer között jön ki egy hátsó lánckerék kivágása másik ezres(nagyon max ár) a csiszolás-felületkezelés
és ne is ezek az igazán vicces árak hanem pl a főfékhenger 1,5 centis gumi porvédője 1200ért
Ini egy átlagos féktárcsa autóhoz 2ercsi per darab áron kerül be az országba.......... Innentől minden mindegy. Egy x helyen egy kisgéphez az alkatrészt megkapja x összegért a szerelő de 200százalék haszonnal adja el, szereli be.....
Csika, egy jótanács: ha gyengék az idegeid, ne olvass fórumot, mert felhúzod magad.
Nem kell itt okokat fejteni, hülye emberek vannak, meg irigyek (tudjátok ez kinek a gyengéje) és lesznek is.
Olyan, hogy mindenkinek minden csatornán meg tudjál felelni, olyan sosem lesz. Ha elmész külföldre, még ott sem.
érdekességképp az olcsó-drága dolgokról:
van egy autósboltos ismerős tud pár motoralkatrészt is hozni beszerzési áron(többnyire a kopó cuccokat)
pl ami a netes boltokban 6-7ezer közti fékbetét azt hozta 4ezer körül
akku 12 helyett 10, féktárcsa 22 helyett 17, kormánycsapágy 11 helyett 8 stb
és mind számlával semmi fekete kereskedelem
ja én nincs postadíj sem.....
de pl a kocsi kipufogóm is féláron volt mint "nagy nevű" kereskedőcégeknél 25% kedvezménnyel
szóval nagyban és céggel tudsz venni jelentős kedvezménnyel
Sziasztok,
Tudom, senki nem kérdezte a véleményem, és nem akarok a nagyok dolgába beleugatni, de ezzel egyetértek.
Én lassan 5-6 éve, mindig magamnak csinálom az első gátlót. Azért kezdtem el, mert furcsálltam a felújítás árát. Otthon kb. annyiból csinálom meg, mint amennyiért vállalni szokták. Szerintem ennek 3 oka lehet, egy, szar anyagot használnak (olcsó húsnak pedig híg a leve), kettő, rohadt drágán vásárolok (de szerintem nem), három, ingyen dolgoznak (azért ezt sem tartom valószínűnek). Persze, most mondhatja nekem valaki, hogy azért mert nem 2 liter olajat veszek, hanem 200-at, ami ugye más árban mozog stb stb, púder…
Az olajat kb. félévente, a szimeringet porvédővel kb. 1,5-2 évente szoktam cserélni (a többit, ahogy adja magát). A porvédőt pl. alig van olyan hely ahol cserélik, mert minek azt, a szimering a lényeg. De ha már a szimering is gatyán van, akkor eltudjátok képzelni, hogy a porvédő még jó? Igen, max dísznek.
A munkámból, szakmámból kifolyólag sűrűn találkozok, 50-60 év feletti úgymond (tényleg) mester! emberekkel, de olyat még soha nem mondott nekem SENKI!, hogy ez titok. Szerintem ilyet inkább a kisiparos munkások mondanak, és a kóklerek. Egy komoly szakmai múltak, és tapasztalattal rendelkező emberhez akkor sem fogok felérni, ha válaszol, mitől félne? Hogy majd a suhanc miatt fog éhen halni, ennél azért magabiztosabbak szoktak lenni…
Én senkit nem akarok, akartam megbántani, nekem nincs semmi panaszom, de úgy gondolom, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
A kézzsibbadáshoz annyit hozzátennék, hogy esetleg érdemes megkeresni egy masszőrt. A párom ezzel foglalkozik (és ez tényleg nem reklám! ), ezt csak azért tudom, sokan keresik meg ilyen problémával. Előfordulhat, hogy egy izom (pl. vállnál) annyira bevan állva, hogy elszorítja az ereket, nincs rendes véráramlás a karokban, aminek az egyik leggyakoribb tünete pl. az új-kéz zsibbadás.
Nem vagyok orvos, és nem is értek a témához, ha egy orvos mást mond, tuti igaza van!, de ha valaki úgy gondolja, szerintem egy próbát megér mielőtt kés alá fekszik.
Kiírod magadból a fórumra mi bajod mással vagy a munkájával, miért?
Elhiszed azt amit ide (vagy a netre bárhova) beír bárki bárkiről, miért?
Reagálsz ismeretlenek beírásaira/véleményére/minősítésére, miért?
Nagy a baj ha valakivel valamikor problémád volt és ha más megtalál rögtön rémeket látsz.NEKEM válaszoltál én egyedül vagyok nem értem a többes számot. Úgyhogy én nem az vagyok aki más seggét nyalja és megbízásból irogat. Ez a törvény dolog jól beragadt nálad a múltból beléd verték az elvtársak, de nem kell ezt komolyan venni mint a csomagból hiányzó cetlit sem.
ok, köszi berendelek előre hátra mert eléggé le vannak már kopva. Az egyébként normális, hogy a két betét közül az egyiken kb fele vagy harmad annyi anyag van mint a másikon én meg csak azt láttam és azt hittem még van rajta bőven aztán mikor kivettem a kereket láttam, hogy a belső betét meg már papírvékony.
Jaa,és tökös gyerek is maradok
Egy" ELIT" az mindíg "ELIT"!
Azt meg max a filmeket nézve élheted át egész életedben amit én már régen átéltem...
Azt viszont nem kívánom senkinek!
Pedig látod élek,nem bújtam el....és kis nethuszárok is bekóstolhatnak
Ilyen az élet egy titka van: A legjobbra törekedni minden téren
Bár lehet festenem kéne Ti tudtok?
Szevasz!
Nem vicceltem.
A teló folyásodra,szerintem meg kellett volna akkor keress....Nem elmenni felette,most meg kiköpködni.Azt nem gondolom,hogy csak most találtad ki,mert téged is megsértettelek valamivel,(lehet elfelejtetted)viszont hát ez így fejvakarós.
Ez a ki fordul ellenem vagy áll mellém,ezt nem én szabályzom.Mindenki saját belátása szerint cselekszik.
Honnét tudod,hogy én mit tudok?
Beleszólásod szerintem nincs, mivel nem vagy ebben érintett, szerintem max valaki kérésére írsz ide(ami valószínű,mivel megígérte a lejáratást, viszont ezt ti nem látjátok).
Nem fejtegetem.
Nem hátrálok fenyegetésre,sőt ...
Ha tetszik ha nem, vannak törvények,melyeket be kellene tartani,és nem pofázás után vakarózni.Tehát akinek van vaj a fejecskéjén,az ne keménykedjen se így se úgy,nincs értelme,jobb lenne szerintem kussolni.Meguntam,egyszer beírtam tele a pohár.Nem üres locsifecsi és akinek nem inge az ugye nem veszi magára.
Amúgy ezekből az értelmetlen halálokból is elég volt: http://www.szon.hu/halalos-mot...
Jobb lenne zárt pályán motorozni,tudom,ne én mondjam meg...
Az" úgysem fognak meg"-re meg ne fogadjatok...
Kicsit kapjatok már észhez,ha nem megy, segítek ebben is,de úgy látom nem megy.Meglehet ismerni így is ,meg úgy is,meg amúgy is.
Ez mi már hogy ha valamit megcsináltatsz, nem jó akkor a fórumon hőbörögsz? Hívd fel küldd vissza!A másik meg ki kéne tölteni azokat a kurva adatokat nem egy nicknév mögé bújva oltogatni ! Vagy titeket ha átbasznak a kenyérrel azt is a fórumon sírjátok, a boltba meg nem mentek vissza mi?
Olvasom itt a történéseket de ilyen csúnyaságot mint ez a hsz. még a ktm fórumon sem olvastam pedig aztán ott vannak dolgok. Most szeretném leszögezni senkit nem szeretnék megbántani, minősíteni és nem fogok itt vitába szállni senkivel! Csak mivel ez 1 fórum a saját véleményemet írom e dologgal kapcsolatban. Mester remélem nevezhetlek így, olvasgatok itt és más fórumon néha látom hsz.-aidat, képeidet és nem csodálkozom, hogy valaki ezeken besokall néha. Ismered a szakma minden fortéját teszel megjegyzéseket mosolyogsz a hülyéken pedig belőlük élsz, de ha valaki kérdez valamit nem igazán kap szintjéhez képest megfelelő választ mert szakmai titok! Leírod itt az önéletrajzod lelkisen, de nézzük is mi volt az 1-ső válaszod a konfliktusban ott még tökös voltál. Valaki 1-szer írta ide aki kurvának áll ne sírjon ha baszni kell ez rád is igaz. Megnevesítesz ismert fórumozót pedig fogalmad nincs ő szólt e hozzád! Utolsósorban meg érintettség okán, volt nálad már tőlem is teló 2pár egyszerre és ez a szimeringes történet mindkét párnál kb. 2 óra után ugyanígy végződött, de eddid én sem szóltam érte! Ezek tények, remélem nem bántottalak meg nem volt szándékom!
Nem olyan nagy dolog az...
Bátyám sokáig halogatta prosztata gyulladása volt...Aztán amikor már 5 percenként járt szenvedve pisálni akkor erőt vett magán és elment,az első pár alkalom kellemetlen volt azután már sportfogadásokról beszélgettek miközben turkált a fickó a seggében..
Aztmondta a doki ha hamarabb elsön 2-3 alkalom lett volna aza egész,így hogy húzta 3 hónapig heti 2 szer kellett meniie...Szóval ne húzd sokáig..
bonti. szerintem amíg új add el. ugyan onnan lehet mint én pár hónapja a dorozsmai vásárban cigánytól vett vadi uj trelleborg ös mitas sportextremem . 4500 ért vettem egy cigótól. gyári csomag volt rajta. de a trelleborg jópár éve megszünt. elöregszik az anyaga . én feltettem tublissal. kérdezd csak meg viktort mit műveltem aznap :) ahogy hazaértem levettem és elajándékoztam egy nagy túraendúróra földutazni. mintha kifujtam volna purhabbal... brutál kemény volt és a nap végére se javult ahelyzet. alig lehetett le s felszerelni. kidurrant benne a tublis de még úgy is ugyanúgy tartott paucs meg minden lófasz nélkül. csak mikor vizbe mentem vele akkor csuszott meg picit afelnin. full kint volt afalcon végig. add el a picsába másnak még jólehet. de te csak szivni fogsz vele.
stbstb
ezért kell munkalap+számla és elkérni a rossz alkatrészt(nincs olyan hogy nem adja mert az az ember tulajdona)
de szerencsére félrekúr a neje szóval mindig röhögünk rajta még ha 200x több pénze is van