ezt nem hiszem el hogy a Vik szerint világ legjobb csak a 4t, öt huszönöcsi soha el nem romlo benzint termelő mindenhol elsőre felmenő, világlegjobb extrém enduro motorját pont egy gasgas 300-ra cserélnéd el...
Újra itt vagyok, mert mostanában nem jártam valami nagy sikerrel enduro ügyben. Újra cserére bocsájtom KTM SX 525 ös motoromat. Valós, 2003-as évjárat, nem versenyzett. Tipp-topp állapotban, minden alkatrésze időben ki lett cserélve, ezeket számlával igazolom.
Cserébe érdekel Giz Gaz EC 250-300 illetve FSR 450,515 azt hiszem azok 2005-től mentek.
helyszini közvetítést adok nektek az ELSŐ magyar Polic vs Hells Angels találkozorol
na szoval elmentünk szokásos biciglizésre balmádi-alsoőrs-csopak-füred,.. nagyon durva, legfőképpen a sűnök aránya elképesztő... annyian vannak beszarás... mindenhol 4-en járöröznek... amilyen rendőrségi jármű létezik az országban az most itt a környéken megtalálhato, de az ami Alsoőrs-nél van az már a vicc kategoria...
a belső utat egy irányusitották, komplett kordonos beléptető rendszer, mindenkit igazoltatnak, teleobjektives rendőr fotoz minden belépőt, ősszes rendőrön golyo állo mellény, teljes fegyverzet, tele az ővűk gyors kötözővel, ott van a tek, akkora sátor tábort épitettek a rendőrök a kemping meletti füves réten ekkorát még nem is láttam.. bent áll egy csomo tranzit, buszok, minden bokorban bent áll pár rendőr... iszonyatosan tullihegik ezt a pokol angyalai bulit... ehez képest az egy héttel későbbi herli találkozon alig van rendőri feszko...
visszafelé nem akartak beengedni a bicigli utra merthogy egyirányusitották azt az utat, én meg menjek fel a felüljárora a full forgalmas főutra egy bicigliző gyerekel....rendkivül okos megoldás... aztán végül is toltuk a beléptető-kiléptető 1 négyzetméteren 3 rendőrös részen a bicajt... merthogy gyalog beengedtek
ehez képest pokoli angyalokat alig láttunk... azok is vagy kajáltak békésen dumálgatva , vagy a csoppereiken brummogtak 10-20-as csapatokban
lyakszi
falya kis menet volt...
de sajnos most is csak azt tudom mondani.....
a hely viszont kétség kivül nagyon nagyon kafi...de ha eljutok hozzád ..nem mehetel az sx 525tel..érted?
csak mert nem akarom hogy igy 40 felé úlyra szerelmes legyél..és egy ktmbe
lyamahó is bizti jó... csak küzd vele az ember...
ja zsir is vett egy 525-5 azt mondta hogy szuperlotyózni de tudom hogy nem igaz ..és extrémezni akar vele
Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz
Eredj, ha tudsz… Eredj, ha gondolod,
hogy valahol, bárhol a nagy világon
könnyebb lesz majd a sorsot hordanod,
eredj…
Szállj mint a fecske, délnek,
vagy északnak, mint a viharmadár,
magasából a mérhetetlen égnek
kémleld a pontot,
hol fészekrakó vágyaid kibontod.
Eredj, ha tudsz.
Eredj, ha hittelen
hiszed: a hontalanság odakünn
nem keserűbb, mint idebenn.
Eredj, ha azt hiszed,
hogy odakünn a világban nem ácsol
a lelkedből, ez érző, élő fából
az emlékezés új kereszteket.
A lelked csillapuló viharának
észrevétlen ezer új hangja támad,
süvít, sikolt,
s az emlékezés keresztfáira
téged feszít a honvágy és a bánat.
Eredj, ha nem hiszed.
Hajdanában Mikes se hitte ezt,
ki rab hazában élni nem tudott
de vállán égett az örök kereszt
s egy csillag Zágon felé mutatott.
Ha esténként a csillagok
fürödni a Márvány-tengerbe jártak,
meglátogatták az itthoni árnyak,
szelíd emlékek: eszeveszett hordák,
a szívét kitépték.
S hegyeken, tengereken túlra hordták…
Eredj, ha tudsz.
Ha majd úgy látod, minden elveszett:
inkább, semmint hordani itt a jármot,
szórd a szelekbe minden régi álmod;
ha úgy látod, hogy minden elveszett,
menj őserdőkön, tengereken túlra
ajánlani fel két munkás kezed.
Menj hát, ha teheted.
Itthon maradok én!
Károgva és sötéten,
mint téli varjú száraz jegenyén.
Még nem tudom:
jut-e nekem egy nyugalmas sarok,
de itthon maradok.
Leszek őrlő szú az idegen fában,
leszek az alj a felhajtott kupában,
az idegen vérben leszek a méreg,
miazma, láz, lappangó rút féreg,
de itthon maradok!
Akarok lenni a halálharang,
mely temet bár: halló fülekbe eseng
és lázít: visszavenni a mienk!
Akarok lenni a gyújtózsinór,
a kanóc része, lángralobbant vér,
mely titkon kúszik tíz-száz évekig
hamuban, éjben,
míg a keservek lőporához ér.
És akkor…!
Még nem tudom:
jut-e nekem egy nyugalmas sarok,
de addig, varjú a száraz jegenyén:
én itthon maradok.
Sokszor csináltam ezt a fordulast es meg a finomításokon dolgozok.Amugy erre fele nehezebb mert nincsen a hatso feken a labad.Balra konyebb mert ,ha ugrana ki akkor hatso fekkel meg lehet tartani.Alapbol jo nyugis nyomatek van benne es jol lehet kezelni.
Szépen levezetted Ez eléggé egyértelmű, ezért sem értettem alapból , hogy a rediturész gépen miért ilyen balfaszul van megoldva ez a dolog. Mindenáron a légszűrőházon kerestem valami csatlakozó helyet, de nem találtam. Aztán BUGIC írta, hogy a karbira van rákötve - gondoltam itt valamit félreértett- de tényleg így van )
Félted,hogy kartejjemre cserélnem ugye?Ezt a hibát nem követem el! .Addig csináljuk amíg profi bringa lesz belőle!Meglátod, hogy ha eljosz hogy fogsz nyálazni utána,mikor ott hagylak a nyuszikával a bokorba ...Ma Lorinak ki vittem egy két meredekebb oldalon,ottt ahol én a gassal felfutok,addig a 450 wr nagyon meg kellett vadásszam,hogy felmásszon...itt nem a nyomaték kellett ma,hanem a könnyűsége és a kezelhetősége!Most ha valaki hozna 4T be valami 450 vagy 510 est vagy barmit,megköszönném és nem fogadnám el...ezek után,hogy tudom milyen motorozni az 1 el és milyen a másikkal....a többi nem érdekel,ez tetszik nekem !(fogyasztás.....)Ja es hazaérve nem voltam elfáradva,es Lori szét volt esve 2,5 ora motorozás után...effektíve menés ez!
tegnap bezéltem fészen dzsarral.. meg ugó csavezzel és ők is ugyan azt mondták
ály dont ánder sztend . .