Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszönöm!

Így van, ez az Istvánteleki Főműhely. A kép természetesen illegálisan készült, mászással, és kommandózással, mert bejutni csak engedéllyel lehet, az épületen belül már nem zavart senki, pedig 3-4 órát tartózkodtam bent.

A megfelelő fényre vártam, ezt azt hiszem jól visszaadja a kép, a beszűrődő nyalábok személyében.
Ezt kattintottam a várakozás közben.
Naggggyyyooooon jóóóóóóó! Ez a vasúttörténeti park melletti "halott kocsiszín"? Oda alig lehet bejutni, pedig csoda egy hely.
Grat!
Gratulálok, szép munka.
Az autók eltűntetése csak az én szájízem szerinti, ez semmit sem von le a kép értékéből.
Akkor íme az én művem.

Én a képemen a múltat örökítettem meg, a jelenben.
Vagyis a múlt egy szelete, hogyan is néz ki most a jelenben.

Adatok:
Canon EOS 550D, 18mm, f8, 1/20 sec, ISO 100, 5-ös expozíció sorozat, -2/3,-1/3,0,+1/3,+2/3, állvány, távkioldó, PS Photomerge, PS Noise Ninja.

Helyszín: Bp.
Időpont: A fények miatt csak a dél, és a 14:00 óra közötti időszak jöhetett szóba, mikor a nap derékszögben jut be a tetőn.
Köszi. Kíváncsian várom a többi képet is már.

Tudatos kép, a hét közepén valahol olvastam, hogy a húsvéti 3 napban jön ez a nosztalgia kocsi. A terv nem egészen ez volt, mivel úgy tudtam, hogy a pesti Duna-parton fog szombaton-vasárnap közlekedni, hétfőn meg vhol Budán.
Kitaláltam, hogy ha bent áll a Jászay-n, akkor le tudom kapni úgy, hogy a háttérben elmosódó csík legyen a Combino. Csakhát ember tervez, Isten meg perverz.
A helyszínen tudtam meg, hogy a régi kocsi nem áll meg, hanem felhajt a Margithídra és megy a Moszkvára és arra kb fél napig várhattam volna, hogy a 2 villamos így is együtt legyen.
Aztán jött a kocsi a Moszkva felől, próbáltam onnan is valami használhatót elkapni, de közben felmértem a helyzetet, aztán miközben vártam, hogy a Borárosról visszajöjjön, kitaláltam, hogy kb mi legyen.
Szerencsém volt, mert mikor felhajtott a hídra, Buda felől már bent állt a szigeti megállónál a sárga és sikerült egy nem túl távoli páros képet csinálnom róluk, amit aztután kb 1:1-re croppoltam, mintha 6x6-os középformátumú kép lenne.
Kb 1.5 órát álltam emiatt a pesti hídfőnél (sikerült még az eső előtt ellógnom munkából), közben próbáltam hasznosan tölteni a várakozás perceit. Az exponálás pillanatában már kezdett cseperegni, holott egész délelőtt gyönyörű, napsütéses-futófelhős idő volt.
A színek RAW-ból természetesen korrigálva (szerencsém volt, mert mint utólag kiderült, vasárnap már egy másik, sárga kocsit járattak ugyanitt, azzal kevésbé lenne ugyanez a kép kontrasztos), de a kocsik-járókelők nekem hozzátartoznak a kép hangulatához, mondjuk az szerencse, hogy Pestről épp nem hajtott senki Budára az előtérben. Meg nem is vagyok PS-mágus, a Nikon programját használom fényelni.

De született közben egy másik kép is, csak annak semmi köze a heti témához, de azért megmutatom azt is.
jelen...
Múlt / jövő / múlt-jövő?
Azt kell mondjam, hogy ez jó kép.
Véletlen szülte, vagy tudtad, hogy járni fog mindkét villamos vmikor?
Meddig vártál a pillanatra?
Szépek a színek, és éles is. Gratulálok.
Amit én máshogy csináltam volna, az az, h PS-el eltüntetem a járókelőket, és a kocsikat.
mert csak....
HA valaki nem ismerné az uriembert akkor egy BRISTOL-i uriemberről van szó egy igazi művészről aki rendezője volt az EXIT TROUGH THE GIFTSHOP c filmnek! az első underground graffiti dokumentum filmnek... ő volt az aki BANKSY OF ENGLAND feliratú 10 vagy 5 fontosokat nyomtatott töb ezer példányban és a DIANA hercegnőt nyomtatta rá az angol királynő helyett és a londoni karneválon szórta a nézők közé... vagy pl az ember ygermeke c filmebn is látszik 2 munkája afilmben a falakon amikor 2 rendőr csókolózik.....érdemes rékeresni munkáira...szép napot kellemes husvétota fotós cimbiknek:)
csak hogy megtörjem a képtelenséget..
Nos, akkor húsvét szent napján elkezdem és felteszem a heti képemet.
A téma: régi és új.
Részletek: Nikon d200, AF85/1.8D, ISO100, f3.2, 1/400, 0EV.
Hát mit csináltál vele?
Na erről tényleg lecsúsztam, pedig az még belefért volna a keretbe.
Én már nagyon várom.

Zema vajon melyik hiddal indul?
Megvan a heti pályamű. Nagyon féltem, hogy az esőre hajló pillanat nem kedvez majd, fényeltem is rajta bőséggel, de remélem, jó lesz.

Feltöltések hétfőn?
hasolló hasonló,hogyan hasonul?
A magyartanárok forognak a sírjukban...
Nem is a rövidítésekkel van baj, hanem a helyesírással. Meg hogy az "egyenlőre" nem egyenlő az "egyelőre" szóval. De nagyon nem...
jjjjaaaa... nem szoktad még meg? hogy "mien" "ehez" hasonló "zsenijális" "hüjeségeket" lehet "ollvasgatni" a 'zinterneten ?

LX
a szép magyar nyelv rejtelmei...
Há' Téged meg milelt'?

LX