A gyors cseréhez csak az oldaltáska (klasszik fotóstáska) lehet megoldás.
Pont ez volt a bajom a hátizsákokkal, hogy ott minden esetben le kell venni a zsákot, letenni vhova, aztán visszazárni, felvenni, 2 sarokkal arrébb újra ugyanezt...
Szóval én emiatt használom még mindig a relatíve nagyméretű Samsonite táskámat (kb 15éves). Ebbe elég sok minden belefér:
váz+marcsa
18-105, 180, 10.5, 35, 50, 85, 2xSB800, 5db akku, töltő, szűrők, fejlámpa!, drótos távvezérlő és még némi apróság.
Ha tudom, hogy mit kell fotóznom, akkor ez az "alapszett" változhat. Azonban ha tudom, hogy csak 1-2 cuccra lesz szükségem, akkor erre az esetre vettem egy deréktáskát, amibe a váz+optika fér bele, meg oldalzsebekbe 2 optika, vagy vaku, meg némi apróság.
És van ugye a nagyméretű hátizsákom, ami leginkább szállításra van/lesz, hálaégnek igen óccsón jutottam hozzá.
Egy darabig a pénztárca nekem is gondot okozott, de rájöttem, hogy a motoros combtáska fotózás közben is ideális megoldás lehet erre. Vagy az oldalzsebes trekking nadrágok, aminek esetleg elfér a zsebében.
hazudnék, ha igennel válaszolnék.. inkább mondanám, hogy megszoktam.. ja és gyúrok, hogy elbírjam..
mivel ugye a 7D sem egy "light" darab és a 24-70 sem...
na de amit nem írtam.. hogy azért meg lehet tölteni persze... kérdés, hogy kell-e mindig minden cuccot vinni? mondjuk általában az szokott hiányozni amit nem viszel Én szeretem a slingshot-ot.. talán a problémám az, hogy nehézkes "ojjektívet" cserélni... a gép ugye könyen előkapható, és a 24-70-nel sok minden meg is tudok oldani, de ha cserélni kell, akkor le kell raknom vhová... ezért most egy olyan táskán gondolkozom - a slingshot mellé - ami lehetővé teszi a gyors és biztonságos ojjektív cserét.. Júniusban kell egy esküvőt fotóznom (be is vagyok szarva.. ) és mivel nincs két vázam, ezért kell egy másik táska amivel gyorsan tudok obi cserélni...
Akkor csak azt kell eldönteni, hogy rendes hátizsák fazon kell, amiben tudod A-ból B-be cuccolni a felszerelést, vagy mobil táska kell, amivel menet közben is könnyű fotózni?
Sajna, mint mondom, nekem a hátizsák fotózáshoz, menetközben nem jött be, inkább maradok a klasszik fotóstáskánál. A mostanit lassan nekem is cserélni kéne, mert kinőttem, de ami elég nagy lenne, az kb 60-70ezer itthon.
Szerintem a Canon is kicsi lesz akkor neked, a Matin jobbnak tűnik. Mondjuk az én burtonom 27 literes és 35körül van még itthon is.
Előre leszögezem, hogy nekem a hátizsák fotóstáska nagyon nem jön be, ha mondjuk egy városban sétálgatva akarok fotózni, mert macerás előkapni egy optikát, vagy vakut belőle. De ettől még van, immár a második, az első nagyon nem jött be.
Most egy burton (igen, snowboardos) fotóshátizsákom van, az meglehetősen pro és kb fele a hasonló loewepro-knak. Persze ez elég sok cuccnál optimális, nekem egy sípályás fotózáshoz kellett, nem egy városi kirándulós darab. Ráadásul még egy deszkát is fel tudok rá kötni, bár ezt nem tervezem.
Ha kevesebb cucchoz kell, akkor a loewepro slingshot zsákjai is optimális megoldások, hiszen nem kell levenned, hogy kivegyél belőle vmit.
Ha komolyan hátizsákot keresel, szerintem vedd ezeket is fontolóra.
Pont ez volt a bajom a hátizsákokkal, hogy ott minden esetben le kell venni a zsákot, letenni vhova, aztán visszazárni, felvenni, 2 sarokkal arrébb újra ugyanezt...
Szóval én emiatt használom még mindig a relatíve nagyméretű Samsonite táskámat (kb 15éves). Ebbe elég sok minden belefér:
váz+marcsa
18-105, 180, 10.5, 35, 50, 85, 2xSB800, 5db akku, töltő, szűrők, fejlámpa!, drótos távvezérlő és még némi apróság.
Ha tudom, hogy mit kell fotóznom, akkor ez az "alapszett" változhat. Azonban ha tudom, hogy csak 1-2 cuccra lesz szükségem, akkor erre az esetre vettem egy deréktáskát, amibe a váz+optika fér bele, meg oldalzsebekbe 2 optika, vagy vaku, meg némi apróság.
És van ugye a nagyméretű hátizsákom, ami leginkább szállításra van/lesz, hálaégnek igen óccsón jutottam hozzá.
Egy darabig a pénztárca nekem is gondot okozott, de rájöttem, hogy a motoros combtáska fotózás közben is ideális megoldás lehet erre. Vagy az oldalzsebes trekking nadrágok, aminek esetleg elfér a zsebében.