Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hhmm.. nem is tudom.. akkor szerintem inkább a Tokina 11-16. 2,8-at az is hozza, és gyönyörűen rajzol. (és 200 körül megáll...) Ha jól tudom, felmegy FF-re is, bár akkor "csak" fix 16... Én mindenesetre imádom...

LX
Nekem erre van a 10.5-es DX-es halszem...
Azért a Canon 70-200-as szériája irígylésre méltó, még így, nikonosként is. Cserébe a nikonnak sokkal több a használható, régebbi, ezáltal olcsóbb fix optikája, az intelligens vakuvezérlésükről nem is beszélve. Tudom, PocketWizzard, de az meg elb@szott drága (a mostani, kínai szettemet ha jól emlékszem 6ezerért vettem ebay-en), de a következő kör asszem nálam is ez lesz majd. Vagy egy D300s...
Hm, ez jópofa dolog, mondjuk nálam az APS-C pont az ilyeneket ölné meg, a 28/1.8-ast is gyakorlatilag "50/1.8 helyett" használom. Igazán nagy látószögnél ordít a direkt APS-C-re készült üvegek után.
Nekem a következő szett volt az első képnél:
váz: nikon D200
objektív: nikkor AF50/1.8D
ISO400, 1/125, f4, 0EV

És kellékként egy kb méteres derítőlap fekete huzatban, egy SB-24-es vaku+kínai rádiós vakuvezérlő+rouge3in1vakureflektor, vezetékes kioldó, Manfrotto 190-es láb+322-es fej, 2db lámpastatív, derítőtartó kar
b'sszus... és fejbe vágott?
(azért remélem semmi komoly!)

LX
Voltam kint fotózni és találkoztam egy fotóssal aki 28-135 -el fotózott, de sajnos 28-ról hirtelen áttekerte 135-re az obit én meg csak 3,5 m-re álltam.
Akkor te sem tudtál vele beszélgetni? Mert a 2,8m az a veszélyes zóna, és azon belül tilos tartózkodni.
bár Schmitt Pál -t f2.8-al fotóztam
mehetnek, az enyém azt írja a rekeszre hogy 00
Igen, de neked a fejedet is túl sok fény érte miközben előhívtak...
Mit csináltál?
én objektív nélkül is használom a gépem, úgy 3D, ultranagylátó meg a fényereje is elég jó
És még a vakupapucsba illeszthető vízmértéket/szintjelzőt.

Jah, jó lesz az az 5D. Bár még csak az MkII-re van meg a lé, sztem az lesz, nem III.
Nem hiszem, hogy csinálok. Sajnos korházban leszek.
Ilyenkor szerintem már nem lehet váltani, csak ha nyersz a lottón.
Azt hiszem összesen az álványt meg a CF kártyákat tarthatnád meg.
Meg azért duzzogva a Canon-nál is lehet találni jó dolgokat. Sőt...
Mellesleg D800-al is szemezgettem, de maradok a Canon mellett. Nem akarok obi, és kiegészítő parkot cserélni.
Tőlem mehetnek az adatok, rendben.
Jogos.
Én most 4 obival rendelkezem, a két zoom (18-55, 55-250), és a két fix (50, 35), de főleg a fixeket használom.
Ami már nagyon zavaró, az az obicsere. Engem nagyon idegesít, úh mindenképp egy másik váz lesz a következő beruházás (5D), és az 550-et is megtartom, második váznak.
Kiderülnek az adatokl, de aki esetleg mobil eszközön nézi az oldalt, annak nehéz.
Rendben.
De exif-ből nem derül ki?
Te is csinálsz képet most?
Ez igaz, csak magában az 1,4 nem biztos, hogy megér 483.900 Ft-ot.

Bár így közelebb tudnak hozzád menni.
Az biztos. Sose elég.

Viszont a következő versenyen legyen az a szabály, hogy a nevezett képnél oda kell írni, hogy milyen gép, milyen obi hány mm-en, ISO, blende, zár.
Így mikor az ember nézegeti a képeket, akkor látná, hogy melyik Alcatel.
de ez 1,4-es
24-es nem vennék. Azt lefedem a 16-35 -el.