Tömítéstől? Lehet. de lehet, hog a vízszivattyú szimeringje ereszt és mivel ha le van dugózva a kis furat ahol a víznek kellene kijönni ha rossz a szimering akkor az olaj felé talál utat. Akkor a szimeringeket kell kicserélni benne.
Ennek a Riejunak más típusú a meghajtója, de talán be tudom szerezni, s akkor meglátom, hogy az enyémen mi ment tönkre vagy mi hiányzik!Mindenesetre köszönöm a választ és a segítőkészségedet!
Nem tudom mennyire egyezik a Derbi és a Rieju meghajtója... De a Derbin úgy néz ki, hogy az álló műanyag részben forog egy fémgyűrű, amiből kiáll egy kis fém tüske (illetve kis lemez, ez derékszögben áll a meghajtóhoz képest, befelé néz a kerékagy felé). A kerékagy a tengely körül bordás, ezekbe a bordákba akad be a tüske, és ahogy forog a kerék, a borda úgy tolja maga előtt a tüskét, ami forgatja a fémgyűrűt, ami meghajtja a spirált, ami meg tekeri neked a számokat és a mutatót. Ennyi, igazából nincs ott semmilyen rögzítés, mármint a tüske és a kerék közt. Nem tudom erre voltál-e kíváncsi...?
Senda x-treme 2006-8 as mocira csak 80/90 21' hátra meg 110/80 18" méretü gumit lehet rakni ? vagy ettől eltérhet is a méret ( minimálisan pl 90/90 21 ' előre ? )
Üdv mindenkinek! Nem kimondottan ebbe a topikba illő motorról van szó, de talán nem veszitek zokon, ha a segítségeteket kérem! Azt szeretném megtudni, hogy a Rieju SMX km óra meghajtó csigáját meghajtó lemezke, az eredetileg mihez van rögzítve és gyárilag hogy néz ki, mert bár megvan, de nem működteti a csigát, ezért gondolom, hogy hibás esetleg hiányos! Ha a Derbiken ilyen van, talán tudtok segíteni! Ez nem a fémházas, hanem a műanyag!előre is köszönöm!
Ha valakinek lenne egy Régi blokkos Derbi Senda vagy GPR 70-es hengerrel kérdezném, hogy hogy állította be? Illetve milyen karbi, fúvóka stb. válltozást alkalmazott, hogy rendesen működjön a motor?
Airsal 70 nikaszilos egy gyűrűs hengerről lenne szó, de ha másik henger az se baj, csak jó lenne akinek lenne egy tökéletesen hiba nélkül üzemelő 70-es Derbi motorja.
Eladó a képeken látható Hebo Racing sportkipufogó. Nem tudom kihasználni, ezért adom el. Horpadva nincs sehol, képen is látható hogy a dob kissé karcos állapotban van. 15.000 Ft
Az indexkapcsolót told el valamelyik irányba, az sokat szokott segíteni a problémán. Félretéve a hülyeséget. Ha lehúzod a relét és csak szimplán áthidalod (direktbe kötöd) egy szál vezetékkel, akkor világítanak az indexek? Aksi van benne? Ha nincs benne aksi, akkor az aksi vezetékei közül a negatívat valahogy testeld le a vázhoz és úgy próbáld. Ha így sem világít, akkor meg az összes csatlakozót sorban széthúzgálod és megtakarítod az érintkezőket.
Rá volt csatlakoztatva,de az index le volt szedve a motorról és most hogy visszaraktam az indexeket nem csinál semmit.Használaton kívül is tönkremehet?
Szia. Mopedrally.hu vagy facebook mopedrally-ra keress rá. Amúgy a tavaszi rally pünközsd szombatján van. Pestről Szegedig tart. Az őszi szintén hétvégén rendezik, de annak nincs pontos ideje. Az viszont Szegedről indul de nem tart Pestig, de a táv majdnem ugyan olyan hosszú. Tavaszin még nem voltam. Az lehet nehezebb a videókatt elnézve. Sok sár, víz pocsolya. Az őszi homoksivatag. Az sem jó, és töbszáz méteren tart. De idén ha a motort nem viszik el akkor megtapasztalom milyen is. :)
Idén hogyan fog kinézni a mopedrally ? Nagyon töröm a fejem hogy részt veszek egy ilyesmi mókában , ezek több napos túrák ? ( melo miatt akkor nemfog nagyon menni )
Nálunk is minden rendben. Én a gyerekek szobáját nyüstölöm már fél éve. A tető részen kialakítok három heiséget. Egy előszoba és jobbra-balra egy-egy szoba. Lyukat kellett vágni a plafonba, lépcsőt építeni, szigetelni, gipszkartonozni, glettelni stb..... Nem unatkozom. Motorzni is egyre ritkábban tudok menni, mert vagy rosz idő vagy a szobákat csinálom.
Figyelem a hirdetéseket nap mint nap. Ha találok egy olyat amivel érdemes foglalkozni elhozom, megcsinálom és eladom. De mivel mindig mással kell foglalkoznom nem sok időm marad rá.
Voltam ősszel a Mopedrallyn. Legalább volt egy kis kikapcsolódás.
Ha nem viszik el a Sendat akkor megyek tavaszi rallyra is. Illetve a GPR-el pedig Balatonkerülésre.
http://aprod.hu/hirdetes/derbi...
Megvan még a kipufogó ?
Airsal 70 nikaszilos egy gyűrűs hengerről lenne szó, de ha másik henger az se baj, csak jó lenne akinek lenne egy tökéletesen hiba nélkül üzemelő 70-es Derbi motorja.
Köszönöm.
Nálunk is minden rendben. Én a gyerekek szobáját nyüstölöm már fél éve. A tető részen kialakítok három heiséget. Egy előszoba és jobbra-balra egy-egy szoba. Lyukat kellett vágni a plafonba, lépcsőt építeni, szigetelni, gipszkartonozni, glettelni stb..... Nem unatkozom. Motorzni is egyre ritkábban tudok menni, mert vagy rosz idő vagy a szobákat csinálom.
Figyelem a hirdetéseket nap mint nap. Ha találok egy olyat amivel érdemes foglalkozni elhozom, megcsinálom és eladom. De mivel mindig mással kell foglalkoznom nem sok időm marad rá.
Voltam ősszel a Mopedrallyn. Legalább volt egy kis kikapcsolódás.
Ha nem viszik el a Sendat akkor megyek tavaszi rallyra is. Illetve a GPR-el pedig Balatonkerülésre.
Nem tudom elment e az email. Sajna a képeket nem akarta sehogy sem elküldeni. De itt megtalálod őket.
http://www.sportmotor.hu/motor...
Külsőre nem tökéletes, és nem is szalon állapotú. Festéséhez nem nyultam. Motorikusan és mechanikusan viszont tökéletes.
Üdv Zsolt.