Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tömítéstől? Lehet. de lehet, hog a vízszivattyú szimeringje ereszt és mivel ha le van dugózva a kis furat ahol a víznek kellene kijönni ha rossz a szimering akkor az olaj felé talál utat. Akkor a szimeringeket kell kicserélni benne.
Hello!Szerintetek ez a moci 80 ezret megér?azt mondja a csávó aki hírdeti,hogy a tömítés miatt összefolyik a víz..
Nem tudom de forgot a berugo a blokkal eggyütt! amugy egy konzolt kellet áthegeszteni! :)
Mi volt a Senda blokk baja, hogy nem tudták megcsinálni? Az AM szabványos volt a vázban, vagy alakítani kellett?
Nincs mit, sok sikert a szereléshez! :)
Ennek a Riejunak más típusú a meghajtója, de talán be tudom szerezni, s akkor meglátom, hogy az enyémen mi ment tönkre vagy mi hiányzik!Mindenesetre köszönöm a választ és a segítőkészségedet!
Nem tudom mennyire egyezik a Derbi és a Rieju meghajtója... De a Derbin úgy néz ki, hogy az álló műanyag részben forog egy fémgyűrű, amiből kiáll egy kis fém tüske (illetve kis lemez, ez derékszögben áll a meghajtóhoz képest, befelé néz a kerékagy felé). A kerékagy a tengely körül bordás, ezekbe a bordákba akad be a tüske, és ahogy forog a kerék, a borda úgy tolja maga előtt a tüskét, ami forgatja a fémgyűrűt, ami meghajtja a spirált, ami meg tekeri neked a számokat és a mutatót. Ennyi, igazából nincs ott semmilyen rögzítés, mármint a tüske és a kerék közt. Nem tudom erre voltál-e kíváncsi...?
Elméletileg +-10%-ban eltérhet a gyáritól a méret. De amúgy amit a felni elbír és befér a villába, azt befaraghatod szerintem.
Senda x-treme 2006-8 as mocira csak 80/90 21' hátra meg 110/80 18" méretü gumit lehet rakni ? vagy ettől eltérhet is a méret ( minimálisan pl 90/90 21 ' előre ? )
Üdv mindenkinek! Nem kimondottan ebbe a topikba illő motorról van szó, de talán nem veszitek zokon, ha a segítségeteket kérem! Azt szeretném megtudni, hogy a Rieju SMX km óra meghajtó csigáját meghajtó lemezke, az eredetileg mihez van rögzítve és gyárilag hogy néz ki, mert bár megvan, de nem működteti a csigát, ezért gondolom, hogy hibás esetleg hiányos! Ha a Derbiken ilyen van, talán tudtok segíteni! Ez nem a fémházas, hanem a műanyag!előre is köszönöm!
Hali
Megvan még a kipufogó ?
Derbi gpr 50-re kompatibilis ? :D
Ha valakinek lenne egy Régi blokkos Derbi Senda vagy GPR 70-es hengerrel kérdezném, hogy hogy állította be? Illetve milyen karbi, fúvóka stb. válltozást alkalmazott, hogy rendesen működjön a motor?
Airsal 70 nikaszilos egy gyűrűs hengerről lenne szó, de ha másik henger az se baj, csak jó lenne akinek lenne egy tökéletesen hiba nélkül üzemelő 70-es Derbi motorja.

Köszönöm.
Eladó a képeken látható Hebo Racing sportkipufogó. Nem tudom kihasználni, ezért adom el. Horpadva nincs sehol, képen is látható hogy a dob kissé karcos állapotban van. 15.000 Ft
Az indexkapcsolót told el valamelyik irányba, az sokat szokott segíteni a problémán. Félretéve a hülyeséget. Ha lehúzod a relét és csak szimplán áthidalod (direktbe kötöd) egy szál vezetékkel, akkor világítanak az indexek? Aksi van benne? Ha nincs benne aksi, akkor az aksi vezetékei közül a negatívat valahogy testeld le a vázhoz és úgy próbáld. Ha így sem világít, akkor meg az összes csatlakozót sorban széthúzgálod és megtakarítod az érintkezőket.
Rá volt csatlakoztatva,de az index le volt szedve a motorról és most hogy visszaraktam az indexeket nem csinál semmit.Használaton kívül is tönkremehet?
Tapasztalatom szerint vagy jó vagy rosz. Rá kell csatlakoztatni és rögtön kiderül az állapota. Ha nem jó akkor nem is villog az index
Üdv!Indexrelét h lehet bemérni hogy jó-e?
Szia. Mopedrally.hu vagy facebook mopedrally-ra keress rá. Amúgy a tavaszi rally pünközsd szombatján van. Pestről Szegedig tart. Az őszi szintén hétvégén rendezik, de annak nincs pontos ideje. Az viszont Szegedről indul de nem tart Pestig, de a táv majdnem ugyan olyan hosszú. Tavaszin még nem voltam. Az lehet nehezebb a videókatt elnézve. Sok sár, víz pocsolya. Az őszi homoksivatag. Az sem jó, és töbszáz méteren tart. De idén ha a motort nem viszik el akkor megtapasztalom milyen is. :)
Idén hogyan fog kinézni a mopedrally ? Nagyon töröm a fejem hogy részt veszek egy ilyesmi mókában , ezek több napos túrák ? ( melo miatt akkor nemfog nagyon menni )
2000től változott valamit a sendák váza vagy idomok felfogatása?vagyis pl egy 2000esre feltudok tenni egy 2010es idomszettet?
Szia!

Nálunk is minden rendben. Én a gyerekek szobáját nyüstölöm már fél éve. A tető részen kialakítok három heiséget. Egy előszoba és jobbra-balra egy-egy szoba. Lyukat kellett vágni a plafonba, lépcsőt építeni, szigetelni, gipszkartonozni, glettelni stb..... Nem unatkozom. Motorzni is egyre ritkábban tudok menni, mert vagy rosz idő vagy a szobákat csinálom.
Figyelem a hirdetéseket nap mint nap. Ha találok egy olyat amivel érdemes foglalkozni elhozom, megcsinálom és eladom. De mivel mindig mással kell foglalkoznom nem sok időm marad rá.
Voltam ősszel a Mopedrallyn. Legalább volt egy kis kikapcsolódás.
Ha nem viszik el a Sendat akkor megyek tavaszi rallyra is. Illetve a GPR-el pedig Balatonkerülésre.
20 ezer a blokk
Szia Gábor!

Nem tudom elment e az email. Sajna a képeket nem akarta sehogy sem elküldeni. De itt megtalálod őket.

http://www.sportmotor.hu/motor...

Külsőre nem tökéletes, és nem is szalon állapotú. Festéséhez nem nyultam. Motorikusan és mechanikusan viszont tökéletes.

Üdv Zsolt.