Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Generátor a neve az állandómágneses, és a gerjesztett generátornak is.
Az állandómágneses generátor neve , értelemszerűen:
Állandómágneses generátor:)

A primán nyilván iylen, a lendkerékkel egybeépített állandómágnesü basz van.

Ezek tötő/világító része lehet 1 vagy 3 fézisu, a szabáyozása szinte minden esetben terheléses szabályozás, egyszerű disszipációs(mbx) elektronikus, vagy induktív(88 előtti simson töltése)

Ha kis fordulaton van valami mérhető töltés, nagyobb fordulaton emeg nincs, akkor szinte biztosan a töltőegység( elektronika, ellenállás, induktívtekercs) rossz.
Egyszerűen leellenőrizhető.

A generátor töltő vezetékét követve, szét kell húzni a csatit a szabályozórész előtt, és vagy ellenállást kell mérni a generátor tekercsein, vagy a motort elindítva, feszültséget.

Ilyenkor természetesen szabályozatlanul termeli az áramot, a fesz felmehet ahár 50-80 voltra is, ha így van, akor a generátor működik.
Ha viszont, a generátor feszméreése alatt, nem adja le még a névleges feszt sem, akkor a generátor valamely része rossz.
(akár vezeték is)Amennyiben így előáll több 10 volt, ezt akár meg is lehe terhelni a generátor teljesítményének megfelelő izzóval, ha így leadja a kívánt teljesítményt, garantáltn a fesszab a bűnös.

Az elektronikus fesszabok is mérhetőek, a bemeneti oldalra feszültséget adva, akimeneti oldalt megfelelően megterhelve, a kimeneti fesz nem emelkedhet 14,4 volt fölé, egyúttal a kimenő max áramot is meg lehet mérni, ez a max töltőáram.
A fesszabályzóra tippelek..
Hali.

Remélem valaki tud nekem segíteni.

Van egy kis problémám a motorral (cagiva prima) vagyis a töltéssel, az a helyzet, hogy alacsony fordulaton van töltés magasbb fordulaton pedig nincs. Nézegettem a szerelési útmutatót és ott az áll, hogy generátoros a töltése ez esetben szénkefe lenne a bűnös? Végignéztem az egész elektronikát, a feszültségszabályzó is szépen megkapja cuflát de ha magasabb fordulatra húzom neki akkor eltünik a töltés. 6 ebességes változatról van szó. Ezek akkor most töltötekercsesek vagy pedig generátorosak? A gyújtáshoz még nemtudtam hozzáférni mert nincs lenkeréklehúzóm, ilyen rosz fagyos útviszonyok közt pedig még nemakarok elgurúlni vele az esztergáyloshoz hogy faraglyon hozzá egyet. Esetleg valaki tudna egy képet mutatni a gyújtásról, vagy van valami ötlet, hogy mi lehet a baj? Esetleg a fesszabájzó nem lenne jó? Előre is köszi!
peesze, azért csak a játék kedvéért elárulhatnád magánban, hogy mennyi.
kösz
kéthengeres Rd-m van125-ös,1978-as

kösz az ajánlatot, jelenleg nem tudok újabb motort venni.
mennyivel maradtam le? :D
Üdv mindenkinek!
Na ma vettem Trisót akkor leírná valaki pontosan mit is kéne tenni forralni egy fazék vizet elkeverni benne valamenyi trisót és főzni a karbit 10 percig aztán kifújatni kompresszoral,aztán mosóbenzin és újra kifújatni és kész? (am milyen arányban vízhez menyi trisó?)..stb köszi a választ!
na de faheee remélhetőleg az a sanyikáé lesz hamarosan mostmár
Ha elöbb szólsz
kereső viszonylatban vagyok énis.
úgy látom egy vízen evezünk.
Helló emzoli22357.
Láttam hogy Yamaha Dr-d van és gondoltam megkérdezem már hogy nem érdekelne e egy yamaha Rd 125 a 2 hengeres változat csak blokk jó állapotban. Ha érdekel írj
Ó hát én azt hittem hogy eladó van...
40-50e környéke ,viszonylag jó állapotban.
tudsz esetleg?
azért meg kell nézni ki az az öreg szaki, némmelyik akkora baromságoak tud modani, hogy még
na azért az minnyá más...
Mennyi az a jó ár?
Arrow jó áron valakinek?
csak megjegyeztem, mert vki irta hogy 0.4et ir a szervizkönyv.
hat en sosem neztem az ilyesmit szervizkonyvben egy oreg szaki azt mondta nekem es nem egy mertekegyseget adott meg mikor tanitgatott az alapokra hogy hat fijam mikor gyuruzol egy mocit legyen az ujj henger vagy kopott a gyuruvegek kozotti tav egy zsiletnyi (borotva zsilet) legyen nem nagyobb nem kissebb es egy jo bejaratas es tokeletes lessz a kompresszio
bocs,kevertem a szezont a fazonnal :D Szutor írtam emailt,várom válaszod!
Gyárilag 0,15-0,35 között van a szervizkönyvben.
0,2-0,25 mm az ideális gyűrűhézag ezeknél.
nem dugóilesztés a téma, hanem gyűrűvég, de valahogy sokallom egy 50mm körüli dugóhoz a négy tizedet, de ha annyi, akkor annyi...
0.04
sanyee irj mailt légyszi nincs meg a cimed.köszi