Csak kíváncsiságból ilyenkor hol méred az illesztést?
Nyilván nem a tűzgáton hanem mondjuk csapszeg magasságában vagy lejjebb a paláston. Itt pedig csapszeggel párhuzamos vagy rá merőleges irányban. Ettől is függ nagyban, hogy valakinek egy adott illesztés beválik-e vagy sem.
hat ha mindenkepp mitobol bontott kell akkor legalabb egy ezrest kinalj erte es meg akkor is orulnod kell h kaptal kulon mert motorostol 500korul kaphatsz szoval ivadam-nak ha v kulon.........
Így van. És azt még mindig nem értik sokan, hogy öntött-kovácsolt dugónak más a hőtágulása. 70-130 ezer forintos hengernél + 25-30 ezres dugónál inkább a nagyobbal rakom össze :)
Ne keverjük a dolgokat. A 0,03-as illesztést egy Vertex dugóra mondták, ami jó eséllyel öntött volt. Ha a kovácsolt Vössnert illeszted ennyire, akkor feleslegesen kockáztatsz egy jó eséllyel bekövetkező szorulást. És mit kapsz cserébe? Semmit, csak egy feleslegesen hosszabb bejáratást. Továbbra is azt mondom, hogy mindenki maga dönti el mit hogyan illeszt, bizonyára új dugó és henger is lesz bőven eladó, ha nem jön be a számítás, de azért ne hirdessünk olyat, ami csak felesleges kockázatot jelent másoknak, ha elhiszik. Persze aki a fórumon olvasott illesztést jobban elhiszi, mint amit a gyártó a dobozra ír, valamennyire meg is érdemli az esetleges tanulópénzt. Senkivel ne történjen ilyen.
hat altalaban az szokott behalni.. nem pedig a motor.. kicsi az esej arra h valakitol kapsz kulon csak potmetert en is mar ketszer csereltem powermotort es mind a ketszer csak egyben tudtam venni
na vegre valaki aki igazolja h nem a szerencsen mulik az h a dobozon ajanlottnal kissebre hagyott illesztes is jo lehet... az teny h a bejaratas hosszabb
Üdv mindenkinek!
Kérdésem az lenne,hogy valakinek van-e elfekvőben power motorba lineáris potméter?A motor nem égett le hála,csak a potméter vacakol és ki kellene cserélnem..előre is köszönöm!üdv!
Szép időt!
Akk most mivan ? ezzel a dugó illesztéssel ? valaki mondja már meg a frankót ? a vertexet a doboz szerint 0.05 re kell illeszteni a wössnert meg 0.06 ra ? sztem ez így van nem ?
Nyugodtan hihetsz nekik. Azért van ráírva a 0,06, mert annyira kell illeszteni. A kovácsolt és az öntött dugó nem ugyanabból az anyagból van. Az öntött kevésbé tágul, ezért lehet szűkebben is illeszteni. A kovácsolt erősebb, de jobban is tágul, ezért nem hülyeség, ami rá van írva. És igen, harangozni fog hidegen, de ha bemelegszik és üzemi méretére tágul, már rendben is lesz. Persze mindenki azt csinál, amit akar...
Köszi...néztem a képeidet is.
Ha lesz lehetőségem egy jó 125-ös motort találni, lehet belefaragom, végülis még csak gondolkodom rajta, ez se rossz, csak akkor azzal a blokkal, ezt a vázat könnyebben vinné.
a kepeim kozott meglatod, a meghajtast meg ugy oldottam meg h csak siman megforditottam a kereket... a prima blokk felfogato fuleket egyiket sem tudod hasznalni... 4 ujj fulet meg nem nagy melo felhegeszteni... jah es a vaznak a blokk felett van egy merevites en azt is kivagtam mert utban volt es nem nyekket vagy ferdult semmit pedig mar tobb mint 2 eve h igy hasznalom...
Nyilván nem a tűzgáton hanem mondjuk csapszeg magasságában vagy lejjebb a paláston. Itt pedig csapszeggel párhuzamos vagy rá merőleges irányban. Ettől is függ nagyban, hogy valakinek egy adott illesztés beválik-e vagy sem.
Volt motorommal regelt azóta vki?
http://www.kepesmotor.hu/motor...
Hát igazából ez 1-200Ft-os tétel szóval nem hiszem ,hogy túl sokat.ÜDV!
köszi
Lenne 2db Michelin Pilot power gumim eladó!
150/60
110/70
4-5mm van rajta mindenhol
12ért vihető a kettő!
Kérdésem az lenne,hogy valakinek van-e elfekvőben power motorba lineáris potméter?A motor nem égett le hála,csak a potméter vacakol és ki kellene cserélnem..előre is köszönöm!üdv!
Szép időt!
Ha lesz lehetőségem egy jó 125-ös motort találni, lehet belefaragom, végülis még csak gondolkodom rajta, ez se rossz, csak akkor azzal a blokkal, ezt a vázat könnyebben vinné.