Nicasilos hengernél ez teljesen korrekt. Viszont, a srác nicasilos hengerbe való dugattyút akar vasperselyes hengerbe rakni. Azaz, kb másfélszer akkorát tágul a dugó mint a persely. Ettől simán meg tud ragadni. Viszont ha gyári előírások szerint csinálja is meg, nem para. Csak akkor egyolyan 1500-2000km-et járathatja, hogy biztosan ne ragadjon meg felső ford.sz. tartományban (10-13e között)
A gyári szervizkönyv 0.04-0.06 mm illesztéssel javasolja összerakni. 0.08-0.1 mm már a kopáshatár. Persze az értékek korrekt mérés után értendők, nem csak úgy, hogy mi van a dobozra írva.
Csá!
2000-től jött be a hat sebesség, előtte 7 volt. 8dl olaj megy a váltóba. Olajként Motul Transoil Exprert 10W40 biztosan jó, de mostanába eléggé felszökött az ára. Én idén Agip Gear 10W40-et fogom kipróbálni, még nincs róla tapasztalatom, de a gyári is hasonló lehetett egykor.
azt szeretnem kerdezni toletek hogy meddig gyartottak a 7 sebesseges mito blokot? es hogy menyi valto olaj jar bele es milyen fajtat hasznaltok? nemreg vettem egy gokartot mito blokkal es erdekelne par info a blokrol mivel meg nem volt ilyenem:) koszi a segitseget:)
Hali! Hát egy nyarat futott,aztán most télen szét szettem mert vettem egy nagyobb hengert meg mindent! Jó állapotban van,semmi égés,ragadás! Facebookon elérhető vagyok vagy telefonon.!
Ifj Egresits László 06302276026
Hát én vertex dugót veszek mert csak arra tellik. Nem sok az a 8-9 század? Én olyan 5-6 századra dondoltam. Vagy az úgy nem lenne jó? A 8-9 százados illesztéssel nem túl gyenge már?
Attól függ milyen.
MOstanában fogok valakinek m5menetű hatszög fűfuvit csinálni, ha oylan kell, azt megcsinálhatom.
Sima hengeresből meg belemegy a bvf (simson)fuvija, oylat is tudok adni bármiylen méretben.
Attól függ, milyen dugattyút veszel bele. Én úgy tudom, hogy ha wössner dugót veszel bele, akkor mehet a gyári illesztés, viszont ha vertexet vagy asso-t akkor kéne egy olyan 0.08-0.09 százados illesztés, hogy biztosan ne ragadjon. Ilyenkor nem is kell oly sokat járatni, mintha megcsinálják neked olyanra, amilyenre ők gondolják jó szoros illesztéssel , és akkor járathatod egyolyan 1000-1500km hosszan.. Természetesen a max. teljesítményhez mérten 2/3ad fordulatig max. (azaz legyen mondjuk 10e körül a telj. max, akkor 6e-ig húzhatod neki. Ezt nekem így javasolták legalábbis..)
2000-től jött be a hat sebesség, előtte 7 volt. 8dl olaj megy a váltóba. Olajként Motul Transoil Exprert 10W40 biztosan jó, de mostanába eléggé felszökött az ára. Én idén Agip Gear 10W40-et fogom kipróbálni, még nincs róla tapasztalatom, de a gyári is hasonló lehetett egykor.
Köszi ;)
dtje@citromail.hu
Ifj Egresits László 06302276026
(Simson, mert családnév)
Viszont, amiket boltban kapni lehet, azok jó pontatlanok.
Amit meg tőlem lehet kapni, az nem.
MOstanában fogok valakinek m5menetű hatszög fűfuvit csinálni, ha oylan kell, azt megcsinálhatom.
Sima hengeresből meg belemegy a bvf (simson)fuvija, oylat is tudok adni bármiylen méretben.
Ha nem kell el a henger szett, engem érdekelne!