Ez mind sajnálatos dolog, hogy küldik neked a csekkeket, de megint a jóember akart trükközni, nem jött be. Ő se jelentette be szerintem, hanem csak lemondta a biztositását, ugye ilyenkor visszaküldik a pénzét... Mellesleg az adásvételire a mai világban már az óra - percet is érdemes ráirni, a nemkivánt gyorshajtás csekkek miatt...
Összességében lehet szidni az Országot és az EU-t, énis szoktam, a többször kiküldött csekkek tényleg szemétségek, de a kiváltó ok a fontosabb.
Nekem is volt egy hasonló duplán fizetős esetem.. Tilosban (tüzoltási területen álltam meg), megjegyzem ott álltam az autó mellett, csak épp nem volt parkoló hely.. Erre jön egy rendőrcsaj illetve egy közterületes p*csa, kis civakodás után, mondta hogy akkor egy 30as csekket várhatok.. ( úgy 3hónap után meg érkezett) befizettem, erre rá 2 hónapra, az üzembentartónak szintúgy kijött egy 10 v. 20ezres csekk( szerencsére már nem emlékszem rá) Erre utána kérdeztünk, mert kicsit felment a pumpa, és ismerős közölte, hogy ha a tulajdonos van az autóval, ilyenkor az üzembentartót is megbüntetik külön! Viszont ha az üzembentartó lett volna, akkor egy csekk. szóval ez is elég nevetséges...
Az oké.. de felújitás óta 2ezret futott:S és hát ha nem muszáj, akkor nem ölnék csapágyazásra, főleg mert a c4 ha jól emlékszem, valami 8ezres darabáron van:S Így is kb 70e ráment de még sehol sincs.. a legszomorúbb hogy több mint félmillióba benne van és kb 4 év alatt mentem vele 10-15ezret:/ öszintén szólva sajnálom már bele rakni a pénzt...
Sziasztok. Szeretnék Vásárolni egy Cagiva Mito evo-t 125 ccm
2000 gyártási évvel.
Nagyon-nagyon tetszik! Mire kell számitanom ha megveszem?
Motorikusan jók? hogy megy?
Válasz S.O.S mert holnap akkor el is megyek a motorért! O01]
Egyet értek veled. De jelen esetben, én nem közlekedtem egy métert sem a motorral, ezt úgy hidd el ahogy itt olvasod. Én nem szándékoztam trükközni, alkalmi áron vettem a motort, viszont akkortájt nem volt állásom, és bízván az eladó srác által felajánlott gesztusban, nem irattam át egyből. Az APEH-nek zokszó nélkül befizettem másnap az 5000 Ft-ot, viszont azt már végképp nem értem, hogy a rendőrségnek miért kéne, ha nem közlekedtem vele (így esélyem sem volt balesetet okozni a motorral, sőtt mi több, még jogsim sincs erre a kategóriára, tehát márcsak ezért sem motorozhatok vele. Nyáron szándékozom letenni a jogsit (de ha így folytatódik nem fogok 1-ről a 2-re jutni...)
Mellesleg egy szabálysértésér hány felé fizessek szerinted büntetést?
Én azér írtam le ezt a sztorit, hogy más tanuljon belőle. Nem azér, hogy nekiálljatok kukacoskodni a mondataimon.
Lehet köpködni a yardot, de ha már eleve felmerült a gondolat, akkor tudtad, hogy át kellett volna iratni a vásárlástól számított 15 napon belűl.
Nyilván a csávó genyó volt, hogy nem tartotta be az ígéretét, nem működött a betyárbecsület, de ha már betyárkodunk, akkor ne csodálkozzunk, ha megvágnak.
Nem fizeted be időben csak rosszabban járhatsz.
"Mit gondolnak ezek magukban"
Azt, hogy megint egy jóember aki trükközni akar, csak nem értik minek vesz addig motort, amíg nincs pénze átiratni.
Nem bántani akarlak, de nagyon egyoldalúan látod a dolgokat.
Lehet hogy bátor dolog a dátum nélküli adásvételi, de akkor ne ajánlja fel... És akkor nem csinál segget a szájából... De így...
Ebbe akkor sem nyugszom bele, hétvégén megfogalmazok egy levelet, aztán megy vissza "rendőrségnek"... Mit gondolnak ezek magukban. Először az APEH-nak fizessek, utána a rendőrségnek... Jövő héten ki lesz a soros?
Na bocs de ehez hozzá kell szólnom-bátor dolog a dátum nélküli adásvételi-ugye minden felelőség a tulajt terheli-/baleset -bűnügy../.Az hogy a motor szétvan szedve egy hatóságnak nem indok ezt nem gondolhattad komolyan.Amúgy emléxem rád a télen ajánlottam h 3 kilóért mitót tizenévest ne..Irtad hogy nincs zsé oké-.
De ajánlottam akkor egy 2008 ast megvolt hirdetve akkor 450 be irárba,,.Szerintem nemsoká rámegy az anyagi külömbséged ..
Még annyival kiegészíteném, hogy így aztán érdemes rendszámozott Mito-t venni... Lehet valóban jobban jár az aki 50-esként használja, aztán ha megállítja a fakabát akkor úgyis meg tud lépni előle a fazon, ha tud valamelyest motorozni. Rendszám meg nem világít a hátulján akkor ugyebár... Így meg majd le merem fogadni h minden szarér megállítják a piros motoros hülyegyereket a zsaruk... Aztán akkor jön csak igazán a csekk...
Megosztom veletek a sztorimat, hátha valakinek tanulságos lesz, meg most már a tököm kivan nekem is ezzel a vérszívó országgal...
Február végén vásároltam a Cagiva Mito-mat, vásárláskor abban állapodtam meg az eladó sráccal, hogy nem dátumozzuk le az adásvételit, hogy így legyen egy kis időm pénzt gyűjteni az átírásra. Ezek után nyugodtan aludtam kb Április elsejéig, amikor ugyanis kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy nem tettem eleget 15 napon belül kötelezettségemnek; nem irattam a nevemre a Február 26.-án vásárolt motort (Ebből egyből következik, hogy a kedves eladó srác finoman fogalmazva cseszett az ígéretére, és a tényleges vásárlás dátumával ellátott adásvételit leadta az ottani okmányirodának). Ezek után szüleimnek köszönhetően azonnal cselekedtem, és elvittem eredetvizsgára a gépet, majd az okmányirodában elintéztem az átiratást. Ezután ismét nyugodtan aludtam, múlt csütörtökig, amikor kaptam egy levelet az APEH-tól, amiben egy 5000 ft-os csekk volt, ez a bünti amiért nem irattam át időben a gépet. Hát mondtam pár kevésbé szalonképes kifejezést, de másnap befizettem a kért összeget a postán. És most jön a java... Egy hét telt el azóta, és lássatok csodát, ma ismét kaptam egy levelet, ezúttal a rendőrségtől, amiben 10.000 Ft-ra megbüntetnek
Namármost erre nem fogok legyinteni, igaz azóta már van munkám, de nem azér dolgozok, hogy ezt az ingyenélő szemét bandát eltartsam. Le van írva a levélben, hogy kifogásolhatom a dolgot. Majd valami levelet összeállítok, amiben leírom, hogy a motorral 1 métert nem tettem meg, ráadásul szétszedett állapotban van a garázsban mivel működésképtelen (ez mind igaz is, mert szar a kuplungja). Meg eleve nem értem hogy mi köze van ehez a rendőrségnek... Nyilván semmi, csak körbeküldik mindenkinek a kihágásomat, hogy ingem-gatyám lehúzzák rólam...
Ez Magyarország... És EU-s tagország vagyunk. Milyen érdekes, hogy a nyugatibb EU-s országokban a rendszám a jármű eladásakor nálad marad, és az új tulajnak csak magát a járművet kell a saját nevére regisztrálnia alvázszám alapján...
Összességében lehet szidni az Országot és az EU-t, énis szoktam, a többször kiküldött csekkek tényleg szemétségek, de a kiváltó ok a fontosabb.