Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ahh hát akkor nekem lehet kiesik mert eleve szerintem 2 motorral mennénk meg én vinném sztem asszony pajtást is
juli vége ind/asszem utcsó szombat/
asszem utcsó szombat
a létszám viszont szállás miatt korlátozott max 4-5 fő
nah ebből 3 már bizt van
ez elég komoly, időpont is van már?
VAN
Szia Laci

Bocs az iirásért de olasz a billentyűzet

Kész van a terv.Még a szállás árakat megiirom később.
Irj h mit szoolsz a tervhez.

Motorozás Mont Blanchoz Európa legmagasabb pontjára!

Közben átmotorozunk Ausztria,Észak Olaszország,Svájc,Liechtenstein legszebb részein.
-Meglátogatjuk Ausztria büszke csúcsát a Grossglocknert és a csodaszép Magas-Tauern régiót ahol belépünk az hósipkás óriás hegyek birodalmába.A hatalmas sziklák és mély szakadékok között kanyargunk és gyönyörködünk a lélegzet elállítóan zöld tájban.Felkeresünk több vízesést és végig sétálunk néhány szurdokon.Ahol gyors folyású patak hömpölyög az ősi sziklák közt.

-1. nap:Egésznapos motorozás.Szállásunk a Grossglockner lábánál lesz egy motoros apartmanba.

-2. nap.:Felmotorozunk a nagy hegyre illetve megnézünk egy,két helyi nevezetességet.

-3. nap.:Majd átlépve az Olasz határt megérkezünk a hágok birodalmához.Az utunk során előnybe részesítsük a hegyi hágókat.Így az egyik nagy kihívást követelő kalandunk Európa legmagasabb hágója a Stelvio pass .2757 méter magasra kanyargunk fel.Ezt az útszakaszt csak tapasztalt motorosoknak ajánlják.De Bormio közelében sorra követik egymást a szebbnél szebb hágók .PL.:Passo de gavia 2621 méter.Estére egy csodaszép vízesés mellett kempingezünk 500 méteres magasságba.Igazi ínyencség ,esti zuhanyzás a vízesés alatt!Szállás Chiavenna

-4. nap.:Következő nagy dobásunk Svájc felfedése.Célba vesszük St Moritz-t az kis svájci "ékszerdobozt" majd a Via Mala-t (haragos út) egy durva szurdokot ahol gyalog túrázunk kb 3 és fél órát.Ebben a körzetben is jó néhány hágót meg kell mászni.Pl. a San Bernardino és Julier hágókat. Szállás Chiavenna

-5. nap.: Ma jön a mediterrán Svájc.A comoi tó érintésével Lugáno majd Locarno városok.Délután kipipáljuk a régi macskaköves St Gottard hágót (Val di Tremolo).Este egy szalma szálláson alszunk egy fészerben.Biztos érdekes lesz. Andermatt

-6. nap.:A nap két fő cél állomás lesz.Az egyik aTrümmelbachi vízesés.Itt egy óriási hegy gyomrába teszünk látogatást.Félelmetes hely ,gyors folyású patakok és vízesések sorozatát nézzük meg sok színes lámpákkal megvilágítva.Ezek után átgurulunk a Trift-gleccserhez és átsétálunk a több száz méter hosszú vékony gyalog függő hídon.De ezen a napon megmásszuk a Furka hágót (2431m) és megnézzük a Rhone gleccsert és a benne lévő 100 méteres jég alagutat.Este vissza a fészerbe.

-7.nap tovább indulunk a hóri horgas hegyek és megszámlálhatatlan kanyarokkal tűzdelt szerpentines utakon több hágón át.Pl.:Nufenen pass 2478méter.Mai első célunka Saas-fee falu amrey körül 13 hegycsúcs látható,többségük 4000 feletti magassággal büszkélkedik.Itt található egy 5000m2-es jég barlang amit érdemes megnézni.Erre a napra van még egy különleges látványosság a Matterhorn hegy Zermatt falunál.Erről a szikla hegyről készült a legtöbb fotó a földön (4478méter).A faluba csak lovaskocsi vagy elektromos jármű hajthat be.Innen délután folytatjuk utunkat a vadregényes Alpokban a híres Szent Bernát hágó felé.Majd estére megérkezünk a Mont Blanc óriáshoz Chamonix város kempingjébe.

-8.nap kizárólag csak a Mont Blanc a cél .Libegővel jutunk fel csaknem 4500méterre Európa legmagasabb csúcsára (Aiqille de midi)!Az élmény egy életre velünk marad.Még ezen a napon megnézzük a Mont Blanc alagút bejáratát. Este vissza a kempingbe

-9. nap.: Miután kigyönyörködtük magunkat 4500méteren elindulunk északnak a Genfi-tó irányába.Megnézzük a csodaszép Veveyt és Monteuxot és ha már ott vagyunk strandolunk is a híres tóban.Délután Bern gyönyörű ó városát megtekinjük majd estére megszállunk Mariann rokonánál Bois-raigel-ben egy hegyi házban.Itt csak 1 éjszakát maradunk.

-10. nap.:Mai napra javarészt "csak" motorozás lesz.Cél a hatalmas Rajna-vízesés Schaffhausen-nél ami Európa egyik legtöbb vízhozamú vízesése.De útba ejtjük Bazelt is.Este alvás Zürich környékén kempingben.

-11. nap.: Elindulunk haza felé de még van egy hely amit látni kell! Liechtenstein mini állam.Itt max. 1 óra nézelődés majd tovább gurulunk keletnek Münchenbe.A túra utólsó éjszakáját az én rokonságomnál töltjük el.

-12. nap.: Münchenből haza motorozunk.Egy pihenőt beiktatunk ha még lesz türelmünk Berchtesgaden vagy más néven Hitler sasfészke.Ezek után haza gurulunk.

1. nap: 600km
2. nap: 70 km
3. nap:440 km
4. nap:160 vagy San B. hágóval 240 km
5. nap:230 km
6. nap:220 km
7. nap:380 km
8. nap:20 km
9. nap:290 km
10. nap:220 km Basel-Rajna vízesés Zürich
11.nap:360km Liechtenstein -München
12.nap:740km Haza

össz:3730 km
idén van valami terv? én egy horvát vagy olasz körutat szeretnék csak nem tudom kivel tudok majd menni lehet becsatlakoznék vhova jó társaságba
Nem spórolni megy az ember.

Csak az ragadt meg, hogy ők is mentek ugye körbe és akkor megálltak egy fasz helyen. hotdog meg mit tudom én drága kör volt.
És amikor jöttek vissza olaszba akkor az olasz se olcsó, de ők úgy érezték.

1x el kell menni motorral.
jah kaja-kv-ásványvíz-kenyér drága
pizák 10 eu-tol felfelé....vannak árak,és a meleg miatt szagok,Spar-ok vannak+ pl Ajacio-ban voltunk piacon,jó a sonkájuk,sajt...mind termelötől vettük...drága de finom
nah mára ennyi-szar koszos a víz
nem rossz a víz. Csak el kell kezdeni spórolni rá.
Magára az életre gondoltam.
kaja, pia ilyenek.
amit megjegyeztem, hogy 4-5€ egy kávé.

1-2 éve az olaszok is belázadtak. Felment a dízel 1,8-ra.
Kamiont kellett tankolni és az nem 20litert vesz be :-) az szar volt.

Még a veszély nem fenyeget, hogy megyek, de rajta van a bakancslistán
kis kedv gyátó
hát Livornoban kompoltunk az 1150km/bundeszen mentünk/kivétel szlovén pálya,a komp cc 100 ero,de azt a ,Mahartnál rendeltük előre.
Kint a szigeten cc1000 km ert mentünk/a benya+kaja elég húzós 1.8 volt a benzin 2010-ben!/
A camping árak meg tökre változó 15-20 eru/kop cc.
Összeségében 3300km durván hogy mi körbe jártuk a szigetet,a szárazföld felöli/olasz felöli része dög unalom,a másik szép vadregényes-sziklás,Bonifációt se hagyd ki......meg az ország közepén is vannak szép részek!
egy korzikai buli mennyi pénzből van meg?

azt hallottam, hogy kurva drága ott minden.
biztossan jó
Motulnak van ilyen "fogging olaja" ami: Védelmet nyújt minden olyan két-, vagy négyütemű motor belső részei számára a rozsdásodással és a korrózióval szemben, amelyet szezonálisan vagy rendszertelenül használnak, majd hosszabb időre félretesznek.
Rendben ez korrekt
Jövőhéten kiderül mikor viszik el a Z-t. Azt a pénzt beforgatnám és akkor nem kell várni, hogy elmenjen a honda.

Nem vagyok az a cigánykodós fajta csak kevesebb a Z ár mint amit kérsz a tiédért. Aztán gondoltam rápróbálok.

De majd hívlak ha zsebemben a pénzt.
Ott a szamom ha nem csak irogatsz hanem komolyan gondolod akkor felhivsz es beszelgetunk rola.
Enyém is indul szépen..
Az nem lehet, hogy a tieddel van baj? Az enyém is indul akár mikor.
hát?tudom egy tél nem sok de van akinek fél évet áll a vas,én még a benzines fűnyírót is megmozgatom/huzok a berentón/had legyen olajos
De bizt jártál már ugy a tuncival,tavaszi inditásnál....beindul...itt ott csepeg a csőkötéseknél a víz...mert öregszik,keményedik a gumi/itt föképp a hideg/
Ki ki a maga módján kezeli a vasat haver a KTM-szupermotyóját az ágya mellett tárolta/vidéken ahol van melléképület is/ nah ez már a másik véglet
Nem akarsz akciózni a moci árából?

aztán ha elmúlik a takony akkor elhozom. Ne nálad porosodjon
biztos itt is tobb a mitosz mint az igazsag neke, Lacika is a motult ajanlotta mikor ki lett cserelve - lehet csaplacebo hatasbol - de en ugy ereztem csendesebb finomabb a valto is igy maradtam ennel arban kb ugyan az mint barmelyik masik es en 5e km-enkent cserelni szoktam
ez az inditgatas tema is olyan mint az olaj kerdes, kell nem kell? itt is mindenki mast mond en pl nem szoktam beinditani kiveszem az akksit aztan amig nincs olyan ido hogy mennek vissza sem teszem